Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Implicarea, curajul şi devotamentul, premiate la Târgovişte de „Ziua pompierilor români”

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, „Ziua pompierilor români” a fost sărbătorită destul de discret, aşa cum, de altfel, îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi bravii salvatori de bunuri şi persoane. S-a preferat desfăşurarea unor activităţi în cadrul unităţii, cu invitaţi puţini, ceremonial militar, alocuţiuni, avansări în grad, premii pentru merite deosebite şi, în special pentru cei mici, care aşteptau cu nerăbdare momentul, un exerciţiu demonstrativ şi o expoziţie a tehnicii din dotare.

Au fost prezenţi la eveniment, alături de inspectorul şef Mihăiţă Păun, prefectul Antonel Jîjîie, subprefectul Ramona Mureşan, preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, deputatul PSD Corneliu Ştefan, şefii unor instituţii publice deconcentrate şi alţi invitaţi.

După rememorarea actului de vitejie de la 13 septembrie 1848, când 166 de ostaşi pompieri aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au înfruntat, în Dealu Spirii, armata otomană care intrase în Bucureşti şi după oficierea serviciului religios, reprezentantul Guvernului în judeţul Dâmboviţa a dat citire mesajului premierului Viorica Dăncilă.

„În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință. (…)

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați. (…)

Vă mulțumesc, dragi pompieri, pentru curajul, devotamentul și profesionalismul de care dați dovadă, pentru faptul că nu ați obosit să ne salvați, să ne ocrotiți și să fiți un exemplu de implicare civică. La mulţi ani!”.

Antonel Jîjîie – prefectul judeţului Dâmboviţa

Un mesaj de felicitare le-a adresat pompierilor dâmboviţenni şi preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea.

„(…) Pompierii fac, în fiecare zi, de 171 de ani, dovada sacrificiului suprem, periclitându-şi viaţa pentru a-și apăra semenii, pentru a le proteja atât viețile cât și bunurile, sub deviza «curaj şi devotament», fiind mereu prezenți, nu doar în lupta cu flăcările, dar și pentru descarcerări, intervenții la inundaţii şi la alte dezastre. (…)

Pentru modul cum vă faceți datoria, în fiecare zi, vă mulţumesc şi vă asigur de tot respectul și recunoștința noastră! La mulți ani! Am onoarea să vă salut, doamnelor şi domnilor pompieri”.

Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa

Ultimul la cuvânt a fost col. Mihăiţă Păun – inspectorul şef al ISU „Basarab I” Dâmboviţa. Şi-a felicitat subalternii, colegii pompieri din toată ţara, militari şi civili, a mulţumit tuturor colaboratorilor, iar pe cetăţeni i-a asigurat că salvatorii dâmboviţeni îşi vor face datoria cu profesionalism, determinare şi seriozitate.

„(…) Suntem, astăzi, o instituţie care a dezvoltat un mecanism complex de reacţie la urgenţele civile, cu misiunea de a ne pregăti cu rigurozitate pentru protejarea şi salvarea vieţii cetăţenilor. Gestionarea problematicii tot mai complexe din sfera situaţiilor de urgenţă presupune oameni cu reale calităţi, loiali, curajoşi, fermi şi devotaţi, dispuşi oricând la sacrificii. Personalul Inspectoratului nostru a dovedit de nenumărate ori că posedă aceste calităţi, fiind permanent în slujba cetăţeanului şi a comunităţii. Efortul şi rezultatele muncii noastre sunt preţuite de societate, fapt ce ne onorează şi ne obligă să dovedim şi pe viitor aceeaşi seriozitate, determinare şi profesionalism în tot ceea ce facem. De ziua noastră, adresez felicitări şi mulţumiri întregului colectiv din cadrul Inspectoratului.

col. Mihăiţă Păun – inspector şef ISU Dâmboviţa

Cu acest prilej aniversar, aduc mulţumiri şi Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, structurilor MAI şi MApN din judeţ, serviciilor descentralizate şi deconcentrate cu atribuţii privind siguranţa cetăţeanului, consiliilor locale şi primăriilor, filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa şi ONG-urilor, pentru tot sprijinul acordat şi pentru implicarea în îndeplinirea cu succes a misiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. De asemenea, aduc mulţumiri reprezentanţilor mass-media, pentru sprijinul acordat în efortul comun de formae a unui comportament preventiv al cetăţenilor, prin popularizarea măsurilor de prevenire şi a regulilor de comportare a populaţiei în diferite situaţii de urgenţă, precum şi pentru obiectivitatea manifestată în realizarea materialeoor de presă.

La ceas de mare sărbătoare, suntem datori să nu-i uităm pe cei care au plătit preţul suprem în îndeplinirea misiunilor şi să tratăm cu respect memoria lor. Vă transmit vouă, stimaţi colegi, şi tuturor pompierilor români, militari şi civili, sănătate, satisfacţii profesionale, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei şi generoasei noastre meniri. La mulţi ani!”.

Au urmat avansări în grad şi acordarea unor diplome de excelenţă pentru cadrele ISU Dâmboviţa care s-au evidenţiat în activitatea depusă. Între acestea, şi plutonierul major Grecu Alexandru Valentin, de la Detaşamentul Târgovişte, care a scos dintr-un puţ cu diametrul de 60 cm, în data de 3 septembrie, un copil de 3 ani, precum şi pe bunicul acestuia. Amândoi se aflau în apă, la 14 metri adâncime şi sunt astăzi în viaţă pentru că pompierul Alexandru Grecu nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a coborât după ei.

plt. maj. Grecu Alexandru Valentin

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au fost premiaţi cu bani elevii care au câştigat faza pe judeţ a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, dar şi cele mai bune servicii voluntare şi private de pompieri din Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Gabi Boriga, despre o posibilă candidatură la Primăria Târgoviște în 2020

Publicat

pe

Fostul primar al municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, de anul trecut administrator public al orașului, a răspuns, astăzi, zvonurilor lansate în spațiul public cu privire la o posibilă candidatură a sa.

„După cum toată lumea știe, iar pentru cei care încă nu o știu o s-o repet, eu nu mai fac politică din anul 2013, din acel moment alegând calea unei cariere eminamente administrative. Începând cu 1 septembrie 2019 sunt City Managerul Municipiului Târgoviște, făcând echipă administrativă cu Primarul ales în mod democratic de târgovișteni în anul 2016, dl. Cristian Stan, dar și cu ceilalți colegi din Executiv: Viceprimari, Secretar General, directori de directii sau societati comerciale aflate in subordinea Consiliului Local. Impreuna formam o echipa matura, serioasa dar mai ales performanta pentru Targoviste.

Rezultatele echipei conduse de primarul ales, Cristian Daniel Stan, sunt evidente și nu cred că este târgoviștean care să nu le vadă. Că poate unii nu le recunosc sau nu vor deliberat să le vadă este o altă discuție și nu o să o deschid acum. Nu este nici locul și nici momentul.

Așadar, pentru a pune capăt speculațiilor și speculatorilor politici din Târgoviște, vă anunț OFICIAL că nu voi candida la alegerile locale din 2020 împotriva Primarului ales, Cristian Daniel Stan din câteva argumente simple:
1. Nu mă simt atras de această funcție, ea fiind ocupată în acest moment de un om capabil, serios, muncitor și devotat acestei demnități.
2. Am ajuns la maturitatea necesară încât să înțeleg că un oraș precum Târgoviștea are nevoie în aceste vremuri de UNITATE, ECHIPĂ și CONTINUITATE. Știu foarte bine ce înseamnă să începi proiecte majore la nivelul unui municipiu, am fost primar șase ani și am început la rându-mi zeci de proiecte care apoi au fost continuate și duse la bun sfârșit de Cristi Stan și nu văd pentru ce motiv din lume să scurcircuitezi o echipă care funcționează spre binele majorității covârșitoare a târgoviștenilor.
3. Nu imi doresc funcția de Primar atâta vreme cât aceasta este ocupată de Cristian Stan, un om pregătit pentru aceasta și cu rezultate mai mult decât notabile.
4. Consider că o luptă politică de acest nivel în anul 2020 va avea numai pierzători. Ori, cine intră într-o luptă doar pentru a distruge și nu a construi are o mare problemă.
5. Îmi voi continua activitatea eminamente administrativă din postura de Administrator Public, rămânând în continuare același om devotat și dedicat TUTUROR târgoviștenilor, indiferent de culoarea sau apartenența politică, ușa mea fiind deschisă acestora.
6. Faptul că Târgoviștea are în acest moment în echipa de conducere cei doi primari aleși care au câștigat ultimele trei scrutinuri locale consecutive este, cred eu, un exemplu de cum lupta politică trebuie lăsată în urma intereselor comunității iar târgoviștenii și interesul general trebuie să primeze în fața unor interese personale.
7. Da, sunt și voi rămâne un om cu vederi de dreapta și consider că prezența unui neafiliat politic în cadrul Primăriei nu poate decât să constituie o reprezentare și mai bună a cetățenilor la nivelul Executivului local”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sunt pregătite școlile din Dâmbovița să facă față restricţiilor impuse pentru examenele naționale?

Publicat

pe

Profesorul Sorin Ion, inspector şcolar general ISJ Dâmbovița, a susţinut astăzi că şcolile din județ sunt pregătite să facă faţă testului dur impus de pandemia de coronavirus, respectiv organizarea examenelor specifice acestei perioade, în condiţii de restricţii şi distanţare socială.

Există într-adevăr necunoscute, lucruri care nu pot fi controlate decât în teorie, dar trebuie mers mai departe. Peste o săptâmână elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge la şcoli în vederea pregătirii examenelor.

Ne-a mărturisit Sorin Ion că, în această perioadă, inspectorii sunt pe teren pentru a verifica fizic dacă în şcoli sunt toate condiţiile îndeplinite, dacă sunt asigurate stocurile de dezinfectanţi, dacă sunt asigurate şi pregătite conform normelor de distanţare sălile de clasă. De asemenea, sunt aşteptate de la Ministrerul Educaţiei măştile de protecţie care vor fi împărţite elevilor. S-a mai întârziat fiindcă au apărut probleme în procesul de achiziţie, dar ministrul de resort a promis că, până pe 2 iunie, situaţia va fi rezolvată. A spus inspectorul şcolar general că, imediat ce vor fi primite, acestea vor fi distribuite către instituţiile de învăţământ.

Totodată, pentru a se conforma restricţiilor şi pentru siguranţa sănătăţii elevilor, vor fi organizate mai multe centre de evaluare, aproape în fiecare localitate a judeţului. Pentru examenul de bacalaureat, vor fi organizate 26 de centre de examinare.

O problemă care nu a fost încă rezolvată la nivelul judeţului este aceea a asigurării cadrelor medicale în fiecare şcoală pe parcursul desfăşurării evaluărilor. De această situaţie, a precizat Sorin Ion, se va ocupa Direcţia de Sănătate Publică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!