Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Implicarea, curajul şi devotamentul, premiate la Târgovişte de „Ziua pompierilor români”

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, „Ziua pompierilor români” a fost sărbătorită destul de discret, aşa cum, de altfel, îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi bravii salvatori de bunuri şi persoane. S-a preferat desfăşurarea unor activităţi în cadrul unităţii, cu invitaţi puţini, ceremonial militar, alocuţiuni, avansări în grad, premii pentru merite deosebite şi, în special pentru cei mici, care aşteptau cu nerăbdare momentul, un exerciţiu demonstrativ şi o expoziţie a tehnicii din dotare.

Au fost prezenţi la eveniment, alături de inspectorul şef Mihăiţă Păun, prefectul Antonel Jîjîie, subprefectul Ramona Mureşan, preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, deputatul PSD Corneliu Ştefan, şefii unor instituţii publice deconcentrate şi alţi invitaţi.

După rememorarea actului de vitejie de la 13 septembrie 1848, când 166 de ostaşi pompieri aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au înfruntat, în Dealu Spirii, armata otomană care intrase în Bucureşti şi după oficierea serviciului religios, reprezentantul Guvernului în judeţul Dâmboviţa a dat citire mesajului premierului Viorica Dăncilă.

„În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință. (…)

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați. (…)

Vă mulțumesc, dragi pompieri, pentru curajul, devotamentul și profesionalismul de care dați dovadă, pentru faptul că nu ați obosit să ne salvați, să ne ocrotiți și să fiți un exemplu de implicare civică. La mulţi ani!”.

Antonel Jîjîie – prefectul judeţului Dâmboviţa

Un mesaj de felicitare le-a adresat pompierilor dâmboviţenni şi preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea.

„(…) Pompierii fac, în fiecare zi, de 171 de ani, dovada sacrificiului suprem, periclitându-şi viaţa pentru a-și apăra semenii, pentru a le proteja atât viețile cât și bunurile, sub deviza «curaj şi devotament», fiind mereu prezenți, nu doar în lupta cu flăcările, dar și pentru descarcerări, intervenții la inundaţii şi la alte dezastre. (…)

Pentru modul cum vă faceți datoria, în fiecare zi, vă mulţumesc şi vă asigur de tot respectul și recunoștința noastră! La mulți ani! Am onoarea să vă salut, doamnelor şi domnilor pompieri”.

Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa

Ultimul la cuvânt a fost col. Mihăiţă Păun – inspectorul şef al ISU „Basarab I” Dâmboviţa. Şi-a felicitat subalternii, colegii pompieri din toată ţara, militari şi civili, a mulţumit tuturor colaboratorilor, iar pe cetăţeni i-a asigurat că salvatorii dâmboviţeni îşi vor face datoria cu profesionalism, determinare şi seriozitate.

„(…) Suntem, astăzi, o instituţie care a dezvoltat un mecanism complex de reacţie la urgenţele civile, cu misiunea de a ne pregăti cu rigurozitate pentru protejarea şi salvarea vieţii cetăţenilor. Gestionarea problematicii tot mai complexe din sfera situaţiilor de urgenţă presupune oameni cu reale calităţi, loiali, curajoşi, fermi şi devotaţi, dispuşi oricând la sacrificii. Personalul Inspectoratului nostru a dovedit de nenumărate ori că posedă aceste calităţi, fiind permanent în slujba cetăţeanului şi a comunităţii. Efortul şi rezultatele muncii noastre sunt preţuite de societate, fapt ce ne onorează şi ne obligă să dovedim şi pe viitor aceeaşi seriozitate, determinare şi profesionalism în tot ceea ce facem. De ziua noastră, adresez felicitări şi mulţumiri întregului colectiv din cadrul Inspectoratului.

col. Mihăiţă Păun – inspector şef ISU Dâmboviţa

Cu acest prilej aniversar, aduc mulţumiri şi Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, structurilor MAI şi MApN din judeţ, serviciilor descentralizate şi deconcentrate cu atribuţii privind siguranţa cetăţeanului, consiliilor locale şi primăriilor, filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa şi ONG-urilor, pentru tot sprijinul acordat şi pentru implicarea în îndeplinirea cu succes a misiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. De asemenea, aduc mulţumiri reprezentanţilor mass-media, pentru sprijinul acordat în efortul comun de formae a unui comportament preventiv al cetăţenilor, prin popularizarea măsurilor de prevenire şi a regulilor de comportare a populaţiei în diferite situaţii de urgenţă, precum şi pentru obiectivitatea manifestată în realizarea materialeoor de presă.

La ceas de mare sărbătoare, suntem datori să nu-i uităm pe cei care au plătit preţul suprem în îndeplinirea misiunilor şi să tratăm cu respect memoria lor. Vă transmit vouă, stimaţi colegi, şi tuturor pompierilor români, militari şi civili, sănătate, satisfacţii profesionale, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei şi generoasei noastre meniri. La mulţi ani!”.

Au urmat avansări în grad şi acordarea unor diplome de excelenţă pentru cadrele ISU Dâmboviţa care s-au evidenţiat în activitatea depusă. Între acestea, şi plutonierul major Grecu Alexandru Valentin, de la Detaşamentul Târgovişte, care a scos dintr-un puţ cu diametrul de 60 cm, în data de 3 septembrie, un copil de 3 ani, precum şi pe bunicul acestuia. Amândoi se aflau în apă, la 14 metri adâncime şi sunt astăzi în viaţă pentru că pompierul Alexandru Grecu nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a coborât după ei.

plt. maj. Grecu Alexandru Valentin

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au fost premiaţi cu bani elevii care au câştigat faza pe judeţ a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, dar şi cele mai bune servicii voluntare şi private de pompieri din Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Samuel Barani, 24 de ani, din Bistriţa, a câştigat Marele Premiu şi trofeul „Crizantema de Aur” 2019

Publicat

pe

„Gala Laureaților” la Crizantema de Aur 2019. Emotii, neliniști, bucurie și, poate, pentru concurenții care nu au ajuns la rezultatul mult visat – marele premiu şi trofeul festivalului, ușoară tristețe. În artă, în muzică, dezamăgirile nu sunt permise, nu există un punct terminus. Desăvârșirea, perfecțiunea, pot fi atinse până la urmă, prin muncă, har, dăruire, dorință continuă de a te autodepăşi.

Juriile „Crizantemei de Aur” de anul acesta au avut o sarcină grea, dificilă, aceea de a alege pe cei mai buni dintr-o pleiadă de concurenți excepționali. Toți cei care au evoluat au avut prezenţă scenică, graţie, voce, sensibilitate interpretativă.

Premiul I – Interpretare: Ana-Maria Marcovici-Donose, 33 de ani, Iaşi

Marele Premiu şi trofeul „Crizantema de Aur” 2019 i-au fost decernate lui Samuel Barani, 24 de ani, din Bistriţa. Tânărul interpret şi-a început pregătirea muzicală la 17 ani (clarinet şi pian), apoi şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa – Secţia canto clasic. Este masterand al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Din anul 2016, face parte din Corul Operei din Cluj. „Crizantema de Aur 2019” a însemnat prima sa participare într-un festival naţional.

Premiul II – Interpretare: Jana Gherbovei, 24 de ani, Chişinău

LAUREAŢI „CRIZANTEMA DE AUR” 2019

Secţiunea Interpretare
– Premiul I: Ana-Maria Marcovici-Donose, 33 de ani, Iaşi
– Premiul II: Jana Gherbovei, 24 de ani, Chişinău
– Premiul III: Ioana Dincu, 20 de ani, comuna Tească, judeţul Dolj
– Premiul special „Ioana Radu”: Maria Neag, 44 de ani, Reghin, judeţul Mureş
– Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Lidia Bahnaru, 20 de ani, Chişinău
– Premiul special „Cetatea Romanţei”: Mihaela Petronela Ionescu, 45 de ani, Constanţa.

Premiul III – Interpretare: Ioana Dincu, 20 de ani, comuna Tească, judeţul Dolj

Secţiunea Creaţie
– Premiul I: Mircea Ciugudean, Timişoara – „Pe aceeaşi ulicioara”, versuri Mihai Eminescu. Interpret: Bogdan Hrestic
– Premiul II: Marian Stîrcea, Chişinău – „Tulburător şi enigmatic”, versuri Radmila Popovici Paraschiv. Interpret: Sorin Lupu
– Premiul III: Viorel Covaci, Bucureşti – „Poate”, versuri Viorel Covaci. Interpret: Marius Mitrofan
– Premiul special „Ionel Fernic”: Adrian Burhală, Târgovişte – „Romanţa cu grai străbun”, versuri Maria Eftimie Kabbout. Interpret: Adrian Burhală
– Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Maricel Maxim, Iaşi – „Mi-am dorit iubirea ta”, versuri Viorel Vaşuta. Interpret: Aurel Niamţu
– Premiul special „Cetatea Romanţei”: Marcel Iorga, Vaslui – „O rugăciune”, versuri Marian Stere. Interpret: Iulian Bratu
– Premiul special „Poezia Romanţei”: Paul Babici, Iaşi – „Aud şi astăzi glasul tău”, versuri Erica Moldovan. Interpret: Diana Prepeliţă
– Premiul special „Henry Mălineanu”: Constantin Arvinte, Bucureşti – „Dragostea mea”, versuri Eugen Mocanu. Interpret: Doina Anton.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Liderul romilor, Nicolae Păun, s-a aflat astăzi în judeţul Dâmboviţa, la Cojasca

Publicat

pe

Campania „Vrem Respect”, inițiată de Partida Romilor Pro Europa, continuă cu succes în județul Dâmbovița. La acest final de săptămână, liderii asociației s-au aflat în comuna Cojasca, unde trăiesc peste 6.500 de romi. Alături de Tudorică Răducanu, președintele filialei dâmbovițene, s-a aflat astăzi, în periplul prin comunitățile de romi de la Iazu și Fântânele, și liderul Partidei Romilor – Nicolae Păun.

Reprezentanții Asociației au luat la pas cele două așezări, au discutat cu oamenii despre problemele cu care se confruntă, despre așteptările pe care le au. Nicolae Păun și Tudorică Răducanu au avut o întrevedere și cu primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe. Edilul le-a prezentat celor doi oaspeți proiectele social-economice și educationale realizate pentru întreaga comunitate, le-a vorbit despre ce mai are în plan sa înfăptuiască și i-a asigurat pe liderii Partidei Romilor că este în permanență preocupat de viata de zi cu zi a concetățenilor sai, indiferent de etnie.

„A fost o întâlnire deosebită, la care a participat și președintele nostru Nicolae Păun. Discuțiile cu primarul de la Cojasca au vizat toate sferele activităților din comună, de la educație, cultură, locuri de muncă, acces la facilitățile unei vieți civilizate, respectiv apă, canalizare, gaze naturale, electricitate.

Pot spune că sunt mulțumit de modul în care se implică primarul Victor Gheorghe în viața comunei, în bunul mers al vieții în comunitatea de romi, care este una dintre cele mai mari din județ. Împreună cu acesta, am stabilit să ne întâlnim ori de câte ori va fi nevoie, pentru a cauta soluții, eventual, pentru implementarea unor noi proiecte, care să contribuie la dezvoltarea educaţională, culturală și economică a romilor noștri”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web