Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Petiţie online pentru urgentarea consolidării pasarelei Găeşti, marcată cu bulină roşie

Publicat

pe

Daniela Rotaru, cetăţean al oraşului Găeşti, a iniţiat, în urmă cu două săptămâni, o petiţie online având ca temă urgentarea lucrărilor de consolidare a pasajului rutier peste calea ferată de la Găeşti (DN 61, km 77 + 200 m). Până în prezent, au semnat pentru susţinerea acestui demers 529 de români. Vorbim despre o pasarelă care s-a transformat într-un pericol public, din cauza gradului avansat de degradare, iar oamenii nu vor să aştepte ca podul să se dărâme, cu tot cu maşini şi persoane!

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

„Dacă nu se vor lua urgent măsuri, asta se va întâmpla! Expertiza tehnică efectuată în octombrie 2018 este de-a dreptul îngrijorătoare. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a pune presiune pe CNAIR, să grăbească începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare a acestui pasaj rutier. Sper că așa vom putea preveni producerea unui dezastru. Am inițiat o petiție online și sper să fie semnată de cât mai mulți găeșteni și locuitori ai satelor vecine. Pasarela Găești are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! Cu cât suntem mai mulți care cerem urgentarea începerii lucrărilor, cu atât vom avea mai rapid un pasaj sigur”.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

Daniela Rotaru a reuşit, după numeroase demersuri, să intre în posesia expertizei tehnice pe care a realizat-o Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, finalizată cu bulină roşie pentru pilonii principali de susţinere. specialiştii au recomandat, spune Daniela rotaru, şi două soluţii de reabilitare şi consolidare a pasajului, după cum urmează:
1. Dărâmarea completă a plăcii de beton de deasupra și refacerea ei, repararea cu beton a picioarelor podului. Lucrările se pot executa sub trafic pe câte o bandă alternativă, iar costul este estimat la 2 milioane de euro;
2. Toate măsurile de la soluţia nr. 1, plus înlocuirea grinzilor de beton care unesc picioarele podului. Această măsură implică restricționarea completă a circulației și găsirea unei variante de ocolire. Costurile sunt estimate la 3 milioane de euro.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

„Prin petiţia noastră, cerem implementarea soluției nr. 1, în acord cu recomandarea inginerul expert tehnic care a realizat expertiza. Se consideră că prin realizarea acestor lucrări, podul va fi adus într-o stare corespunzătoare cerințelor de calitate prevăzute în Legea 10/1995 privind calitatea în construcții, și anume rezistența și stabilitatea la acțiuni statice, dinamice și seismice, durabilitatea siguranței în exploatare, igienă, sănătatea oamenilor, protecția și refacerea mediului”, spune Daniela Rotaru.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

ACTUALITATE

Atenţie! Coronavirusul nu se tratează cu antibiotice!

Publicat

pe

de

Foto: https://www.republikanews.ro

La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele și diareea severă pot fi astfel de efecte adverse. Mai mult, apare tot mai des rezistența bacteriilor față de antibioticele la care sunt expuse, România fiind una dintre țările unde acest fenomen este mai frecvent decât în alte țări europene.

Infecțiile determinate de bacteriile rezistente la antibiotice sunt mai greu de tratat, fiind nevoie de antibiotice mai puternice și mai costisitoare. Astfel, în anumite cazuri rămân foarte puține soluții pentru tratamentul pacienților infectați cu bacterii rezistente.

Totuși, infecții bacteriene pot apărea în cursul unei infecții cu coronavirus (coinfecție). În această situație, în timpul spitalizării, puteți fi tratați și cu antibiotice, dar acest lucru se întâmplă doar sub supravegherea medicului.

Campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus realizată cu sprijinul Observatorului Român de Sănătate şi al Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România

Citește în continuare

ACTUALITATE

Coronavirus România, 8 aprilie: 4.761 cazuri, 209 decese, 162 pacienţi la ATI

Publicat

pe

Sursa foto: unica.ro

Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19, cu 344 mai multe ca ieri. De asemenea, 209 persoane au decedat, 528 au fost declarate vindecate şi externate şi 162 de pacienţi sunt internaţi la ATI – informează Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT