Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Petiţie online pentru urgentarea consolidării pasarelei Găeşti, marcată cu bulină roşie

Publicat

pe

Daniela Rotaru, cetăţean al oraşului Găeşti, a iniţiat, în urmă cu două săptămâni, o petiţie online având ca temă urgentarea lucrărilor de consolidare a pasajului rutier peste calea ferată de la Găeşti (DN 61, km 77 + 200 m). Până în prezent, au semnat pentru susţinerea acestui demers 529 de români. Vorbim despre o pasarelă care s-a transformat într-un pericol public, din cauza gradului avansat de degradare, iar oamenii nu vor să aştepte ca podul să se dărâme, cu tot cu maşini şi persoane!

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

„Dacă nu se vor lua urgent măsuri, asta se va întâmpla! Expertiza tehnică efectuată în octombrie 2018 este de-a dreptul îngrijorătoare. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a pune presiune pe CNAIR, să grăbească începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare a acestui pasaj rutier. Sper că așa vom putea preveni producerea unui dezastru. Am inițiat o petiție online și sper să fie semnată de cât mai mulți găeșteni și locuitori ai satelor vecine. Pasarela Găești are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! Cu cât suntem mai mulți care cerem urgentarea începerii lucrărilor, cu atât vom avea mai rapid un pasaj sigur”.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

Daniela Rotaru a reuşit, după numeroase demersuri, să intre în posesia expertizei tehnice pe care a realizat-o Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, finalizată cu bulină roşie pentru pilonii principali de susţinere. specialiştii au recomandat, spune Daniela rotaru, şi două soluţii de reabilitare şi consolidare a pasajului, după cum urmează:
1. Dărâmarea completă a plăcii de beton de deasupra și refacerea ei, repararea cu beton a picioarelor podului. Lucrările se pot executa sub trafic pe câte o bandă alternativă, iar costul este estimat la 2 milioane de euro;
2. Toate măsurile de la soluţia nr. 1, plus înlocuirea grinzilor de beton care unesc picioarele podului. Această măsură implică restricționarea completă a circulației și găsirea unei variante de ocolire. Costurile sunt estimate la 3 milioane de euro.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

„Prin petiţia noastră, cerem implementarea soluției nr. 1, în acord cu recomandarea inginerul expert tehnic care a realizat expertiza. Se consideră că prin realizarea acestor lucrări, podul va fi adus într-o stare corespunzătoare cerințelor de calitate prevăzute în Legea 10/1995 privind calitatea în construcții, și anume rezistența și stabilitatea la acțiuni statice, dinamice și seismice, durabilitatea siguranței în exploatare, igienă, sănătatea oamenilor, protecția și refacerea mediului”, spune Daniela Rotaru.

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

Foto de pe planşele din expertiza tehnică CNAIR

ACTUALITATE

Samuel Barani, 24 de ani, din Bistriţa, a câştigat Marele Premiu şi trofeul „Crizantema de Aur” 2019

Publicat

pe

„Gala Laureaților” la Crizantema de Aur 2019. Emotii, neliniști, bucurie și, poate, pentru concurenții care nu au ajuns la rezultatul mult visat – marele premiu şi trofeul festivalului, ușoară tristețe. În artă, în muzică, dezamăgirile nu sunt permise, nu există un punct terminus. Desăvârșirea, perfecțiunea, pot fi atinse până la urmă, prin muncă, har, dăruire, dorință continuă de a te autodepăşi.

Juriile „Crizantemei de Aur” de anul acesta au avut o sarcină grea, dificilă, aceea de a alege pe cei mai buni dintr-o pleiadă de concurenți excepționali. Toți cei care au evoluat au avut prezenţă scenică, graţie, voce, sensibilitate interpretativă.

Premiul I – Interpretare: Ana-Maria Marcovici-Donose, 33 de ani, Iaşi

Marele Premiu şi trofeul „Crizantema de Aur” 2019 i-au fost decernate lui Samuel Barani, 24 de ani, din Bistriţa. Tânărul interpret şi-a început pregătirea muzicală la 17 ani (clarinet şi pian), apoi şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa – Secţia canto clasic. Este masterand al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Din anul 2016, face parte din Corul Operei din Cluj. „Crizantema de Aur 2019” a însemnat prima sa participare într-un festival naţional.

Premiul II – Interpretare: Jana Gherbovei, 24 de ani, Chişinău

LAUREAŢI „CRIZANTEMA DE AUR” 2019

Secţiunea Interpretare
– Premiul I: Ana-Maria Marcovici-Donose, 33 de ani, Iaşi
– Premiul II: Jana Gherbovei, 24 de ani, Chişinău
– Premiul III: Ioana Dincu, 20 de ani, comuna Tească, judeţul Dolj
– Premiul special „Ioana Radu”: Maria Neag, 44 de ani, Reghin, judeţul Mureş
– Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Lidia Bahnaru, 20 de ani, Chişinău
– Premiul special „Cetatea Romanţei”: Mihaela Petronela Ionescu, 45 de ani, Constanţa.

Premiul III – Interpretare: Ioana Dincu, 20 de ani, comuna Tească, judeţul Dolj

Secţiunea Creaţie
– Premiul I: Mircea Ciugudean, Timişoara – „Pe aceeaşi ulicioara”, versuri Mihai Eminescu. Interpret: Bogdan Hrestic
– Premiul II: Marian Stîrcea, Chişinău – „Tulburător şi enigmatic”, versuri Radmila Popovici Paraschiv. Interpret: Sorin Lupu
– Premiul III: Viorel Covaci, Bucureşti – „Poate”, versuri Viorel Covaci. Interpret: Marius Mitrofan
– Premiul special „Ionel Fernic”: Adrian Burhală, Târgovişte – „Romanţa cu grai străbun”, versuri Maria Eftimie Kabbout. Interpret: Adrian Burhală
– Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Maricel Maxim, Iaşi – „Mi-am dorit iubirea ta”, versuri Viorel Vaşuta. Interpret: Aurel Niamţu
– Premiul special „Cetatea Romanţei”: Marcel Iorga, Vaslui – „O rugăciune”, versuri Marian Stere. Interpret: Iulian Bratu
– Premiul special „Poezia Romanţei”: Paul Babici, Iaşi – „Aud şi astăzi glasul tău”, versuri Erica Moldovan. Interpret: Diana Prepeliţă
– Premiul special „Henry Mălineanu”: Constantin Arvinte, Bucureşti – „Dragostea mea”, versuri Eugen Mocanu. Interpret: Doina Anton.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Liderul romilor, Nicolae Păun, s-a aflat astăzi în judeţul Dâmboviţa, la Cojasca

Publicat

pe

Campania „Vrem Respect”, inițiată de Partida Romilor Pro Europa, continuă cu succes în județul Dâmbovița. La acest final de săptămână, liderii asociației s-au aflat în comuna Cojasca, unde trăiesc peste 6.500 de romi. Alături de Tudorică Răducanu, președintele filialei dâmbovițene, s-a aflat astăzi, în periplul prin comunitățile de romi de la Iazu și Fântânele, și liderul Partidei Romilor – Nicolae Păun.

Reprezentanții Asociației au luat la pas cele două așezări, au discutat cu oamenii despre problemele cu care se confruntă, despre așteptările pe care le au. Nicolae Păun și Tudorică Răducanu au avut o întrevedere și cu primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe. Edilul le-a prezentat celor doi oaspeți proiectele social-economice și educationale realizate pentru întreaga comunitate, le-a vorbit despre ce mai are în plan sa înfăptuiască și i-a asigurat pe liderii Partidei Romilor că este în permanență preocupat de viata de zi cu zi a concetățenilor sai, indiferent de etnie.

„A fost o întâlnire deosebită, la care a participat și președintele nostru Nicolae Păun. Discuțiile cu primarul de la Cojasca au vizat toate sferele activităților din comună, de la educație, cultură, locuri de muncă, acces la facilitățile unei vieți civilizate, respectiv apă, canalizare, gaze naturale, electricitate.

Pot spune că sunt mulțumit de modul în care se implică primarul Victor Gheorghe în viața comunei, în bunul mers al vieții în comunitatea de romi, care este una dintre cele mai mari din județ. Împreună cu acesta, am stabilit să ne întâlnim ori de câte ori va fi nevoie, pentru a cauta soluții, eventual, pentru implementarea unor noi proiecte, care să contribuie la dezvoltarea educaţională, culturală și economică a romilor noștri”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web