Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Licitaţie pentru reabilitarea pasajului CFR de la Găeşti

Publicat

pe

Foto: Cronica de Găeşti

Veste bună pentru şoferii care tranzitează DN 61, Găeşti-Ghimpaţi-Giurgiu! A fost scos la licitaţie, în vederea desemnării constructorului, proiectul care vizează reabilitarea pasajului peste calea ferată de la Găeşti, aflat în acest moment într-o avansată stare de degradare – ne informează deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, care a întreprins mai multe demersuri către ministrul Transporturilor în legătură cu acest obiectiv.

„Este o dovadă că poţi mişca lucrurile şi din Opoziţie, dacă ai dorinţa să rezolvi problemele oamenilor”, spune deputatul PNL Cezar Preda.

Reamintim faptul că, de ani buni, pasarela de la Găeşti a beneficiat doar de… plombe trântite la plesneală. Asta în condiţiile în care DN 61 face legătura cu Autostrada Bucureşti – Piteşti, ceea ce înseamnă că este tranzitat zilnic de mii de maşini, între care şi foarte multe camioane. În plus, pilonii de susţinere ai pasajului superior peste calea ferată nu mai prezintă siguranţă, fiind măcinaţi de apă.

Foto: Cronica de Găeşti

ACTUALITATE

Atenţie! Coronavirusul nu se tratează cu antibiotice!

Publicat

pe

de

Foto: https://www.republikanews.ro

La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele și diareea severă pot fi astfel de efecte adverse. Mai mult, apare tot mai des rezistența bacteriilor față de antibioticele la care sunt expuse, România fiind una dintre țările unde acest fenomen este mai frecvent decât în alte țări europene.

Infecțiile determinate de bacteriile rezistente la antibiotice sunt mai greu de tratat, fiind nevoie de antibiotice mai puternice și mai costisitoare. Astfel, în anumite cazuri rămân foarte puține soluții pentru tratamentul pacienților infectați cu bacterii rezistente.

Totuși, infecții bacteriene pot apărea în cursul unei infecții cu coronavirus (coinfecție). În această situație, în timpul spitalizării, puteți fi tratați și cu antibiotice, dar acest lucru se întâmplă doar sub supravegherea medicului.

Campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus realizată cu sprijinul Observatorului Român de Sănătate şi al Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România

Citește în continuare

ACTUALITATE

Coronavirus România, 8 aprilie: 4.761 cazuri, 209 decese, 162 pacienţi la ATI

Publicat

pe

Sursa foto: unica.ro

Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19, cu 344 mai multe ca ieri. De asemenea, 209 persoane au decedat, 528 au fost declarate vindecate şi externate şi 162 de pacienţi sunt internaţi la ATI – informează Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT