Conectați-vă cu noi

SOCIAL

1 leu pentru pensionarul de rând, peste 100 pentru cei… speciali!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://subversiv.info)

România se transformă pe zi ce trece, din cauza unor legi favorizatoare pentru anumite categorii profesionale, o ţară a contrastelor. Dacă acest proces ireal va continua, vom deveni un stat unde or să trăiască elitele, pline de bani şi de facilităţi, şi săracii care să le slugărească şi care să plătească taxe şi impozite pentru nababi.

Conform unor informaţii date publicităţii recent, pensiile speciale pentru anumite categorii socio-profesionale, vorbim aici doar de foştii magistraţi, cresc cu circa 100 de lei. Veniturile celor 3.828 de astfel de privilegiaţi ajung la o medie lunară de 18.430 de lei. Statul, adică noi, oamenii de rând, plătim pentru prosperitatea fiecărui pensionar de lux 17.689 lei lunar, diferenţa fiind ceea ce li s-ar fi cuvenit în urma contribuţiei proprii!

Cât primeşte pensionarul obişnuit, omul care a muncit toată viaţa în diferite sectoare economice vitale pentru ţară, aproape că nu ne vine să punem pe hârtie. Aceştia încasează în medie o pensie de 1.200 de lei, care le-a crescut, în luna august, cu… 1 leu, faţă de iulie 2019!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Tânăr muncitor a murit sub un mal de pământ la Cojasca

Publicat

pe

Un bărbat care lucra la rețeaua de canalizare în comuna Cojasca, județul Dâmbovița, a fost surprins în timpul activității de un mal de pământ. La fața locului au intervenit pompierii de la Garda Cornești. După mai multe minute de efort, militarii au reușit să extragă de sub maldărul de pământ trupul bărbatului de 32 de ani. Acesta se afla în stare de inconștiență.

Echipajul medical sosit de urgență a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l readuce pe tânărul muncitor la viață. Din păcate, eforturile medicilor au fost zadarnice. Poliția efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestei tragedii. Cazul intră și sub jurisdicția ITM, fiind vorba despre un accident de muncă.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Locuri de muncă vacante prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate astăzi 283 de locuri de muncă: 13 pentru persoanele cu studii superioare; 193 pentru meseriași și 77 pentru muncitorii necalificaţi.

Dintre acestea menţionăm: instalator apă canal, lăcătuș mecanic, confecționer articole textile, mecanic auto, operator mașini comandă numerică, electrician, cartonagist, agent curățenie, încărcător – descărcător, rectificator universal, vânzător, mașinist pod rulant, strungar, agent vânzări, oficiant poștă, operator introducere validare date, infirmier, șofer, manipulant mărfuri, agent securitate, lucrător gestionar, agent comercial, secretară, tehnician sisteme detecție, inginer construcții civile, economist, tehnician mentenanță, analist programator, inginer proiectant instalații, director agenție turism, inginer automatist, analist studiu materialelor, broker în asigurări, șef sector industria prelucrătoare și muncitor necalificat în metalurgie.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul AJOFM Dâmbovița (www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea persoane fizice/locuri de muncă vacante) sau direct la sediul instituției (Târgoviște, str. T. Vladimirescu, nr.1A), precum și punctele de lucru din Pucioasa, Găești, Băleni și Titu. Telefon: 0245/620635 și 0245/615932.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!