Connect with us

SOCIAL

1 leu pentru pensionarul de rând, peste 100 pentru cei… speciali!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://subversiv.info)

România se transformă pe zi ce trece, din cauza unor legi favorizatoare pentru anumite categorii profesionale, o ţară a contrastelor. Dacă acest proces ireal va continua, vom deveni un stat unde or să trăiască elitele, pline de bani şi de facilităţi, şi săracii care să le slugărească şi care să plătească taxe şi impozite pentru nababi.

Conform unor informaţii date publicităţii recent, pensiile speciale pentru anumite categorii socio-profesionale, vorbim aici doar de foştii magistraţi, cresc cu circa 100 de lei. Veniturile celor 3.828 de astfel de privilegiaţi ajung la o medie lunară de 18.430 de lei. Statul, adică noi, oamenii de rând, plătim pentru prosperitatea fiecărui pensionar de lux 17.689 lei lunar, diferenţa fiind ceea ce li s-ar fi cuvenit în urma contribuţiei proprii!

Cât primeşte pensionarul obişnuit, omul care a muncit toată viaţa în diferite sectoare economice vitale pentru ţară, aproape că nu ne vine să punem pe hârtie. Aceştia încasează în medie o pensie de 1.200 de lei, care le-a crescut, în luna august, cu… 1 leu, faţă de iulie 2019!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Doi târgovișteni, reținuți pentru lipsire de libertate și șantaj!

Publicat

pe

Un bărbat de 46 de ani și un adolescent de 17 ani, ambii din Târgoviște, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate a reieșit că cei doi, la data de 30 mai 2024, în timp ce se aflau într-o stație de alimentare cu carburant din Târgoviște, au lipsit de libertate un tânăr de 23 de ani.

Practic, nu i-au permis acestuia să iasă dintr-un birou, ba mai mult, l-au amenințat cu acte de violență și l-au agresat fizic, cu scopul de a obține o înregistrare video compromițătoare cu soția bărbatului de 46 de ani.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Giurgiu

Au dat bani cu camătă la 54 de persoane! Vezi ce au găsit polițiștii acasă la suspecți!

Publicat

pe

Polițiștii Secției nr. 3 Bolintin-Vale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, au executat trei percheziții la domiciliile unor persoane din comuna Bolintin-Deal, bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2023 – iunie 2024, doi bărbați, de 46 și 49 de ani, ambii din Bolintin-Deal, ar fi oferit împrumuturi în lei și euro, cuprinse între 50 și 5.000 de euro, pentru care ar fi perceput dobândă, la 54 de persoane.

În urma descinderilor la locuințele acestora, au fost descoperite bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată, respectiv telefoane, bijuterii din aur, dar și 40.000 de euro.

Polițiștii au dispus reținerea celor doi bărbați pentru 24 de ore. Astăzi, 14 iunie 2024, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite