Conectați-vă cu noi

SOCIAL

1 leu pentru pensionarul de rând, peste 100 pentru cei… speciali!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://subversiv.info)

România se transformă pe zi ce trece, din cauza unor legi favorizatoare pentru anumite categorii profesionale, o ţară a contrastelor. Dacă acest proces ireal va continua, vom deveni un stat unde or să trăiască elitele, pline de bani şi de facilităţi, şi săracii care să le slugărească şi care să plătească taxe şi impozite pentru nababi.

Conform unor informaţii date publicităţii recent, pensiile speciale pentru anumite categorii socio-profesionale, vorbim aici doar de foştii magistraţi, cresc cu circa 100 de lei. Veniturile celor 3.828 de astfel de privilegiaţi ajung la o medie lunară de 18.430 de lei. Statul, adică noi, oamenii de rând, plătim pentru prosperitatea fiecărui pensionar de lux 17.689 lei lunar, diferenţa fiind ceea ce li s-ar fi cuvenit în urma contribuţiei proprii!

Cât primeşte pensionarul obişnuit, omul care a muncit toată viaţa în diferite sectoare economice vitale pentru ţară, aproape că nu ne vine să punem pe hârtie. Aceştia încasează în medie o pensie de 1.200 de lei, care le-a crescut, în luna august, cu… 1 leu, faţă de iulie 2019!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Ajutor financiar de urgenţă pentru familiile victimelor teribilului accident din Ialomiţa

Publicat

pe

Sursa foto: România TV

Familiile celor 17 victime (10 morţi şi 7 răniţi) ale ale accidentului rutier produs în data de 5 octombrie 2019, pe DN 2A, Slobozia-Urziceni, vor primi sprijin financiar din partea statului.

Conform HG 731/2019, se va acorda 5.000 de lei pentru fiecare familie în care s-a înregistrat un membru decedat sau rănit, la care se adaugă 3.000 de lei pentru fiecare minor care s-a aflat în întreținerea persoanei decedate sau rănite. În total, s-a aprobat un ajutor de urgenţă în valoare de 122.000 de lei pentru cele 16 familii afectate de tragedie.

CITEŞTE ŞI: Accident cu 10 morţi şi 7 răniţi pe DN2A, în Ialomiţa

„Sumele vor fi plătite de către Agenția de Plăți și Inspecție Socială în a cărei rază teritorială au domiciliul sau reședința persoanele rănite sau decedate, soțului/soției ori rudelor directe de gradul 1 sau 2, iar în lipsa acestora, persoanei fizice care s-a ocupat de organizarea înmormântării sau care are responsabilitatea îngrijirii minorilor”, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Ialomiţa.

Citește în continuare

Argeș

Furau periodic diferite bunuri din incinta aceleiaşi firme

Publicat

pe

Poliţiştii argeşeni de la Investigaţii Criminale au efectuat, în această dimineaţă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cinci percheziţii în comuna Merişani, la locuinţele a patru bărbaţi bănuite de furt calificat.

Oamenii legii au stabilit că suspecţii au sustras, începând cu luna martie 2019, bunuri din incinta unei societăţi comerciale din localitate, unele dintre ele fiind vândute către o a cincea persoană, şi ea vizată de anchetă. Prejudiciul a fost estimat la suma de 20.000 de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web