Connect with us

Prahova

Ambulanţă cu pacient, răsturnată în urma impactului cu o maşină care nu i-a acordat prioritate!

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.observatorulph.ro

Un grav accident de circulaţie s-a produs astăzi pe Bulevardul Republicii din municipiul Ploieşti. Culmea, în eveniment a fost implicată o ambulanţă care a fost răsturnată în urma impactului cu un autoturism care nu i-a acordat prioritate. Şoferul ambulanţei, asistentul şi pacientul au fost preluaţi şi transportaţi, evident, la spital!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prahova

Cabanier rătăcit în Bucegi este căutat de salvamontiști

Publicat

pe

Un cabanier din Sinaia este căutat de două echipe de salvamontiști. Bărbatul, în ciuda vremii neprielnice, cu vânt puternic și vizibilitate redusă, a plecat de pe Platoul Bucegilor cu gând să coboare în oraș.

Misiunea salvamontiștilor este deosebit de dificilă. Vântul suflă cu peste 140 km / oră, iar înaintarea către locația dată de cabanierul rătăcit se desfășoară greoi. Se pare că acesta a reușit, cu câteva ore în urmă, să dea coordonatele zonei în care se află, după care telefonul i s-a oprit.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trupul alpinistei din Brașov va fi recuperat de pe munte abia joi, 20 ianuarie

Publicat

pe

Având în vedere faptul că, în spațiul virtual, s-a comunicat mult pe seama operațiunilor de recuperare a trupului tinerei alpiniste din Brașov căzută de pe versantul Bucegilor în timpul unei escaladări, salvamontiștii din Prahova au venit astăzi cu clarificări. De precizat că salvatorii din Bușteni s-au mobilizat imediat ce au aflat de teribilul accident. Se întâmpla în data de 12 ianuarie, după ora 18:00.

„O echipă de prim-răspuns a plecat în căutarea ei, în zona în care am presupus că s-ar putea afla, iar echipa de suport a fost mobilizată și s-a aflat în așteptare la sediul Salvamont Bușteni. Echipa de prim-răspuns a încheiat căutările la ora 01:20 noaptea, în condiții de viscol puternic, ajungând la Baza Salvamont Baba Mare”, precizează reprezentanții Salvamont Prahova.

A doua zi, corpul alpinistei a fost reperat pe un versant al Crestei Picăturii. Căzuse din Brâul Portiței.

„Imediat, am alertat Dispeceratul IGAv care a alocat o resursă de zbor (elicopter EC135 cu troliu). Am încercat recuperarea victimei, dar salvatorul montan care a coborât cu troliul nu a avut timp suficient la dispoziție pentru a efectua operațiunile necesare, misiunea fiind întreruptă din cauza rafalelor de vânt foarte puternice, pentru a nu periclita siguranța elicopterului și a echipajului”, mai precizează Salvamont Prahova

În următoarele zile, respectiv 14, 15 și 16 ianuarie, întreg Masivul Bucegi s-a aflat sub incidența codurilor roșu și portocaliu de vânt puternic. În acest context, operațiunile de recuperare a alpinistei brașovene au fost amânate. Abia joi, 20 ianuarie, spun salvamontiștii, se va crea o fereastră în care acțiunea de extragere a trupului tinerei din zona în care s-a prăbușit ar putea fi posibilă.

„Suntem în legătură permanentă cu DSU și IGAv, avem pregătită echipa de intervenție, iar când condițiile meteo vor permite vom realiza această operațiune. Suntem obișnuiți cu riscul, e prezent zi de zi în activitatea noastră, dar un risc calculat. Din analiza factorilor de risc (evaluarea zonei, posibilitatea producerea avalanșelor, timpii de intervenție, resursele umane și tehnice, condiții meteo etc.) am ajuns la concluzia că intervenția aero este soluția cea mai bună în acest caz, dar nu excludem nici operațiunea terestră în cazul în care cea aero nu se va putea realiza în cele din urmă. Suntem conștienți că durerea aparținătorilor este mare, dar vă asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a duce această operațiune la bun sfârșit, așa cum o facem de fiecare dată”, au scris salvamontiștii pe pagina de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT