Conectați-vă cu noi

POLITIC

PSD, vot pentru Kovesi în schimbul numirii Rovanei Plumb comisar european?

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.caleaeuropeana.ro

Premierul Viorica Dăncilă luptă din răsputeri pentru a o instala pe buna sa prietenă Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, în funcţia de comisar european. Victor Ponta, liderul PRO România, a scris astăzi pe pagina sa de Facebook că şefa PSD este pregătită să o susţină pe Kovesi ca procuror european, pentru a primi la schimb poziţia de comisar european pentru Rovana Plumb!

„Înţeleg de la oameni bine informaţi de la Bruxelles că doamna Viorica Vasilica Dăncilă a propus partenerilor europeni un «târg»: să dea mandat reprezentantului Guvernului să voteze pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de Procuror European şi să obţină, în schimb, votul parlamentarilor PPE şi Renew Europe pentru propunerea de comisar europen a Rovanei Plumb!

Înţeleg negocierile ca un instrument normal în politică. Nu pot însă să nu mă amuz gândidu-mă la toţi reprezentanţii şi jurnaliştii PSD-işti, care se dădeau de ceasul morţii luptând contra numirii lui Kovesi, şi la ceilalţi luptători – Cioloş şi Rareş Bogdan, care ziceai că o mănâncă de vie pe Rovana Plumb când ajunge în Parlamentul European”, a scris Victor Ponta.

ALEGERI

PNL Dâmboviţa și-a desemnat candidații pentru Parlament

Publicat

pe

Biroul Politic Județean al PNL Dâmbovița a votat, astăzi – 16 octombrie, listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. În frunte îi regăsim pe Virgil Guran – la Senat și Gabriel Plăiaşu – la Camera Deputaților. Amândoi au mai activat în trecut în forul legislativ al țării.

Listă completă PNL Dâmboviţa pentru Senat

1. Virgil Guran
2. Ion Sorin
3. Grigorescu Silviu Aurelian
4. Sima Cristina
5. Vîrjoghe Maria.

Listă completă PNL Dâmboviţa pentru Camera Deputaților

1. Plăiașu Gabriel
2. Balint Liviu-Ioan
3. Grozavu Ion-Gabriel
4. Mocanu Adrian
5. Ionescu Lavinia-Roxana
6. Mihalache Valentin
7. Duțu George
8. Preda Ionuț Adrian
9. Dragotă-Zamfir Ana Maria.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița: Nu voi face pasul către PRO România

Publicat

pe

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmboviţa, a anunțat, astăzi – 16 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va face pasul către PRO România, nefiind de acord cu fuziunea prin absorbție.

„Voi face politică, așa cum am făcut până acum, cu plăcere. Nu voi întreprinde nimic în nici un proiect în care nu mă regăsesc, în care nu cred cu tărie. Sunt și voi rămâne liberal, sunt și voi rămâne un om de afaceri, sunt și rămân în lumea afacerilor și nu mă voi dezice pentru meschinării”.

A mai spus Ionel Petre că și-a expus punctul de vedere și în cadrul Biroului Executiv, și în Biroul Politic Central, și în Delegația Permanentă ALDE.

„Nu cred că este corect ca ALDE să fie absorbit de către un partid care are, la nivel național, cam același procent. Mi-aș fi dorit o alianță politică, mi-aș fi dorit o fuziune fie și de genul PLR-PC, mi-aș fi dorit ca partenerii să aibă drepturi egale, mi-aș fi dorit ca mâinile să fie strânse chiar dacă principiile, pe unii dintre lideri, îi îndepărtează”.

Liberal convins, Ionel Petre nu vrea să fie într-o relație de vasalitate cu nimeni și va acționa în consecință. Cât privește demisia de onoare ca urmare a faptului că organizația pe care o conduce nu a atins pragul electoral la alegerile din 27 septembrie, nu mai este cazul să o scrie, pentru că, pe 8 noiembrie, data Congresului Extraordinar ALDE, partidul nu va mai exista.

„Nu voi face pasul către PRO România, nu voi face pasul către un partid anume, însă cine va ține cont de proiectele mele de reformă, pe care le-am prezentat înainte de începutul campaniei, și anume reforma în educație, 300 de parlamentari, reforma în sănătate – sănătatea trebuie să fie salvată și să fie într-adevăr un pilon principal care să primească bani de la buget, infrastructură și investiții, dacă proiectele mele vor reprezenta pentru cineva anume un punct de plecare atunci voi face politică.

Vreau să fac politică, vreau să fac politică adevărată, o politică în centrul căreia să fie cetățeanul, omul care să simtă bunăstarea, omul care să simtă că este respectat de către autoritățile statului român. Nu voi participa la Congresul Reunit ALDE-PRO România, pentru că eu sunt membru ALDE și pentru asta trebuie să faci o adeziune pentru PRO România.

Da, voi face politică în continuare, pentru că îmi place, dar nu mă voi regăsi decât într-un proiect în care voi crede și care îmi va da libertatea să duc la bun sfârșit tot ce mi-am propus să fac pentru cei care au așteptări de la adevărații oameni politici, nu de la oamenii care își caută în politică un loc de muncă, care își caută o poziție pentru familie sau pentru amante, care își caută locuri călduțe fără să dovedească vreodată în viața lor profesională că au performat, au avut locuri de muncă doar atunci când entitatea politică din care face parte a fost la guvernare și și-a permis să dea unora anumite poziții mai călduțe”, a declarat președintele ALDE Dâmbovița – Ionel Petre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!