Conectați-vă cu noi

POLITIC

PSD, vot pentru Kovesi în schimbul numirii Rovanei Plumb comisar european?

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.caleaeuropeana.ro

Premierul Viorica Dăncilă luptă din răsputeri pentru a o instala pe buna sa prietenă Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, în funcţia de comisar european. Victor Ponta, liderul PRO România, a scris astăzi pe pagina sa de Facebook că şefa PSD este pregătită să o susţină pe Kovesi ca procuror european, pentru a primi la schimb poziţia de comisar european pentru Rovana Plumb!

„Înţeleg de la oameni bine informaţi de la Bruxelles că doamna Viorica Vasilica Dăncilă a propus partenerilor europeni un «târg»: să dea mandat reprezentantului Guvernului să voteze pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de Procuror European şi să obţină, în schimb, votul parlamentarilor PPE şi Renew Europe pentru propunerea de comisar europen a Rovanei Plumb!

Înţeleg negocierile ca un instrument normal în politică. Nu pot însă să nu mă amuz gândidu-mă la toţi reprezentanţii şi jurnaliştii PSD-işti, care se dădeau de ceasul morţii luptând contra numirii lui Kovesi, şi la ceilalţi luptători – Cioloş şi Rareş Bogdan, care ziceai că o mănâncă de vie pe Rovana Plumb când ajunge în Parlamentul European”, a scris Victor Ponta.

Dâmboviţa

Oana Vlăducă, deputat: Datoria noului Guvern este să redea României statutul de țară sigură

Publicat

pe

de

PSD a pierdut puterea într-un mod rușinos pentru partidul căruia și cei mai aprigi adversari îi recunoșteau, în trecut, tocmai capacitatea de a guverna. Amatorismul amestecat cu minciună, aroganța amestecată cu nepricepere au creat o situație fără ieșire pentru doamna Dăncilă. În context, arderea tuturor căilor de dialog au transformat partidul într-o țintă sigură la votul moțiunii.

PRO ROMÂNIA și-a respectat angajamentul și a fost principalul actor politic în acest demers. Am spus în repetate rânduri că guvernarea asta „pe bâjbâite” trebuie să înceteze și am oprit-o. Următorul pas este infinit mai greu: restabilirea unui echilibru socio-economic vital, garantarea siguranței personale a cetățenilor și poziționarea corectă în relația cu instituțiile internaționale.

Îngroparea oricărei predictibilități fiscale de către PSD trebuie rapid corectată, iar prioritatea ZERO este bugetul pe anul viitor. Abia acum vom filtra sloganurile și discursurile din Opoziție și vom afla dacă cei care-și asumă guvernarea sunt și pregătiți pentru asta.

Datoria noului cabinet este să redea României statutul de țară sigură.

Oana Silvia Vlăducă,
Deputat PRO România de Dâmboviţa

Citește în continuare

Dâmboviţa

Preşedinte PNL Târgovişte: PSD s-a depărtat prea repede de cele promise

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, unul dintre cei mai vocali lideri liberali dâmboviţeni, a făcut astăzi o scurtă analiză a eşecului guvernării PSD, a motivelor care au condus la pierderea puterii de către social-democraţi.

În opinia acestuia, PSD, care a câştigat alegerile în 2016 bazându-se pe un program de guvernare bine prezentat şi nuanţat, s-a depărtat prea repede de cele promise, de proiectele pe care le-a clamat. Ba chiar au urmat o succesiune de anomalii care au bulversat politica românească prin demiterea propriilor guverne, vezi eliminarea cabinetelor Grindeanu şi Tudose, şi remanierea pe bandă rulantă a zeci de miniştri.

„În trei ani de zile, au legiferat împotriva propriului popor, dar în favoarea unor colegi de partid. S-a ajuns ca 20.000 de infractori să fie eliberaţi din închisori. Mulţi dintre aceştia au recidivat în cel mai scurt timp”, a spus Aurelian Cotinescu.

Politica externă dusă de PSD a fost una stângace, neinsipirată, pornind de la intenţia de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, fapt care a inflamat lumea arabă. Apoi, nominalizările pentru funcţia de comisar european. Rovana Plumb şi Dan Nica, două propuneri care au fost respinse de Comisia Europeană.

A mai vorbit liderul PNL Aurelian Cotinescu despre decredibilizarea instituţiilor statului, prin politizare excesivă, prin numirea în unele funcţii deosebit de importante a unor oameni de proastă calitate, slabi profesionişti.

„PSD a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, iar acum România este în situaţia de a avea o nouă perspectivă, de a îşi reaşeza viitorul pe alte baze. Câştigătorul moţiunii de cenzură este poporul român”, a adăugat preşedintele PNL Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web