Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Peştera Ialomiţei îşi modifică programul de vizitare, de la 1 octombrie

Publicat

pe

Peştera Ialomiţei din Munţii Bucegi va putea fi vizitată, începând cu data de 1 octombrie, de luni până duminică, între orele 09:00-17:00, cu ultima intrare la ora 16:00. Preţul unui bilet este 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Peştera este situată la 1.600 m altitudine şi este scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna. Are o dezvoltare de 1.128 de metri, din care doar 480 sunt amenajaţi pentru vizitare şi sunt accesibili publicului. Temperatura în peşteră oscilează între 5 şi 6 grade, iar umiditatea este destul de mare, între 85 şi 100%.

ACTUALITATE

Coronavirus România, 1 aprilie: 2.460 de cazuri, 85 de decese, 34 de pacienţi în stare gravă

Publicat

pe

Sursa foto: News.ro

Până astăzi, 1 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), cu 215 mai multe ca ieri. De asemenea, s-au înregistrat 85 de decese, iar la ATI se află în acest moment 57 de pacienţi, 34 dintre aceştia fiind în stare gravă – informează Grupul de Comunicare Strategică.

„Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.218 de persoane. Alte 119.218 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 26.609 teste.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.247 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 50 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 260 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 522 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 6.939 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.366.595 lei”.

Pentru recomandări și alte informații, românii pot suna la linia TELVERDE – 0800.800.358. atenţie! acesta nu este un număr de urgenţă, ci doar pentru informare! De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trăim într-un soi de „ceauşism”!

Publicat

pe

Sursa foto: fanatik.ro

Cunoscutul gazetar şi istoric Ion Cristoiu l-a criticat dur pe actualul premier liberal Ludovic Orban şi politica de gestionare a crizei coronavirusului care a înspăimântat întreaga ţară. Spune editorialistul că, în România, acum, acţionează un fel de „ceauşismn”. Realitatea este ascunsă sub numărul mic de teste care se fac şi asta pentru a nu se raporta un număr mare de îmbolnăviri.

„Ludovic Orban s-a demascat fără să-și dea seama. De ceva vreme, jurnaliști care nu fac parte din presa miluită și politicieni care nu fac parte din Sistem trag semnale de alarmă față de Uriașa Operațiune de ascundere a adevărului. S-au schițat deja cîteva mijloace prin care Guvernul Ludovic Orban, sprijinit de Sistemul instituțiilor de forță, se străduiește să ofere o imagine de propagandă electorală asupra realităților din România Coronavirus. Un ordin dat prefecților din toată țara interzice orice informație dată presei în legătură cu numărul de infectări și mai ales cu numărul de decese

S-a putut observa de exemplu ciudățenia că mulți dintre cei declarați ca infectați cu Coronavirus sînt deja decedați. Asta înseamnă că pînă a nu fi murit ei n-au fost testați. De ce? Pentru că numărul celor infectați crește pe măsura creșterii numărului de testări. România are un număr mic de infectați nu pentru că Guvernul Ludovic Orban e mai bun decît Guvernul Trump sau decît Guvernul Macron, ci pentru că nu se fac testări suficiente. Și se întîmplă asta nu pentru că n-ar fi instrumente, ci pentru că e interes electoral să nu crească numărul de infectați și de decedați.

Din punct de vedere medical, această politică voluntară de reducere a numărului de testări pentru a avea cît mai puțin infectări e criminală. Pe de o parte pentru că toate cazurile asimptomatice pot umbla prin România fără a ști că au putere de infectare, pe de altă parte pentru că existența unui număr mic de infectări dă populației impresia că la noi e mult mai bine ca în alte țări și prin urmare măsurile dictate de autorități pot fi fentate.

Un alt mijloc de ascundere a adevărului ține de atmosfera de teroare din spitalele din țară. Managerii spitalelor județene sînt puși de baronii locali. De altfel spitalul județean e pentru baronul local unul dintre principalele mijloace de îmbogățire pe seama statului. Exemplul Spitalului Județean din Suceava e cum nu se poate mai doveditor. Suceava e feuda baronului local Gheorghe Flutur. N-are importanță că e PNL-ist. La fel de bine putea fi un baron local PSD-ist. Gheorghe Flutur l-a pus pe fostul manager, responsabil de genocidul de la Suceava. Sub presiunea lui Gheorghe Flutur managerul a fost schimbat cu greu și cu mari ezitări de către Ministerul Sănătății. Dezastrul era știut cu mult înainte de a exploda în opinia publică.

Presa care n-a devenit încă presa miluită a semnalat numeroase alte cazuri de cenzurare de tip ceaușist celor care voiau să vorbească. Doctorița de la Sibiu care a îndrăznit să-i semnaleze lui Klaus Iohannis pe pagina de Facebook a acestuia că la spitalul județean se ascunde adevărul s-a pricopsit cu un dosar penal.

La televiziunile de știri asistentele din diferite spitale din țară cer să li se distorsioneze vocea. De ce se comportă ceaușist directorii de spitale? Din același motiv pentru care directorii de IAS-uri raportau pe vremuri recolte fantastice la hectar. De la nivel central li se cerea să mintă. Ludovic Orban a impus structurile un ceaușism incredibil. Ce era ceaușismul? Prăpastia dintre realități și imaginea impusă de oficialități asupra acestei realități. Asta pentru că Nicolae Ceaușescu își făcuse din victorii cu orice preț un stil de viață”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT