Connect with us

ALEGERI

Rovana Plumb nu-şi poate recupera banii daţi la partid pentru campania electorală!

Publicat

pe

Foto: rnews.ro

Europarlamentara Rovana Plumb, președinta PSD Dâmbovița, are o mare problemă. Nu își poate recupera suma de 800.000 de lei, bani pe care i-a dat la partid în vederea finanțării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din luna mai. În această situație sunt mai mulți lideri politici social-democrați.

Conform legii, statul asigură finanțare partidelor politice, deci sumele depuse de candidați, de membrii de rând ar fi trebuit să fie rambursate. Vestea care i-a bulversat pe social-democrați, lăsându-i deocamdată cu mâna la burtă, s-a difuzat pe grupul intern de WhatApp al partidului.

Claudiu Manda, care a părăsit Comisia de Control SRI fugind pentru un post călduț și liniștit de europarlamentar, ar fi fost cel mai revoltat de această situație. Tocmai de peste Ocean, președinta PSD, Viorica Dancilă, le-a spus, pe același grup, că a făcut tot ceea ce i-a stat în putință, dar nu e rost ca partidul să primească banii.

Problemele ar fi plecat de la fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, cercetat de DNA pentru corupție. Acesta și-ar fi însușit bani din contul partidului, pe care i-ar fi folosit în interes personal. AEP-ul ar fi motivat că fondurile pentru campanie au fost depuse de un trezorier, iar funcția este deținută acum de altul. Am mai aflat, pe surse, că PSD ar fi răspuns cererilor AEP de a lămuri situația cu o zi mai târziu. Mulți l-ar învinui pe Mihai Fifor pentru această scăpare.

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats