Connect with us

POLITIC

PNL, prima moţiune de cenzură cu mari şanse să pice Guvernul!

Publicat

pe

Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa şi vicepreşedinte la nivel naţional, a spus astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că moţiunea de cenzură iniţiată de liberali are toate şansele să treacă, iar Guvernul Dăncilă să-şi ia la revedere de la putere. Au fost strânse 237 de semnături de susţinere a moţiunii, iar liberalii sunt convinşi că până şi unii parlamentari PSD ar vota pentru căderea Cabinetului Dăncilă.

Jocul politic este unul periculos pentru opoziţie. Să vii la putere acum, într-o perioadă plină de convulsii socio-economice şi să încerci să pui în aplicare un alt concept de guvernare, să iei alte măsuri, este dificil şi riscant.

Liberalii, a precizat Virgil Guran, îşi doresc să guverneze cu celelalte partide de pe partea dreaptă a eşicherului politic, iar, dacă acest lucru nu este posibil, se va lua în calcul alcătuirea unui guvern minoritar sprijinit de opoziţie.

„Mai avem discuții cu celelalte formaţiuni politice. Părerea mea este că sunt şanse mari să treacă moţiunea. Este prima dată de când este PSD-ul, din 2016 încoace, când şansele pentru a trece moţiunea sunt foarte mari. Dacă toţi cei care au semnat se ţin de cuvânt, moţiunea trece.

Acum, vă spun foarte sincer, noi ne asumăm acest lucru. S-a văzut că suntem iniţiatorii moţiunii şi că mergem până la capăt. Privind realist, unii probabil şi-au făcut alte calcule, pentru că, întotdeauna când intri la guvernare, există o erodare a imaginii. Este clar că orice se întâmplă rău vine spre Putere. Întotdeauna cel care este la guvernare ia un rezultat un pic mai prost sau poate chiar mult mai prost decât dacă ar sta pe margine, doar să critice. Ţara asta trebuie guvernată”, a declarat preşedintele PNL Dâmboviţa.

Pentru liberali, după cum s-a exprimat Virgil Guran, cea mai bună soluţie ar fi organizarea de alegeri anticipate, dar, cu siguranţă, nu se poate atinge acest deziderat pentru că sunt destui parlamentari care se ţin de scaune şi nu vor vota pentru anticipate.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Titus Corlățean s-au întâlnit cu participanții la un curs important de comunicare strategică

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a avut ieri, 11 iunie 2024, o întâlnire cu participanții la programul de formare profesională intitulat “Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment”, aflați în vizită la Senatul României. De precizat că respectivul programul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

“Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment” se adresează specialiștilor în comunicare din cadrul administrațiilor centrale ale statelor din regiunea Africa Sub-sahariană și celor din instituțiile române cu domenii de activitate relevante pentru tematica cursului.

Președintele Comisiei pentru Politică Externă, Titus Corlățean, în discursul său, a evidențiat necesitatea acordării unei atenții deosebite provocărilor de securitate generate de campaniile de dezinformare și de acțiunile de destabilizare de tip hibrid întreprinse de actori statali și non-statali din afara spațiului euro-atlantic. Parlamentarul a exemplificat cu situația războiului de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Titus Corlățean a mai subliniat rolul comunicării strategice în consolidarea rezilienței instituționale și societale la campaniile de dezinformare, precum și cel al programelor de formare și educație dedicate creșterii gradului de conștientizare a riscurilor provocate de acest fenomen, inclusiv riscurile de subminare a respectului față de drepturile omului și față de sistemul de drept internațional, bazat pe reguli, precum și față de setul de principii și valori pe care este întemeiată orice societate democratică.

„Cursul “Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment” se derulează în perioada 11-14 iunie 2024 și face parte din programul de activități de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară. Ediția din acest an a reunit cursanți provenind din Mauritania, Ghana, Mozambic, Kenya, Nigeria, R.D.Congo, Senegal, Tanzania, Africa de Sud, Namibia, Etiopia și Uniunea Africană și ai instituțiilor publice din România”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă, l-a avut ca invitat, la întâlnirea cu cursanții, pe ambasadorul Daniel Fried, fost diplomat american, fost asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA în perioada 2005-2009.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Titus Corlățean, senator: Performanța politică și administrativă a fost răsplătită prin vot masiv de cetățenii Dâmboviței

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, prim-vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a ținut să îi felicite pe toți reprezentanții partidului angrenați în campania electorală, pe primarii și consilierii locali care au dovedit că sunt dedicați comunităților locale, implementării proiectelor de interes, reușind astfel să acumuleze încredere, iar cetățenii i-au răsplătit prin vot masiv la scrutinul desfășurat pe 9 iunie 2024. După scorul politic obținut, PSD Dâmbovița se află pe locul doi, la nivel național, după județul Olt, dar foarte aproape.

„Îmi aduc aminte că, acum două luni, la momentul depunerii de către Corneliu Ștefan a dosarului de candidatură pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, mi-am îngăduit să fac o afirmație în care spuneam, pe scurt, că la Dâmbovița vom obține un scor istoric la aceste alegeri locale.

Nu a fost niciun fel de aroganță, nu a fost, în termeni creștini, nici măcar un mesaj profetic, a fost o chestiune strict obiectivă, a fost o evaluare obiectivă a performanțelor politice și administrative ale echipei PSD Dâmbovița.

Am spus la acel moment că cetățenii vor aprecia în Dâmbovița performanța politică și administrativă. Astăzi, suntem în fața unui scor istoric pe care l-am obținut prin aleșii noștri locali”, a precizat Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite