Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Tudorică Răducanu, discuţii din poartă-n poartă ca să afle problemele romilor din Dâmboviţa

Publicat

pe

Campania „Vrem Respect”, iniţiată de coducerea Partidei Romilor Pro Europa, continuă la nivelul judeţului Dâmboviţa. Preşedintele filialei, Tudorică Răducanu a ajuns, împreună cu alţi membri din echipa sa de coordonare, în sudul judeţului, la Niculeşti. Aici, există una dintre cele mai mari comunităţi de romi din Dâmboviţa. În satul Ciocănari, trăiesc circa 1.700 de oameni. Aşezarea este recunoscută datorită meşterilor care confecţionează mături şi a celor care prelucrează lemnul.

Tudorică Răducanu nu i-a adunat pe oameni într-o sală, la o şedinţă banală care nu iese din şabloanele reci ale acestor tipuri de întâlniri. Preşedintele Partidei Romilor Dâmboviţa a umblat din poartă în poartă, a discutat pe pragul caselor despre problemele cu care se confruntă romii, despre ceea ce îşi doresc de la viaţă, de la comunitate, de la autorităţi, de la cei care îi reprezintă.

„Este o experienţă deosebită, de responsabilitate, atât pentru noi cât şi pentru oameni, pentru romii din comunităţile pe care le vizităm. Aflăm, dialogând cu ei, deschis, cald, cu calm, pe îndelete, despre problemele cu care se confruntă, despre ceea ce le lipseşte, despre relaţiile cu autorităţile locale. Aşa, din vorbă-n vorbă, prieteneşte, identificăm rapid ce este bun şi ce este rău în comunitate, în viaţa romilor noştri”, ne-a declarat Tudorică Răducanu.

Şi la Ciocănari, romii au nelămurite situaţiile privind actele de proprietate şi cele de identitate, nu există transport pentru copiii care merg la şcoală, nu au medic de familie, iar pentru mulţi dintre ei existenţa curge la limita sărăciei.

Tudorică Răducanu, ca şi în celelalte localităţi unde există comunităţi de romi, a purtat discuţii şi cu primarul comunei despre problemele identificate, despre ceea ce trebuie întreprins pentru a fi îmbunătăţită viaţa acestora.

Astăzi şi mâine, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa îşi va continua campaniei „Vrem Respect” în comuna Niculeşti. Intenţia reprezentanţilor asociaţiei este aceea de a întări această structură, de a le explica oamenilor şi a-i face să înţeleagă că doar prin unitate, prin solidaritate şi acţiune, existenţa lor de zi cu zi poate deveni mai bună.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT