Connect with us

Dâmboviţa

Tudorică Răducanu, discuţii din poartă-n poartă ca să afle problemele romilor din Dâmboviţa

Publicat

pe

Campania „Vrem Respect”, iniţiată de coducerea Partidei Romilor Pro Europa, continuă la nivelul judeţului Dâmboviţa. Preşedintele filialei, Tudorică Răducanu a ajuns, împreună cu alţi membri din echipa sa de coordonare, în sudul judeţului, la Niculeşti. Aici, există una dintre cele mai mari comunităţi de romi din Dâmboviţa. În satul Ciocănari, trăiesc circa 1.700 de oameni. Aşezarea este recunoscută datorită meşterilor care confecţionează mături şi a celor care prelucrează lemnul.

Tudorică Răducanu nu i-a adunat pe oameni într-o sală, la o şedinţă banală care nu iese din şabloanele reci ale acestor tipuri de întâlniri. Preşedintele Partidei Romilor Dâmboviţa a umblat din poartă în poartă, a discutat pe pragul caselor despre problemele cu care se confruntă romii, despre ceea ce îşi doresc de la viaţă, de la comunitate, de la autorităţi, de la cei care îi reprezintă.

„Este o experienţă deosebită, de responsabilitate, atât pentru noi cât şi pentru oameni, pentru romii din comunităţile pe care le vizităm. Aflăm, dialogând cu ei, deschis, cald, cu calm, pe îndelete, despre problemele cu care se confruntă, despre ceea ce le lipseşte, despre relaţiile cu autorităţile locale. Aşa, din vorbă-n vorbă, prieteneşte, identificăm rapid ce este bun şi ce este rău în comunitate, în viaţa romilor noştri”, ne-a declarat Tudorică Răducanu.

Şi la Ciocănari, romii au nelămurite situaţiile privind actele de proprietate şi cele de identitate, nu există transport pentru copiii care merg la şcoală, nu au medic de familie, iar pentru mulţi dintre ei existenţa curge la limita sărăciei.

Tudorică Răducanu, ca şi în celelalte localităţi unde există comunităţi de romi, a purtat discuţii şi cu primarul comunei despre problemele identificate, despre ceea ce trebuie întreprins pentru a fi îmbunătăţită viaţa acestora.

Astăzi şi mâine, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa îşi va continua campaniei „Vrem Respect” în comuna Niculeşti. Intenţia reprezentanţilor asociaţiei este aceea de a întări această structură, de a le explica oamenilor şi a-i face să înţeleagă că doar prin unitate, prin solidaritate şi acţiune, existenţa lor de zi cu zi poate deveni mai bună.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT