Connect with us

ACTUALITATE

Cum a ajuns minora din Dâmboviţa să plece cu nişte necunoscuţi…

Publicat

pe

Cazul adolescentei din satul Bădeni, comuna Runcu, judeţul Dâmboviţa, trebuie cercetat cu multă atenţie de poliţişti. Facebook-ul a devenit un instrument prin care multe tinere naive cad în capcana proxeneţilor. Totul se desfăşoară în timp, pe fondul creării şi menţinerii la nivel de teorie sentimentală a unei poveşti de dragoste în care, de obicei, adolescentele încep să creadă şi care se consumă prin schimburi de mesaje siropoase, jurăminte, multe minciuni şi fotografii.

Minora de 14 ani, care s-a urcat astăzi, zice ea de bună voie în maşina unor indivizi veniţi după ea pentru a o lua, reţineţi, fără acordul părinţilor, la aniversarea „iubitului” pe care l-a cunoscut şi cu care a întreţinut relaţia în spaţiul virtual, putea foarte bine să devină o victimă a traficanţilor de persoane, a proxeneţilor.

CITEŞTE ŞI: Adolescentă din Dâmboviţa, salvată din mâinile unor tineri pe care i-a cunoscut pe Facebook

Dacă într-adevăr exista dragoste mare, de ce respectivii cetăţeni onorabili, de 37, respectiv 17 ani, nu au contactat familia, nu au solicitat acordul pentru a o lua pe minoră cu ei. Şi nici aşa lucrurile nu ar fi fost în regulă. Care părinte ar fi permis să-i plece copilul cu nişte necunoscuţi? Dar măcar exista o intenţie corectă…

Din informaţiile pe care le avem, în zona Călăraşi acţionează traficanţi de carne vie. Oamenii legii luptă pentru destructurarea acestor celule infracţionale, dar este destul de dificil să le dezintegrezi.

Întâmplarea de la Fieni seamănă foarte bine cu modul de racolare a adolescentelor naive de tip loverboy. Norocul a fost că părinţii au anunţat rapid dispariţia, iar oamenii legii au intervenit la timp, oprind autoturismul în care se afla minora din Bădeni şi cei doi necunoscuţi.

Pe numele bărbaţilor, Poliţia Fieni a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. A fost totodată sesizată şi Protecţia Copilului, care va trebui să analizeze acest caz şi să dispună în consecinţă.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite