Connect with us

ACTUALITATE

Cum a ajuns minora din Dâmboviţa să plece cu nişte necunoscuţi…

Publicat

pe

Cazul adolescentei din satul Bădeni, comuna Runcu, judeţul Dâmboviţa, trebuie cercetat cu multă atenţie de poliţişti. Facebook-ul a devenit un instrument prin care multe tinere naive cad în capcana proxeneţilor. Totul se desfăşoară în timp, pe fondul creării şi menţinerii la nivel de teorie sentimentală a unei poveşti de dragoste în care, de obicei, adolescentele încep să creadă şi care se consumă prin schimburi de mesaje siropoase, jurăminte, multe minciuni şi fotografii.

Minora de 14 ani, care s-a urcat astăzi, zice ea de bună voie în maşina unor indivizi veniţi după ea pentru a o lua, reţineţi, fără acordul părinţilor, la aniversarea „iubitului” pe care l-a cunoscut şi cu care a întreţinut relaţia în spaţiul virtual, putea foarte bine să devină o victimă a traficanţilor de persoane, a proxeneţilor.

CITEŞTE ŞI: Adolescentă din Dâmboviţa, salvată din mâinile unor tineri pe care i-a cunoscut pe Facebook

Dacă într-adevăr exista dragoste mare, de ce respectivii cetăţeni onorabili, de 37, respectiv 17 ani, nu au contactat familia, nu au solicitat acordul pentru a o lua pe minoră cu ei. Şi nici aşa lucrurile nu ar fi fost în regulă. Care părinte ar fi permis să-i plece copilul cu nişte necunoscuţi? Dar măcar exista o intenţie corectă…

Din informaţiile pe care le avem, în zona Călăraşi acţionează traficanţi de carne vie. Oamenii legii luptă pentru destructurarea acestor celule infracţionale, dar este destul de dificil să le dezintegrezi.

Întâmplarea de la Fieni seamănă foarte bine cu modul de racolare a adolescentelor naive de tip loverboy. Norocul a fost că părinţii au anunţat rapid dispariţia, iar oamenii legii au intervenit la timp, oprind autoturismul în care se afla minora din Bădeni şi cei doi necunoscuţi.

Pe numele bărbaţilor, Poliţia Fieni a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. A fost totodată sesizată şi Protecţia Copilului, care va trebui să analizeze acest caz şi să dispună în consecinţă.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT