Connect with us

ACTUALITATE

Comisia JURI a Parlamentului European a respins reaudierea Rovanei Plumb!

Publicat

pe

Foto: https://www.caleaeuropeana.ro

Foarte mulţi politicieni români spun că şansele ca Rovana Plumb să ajungă comisar european sunt mici, însă sunt şi destui cei care cred că mai există speranţe. Preşedinta PSD Dâmboviţa nu se dă bătută cu una cu două şi nici premierul Viorica Dăncilă nu cedează, anunţând ferm că o sprijină în continuare pe Rovana Plumb şi că nici nu se gândeşte la o altă nominalizare.

Europarlamentara a informat Parlamentul European că a rezolvat problemele imputate de membrii Comisiei Juridice la prima audiere, când i s-au reproşat neclarităţi din declaraţia de avere. Printr-un comunicat de presă, lidera PSD Dâmboviţa precizează că împrumutul de 800.000 de lei care ar fi generat blocarea numirii sale în înalta funcţie de demnitate europeană a fost stins. Rovana Plumb a precizat că i-a oferit creditorului său două apartamente în România. Totodată, în scrisoarea transmisă Comisiei JURI a precizat că, până la data de 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată în plenul Parlamentului European, va rezolva toate problemele invocate.

CITEŞTE ŞI: Rovana Plumb, respinsă definitiv pentru funcţia de comisar european

Astăzi, în jurul orei 14:00, Comisia juridică a Parlamentului European urma să se întrunească din nou pentru a decide următorii paşi în cazul Rovanei Plumb, numai că europarlamentarii care fac parte din această structură au respins ordinea de zi a şedinţei, deci şi punctul cu reaudierea Rovanei Plumb.

Despre această situaţie ingrată pentru România, a avut o opinie şi senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, care a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că Rovana Plumb nu are şanse să fie acceptată pentru funcţia de comisar european.

„România a înregistrat un eşec. Candidatura propusă de PSD, în persoana Rovanei Plumb, a fost un eşec. Era previzibil că va fi un eşec. Teza susţinută de unii oameni politici din Partidul Social Democrat, potrivit căreia opoziţia nu ar servi interesele României, este una falsă.

România are dreptul să aibă un comisar european, problema se pune cine va ocupa această funcţie şi dacă întruneşte anumite condiţii. Unele ţin de integritate şi altele ţin de profesionalism. Comisia juridică a spus că doamna Rovana Plumb nu poate să lămurească comisia cu privire la sursele de rambursare a unor sume mari de bani”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Totuşi, nu sunt excluse alte înţelegeri politice la nivel înalt între formaţiunile ce alcătuiesc Parlamentul European. Doar în aceste aceste condiţii, Rovana Plumb ar primi nominalizarea pentru funcţia de comisar european. Deocamdată se aşteaptă.

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT