Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Comisia JURI a Parlamentului European a respins reaudierea Rovanei Plumb!

Publicat

pe

Foto: https://www.caleaeuropeana.ro

Foarte mulţi politicieni români spun că şansele ca Rovana Plumb să ajungă comisar european sunt mici, însă sunt şi destui cei care cred că mai există speranţe. Preşedinta PSD Dâmboviţa nu se dă bătută cu una cu două şi nici premierul Viorica Dăncilă nu cedează, anunţând ferm că o sprijină în continuare pe Rovana Plumb şi că nici nu se gândeşte la o altă nominalizare.

Europarlamentara a informat Parlamentul European că a rezolvat problemele imputate de membrii Comisiei Juridice la prima audiere, când i s-au reproşat neclarităţi din declaraţia de avere. Printr-un comunicat de presă, lidera PSD Dâmboviţa precizează că împrumutul de 800.000 de lei care ar fi generat blocarea numirii sale în înalta funcţie de demnitate europeană a fost stins. Rovana Plumb a precizat că i-a oferit creditorului său două apartamente în România. Totodată, în scrisoarea transmisă Comisiei JURI a precizat că, până la data de 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată în plenul Parlamentului European, va rezolva toate problemele invocate.

CITEŞTE ŞI: Rovana Plumb, respinsă definitiv pentru funcţia de comisar european

Astăzi, în jurul orei 14:00, Comisia juridică a Parlamentului European urma să se întrunească din nou pentru a decide următorii paşi în cazul Rovanei Plumb, numai că europarlamentarii care fac parte din această structură au respins ordinea de zi a şedinţei, deci şi punctul cu reaudierea Rovanei Plumb.

Despre această situaţie ingrată pentru România, a avut o opinie şi senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, care a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că Rovana Plumb nu are şanse să fie acceptată pentru funcţia de comisar european.

„România a înregistrat un eşec. Candidatura propusă de PSD, în persoana Rovanei Plumb, a fost un eşec. Era previzibil că va fi un eşec. Teza susţinută de unii oameni politici din Partidul Social Democrat, potrivit căreia opoziţia nu ar servi interesele României, este una falsă.

România are dreptul să aibă un comisar european, problema se pune cine va ocupa această funcţie şi dacă întruneşte anumite condiţii. Unele ţin de integritate şi altele ţin de profesionalism. Comisia juridică a spus că doamna Rovana Plumb nu poate să lămurească comisia cu privire la sursele de rambursare a unor sume mari de bani”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Totuşi, nu sunt excluse alte înţelegeri politice la nivel înalt între formaţiunile ce alcătuiesc Parlamentul European. Doar în aceste aceste condiţii, Rovana Plumb ar primi nominalizarea pentru funcţia de comisar european. Deocamdată se aşteaptă.

ACTUALITATE

Nu există niciun caz COVID-19 în Primăria Târgovişte

Publicat

pe

Afirmaţia preşedintelui PNL Târgovişte – Aurelian Cotinescu, cum că în Primăria Târgovişte ar fi apărut un caz de coronavirus, ba chiar ar fi de fapt mai multe, nu a scăpat netaxată de reprezentanții administraţiei locale. Viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu au luat imediat poziţie şi i-au cerut public liderului liberal să nu-i mai dezinformeze pe cetățeni.

„Din fericire pentru noi, nu există niciun caz de coronavirus în Primăria municipiului Târgoviște și, din nefericire pentru președintele PNL Târgoviște, observăm că acesta dă dovadă de o iresponsabilitate crasă, care nu numai că încalcă legislația în vigoare, dar și orice limită a bunului simț și a decenței sociale”, a precizat Monica Ilie.

Viceprimăriţa Târgoviştei îi solicită lui Aurelian Cotinescu să-şi retragă afirmaţiile „mincinoase și iresponsabile”. Totodată, îi cere Monica Ilie liderului PNL „să-și încadreze singur fapta penală săvârșită conform Codului penal și Ordonanțelor în vigoare”.

Mergând pe aceeaşi linie, viceprimarul Cătălin Rădulescu îl anunţă pe Aurelian Cotinescu că în Primăria Târgovişte şi în toate instituţiile subordonate s-au luat, încă de la începutul Pandemiei, toate măsurile de protecţie anticoronavirus şi rezultatele se văd, până astăzi neînregistrându-se nici un caz de contaminare.

„Asemenea informaţii false difuzate public de către un lider politic nu fac altceva decât să pună într-o lumină proastă administraţia târgovişteană, pe toţi cei care lucrează în cadrul acesteia.

Îl rugăm pe domnul Aurelian Cotinescu, care a intrat prea devreme în campania electorală, să nu se mai folosească de minciuni pentru a atrage atenţia asupra imaginii domniei sale. Îi mai amintim că sunt în judeţ instituţii conduse de lideri liberali unde au fost înregistrate cazuri de infectări cu coronavirus, dar asta nu înseamnă că cineva este vinovat de producerea unei astfel de drame.

Virusul nu are culoare politică. Până la urmă, ne afectează pe toţi această pandemie şi nu credem că este normal să exploatăm astfel de informaţii cu scopul de a lovi politic în unul sau altul. Dimpotrivă, în astfel de situaţii ar trebui să dăm dovadă de discernământ şi solidaritate. A folosi coronavirusul în bătălia politică este o mârlănie fără seamăn”, a declarat Catalin Rădulescu – viceprimar municipiul Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Turnul Chindiei nu va mai putea fi vizitat! Încep lucrările de restaurare

Publicat

pe

Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” se va închide parțial pentru vizitare, începând de luni – 13 iulie 2020, întrucât demarează proiectul de restaurare, conservare și punere în valoare implementat de Consiliul Județean Dâmboviţa cu fonduri europene nerambursabile.

Astfel, se vor putea vizita doar Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului”, ruinele Palatului Domnesc şi Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, de marți până duminică, între orele 09:00 – 13:00 și 14:00 – 18:30.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!