Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Comisia JURI a Parlamentului European a respins reaudierea Rovanei Plumb!

Publicat

pe

Foto: https://www.caleaeuropeana.ro

Foarte mulţi politicieni români spun că şansele ca Rovana Plumb să ajungă comisar european sunt mici, însă sunt şi destui cei care cred că mai există speranţe. Preşedinta PSD Dâmboviţa nu se dă bătută cu una cu două şi nici premierul Viorica Dăncilă nu cedează, anunţând ferm că o sprijină în continuare pe Rovana Plumb şi că nici nu se gândeşte la o altă nominalizare.

Europarlamentara a informat Parlamentul European că a rezolvat problemele imputate de membrii Comisiei Juridice la prima audiere, când i s-au reproşat neclarităţi din declaraţia de avere. Printr-un comunicat de presă, lidera PSD Dâmboviţa precizează că împrumutul de 800.000 de lei care ar fi generat blocarea numirii sale în înalta funcţie de demnitate europeană a fost stins. Rovana Plumb a precizat că i-a oferit creditorului său două apartamente în România. Totodată, în scrisoarea transmisă Comisiei JURI a precizat că, până la data de 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată în plenul Parlamentului European, va rezolva toate problemele invocate.

CITEŞTE ŞI: Rovana Plumb, respinsă definitiv pentru funcţia de comisar european

Astăzi, în jurul orei 14:00, Comisia juridică a Parlamentului European urma să se întrunească din nou pentru a decide următorii paşi în cazul Rovanei Plumb, numai că europarlamentarii care fac parte din această structură au respins ordinea de zi a şedinţei, deci şi punctul cu reaudierea Rovanei Plumb.

Despre această situaţie ingrată pentru România, a avut o opinie şi senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, care a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că Rovana Plumb nu are şanse să fie acceptată pentru funcţia de comisar european.

„România a înregistrat un eşec. Candidatura propusă de PSD, în persoana Rovanei Plumb, a fost un eşec. Era previzibil că va fi un eşec. Teza susţinută de unii oameni politici din Partidul Social Democrat, potrivit căreia opoziţia nu ar servi interesele României, este una falsă.

România are dreptul să aibă un comisar european, problema se pune cine va ocupa această funcţie şi dacă întruneşte anumite condiţii. Unele ţin de integritate şi altele ţin de profesionalism. Comisia juridică a spus că doamna Rovana Plumb nu poate să lămurească comisia cu privire la sursele de rambursare a unor sume mari de bani”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Totuşi, nu sunt excluse alte înţelegeri politice la nivel înalt între formaţiunile ce alcătuiesc Parlamentul European. Doar în aceste aceste condiţii, Rovana Plumb ar primi nominalizarea pentru funcţia de comisar european. Deocamdată se aşteaptă.

ACTUALITATE

Spectacol în scop caritabil la Târgovişte. Implică-te şi tu!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Facebook / Cursuri Dans "All For Dance" Târgoviste‎)

Miercuri – 18 decembrie 2019, Asociaţia Clubul de Dans Sportiv „All for Dance” Târgovişte organizează, împreună cu Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, Fundaţia pentru Tineret Dâmboviţa, Fundaţia Culturală „Ghiocelul” şi Societatea Astronomică Română de Meteori, spectacolul caritabil „Să fii mai bun”. Colinde, dans, muzică, teatru şi expoziţie de astrofotografie!

Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului şi va începe la ora 18:00, iar intrarea în sală se va face pe bază de donaţii, respectiv produse alimentare neperisabile, care să fie distribuite ulterior unor elevi care provin din familii cu o situaţie materială precară.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sute de copii l-au întâmpinat pe Moş Crăciun la Târgovişte, în ciuda ploii!

Publicat

pe

A plouat mărunt şi rece la Târgovişte, în această seară, dar asta nu l-a împiedicat pe Moş Crăciun să vină în oraş, unde l-au aşteptat sute de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici. Nu au lipsit primarul Daniel Cristian Stan şi viceprimarul Cătălin Rădulescu, administraţia publică locală fiind cea care a înlesnit drumul lui Moş Crăciun către Târgovişte.

Au fost momente de bucurie deplină, iar alaiul de spiriduşi, zâne şi oameni de zăpadă a pornit, cum este obiceiul de câţiva ani încoace, în paradă pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Mihai Viteazul, unde Moşul cel darnic le-a împărţit cadouri tuturor copiilor prezenţi.

Reamintim că Moş Crăciun se va afla în Piaţa Mihai Viteazul şi în următoarele două seri, începând cu ora 17:00, iar de luni, 16 decembrie, va putea fi întâlnit, toată săptămâna viitoare, la sediul Primăriei Târgovişte, unde, de asemenea, va împărţi daruri copiilor.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT