Connect with us

Călăraşi

23 de tone de tutun, confiscate de poliţiştii din Călăraşi după 69 de percheziţii!

Publicat

pe

Poliţiştii de investigare a criminalităţii din Călăraşi au efectuat 69 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Prahova şi Călăraşi, la domiciliile unor persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, precum și la depozite şi la oficii poştale utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

În urma descinderilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 855 kg de tutun prelucrat, 22 de tone de tutun vrac, 13 dispozitive de prelucrare a tutunului, 24 de aparate de injectat tutun, 34 de instalații artizanale, 17.000 de tuburi goale de țigarete, 750 de mandate poștale, 148.000 de lei, 1.400 de euro, mai multe înscrisuri, facturi fiscale, agende și cartele SIM.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Percheziţiile au fost efectuate în patru dosare penale aflate în instrumentare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi

Percheziții simultane în România și Germania, într-un dosar de trafic de persoane

Publicat

pe

Polițiștii de la Investiții Criminale din Călărași și Maramureș au efectuat, în data de 20 iulie, sub coordonarea DIICOT, opt percheziții în județele Călărași, Salaj și Maramureș, în baza unui ordin european de anchetă și a opt ordine de indisponibilizare emise de autoritățile judiciare din Germania, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și tăinuire. Simultan, pe teritoriul Germaniei, au fost efectuate 10 de percheziții domiciliare privind activitatea aceleiași grupări infracționale.

„Cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Germania vizează activitatea unui grup infracțional organizat, care, începând cu anul 2021, ar fi racolat, utilizând metoda „loverboy”, 11 persoane vătămate, pe care membrii grupului le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituției în hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare aflate în sudul Germaniei. În această modalitate, ar fi fost obținute câștiguri de peste 350.000 de euro.

În plus, s-a reținut că, începând cu luna martie 2022, doi cetățeni români ar fi achiziționat din Spania autoturisme, despre care aveau cunoștință că provin din săvârșirea infracțiunilor de furt, pe care le-ar fi revândut pe teritoriul Germaniei.

În urma a 3 percheziții domiciliare efectuate în județul Sălaj, au fost indisponibilizate 13 telefoane mobile, o tabletă, un card bancar, 3 autoturisme, un ATV, 8.500 de euro, 2 case, 2 garaje și 4 terenuri.

În județul Călărași, la cele 2 percheziții efectuate, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, 10.165 de euro și 2 autoturisme.

În urma celor 3 percheziții domiciliare efectuate în județul Maramureș, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, 2.000 de euro, un autoturism, 2 arme scurte neletale supuse autorizării, carduri bancare și diferite înscrisuri posibil utile în cauză.

În cadrul acțiunii, au fost puse în aplicare, în județele Călărași, Sălaj și Maramureș, 7 mandate europene de arestare, persoanele solicitate fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea sesizării instanței de judecată. În plus, o persoană a fost arestată în Germania”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Călărași.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Bacău, Galați, Iași, Neamț, Sălaj, Vrancea și Ialomița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Călăraşi

Percheziții la trei traficanți de cocaină din Călărași

Publicat

pe

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din cadrul B.C.C.O. București și S.C.C.O. Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Călărași, au efectuat, ieri – 8 iunie 2022, trei percheziții în municipiul Călărași, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

„În fapt, începând cu anul 2022, trei persoane ar fi achiziționat droguri de mare risc (cocaină) și ar fi comercializat către consumatori din municipiul Călărași.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cinci doze / pliculețe cu cocaină, o pastilă M.D.M.A., o țigaretă cu fragmente vegetale, verde olive, șase telefoane mobile, 965 de euro, 350 de lei și trei grindere. Două persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Călărași, pentru audieri”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT