Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a primit finanţare pentru parcul de la gară. Termen de execuţie, 12 luni

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a semnat, în această dimineaţă, contractul de finanţare a proiectului care vizează amenajarea unui parc pe o suprafaţă de 16.481 mp (1,66 hectare) în perimetrul care a aparţinut unităţii militare din zona gării, acolo unde se contruieşte şi complexul comercial de tip mall.

„Este o zonă care, în momentul de faţă, nu spune nimic, o zonă care, zeci de ani, nu a fost accesibilă publicului şi care, acum, se va transforma total. Contractul pe care l-am semnat astăzi este cel de-al patrulea pe care l-a semnat Primăria Târgovişte cu ADR Sud Muntenia. Celelalte trei sunt deja în execuţie. Acestea vizează reabilitarea şi modernizarea a trei unităţi de învăţământ: şcolile nr. 8 – Mihai Viteazul, nr. 13 – Matei Basarab şi grădiniţa nr. 8 – Rază de Soare”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi-a exprimat convingerea că administraţia municipiului Târgovişte va finaliza proiectul în timpul asumat prin graficul de finanţare, respectiv 12 luni. De asemenea, a spus că mai are primite de la Primăria Târgovişte, încă de la începutul anului, două proiecte care vizează eficientizarea energetică a unor blocuri şi un proiect pentru moder nizarea reţelei de iluminat public.

„Sunt trei proiecte care depăşesc 40 de milioane de lei. Sperăm să iasă cât mai repede de la Autoritatea de management şi să trecem la treabă, adică să semnăm contractele de execuţie şi să înceapă implementarea”, a spus Liviu Muşat.

La evenimentul de semnare a contractului de finanţare pentru amenajarea parcului de la gară a fost prezent şi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, instituţia care a pus la dispoziţia Primăriei Târgovişte terenul şi care a avut iniţiativa de a construi acest parc. Alexandru Oprea a profitat de prilej pentru a vorbi despre toate investiţiile din perimetrul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud.

În acest moment, sunt finalizate reţelele de apă şi canalizare, iar până la 1 noiembrie va fi asfaltat şi drumul de legătură între Bulevardul Carol I şi şoseaua de centură. De asemenea, investitorul privat lucrează în ritm susţinut la complexul comercial de tip mall, asumându-şi ca termen de inaugurare luna mai 2020. A mai spus Alexandru Oprea că s-a terminat procedura de achiziţie pentru proiectul care vizează iluminatul public şi a fost predat amplasamentul pentru construirea de locuinţe ANL. Totodată, Consiliul Judeţean Dâmboviţa are în lucru un proiect pentru reabilitarea clădirii fostei Şcoli de Cavalerie, investiţie pentru care speră să obţină fonduri nerambursabile prin granturile norvegiene.

„Mă bucur că am reuşit să facem o gândire comună cu Primăria Târgovişte, pentru dezvoltarea acestei zone”.

În ceea ce priveşte viitorul parc, proiectul presupune: amenajarea de spaţii verzi, cu sistem automat de irigare, 500 de arbori şi arbuşti, 5.000 de flori, alei, facilităţi pentru recreere, loc de joacă, piaţetă cu fântână arteziană, piste pentru biciclete, cu staţie şi rastel, cişmele cu apă, mobilier urban, sistem de monitorizare video, o clădire multifuncţională cu bibliotecă şi birouri, precum şi o scenă extensibilă. Proiectul are o valoare de 7 milioane de lei şi trebuie finalizat în următoarele 12 luni. Licitaţia de execuţie s-a derulat deja, astfel că lucrările de amenajare vor începe foarte repede.

ADMINISTRAŢIE

Revoltător! Administratorul gropii de gunoi de la Aninoasa a acceptat să primească deşeuri din alte judeţe!

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţen Dâmboviţa, Alexandru Oprea, ne-a făcut nişte dezvăluiri interesane, din care reiese că interesul şi încălcarea legii, sfidarea cetăţeanului, dintotdeauna au mers mână în mână. Am aflat, acum oficial, ceea ce ştiam pe surse mai demult, că operatorul gropii de deşeuri menajere de la Aninoasa, care, nu de puţine ori, s-a văicărit că nu mai are unde depozita gunoiul, a acceptat, cu de la sine putere, să aducă în judeţul nostru, spre a fi puse la „păstrare”, deşeuri menajere din alte zone ale ţării. Luăm ca reper, deocamdată, dar vom efectua investigaţii în cest caz, Brăila.

Preşedintele Consiliului Judeţean a admis că este vorba de o încălcare gravă a contractului încheiat între operator şi ADI Salubritate, asociaţie coordonată de Marin Antonescu – fost prefect şi fost vicepreşedinte CJ, dar nu ne-a spus ce măsuri legale se pot lua împotriva celor care au comis fapta şi nici de unde sunt aduse deşeurile.

Singura solicitare a şefului judeţului a fost îndreptată către ADI Gunoi, să respecte clauzele contractuale, adică să rezilize contractul cu operatorul gropii de la Aninoasa. Credem că ar trebui un pic „smotociţi” şi funcţionarii de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADI Gunoi, care au permis să fie adusă în judeţul nostru mizeria altora. Trebuie văzut clar care sunt motivele pentru care s-au închis ochii.

Ne mai întrebăm pentru ce se mai zbat mai marii judeţului să mărească capacitatea amplasamentelor pentru depozitarea deşeurilor de la Aninoasa şi Titu. Pentru a avea unde să fie descărcate gunoaiele aduse de pe alte meleaguri?

În concluzie, demersul primarului oraşului Titu, Traian Niculae, de a nu accepta în orice condiţii dezvoltarea gropii de gunoi de la marginea urbei pe care o administrează, este absolut normal. Aşteptăm reacţii de la instituţiile abilitate. Sperăm să nu se pună batista pe ţambal. Cazul este destul de grav şi îl vomm trata ca atare.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa refuză dur şi cu legea-n mână comenzile partidului!

Publicat

pe

Chiar dacă ne-am aflat la o conferinţă de presă organizată la Consiliul Judeţean, unde este normal să fie dezbătute doar probleme ce ţin de administraţie, am îndrăznit să-l întrebăm pe preşedintele Oprea şi câte ceva de prin cotloanele politicii locale. Nu de alta, dar partidul pe care îl reprezintă, PSD, nu a mai organizat o conferinţă de presă din vară şi suntem şi noi curioşi să aflăm ce se mai întâmplă prin ograda măturată din când în când de Rovana Plumb.

În ultimul timp, ne bazăm articolele doar pe surse, fiindcă, oficial, nu se comunică nimic. Tăcere de mormânt. Aşa că, domnul Oprea a fost tocmai bun pentru potolirea neliniştilor noastre, mai ales că nu prea se mai află în „prime position” în organizaţie.

Am aflat că Alexandru Oprea nu mai are nicio funcţie importantă de decizie în organizaţie. Este unul dintre cei 22 de vicepreşedinţi, un fel de normă. Nu se mai ocupă de comunicare şi nici nu ştim dacă mai este altcineva desemnnat să facă treaba asta. Mai nou, şefii de la partid sunt supăraţi rău pe el pentru că nu ar pune în practică, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, ales din rândul consilerilor PSD, deciziile luate în cadrul Biroului Permanent Judeţean. Adică, auzisem noi că pe la partid se hotărâse, prin vot, să fie desemnate anumite persoane pentru preluarea unor funcţii în administraţie.

Alexandru Oprea, dur, supus normelor, ne-a spus că el nu va duce niciodată la îndeplinire o asemenea hotărâre care sfidează legea. Şi ne-a trimis la Legea 78/2000, privind prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor de corupţie. Ne-a indicat şi punctul cu pricina, respectiv art. 13 – „Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani”.

Alexandru Oprea a spus-o clar. Nu partidul sau altcineva poate decide asupra oportunităţii ocupării sau neocupării unui post la cabinetul demnitarului. Este strict apanajul său şi va face totul legal. Preşedintele CJ Dâmboviţa nu vrea să se repete la Târgovişte vreun scenariu tip Arad!

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT