Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a primit finanţare pentru parcul de la gară. Termen de execuţie, 12 luni

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a semnat, în această dimineaţă, contractul de finanţare a proiectului care vizează amenajarea unui parc pe o suprafaţă de 16.481 mp (1,66 hectare) în perimetrul care a aparţinut unităţii militare din zona gării, acolo unde se contruieşte şi complexul comercial de tip mall.

„Este o zonă care, în momentul de faţă, nu spune nimic, o zonă care, zeci de ani, nu a fost accesibilă publicului şi care, acum, se va transforma total. Contractul pe care l-am semnat astăzi este cel de-al patrulea pe care l-a semnat Primăria Târgovişte cu ADR Sud Muntenia. Celelalte trei sunt deja în execuţie. Acestea vizează reabilitarea şi modernizarea a trei unităţi de învăţământ: şcolile nr. 8 – Mihai Viteazul, nr. 13 – Matei Basarab şi grădiniţa nr. 8 – Rază de Soare”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi-a exprimat convingerea că administraţia municipiului Târgovişte va finaliza proiectul în timpul asumat prin graficul de finanţare, respectiv 12 luni. De asemenea, a spus că mai are primite de la Primăria Târgovişte, încă de la începutul anului, două proiecte care vizează eficientizarea energetică a unor blocuri şi un proiect pentru moder nizarea reţelei de iluminat public.

„Sunt trei proiecte care depăşesc 40 de milioane de lei. Sperăm să iasă cât mai repede de la Autoritatea de management şi să trecem la treabă, adică să semnăm contractele de execuţie şi să înceapă implementarea”, a spus Liviu Muşat.

La evenimentul de semnare a contractului de finanţare pentru amenajarea parcului de la gară a fost prezent şi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, instituţia care a pus la dispoziţia Primăriei Târgovişte terenul şi care a avut iniţiativa de a construi acest parc. Alexandru Oprea a profitat de prilej pentru a vorbi despre toate investiţiile din perimetrul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud.

În acest moment, sunt finalizate reţelele de apă şi canalizare, iar până la 1 noiembrie va fi asfaltat şi drumul de legătură între Bulevardul Carol I şi şoseaua de centură. De asemenea, investitorul privat lucrează în ritm susţinut la complexul comercial de tip mall, asumându-şi ca termen de inaugurare luna mai 2020. A mai spus Alexandru Oprea că s-a terminat procedura de achiziţie pentru proiectul care vizează iluminatul public şi a fost predat amplasamentul pentru construirea de locuinţe ANL. Totodată, Consiliul Judeţean Dâmboviţa are în lucru un proiect pentru reabilitarea clădirii fostei Şcoli de Cavalerie, investiţie pentru care speră să obţină fonduri nerambursabile prin granturile norvegiene.

„Mă bucur că am reuşit să facem o gândire comună cu Primăria Târgovişte, pentru dezvoltarea acestei zone”.

În ceea ce priveşte viitorul parc, proiectul presupune: amenajarea de spaţii verzi, cu sistem automat de irigare, 500 de arbori şi arbuşti, 5.000 de flori, alei, facilităţi pentru recreere, loc de joacă, piaţetă cu fântână arteziană, piste pentru biciclete, cu staţie şi rastel, cişmele cu apă, mobilier urban, sistem de monitorizare video, o clădire multifuncţională cu bibliotecă şi birouri, precum şi o scenă extensibilă. Proiectul are o valoare de 7 milioane de lei şi trebuie finalizat în următoarele 12 luni. Licitaţia de execuţie s-a derulat deja, astfel că lucrările de amenajare vor începe foarte repede.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a realizat studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Astăzi – 16 aprilie 2021, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa parlamentarilor social-democraţi și a primarilor localităţilor Târgovişte, Şotânga, Doiceşti, Dragomireşti şi Ulmi, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan, a făcut cunoscut opiniei publice studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgovişte. Este vorba de un proiect modern, îndrăzneţ, european, care va deschide pentru municipiul Târgovişte, pentru întregul judeţ, noi oportunităţi de dezvoltare socio-economică şi, ceea ce este cel mai important, va uşura enorm traficul rutier în zonele de intrare în oraşul reşedinţă de judeţ.

După cum a precizat Corneliu Ştefan, vorbim despre cel mai amplu proiect de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, gândit, proiectat şi care va prinde contur în următorii ani.

Şoseaua de centură al cărui studiu de prefezabilitate a fost realizat de Consilul Judeţean Dâmboviţa are o lungime de 15,28 km. Valoarea totală a investiţie este de 750 milioane de lei. Finanţarea, a spus preşedintele CJ, va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru Transporturi. Va fi un drum executat în regim de patru benzi, câte două pe fiecare sens, despărţite de parapeţi semigrei.

Preşedintele Corneliu Ştefan a prezentat, pe scurt, care va fi structura şi traseul acestei investiţii moderne, de unde va porni şoseaua de centură şi care vor fi obiectivele care trebuie realizate, așa cum au reieşit din studiul de prefezabilitate. Proiectul este deosebit de îndrăzneţ, bine întocmit şi, aşa cum a promis şeful administraţiei judeţene, va fi dus la bun sfârşit într-un interval de timp nu foarte îndelungat.

Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte ce poară titlatura de Inelul 2 va porni din Drumul Naţional 71, de pe teritoriul comunei Anoinoasa, chiar la ieşire din Doiceşti, va continua prin localitatea Şotânga, municipiul Târgovişte, apoi Dragomireşti şi comuna Ulmi, unde se va intersecta cu viitorul Drum Expres Găeşti-Ploieşti. Traseul va avea în componenţa sa, în afară de celelate utilităţi, poduri, pasaje și viaducte care vor însuma o suprafață de 60.000 mp.

 

Traseul pleacă de la intrarea în Aninoasa,dinspre Doiceşti, traversează calea ferată Târgovişte-Pietroşiţa şi râul Ialomiţa, continuă prin comuna Şotânga, ajunge în zona pădurii Priseaca, ocoleşte poligonul de tragere de la Geangoeşti şi Fabrica de Armament Dragomireşti şi se va intersecta, în zona Dumbrava-Viişoara, comuna Ulmi, cu viitorul Drum Expres Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

„Inelul 2 de centură va fi prevăzut cu 5 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii, o turbogiraţie la intesecţia cu DN 71, în comuna Aninoasa. Vor mai fi executate 9 pasaje rutiere, 3 poduri peste cursurile de apă pe care acest traseu le întâlneşte în cale”, a precizat Corneliu Ştefan.

După abrobarea indicatorilor tehnico-economici, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan va merge personal la Ministerul Transporturilor pentru a depune acest proiect. Anul acesta va fi realizat studiul de fezabilitate, după care vor fi urmați rapid, legal, ceilalţi paşi până la declanşarea procedurii privind licitaţia pentru proiectare și execuţie.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a punctat că este o investiție vitală pentru municipiu, având în vedere că actuala șosea de centură a devenit, în timp, un drum interior.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT