Connect with us

ACTUALITATE

4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor

Publicat

pe

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a acestora este răsplătită.

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat pentru prima dată „Ziua Mondială a Animalelor” pe 24 martie 1925 la PALATUL SPORTURILOR din Berlin, Germania.

Evenimentul a fost programat inițial pentru data de 3 octombrie, pentru a se alinia cu sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual, protectorul ceresc al mediului și animalelor, fondator al ordinului Franciscan ce și-a dedicat viața, după exemplul lui Isus-Imitatio Cristia, scultându-i sfatul în fața crucii la San Damiano.

Noi Asociația R.E.A.D.C. ajutăm și protejăm practic animalele și cetățenii prin implicare și aplicarea fermă a celor 4 principii – Educare, Înregistrare, Castrare si Dezvoltarea Culturii Adopţiilor. Iar prin lupta în instanță împotriva corupției și abuzului în funcție sprijinim drepturile animalelor și ale proprietarilor.

https://readc.ro/activitati/costuri-ilegale-impuse-proprietarilor-de-caini-anulate-de-instanta

Curtea Constituțională a României în sentința specifică ”Sănătatea publică și bunăstarea animalelor este responsabilitatea fiecărui cetăţean”

În încheiere,

Eseul Responsabilității,
Prea aproape de Orient, prea departe de Assisi

Anul acesta analizăm zicala românească, culeasă săptamânile trecute în Delta Dunării la acțiunile de Educare, Înregistrare, Vaccinare și Castrare: ”Latră precum câinii în Giurgiu”, zicală tradițională ce arată modul nostru de a interacționa cu câinele în momentul în care nu mai are utilitate.

După vânzarea oilor la turci, câinii care nu erau de ajutor în mod direct erau lăsați legați de copaci în jurul maidanului, rămânând cu numele de maidanezi.

Maidan, adică târg la ardeleni, obor la munteni, era un loc deschis lângă cetăți. (Maidan – cuvint persan turcit. Cainele conform Profetului este un animal blestemat).

Aceeași tradiție de abandon o aplică chiar ANSV-SA (nu mai întrebați, repetăm, SA nu este Societate pe Acțiuni) ce privatizează Programul Național Strategic de Combatere a Bolilor (ca exemplu, vaccinarea antirabică a câinilor) în interes de grup, fără a ține cont de sănătatea publică și bunăstarea animalelor.

Obligație de control, supraveghere și eradicare (SCRISĂ în Funcția Postului plătit de contribuabili) a bolilor transmisibile de la animal la om, numite EPIZOOTII, precum rabia ca boală mortală la om.

Alți parteneri ai tradiției noastre iresponsabile, Colegiul Medicilor Veterinari, ca ONG socio-profesional, au uitat codul deontologic, ce spune că sănătatea animalelor și cea publică este prioritară intereselor individuale sau de grup, și pretind bani la înregistrarea câinilor, ca șantaj pentru a primi vaccinul antirabic gratuit, plătit de la buget, ca parte a aceluiași Program Național de Combatere a Rabiei.

Proprietarii de câini, fiind majoritatea din mediul urban, săraci și pensionari, nu pot plăti privatizarea ilegală a înregistrării și aplicarea vaccinului antirabic, așa că abandonează câinii.

Maidanezul este hăituit, capturat și ucis, aceste acțiuni fiind autorizate tot de cele două entități din care fac parte medici veterinari cotizanți în sistem.

Noi, societatea civilă, suntem la fel de lași și proști pentru că acceptăm toate aceste furturi, crime și abuzuri, ca acum 800 de ani, când se abandonau câinii în Giurgiu, Calafat, Vadul Oii etc.

Iar noi, ca ONG și reprezentanți ai societății civile, dorim să atragem atenția autorităților de control, ce nu reacționează deoarece fac parte din același sistem finanțat de la buget.

Rămâne doar ecoul tradițional al delăsării față de 8 milioane de proprietari de carnasiere de curte, ce „Latră precum câinii în Giurgiu”.

Asociația R.E.A.D.C.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT