Connect with us

ACTUALITATE

4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor

Publicat

pe

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a acestora este răsplătită.

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat pentru prima dată „Ziua Mondială a Animalelor” pe 24 martie 1925 la PALATUL SPORTURILOR din Berlin, Germania.

Evenimentul a fost programat inițial pentru data de 3 octombrie, pentru a se alinia cu sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual, protectorul ceresc al mediului și animalelor, fondator al ordinului Franciscan ce și-a dedicat viața, după exemplul lui Isus-Imitatio Cristia, scultându-i sfatul în fața crucii la San Damiano.

Noi Asociația R.E.A.D.C. ajutăm și protejăm practic animalele și cetățenii prin implicare și aplicarea fermă a celor 4 principii – Educare, Înregistrare, Castrare si Dezvoltarea Culturii Adopţiilor. Iar prin lupta în instanță împotriva corupției și abuzului în funcție sprijinim drepturile animalelor și ale proprietarilor.

https://readc.ro/activitati/costuri-ilegale-impuse-proprietarilor-de-caini-anulate-de-instanta

Curtea Constituțională a României în sentința specifică ”Sănătatea publică și bunăstarea animalelor este responsabilitatea fiecărui cetăţean”

În încheiere,

Eseul Responsabilității,
Prea aproape de Orient, prea departe de Assisi

Anul acesta analizăm zicala românească, culeasă săptamânile trecute în Delta Dunării la acțiunile de Educare, Înregistrare, Vaccinare și Castrare: ”Latră precum câinii în Giurgiu”, zicală tradițională ce arată modul nostru de a interacționa cu câinele în momentul în care nu mai are utilitate.

După vânzarea oilor la turci, câinii care nu erau de ajutor în mod direct erau lăsați legați de copaci în jurul maidanului, rămânând cu numele de maidanezi.

Maidan, adică târg la ardeleni, obor la munteni, era un loc deschis lângă cetăți. (Maidan – cuvint persan turcit. Cainele conform Profetului este un animal blestemat).

Aceeași tradiție de abandon o aplică chiar ANSV-SA (nu mai întrebați, repetăm, SA nu este Societate pe Acțiuni) ce privatizează Programul Național Strategic de Combatere a Bolilor (ca exemplu, vaccinarea antirabică a câinilor) în interes de grup, fără a ține cont de sănătatea publică și bunăstarea animalelor.

Obligație de control, supraveghere și eradicare (SCRISĂ în Funcția Postului plătit de contribuabili) a bolilor transmisibile de la animal la om, numite EPIZOOTII, precum rabia ca boală mortală la om.

Alți parteneri ai tradiției noastre iresponsabile, Colegiul Medicilor Veterinari, ca ONG socio-profesional, au uitat codul deontologic, ce spune că sănătatea animalelor și cea publică este prioritară intereselor individuale sau de grup, și pretind bani la înregistrarea câinilor, ca șantaj pentru a primi vaccinul antirabic gratuit, plătit de la buget, ca parte a aceluiași Program Național de Combatere a Rabiei.

Proprietarii de câini, fiind majoritatea din mediul urban, săraci și pensionari, nu pot plăti privatizarea ilegală a înregistrării și aplicarea vaccinului antirabic, așa că abandonează câinii.

Maidanezul este hăituit, capturat și ucis, aceste acțiuni fiind autorizate tot de cele două entități din care fac parte medici veterinari cotizanți în sistem.

Noi, societatea civilă, suntem la fel de lași și proști pentru că acceptăm toate aceste furturi, crime și abuzuri, ca acum 800 de ani, când se abandonau câinii în Giurgiu, Calafat, Vadul Oii etc.

Iar noi, ca ONG și reprezentanți ai societății civile, dorim să atragem atenția autorităților de control, ce nu reacționează deoarece fac parte din același sistem finanțat de la buget.

Rămâne doar ecoul tradițional al delăsării față de 8 milioane de proprietari de carnasiere de curte, ce „Latră precum câinii în Giurgiu”.

Asociația R.E.A.D.C.

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT