Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor

Publicat

pe

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a acestora este răsplătită.

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat pentru prima dată „Ziua Mondială a Animalelor” pe 24 martie 1925 la PALATUL SPORTURILOR din Berlin, Germania.

Evenimentul a fost programat inițial pentru data de 3 octombrie, pentru a se alinia cu sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual, protectorul ceresc al mediului și animalelor, fondator al ordinului Franciscan ce și-a dedicat viața, după exemplul lui Isus-Imitatio Cristia, scultându-i sfatul în fața crucii la San Damiano.

Noi Asociația R.E.A.D.C. ajutăm și protejăm practic animalele și cetățenii prin implicare și aplicarea fermă a celor 4 principii – Educare, Înregistrare, Castrare si Dezvoltarea Culturii Adopţiilor. Iar prin lupta în instanță împotriva corupției și abuzului în funcție sprijinim drepturile animalelor și ale proprietarilor.

https://readc.ro/activitati/costuri-ilegale-impuse-proprietarilor-de-caini-anulate-de-instanta

Curtea Constituțională a României în sentința specifică ”Sănătatea publică și bunăstarea animalelor este responsabilitatea fiecărui cetăţean”

În încheiere,

Eseul Responsabilității,
Prea aproape de Orient, prea departe de Assisi

Anul acesta analizăm zicala românească, culeasă săptamânile trecute în Delta Dunării la acțiunile de Educare, Înregistrare, Vaccinare și Castrare: ”Latră precum câinii în Giurgiu”, zicală tradițională ce arată modul nostru de a interacționa cu câinele în momentul în care nu mai are utilitate.

După vânzarea oilor la turci, câinii care nu erau de ajutor în mod direct erau lăsați legați de copaci în jurul maidanului, rămânând cu numele de maidanezi.

Maidan, adică târg la ardeleni, obor la munteni, era un loc deschis lângă cetăți. (Maidan – cuvint persan turcit. Cainele conform Profetului este un animal blestemat).

Aceeași tradiție de abandon o aplică chiar ANSV-SA (nu mai întrebați, repetăm, SA nu este Societate pe Acțiuni) ce privatizează Programul Național Strategic de Combatere a Bolilor (ca exemplu, vaccinarea antirabică a câinilor) în interes de grup, fără a ține cont de sănătatea publică și bunăstarea animalelor.

Obligație de control, supraveghere și eradicare (SCRISĂ în Funcția Postului plătit de contribuabili) a bolilor transmisibile de la animal la om, numite EPIZOOTII, precum rabia ca boală mortală la om.

Alți parteneri ai tradiției noastre iresponsabile, Colegiul Medicilor Veterinari, ca ONG socio-profesional, au uitat codul deontologic, ce spune că sănătatea animalelor și cea publică este prioritară intereselor individuale sau de grup, și pretind bani la înregistrarea câinilor, ca șantaj pentru a primi vaccinul antirabic gratuit, plătit de la buget, ca parte a aceluiași Program Național de Combatere a Rabiei.

Proprietarii de câini, fiind majoritatea din mediul urban, săraci și pensionari, nu pot plăti privatizarea ilegală a înregistrării și aplicarea vaccinului antirabic, așa că abandonează câinii.

Maidanezul este hăituit, capturat și ucis, aceste acțiuni fiind autorizate tot de cele două entități din care fac parte medici veterinari cotizanți în sistem.

Noi, societatea civilă, suntem la fel de lași și proști pentru că acceptăm toate aceste furturi, crime și abuzuri, ca acum 800 de ani, când se abandonau câinii în Giurgiu, Calafat, Vadul Oii etc.

Iar noi, ca ONG și reprezentanți ai societății civile, dorim să atragem atenția autorităților de control, ce nu reacționează deoarece fac parte din același sistem finanțat de la buget.

Rămâne doar ecoul tradițional al delăsării față de 8 milioane de proprietari de carnasiere de curte, ce „Latră precum câinii în Giurgiu”.

Asociația R.E.A.D.C.

ACTUALITATE

Crucea Roşie Dâmboviţa înfiinţează un serviciu privat de ambulanţă

Publicat

pe

Astăzi, în cadrul şedinţei Biroului Judeţean de Conducere al Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, prezidată de preşedintele Ionuţ Ghibanu, s-a luat o decizie istorică. S-a hotărât înfiinţarea unui serviciu privat de ambulanţă.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa a aprobat semnarea parteneriatului cu Crucea Roşie Chineză – Filiala Beijing. Preotul Ionuţ Ghibanu ne-a precizat că este singurul document de colaborare semnat între o filială de Crucea Roşie din România şi una din China.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Centenar. Clerici români în războiul de întregire 1916-1919”, simpozion organizat la Mănăstirea Nămăieşti

Publicat

pe

Sursa foto: buceginatura2000.com

Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu” organizează, în perioada 21-22 noiembrie 2019, în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Primăria Valea Mare Pravăţ, simpozionul naţional „Centenar. Clerici români în războiul de întregire 1916-1919”. Vor fi prezenţi ÎPS Calinic – arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi cunoscutul interpret de muzică tradiţională românească Grigore Leşe.

Evenimentul este găzduit de Mănăstirea Nămăieşti, situată la 7 km de municipiul Câmpulung Muscel, şi va debuta joi – 21 noiembrie, la ora 14:30. Prima zi este structurată pe trei sesiuni ştiinţifice, după cum urmează:
– Centenar. Clerici români în războiul de întregire 1916-1919 (preoţi militari, preoţi de mir, călugări şi călugăriţe);
– Liberali musceleni. Familia Alimănişteanu;
– Rezistenţa armată anticomunistă musceleană înfiinţată şi condusă de Lt. colonelul câmpulungean Gheorghe Arsenescu.

Vineri – 22 noiembrie 2019, se vor organiza excursii de documentare la Bilceşti – unde există conacul Dumitru Alimănişteanu şi capela familiei Alimănişteanu, la Stoeneşti – la Monumentul Eroilor, biserica nouă şi la mormântul familiilor Arsenescu şi Buduluca, la Mausoleul de la Mateiaş şi la Complexul monumental „Zidul Roşu” – dedicat rezistenţei armate anticomuniste.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web