Connect with us

POLITIC

Campania „Vrem respect” continuă. Romii din Dâmboviţa strâng rândurile

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa, nu precupeţeşte niciun efort când este vorba de binele comunităţilor, de rezolvarea problemelor oamenilor şi de reanimarea filialelor locale.

De câteva săptămâni, se desfăşoară şi în Dâmboviţa, cu foarte bune rezultate, campania „Vrem Respect”, iniţiată de conducerea centrală a Asociaţiei şi care are ca principal argument inventarierea tuturor problemelor cu care se confruntă romii, găsirea unor soluţii de rezolvare a acestora, discuţii cu cetăţenii şi cu autorităţile locale.

Tot în această etapă, conducerea Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa repune în mişcare structurile locale, organizând alegeri pentru desemnarea birourilor de coordonare. Este preocupată, totodată, de atragere de noi membri.

Tudorică Răducanu, în toate dialogurile purtate cu cetăţenii, le-a explicat concis ce înseamnă unitatea, colaborarea, conlucrarea, le-a vorbit despre necesitatea existenţei unor lideri locali care să intervină rapid ori de câte ori este nevoie. Atingerea acestor deziderate este esenţială mai ales acum, când Partida Romilor Pro Europa şi-a propus să aibă candidaţi proprii la alegerile locale şi parlamentare, oameni care să îi reprezinte în administraţia publică locală, judeţeană şi centrală, dar şi în structurile legislative.

Întreaga echipă de coordonare a Partidei Romilor Dâmboviţa se va afla, în acest week-end, în comuna Crângurile, acolo unde există o comunitate cu peste 700 de romi. Tudorică Răducanu a avut astăzi o rudă de întrevederi cu primarul Ionuţ Costin Barbu. Au fost abordate teme ce ţin de protecţia socială, de educaţie, infrastructura locală, sănătate, locuri de muncă şi integrare socio-profesională.

„Pot să spun cu satisfacţie că discuţiile pe care le-am avut cu primarul comunei Crângurile despre membrii comunităţii noastre de aici, despre problemele existente, au fost constructive. Edilul a înţeles care sunt doleanţele noastre, ştie ce are de făcut. Primarul este un tânăr destoinic, care a îmbrăţişat rapid ideea de dialog, de conlucrare. Sunt convins că vom colabora eficient şi vom găsi rezolvare la toate doleanţele romilor noştri din Voia şi din Pătroaia”, ne-a precizat preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa – Tudorică Răducanu.

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT