Connect with us

POLITIC

Campania „Vrem respect” continuă. Romii din Dâmboviţa strâng rândurile

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa, nu precupeţeşte niciun efort când este vorba de binele comunităţilor, de rezolvarea problemelor oamenilor şi de reanimarea filialelor locale.

De câteva săptămâni, se desfăşoară şi în Dâmboviţa, cu foarte bune rezultate, campania „Vrem Respect”, iniţiată de conducerea centrală a Asociaţiei şi care are ca principal argument inventarierea tuturor problemelor cu care se confruntă romii, găsirea unor soluţii de rezolvare a acestora, discuţii cu cetăţenii şi cu autorităţile locale.

Tot în această etapă, conducerea Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa repune în mişcare structurile locale, organizând alegeri pentru desemnarea birourilor de coordonare. Este preocupată, totodată, de atragere de noi membri.

Tudorică Răducanu, în toate dialogurile purtate cu cetăţenii, le-a explicat concis ce înseamnă unitatea, colaborarea, conlucrarea, le-a vorbit despre necesitatea existenţei unor lideri locali care să intervină rapid ori de câte ori este nevoie. Atingerea acestor deziderate este esenţială mai ales acum, când Partida Romilor Pro Europa şi-a propus să aibă candidaţi proprii la alegerile locale şi parlamentare, oameni care să îi reprezinte în administraţia publică locală, judeţeană şi centrală, dar şi în structurile legislative.

Întreaga echipă de coordonare a Partidei Romilor Dâmboviţa se va afla, în acest week-end, în comuna Crângurile, acolo unde există o comunitate cu peste 700 de romi. Tudorică Răducanu a avut astăzi o rudă de întrevederi cu primarul Ionuţ Costin Barbu. Au fost abordate teme ce ţin de protecţia socială, de educaţie, infrastructura locală, sănătate, locuri de muncă şi integrare socio-profesională.

„Pot să spun cu satisfacţie că discuţiile pe care le-am avut cu primarul comunei Crângurile despre membrii comunităţii noastre de aici, despre problemele existente, au fost constructive. Edilul a înţeles care sunt doleanţele noastre, ştie ce are de făcut. Primarul este un tânăr destoinic, care a îmbrăţişat rapid ideea de dialog, de conlucrare. Sunt convins că vom colabora eficient şi vom găsi rezolvare la toate doleanţele romilor noştri din Voia şi din Pătroaia”, ne-a precizat preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa – Tudorică Răducanu.

POLITIC

Senatorul Titus Corlăţean, vorbitor principal la Conferința „Black Sea and Balkans Security Forum”

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a participat zilele trecute, în calitate de „keynote speaker”, la conferința internațională cu tema „Black Sea and Balkans Security Forum”, organizată la București de către New Strategy Center.

După cum a precizat președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, acest eveniment s-a bucurat de o participare de înalt nivel, cu vorbitori civili și militari din România, Statele Unite ale Americii și state europene, inclusiv Republica Moldova.

„Am fost invitat să iau cuvântul la panelul moderat de generalul de 4 stele Daniel Petrescu, până recent Șeful Statului Major al Apărării, cu titlul: „Politicile NATO și Statelor Unite în regiunea Mării Negre. De la gestiunea pe termen scurt a crizelor la o viziune pe termen lung”.

Mi-a făcut plăcere să îl reîntâlnesc, de asemenea în calitate de vorbitor principal în aceeași secțiune, pe generalul american Philip Breedlove, fostul Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR NATO), pe care l-am primit la București la 30 ianuarie 2014, atunci când eram ministru de externe. Ca o scurtă paranteză, evaluările părții române de la acel moment privind riscurile de securitate în regiunea Mării Negre, care puteau fi generate de conduita agresivă a Rusiei, au fost confirmate foarte rapid, după câteva săptămâni și continuă să fie confirmate și în prezent.

Onorat să fi fost coleg în panelul menționat și cu directorul Direcției Politici de Securitate din NATO și respectiv un fost ministru al Apărării din Bulgaria”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Concluzia demnitarului român după consumarea acestei conferințe a fost aceea că reprezentanții României au promovat într-un mod profesionist și cu succes interesele de securitate în regiune ale țării noastre alături de ceilalți aliați.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Angiograful va fi de un real ajutor pacienților, dar și medicilor de la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat de Dâmbovița, ca persoană legată profesional de sistemul sanitar, consideră că extinderea Secției Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște cu un corp nou de clădire, recent inaugurată, și dotarea acesteia cu un aparat angiograf de ultimă generație este cea mai importantă investiție din 2024, când vine vorba de sănătatea dâmbovițenilor.

„Acest echipament medical va fi de un real ajutor atât pacienților, cât și specialiștilor Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. De apreciat este și faptul că sumele necesare construirii clădirii și achiziției angiografului au fost asigurate de administrația județeană, valoarea totală a proiectului depășind 16.000.000 de lei. Este una dintre cele mai bune investiții din sistemul sanitar dâmbovițean, realizate de Consiliul Județean Dâmbovița condus de Corneliu Ștefan”, spune Carmen Holban – deputat.

De asemenea, parlamentara felicită administrația județeană pentru celelalte proiecte mari pe care le implementează la Spitalul Județean, respectiv: extinderea UPU și construirea unui imobil nou pentru ambulatoriul de specialitate (Policlinică). Va urma reabilitarea pavilionului administrativ, o parcare supraterane și, cel mai mare proiect – în valoare de peste 35 de milioane de euro, pentru care au promis sprijin premierul Ciocalu și ministrul Rafila, ridicarea de la zero a unui Spital de Pediatrie, pe locația unde a funcționat Secția Boli Infecțioase, în zona centrală a municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite