Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Partida Romilor Dâmboviţa nu va mai lăsa ca lucrurile să meargă din inerţie

Publicat

pe

Primarul de la Crângurile a mers în comunitate cu liderii Partidei Romilor Dâmboviţa

Acţiunea cu amploare la nivel naţional „Vrem respect”, derulată de Partida Romilor Pro Europa, cu scopul de a identifica problemele existente în comunităţile de romi, de a dialoga cu oamenii şi de a purta negocieri şi căuta soluţii împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, reprezintă un exemplu de bună practică pe care îl pot aprofunda multe organisme politice sau apolitice.

Tudorică Răducanu, preşedintele filialei Dâmboviţa a Partidei Romilor Pro Europa, a pornit un adevărat maraton prin localităţile din judeţ, insistând asupra comunelor unde există comunităţi mari ale romilor. Liderul romilor din Dâmboviţa nu este singur în această incursiune, ci îi are alături pe membrii din conducerea Asociaţiei, dar şi comunicatori rom i, oameni cu experienţă în gestionarea unor situaţii de criză, de neprevăzut, care au disecat realitatea la firul ierbii.

„Nu am mers în teritoriu, aşa, de dragul plimbării, să ne vadă cetăţenii că existăm, într-un exerciţiu de imagine. Nu. Avem un ţel precis, clar, corect, real, acela de a contabiliza toate problemele cu care se confruntă romii noştri, să le aflăm păsurile, să le ascultăm opiniile, gândurile, ceea ce cred ei că trebuie făcut pentru ca viaţa să li se schimbe în bine.

Am discutat cu primarii şi cu viceprimarii localităţilor pe unde am zăbovit câte două-trei zile. Le-am adus la cunoştinţă edililor doleanţele oamenilor, ceea ce ei reclamă că mai trebuie făcut în diferite domenii, plecând de la educaţie şi sănătate până la integrare, locuri de muncă, acces la diferite facilităţi.

 

Sunt încrezător că tot ceea ce am pus pe tapet îşi va găsi rezolvare. Conducătorii administraţilor publice locale, care sunt aleşi până la urmă şi cu votul romilor, ne-au promis că lucrurile vor intra în normal, că toate neajunsurile vor fi înlăturate. Noi, Partida Romilor, nu o să stăm deoparte, să ne uităm la ei cum ne rezolvă problemele. Ne vom implica, prin oamenii noştri, prin liderii locali, prin specialiştii noştri.

Vrem să căpătăm respect. Vrem să arătăm că existăm, că suntem uniţi, că dorim să fim utili societăţii, comunităţilor în care ne ducem existenţa. Vrem să eliminăm elementele de negativism care, de foarte multe ori, au stricat imaginea etniei noastre”, ne-a declarat Tudorică Răducanu.

La Crângurile, în comunităţile de romi din Voia şi Pătroaia, liderii Asociaţiei au aflat că persistă, de ani şi ani, problemele legate de lipsa documentelor de proprietate pe locuinţe şi pe terenurile aferente. În aceste condiţii, oameni nu îşi pot racorda casele la reţeaua electrică şi de aici desele forţări ale romilor de a se racorda ilegal. au mai pus pe tapet romii din comuna Crângurile, situaţia elevilor, care se deplasează la şcoală cu dificultate în lipsa unui microbus şcolar. De asemenea, au vorbit şi despre problemele ce ţin de asistenţa medicală. Au mai abordat membrii comunităţii de romi şi problema neridicării gunoiului menajer de către compania care realizează acest serviciu. Oamenii au spus că plătesc, deşi maşina de colectare a deşurilor nu intră la ei în sat etc.

Următoarea destinaţie a echipei „Vrem Respect” a Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa va fi comuna Poiana.

„Romii trebuie să ştie că Asociaţia noastră se consolidează, se întăreşte, şi-a stabilit clar priorităţile şi nu mai vrea să lase ca lucrurile să meargă din inerţie. Vrem să avem o reprezentare clară, să fim ascultaţi, înţeleşi şi sprijiniţi, bineînţeles în limitele prevăzute de lege. Considerăm că trebuie să ieşim din zona marginală, să avem reprezentanţii noştri în toate structurile alese, locale şi judeţene. Putem, prin experienţa noastră, prin implicarea noastră, să ajutăm la bunul mers al societăţii”, a precizat Tudorică Răducanu – preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Bătaie între doi muncitori de pe șantierul mall-ului de la Târgoviște

Publicat

pe

Doi muncitori care lucrau pe șantierul mall-ului din Târgoviște au ajuns, de la o ceartă banală, la lovituri și alte violențe, care i-au condus pe unul la spital într-o stare deosebit de gravă, iar pe celalalt în fața organelor de anchetă.

Agresorul, supărat pe coleg, i-a aplicat în cap o lovitură cu un îndreptar din metal. Leziunea produsă fiind destul de gravă a impus transportarea de urgență a victimei la un spital de specialitate. Muncitorul violent este prezentat astăzi la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit surselor noastre, victima nu avea contract de muncă.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Anticipatele, singura soluţie pentru România! Explicaţiile liderului PNL Târgovişte. VIDEO

Publicat

pe

PNL va vota împotriva învestirii a două guverne succesive, chiar dacă este vorba despre un guvern liberal, întrucât consideră că este nevoie de alegeri parlamentare anticipate.

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre motivele care au dus la luarea unei asemenea decizii. Totul pleacă de la faptul că un Guvern PNL nu are cum să întreprindă reformele pe care le solicită românii, atâta timp cât parlamentul este majoritar PSD.

„În acest moment, Guvernul liberal asigură bunul mers al ministerelor, al ţării. În acest moment, România are o situaţie stabilă şi sigură”, a declarat Aurelian Cotinescu.

A mai spus liderul PNL Târgovişte că, în ultimele trei luni, Guvernul Ludovic Orban a reuşit să pună România pe un făgaş normal, prin adoptarea unor măsuri dorite de populaţie: abrogarea recursului compensatoriu; abrogarea OG 114 cu privire la sectorul bancar şi energetic; mărirea salariului minim începând cu 1 ianuarie 2020; eliminarea pensiilor speciale; eliminarea supraaccezei la carburanţi; alocarea unei sume consistente pentru investiţii prin bugetul pe 2020 etc.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT