Connect with us

Dâmboviţa

Partida Romilor Dâmboviţa nu va mai lăsa ca lucrurile să meargă din inerţie

Publicat

pe

Primarul de la Crângurile a mers în comunitate cu liderii Partidei Romilor Dâmboviţa

Acţiunea cu amploare la nivel naţional „Vrem respect”, derulată de Partida Romilor Pro Europa, cu scopul de a identifica problemele existente în comunităţile de romi, de a dialoga cu oamenii şi de a purta negocieri şi căuta soluţii împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, reprezintă un exemplu de bună practică pe care îl pot aprofunda multe organisme politice sau apolitice.

Tudorică Răducanu, preşedintele filialei Dâmboviţa a Partidei Romilor Pro Europa, a pornit un adevărat maraton prin localităţile din judeţ, insistând asupra comunelor unde există comunităţi mari ale romilor. Liderul romilor din Dâmboviţa nu este singur în această incursiune, ci îi are alături pe membrii din conducerea Asociaţiei, dar şi comunicatori rom i, oameni cu experienţă în gestionarea unor situaţii de criză, de neprevăzut, care au disecat realitatea la firul ierbii.

„Nu am mers în teritoriu, aşa, de dragul plimbării, să ne vadă cetăţenii că existăm, într-un exerciţiu de imagine. Nu. Avem un ţel precis, clar, corect, real, acela de a contabiliza toate problemele cu care se confruntă romii noştri, să le aflăm păsurile, să le ascultăm opiniile, gândurile, ceea ce cred ei că trebuie făcut pentru ca viaţa să li se schimbe în bine.

Am discutat cu primarii şi cu viceprimarii localităţilor pe unde am zăbovit câte două-trei zile. Le-am adus la cunoştinţă edililor doleanţele oamenilor, ceea ce ei reclamă că mai trebuie făcut în diferite domenii, plecând de la educaţie şi sănătate până la integrare, locuri de muncă, acces la diferite facilităţi.

 

Sunt încrezător că tot ceea ce am pus pe tapet îşi va găsi rezolvare. Conducătorii administraţilor publice locale, care sunt aleşi până la urmă şi cu votul romilor, ne-au promis că lucrurile vor intra în normal, că toate neajunsurile vor fi înlăturate. Noi, Partida Romilor, nu o să stăm deoparte, să ne uităm la ei cum ne rezolvă problemele. Ne vom implica, prin oamenii noştri, prin liderii locali, prin specialiştii noştri.

Vrem să căpătăm respect. Vrem să arătăm că existăm, că suntem uniţi, că dorim să fim utili societăţii, comunităţilor în care ne ducem existenţa. Vrem să eliminăm elementele de negativism care, de foarte multe ori, au stricat imaginea etniei noastre”, ne-a declarat Tudorică Răducanu.

La Crângurile, în comunităţile de romi din Voia şi Pătroaia, liderii Asociaţiei au aflat că persistă, de ani şi ani, problemele legate de lipsa documentelor de proprietate pe locuinţe şi pe terenurile aferente. În aceste condiţii, oameni nu îşi pot racorda casele la reţeaua electrică şi de aici desele forţări ale romilor de a se racorda ilegal. au mai pus pe tapet romii din comuna Crângurile, situaţia elevilor, care se deplasează la şcoală cu dificultate în lipsa unui microbus şcolar. De asemenea, au vorbit şi despre problemele ce ţin de asistenţa medicală. Au mai abordat membrii comunităţii de romi şi problema neridicării gunoiului menajer de către compania care realizează acest serviciu. Oamenii au spus că plătesc, deşi maşina de colectare a deşurilor nu intră la ei în sat etc.

Următoarea destinaţie a echipei „Vrem Respect” a Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa va fi comuna Poiana.

„Romii trebuie să ştie că Asociaţia noastră se consolidează, se întăreşte, şi-a stabilit clar priorităţile şi nu mai vrea să lase ca lucrurile să meargă din inerţie. Vrem să avem o reprezentare clară, să fim ascultaţi, înţeleşi şi sprijiniţi, bineînţeles în limitele prevăzute de lege. Considerăm că trebuie să ieşim din zona marginală, să avem reprezentanţii noştri în toate structurile alese, locale şi judeţene. Putem, prin experienţa noastră, prin implicarea noastră, să ajutăm la bunul mers al societăţii”, a precizat Tudorică Răducanu – preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

S-a urcat la volan băut și fără să dețină permis de conducere

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Titu au depistat astăzi în trafic, pe DJ 401 A, în localitatea Odobești, un bărbat din satul Miulești care se afla la volanul unui autoturism fără a deține permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru faptele sale, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Incendiu violent în Corbii Mari, de la un scurtcircuit la instalația electrică

Publicat

pe

Pompierii din cadrul Gărzii Potlogi și cei de la Detașamentul Titu au acționat, în această dimineața, cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Primăriei din Corbii Mari.

La sosirea echipajelor de intervenție, focul cuprinsese acoperișul unei construcții pe o suprafață de aproximativ 100 mp și interiorul unei magazii, unde au ars 4 tone de peleți, 12 anvelope și diverse materiale combustibile depozitate.

Din primele cercetări se pare că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică din magazie. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

După aproximativ o oră și jumătate, pompierii au reușit să lichideze focul. Au fost salvate mai multe bunuri, camerele de la etajul construcției și o proprietate învecinată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats