Connect with us

Dâmboviţa

Partida Romilor Dâmboviţa nu va mai lăsa ca lucrurile să meargă din inerţie

Publicat

pe

Primarul de la Crângurile a mers în comunitate cu liderii Partidei Romilor Dâmboviţa

Acţiunea cu amploare la nivel naţional „Vrem respect”, derulată de Partida Romilor Pro Europa, cu scopul de a identifica problemele existente în comunităţile de romi, de a dialoga cu oamenii şi de a purta negocieri şi căuta soluţii împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, reprezintă un exemplu de bună practică pe care îl pot aprofunda multe organisme politice sau apolitice.

Tudorică Răducanu, preşedintele filialei Dâmboviţa a Partidei Romilor Pro Europa, a pornit un adevărat maraton prin localităţile din judeţ, insistând asupra comunelor unde există comunităţi mari ale romilor. Liderul romilor din Dâmboviţa nu este singur în această incursiune, ci îi are alături pe membrii din conducerea Asociaţiei, dar şi comunicatori rom i, oameni cu experienţă în gestionarea unor situaţii de criză, de neprevăzut, care au disecat realitatea la firul ierbii.

„Nu am mers în teritoriu, aşa, de dragul plimbării, să ne vadă cetăţenii că existăm, într-un exerciţiu de imagine. Nu. Avem un ţel precis, clar, corect, real, acela de a contabiliza toate problemele cu care se confruntă romii noştri, să le aflăm păsurile, să le ascultăm opiniile, gândurile, ceea ce cred ei că trebuie făcut pentru ca viaţa să li se schimbe în bine.

Am discutat cu primarii şi cu viceprimarii localităţilor pe unde am zăbovit câte două-trei zile. Le-am adus la cunoştinţă edililor doleanţele oamenilor, ceea ce ei reclamă că mai trebuie făcut în diferite domenii, plecând de la educaţie şi sănătate până la integrare, locuri de muncă, acces la diferite facilităţi.

 

Sunt încrezător că tot ceea ce am pus pe tapet îşi va găsi rezolvare. Conducătorii administraţilor publice locale, care sunt aleşi până la urmă şi cu votul romilor, ne-au promis că lucrurile vor intra în normal, că toate neajunsurile vor fi înlăturate. Noi, Partida Romilor, nu o să stăm deoparte, să ne uităm la ei cum ne rezolvă problemele. Ne vom implica, prin oamenii noştri, prin liderii locali, prin specialiştii noştri.

Vrem să căpătăm respect. Vrem să arătăm că existăm, că suntem uniţi, că dorim să fim utili societăţii, comunităţilor în care ne ducem existenţa. Vrem să eliminăm elementele de negativism care, de foarte multe ori, au stricat imaginea etniei noastre”, ne-a declarat Tudorică Răducanu.

La Crângurile, în comunităţile de romi din Voia şi Pătroaia, liderii Asociaţiei au aflat că persistă, de ani şi ani, problemele legate de lipsa documentelor de proprietate pe locuinţe şi pe terenurile aferente. În aceste condiţii, oameni nu îşi pot racorda casele la reţeaua electrică şi de aici desele forţări ale romilor de a se racorda ilegal. au mai pus pe tapet romii din comuna Crângurile, situaţia elevilor, care se deplasează la şcoală cu dificultate în lipsa unui microbus şcolar. De asemenea, au vorbit şi despre problemele ce ţin de asistenţa medicală. Au mai abordat membrii comunităţii de romi şi problema neridicării gunoiului menajer de către compania care realizează acest serviciu. Oamenii au spus că plătesc, deşi maşina de colectare a deşurilor nu intră la ei în sat etc.

Următoarea destinaţie a echipei „Vrem Respect” a Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa va fi comuna Poiana.

„Romii trebuie să ştie că Asociaţia noastră se consolidează, se întăreşte, şi-a stabilit clar priorităţile şi nu mai vrea să lase ca lucrurile să meargă din inerţie. Vrem să avem o reprezentare clară, să fim ascultaţi, înţeleşi şi sprijiniţi, bineînţeles în limitele prevăzute de lege. Considerăm că trebuie să ieşim din zona marginală, să avem reprezentanţii noştri în toate structurile alese, locale şi judeţene. Putem, prin experienţa noastră, prin implicarea noastră, să ajutăm la bunul mers al societăţii”, a precizat Tudorică Răducanu – preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dragomirești: Asfaltarea rețelei de drumuri comunale, aproape de finalizare

Publicat

pe

Primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, are în permanentă atenție infrastructura rutieră a comunei. Și acest lucru nu este tocmai ușor. Vorbim de peste 40 de kilometri de drumuri comunale și străzi laterale, ulițe, cum încă le numesc oamenii de la țară.

Una dintre ultimele investiții în rețeaua stradală a fost definitivată de curând. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea unui segment din strada Bisericii, care leagă acea zonă de sat cu DN 72, Târgoviște-Câmpulung. Pusă la punct a fost și porțiunea de drum spre punctul de lucru al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Acest important proiect s-a putut materializa cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, care a acordat finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de președintele Corneliu Ștefan.

Edilul Dragoș Vlădulescu va continua colaborarea cu CJ Dâmboviţa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să modernizeze ultimele străzi din rețeaua rutieră a comunei Dragomirești. Este vorba despre străduțe cu o lungime de circa doi kilometri, care vor fi reabilitate și asfaltate anul acesta. Mai rămâne o porțiune care leagă satele Geangoești și Mogoșești.

„Acest sector de drum, care face legătura între DJ 702 D, DN 72 Târgoviște-Găești și DJ 702 B, va fi modernizat prin implicarea autorităților județene. Suntem în faza finală de predare a acestui segment de drum la Consiliul Județean și am toată convingerea că va fi modernizat așa cum scrie la carte”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

De remarcat și faptul că, săptămâna trecută, au început lucrările de modernizare a DJ 702D – portiunea de la intrarea în localitate.

„Îi mulțumesc, în numele locuitorilor comunei Dragomirești, pentru promisiunea onorată, domnului presedinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Stefan”, este mesajul transmis de primarul Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT