Connect with us

ACTUALITATE

O avarie îi ţine de 5 zile fără apă pe abonaţii din Moreni! CATD nu răspunde la întrebări!

Publicat

pe

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa ne-a informat, printr-un comunicat de presă transmis în seara zilei de duminică – 6 octombrie (ora 21:17) că va livra apă cu cisternele pentru abonaţii care locuiesc pe străzile 22 Decembrie, Industriilor, IL Caragiale şi Cricovului, din municipiul Moreni, urmare unei avarii. Se mai preciza în respectiva informare că totul va reveni la normal cel mai probabil marţi dimineaţă (8 octombrie) şi se recomanda ca apa să nu fie folosită în scop potabil imediat după pornire, iar, preventiv, să fie fiartă timp de 10 minute în următoarele trei zile.

Până aici, o situaţie cu care ne-am cam obişnuit când vine vorba de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Numai că, ne spun cetăţenii din zonă, avaria a survenit cu două zile înainte să fie remis un comunicat de presă, adică tocmai de vineri – 4 octombrie. Grav este că, susţin oamenii, în week-end, mai mult s-a simulat o acţiune de intervenţie pentru remedierea situaţiei, cu doi muncitori şi un şef, decât s-a lucrat efectiv. Apoi, mai reclamă consumatorii că, luni – 7 octombrie, când au cerut lămuriri, telefonic, cu privire la momentul reluării furnizării de apă, angajaţii CATD le-au răspuns sec şi chiar un pic deranjaţi de întrebare că poate joi – 10 octombrie!

În final, oamenii au apelat la mass-media, în încercarea de a se lămuri. Din păcate, nici noi nu-i putem ajuta, pentru că n-am primit încă un răspuns din partea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa la cele cinci întrebări pe care le-am adresat ieri, 7 octombrie 2019, folosindu-ne de e-mail-ul de la care ne-a fost transmis comunicatul de presă.

Între timp, am aflat, tot de la locuitorii din Moreni, că aseară s-a format o coadă de circa 200 de persoane la singura sursă din oraş de unde se pot aproviziona cu apă potabilă (în faţa parcului). Cât priveşte cisternele trimise de CATD, ar fi fost doar una, prin urmare apa s-a terminat foarte repede. Apoi, s-a ridicat din umeri. Ne mai spun oamenii că, în această dimineaţă, au fost instituţii de învăţământ care au trimis copiii acasă din lipsă de apă. Şi încă un amănunt! Spitalul Municipal Moreni este situat pe strada 22 Decembrie, adică una dintre cele afectate de avarie.

Întrebările pe care le-am adresat Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa şi la care nu am primit încă răspuns:
1. În ce constă exact avaria?
2. Conducta afectată face parte din reţeaua modernizată prin POS Mediu sau nu?
3. Dacă face parte din reţeaua modernizată, până la ce dată se întinde garanţia de execuţie?
4. Cetăţenii din zona afectată reclamă faptul că avaria este de vineri şi sâmbătă nu au fost pe teren decât doi angajaţi şi un şef. Concret, câte persoane lucrează pentru remedierea avariei, detaliat pe fiecare zi în parte?
5. Când preconizaţi să fie remediată avaria? Cetăţenii afectaţi ne-au comunicat că, telefonic, de la Compania de Apă li s-a spus, sec, că joi – 10 octombrie.

PS – Sperăm că, până la urmă, vom primi un răspuns din partea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Îl aşteptăm cu interes şi îl vom publica, spre ştiinţa locuitorilor municipiului Moreni, imediat ce ne va parveni. Bine, din respect pentru consumatorii care n-au apă de cinci zile, ar fi trebuit să nu dureze atâta timp, mai ales că nu necesită o documentare elaborată, ci mai degrabă bunăvoinţă!

UPDATE ORA 16:40 – Compania de Apă a transmis, în această după-amiază, un nou comunicat de presă referitor la situaţia întreruperii furnizării apei potabile în municipiul Moreni. Un răspuns la solicitarea noastră, deocamdată, tot nu avem. Îl aşteptăm cu maxim interes.

„Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A. anunta utilizatorii din municipiul Moreni ca s-a intrerupt furnizarea serviciului de alimentare cu apa in urmatoarele zone:
– strada Petrolului;
– strada 22 Decembrie;
– strada Ion Luca Caragiale;
– strada Industriilor;
– strada Cricovului;
– strada Capitan Pantea (partial);
– cartierul Schela Mare.
Masura a fost necesara pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a apei si afecteaza toti consumatorii din zonele mentionate anterior. Se estimeaza ca astazi, 08.10.2019, la ora 21.00 se va relua furnizarea serviciului de alimentare cu apa catre toti consumatorii, cu execeptia abonatilor din cartierul Schela Mare.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, asigurandu-va, totodata, ca echipele specializate ale Companiei de Apa Targoviste Dambovita S.A. intervin la fata locului si iau toate masurile ce se impun pentru reluarea furnizarii serviciului in cele mai bune conditii.
Va multumim pentru intelegere!”

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT