Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

O avarie îi ţine de 5 zile fără apă pe abonaţii din Moreni! CATD nu răspunde la întrebări!

Publicat

pe

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa ne-a informat, printr-un comunicat de presă transmis în seara zilei de duminică – 6 octombrie (ora 21:17) că va livra apă cu cisternele pentru abonaţii care locuiesc pe străzile 22 Decembrie, Industriilor, IL Caragiale şi Cricovului, din municipiul Moreni, urmare unei avarii. Se mai preciza în respectiva informare că totul va reveni la normal cel mai probabil marţi dimineaţă (8 octombrie) şi se recomanda ca apa să nu fie folosită în scop potabil imediat după pornire, iar, preventiv, să fie fiartă timp de 10 minute în următoarele trei zile.

Până aici, o situaţie cu care ne-am cam obişnuit când vine vorba de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Numai că, ne spun cetăţenii din zonă, avaria a survenit cu două zile înainte să fie remis un comunicat de presă, adică tocmai de vineri – 4 octombrie. Grav este că, susţin oamenii, în week-end, mai mult s-a simulat o acţiune de intervenţie pentru remedierea situaţiei, cu doi muncitori şi un şef, decât s-a lucrat efectiv. Apoi, mai reclamă consumatorii că, luni – 7 octombrie, când au cerut lămuriri, telefonic, cu privire la momentul reluării furnizării de apă, angajaţii CATD le-au răspuns sec şi chiar un pic deranjaţi de întrebare că poate joi – 10 octombrie!

În final, oamenii au apelat la mass-media, în încercarea de a se lămuri. Din păcate, nici noi nu-i putem ajuta, pentru că n-am primit încă un răspuns din partea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa la cele cinci întrebări pe care le-am adresat ieri, 7 octombrie 2019, folosindu-ne de e-mail-ul de la care ne-a fost transmis comunicatul de presă.

Între timp, am aflat, tot de la locuitorii din Moreni, că aseară s-a format o coadă de circa 200 de persoane la singura sursă din oraş de unde se pot aproviziona cu apă potabilă (în faţa parcului). Cât priveşte cisternele trimise de CATD, ar fi fost doar una, prin urmare apa s-a terminat foarte repede. Apoi, s-a ridicat din umeri. Ne mai spun oamenii că, în această dimineaţă, au fost instituţii de învăţământ care au trimis copiii acasă din lipsă de apă. Şi încă un amănunt! Spitalul Municipal Moreni este situat pe strada 22 Decembrie, adică una dintre cele afectate de avarie.

Întrebările pe care le-am adresat Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa şi la care nu am primit încă răspuns:
1. În ce constă exact avaria?
2. Conducta afectată face parte din reţeaua modernizată prin POS Mediu sau nu?
3. Dacă face parte din reţeaua modernizată, până la ce dată se întinde garanţia de execuţie?
4. Cetăţenii din zona afectată reclamă faptul că avaria este de vineri şi sâmbătă nu au fost pe teren decât doi angajaţi şi un şef. Concret, câte persoane lucrează pentru remedierea avariei, detaliat pe fiecare zi în parte?
5. Când preconizaţi să fie remediată avaria? Cetăţenii afectaţi ne-au comunicat că, telefonic, de la Compania de Apă li s-a spus, sec, că joi – 10 octombrie.

PS – Sperăm că, până la urmă, vom primi un răspuns din partea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Îl aşteptăm cu interes şi îl vom publica, spre ştiinţa locuitorilor municipiului Moreni, imediat ce ne va parveni. Bine, din respect pentru consumatorii care n-au apă de cinci zile, ar fi trebuit să nu dureze atâta timp, mai ales că nu necesită o documentare elaborată, ci mai degrabă bunăvoinţă!

UPDATE ORA 16:40 – Compania de Apă a transmis, în această după-amiază, un nou comunicat de presă referitor la situaţia întreruperii furnizării apei potabile în municipiul Moreni. Un răspuns la solicitarea noastră, deocamdată, tot nu avem. Îl aşteptăm cu maxim interes.

„Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A. anunta utilizatorii din municipiul Moreni ca s-a intrerupt furnizarea serviciului de alimentare cu apa in urmatoarele zone:
– strada Petrolului;
– strada 22 Decembrie;
– strada Ion Luca Caragiale;
– strada Industriilor;
– strada Cricovului;
– strada Capitan Pantea (partial);
– cartierul Schela Mare.
Masura a fost necesara pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a apei si afecteaza toti consumatorii din zonele mentionate anterior. Se estimeaza ca astazi, 08.10.2019, la ora 21.00 se va relua furnizarea serviciului de alimentare cu apa catre toti consumatorii, cu execeptia abonatilor din cartierul Schela Mare.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, asigurandu-va, totodata, ca echipele specializate ale Companiei de Apa Targoviste Dambovita S.A. intervin la fata locului si iau toate masurile ce se impun pentru reluarea furnizarii serviciului in cele mai bune conditii.
Va multumim pentru intelegere!”

ACTUALITATE

Punte între trecut şi prezent la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Luni – 24 februarie 2020, Muzeul de Istorie din Târgovişte deschide expoziţia ”Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, care va putea fi vizitată până în data de 31 martie, de marţi până duminică, între orele 08:00-16:00.

„Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se dovedeşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi prezent, prin evenimentele culturale organizate.

Portul dintotdeauna al românului a fost costumul popular. Sobru atunci când era purtat la lucru dar elegant când era îmbrăcat la sărbători sau cu prilejul evenimentelor importante din viaţa oamenilor, costumul popular este povestea ţăranului român”, se precizează într-un comunicat remis de Complexul Naţional Muzeal 2Curtea Domnească” Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătoreşte Dragobetele la Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa!

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa va marca, luni – 24 februarie 2020, de la ora 12:00, sărbătoarea iubirii la români – Dragobetele.

Programul include momente muzicale, recital poetic, expoziţie de obiecte tradiţionale şi vizionare de film.

Vor participa elevi şi profesori de la colegiile „Constantin Cantacuzino” şi „Ion Ghica” şi de la liceul „Nicolae Ciorănescu”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT