Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

O avarie îi ţine de 5 zile fără apă pe abonaţii din Moreni! CATD nu răspunde la întrebări!

Publicat

pe

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa ne-a informat, printr-un comunicat de presă transmis în seara zilei de duminică – 6 octombrie (ora 21:17) că va livra apă cu cisternele pentru abonaţii care locuiesc pe străzile 22 Decembrie, Industriilor, IL Caragiale şi Cricovului, din municipiul Moreni, urmare unei avarii. Se mai preciza în respectiva informare că totul va reveni la normal cel mai probabil marţi dimineaţă (8 octombrie) şi se recomanda ca apa să nu fie folosită în scop potabil imediat după pornire, iar, preventiv, să fie fiartă timp de 10 minute în următoarele trei zile.

Până aici, o situaţie cu care ne-am cam obişnuit când vine vorba de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Numai că, ne spun cetăţenii din zonă, avaria a survenit cu două zile înainte să fie remis un comunicat de presă, adică tocmai de vineri – 4 octombrie. Grav este că, susţin oamenii, în week-end, mai mult s-a simulat o acţiune de intervenţie pentru remedierea situaţiei, cu doi muncitori şi un şef, decât s-a lucrat efectiv. Apoi, mai reclamă consumatorii că, luni – 7 octombrie, când au cerut lămuriri, telefonic, cu privire la momentul reluării furnizării de apă, angajaţii CATD le-au răspuns sec şi chiar un pic deranjaţi de întrebare că poate joi – 10 octombrie!

În final, oamenii au apelat la mass-media, în încercarea de a se lămuri. Din păcate, nici noi nu-i putem ajuta, pentru că n-am primit încă un răspuns din partea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa la cele cinci întrebări pe care le-am adresat ieri, 7 octombrie 2019, folosindu-ne de e-mail-ul de la care ne-a fost transmis comunicatul de presă.

Între timp, am aflat, tot de la locuitorii din Moreni, că aseară s-a format o coadă de circa 200 de persoane la singura sursă din oraş de unde se pot aproviziona cu apă potabilă (în faţa parcului). Cât priveşte cisternele trimise de CATD, ar fi fost doar una, prin urmare apa s-a terminat foarte repede. Apoi, s-a ridicat din umeri. Ne mai spun oamenii că, în această dimineaţă, au fost instituţii de învăţământ care au trimis copiii acasă din lipsă de apă. Şi încă un amănunt! Spitalul Municipal Moreni este situat pe strada 22 Decembrie, adică una dintre cele afectate de avarie.

Întrebările pe care le-am adresat Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa şi la care nu am primit încă răspuns:
1. În ce constă exact avaria?
2. Conducta afectată face parte din reţeaua modernizată prin POS Mediu sau nu?
3. Dacă face parte din reţeaua modernizată, până la ce dată se întinde garanţia de execuţie?
4. Cetăţenii din zona afectată reclamă faptul că avaria este de vineri şi sâmbătă nu au fost pe teren decât doi angajaţi şi un şef. Concret, câte persoane lucrează pentru remedierea avariei, detaliat pe fiecare zi în parte?
5. Când preconizaţi să fie remediată avaria? Cetăţenii afectaţi ne-au comunicat că, telefonic, de la Compania de Apă li s-a spus, sec, că joi – 10 octombrie.

PS – Sperăm că, până la urmă, vom primi un răspuns din partea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Îl aşteptăm cu interes şi îl vom publica, spre ştiinţa locuitorilor municipiului Moreni, imediat ce ne va parveni. Bine, din respect pentru consumatorii care n-au apă de cinci zile, ar fi trebuit să nu dureze atâta timp, mai ales că nu necesită o documentare elaborată, ci mai degrabă bunăvoinţă!

UPDATE ORA 16:40 – Compania de Apă a transmis, în această după-amiază, un nou comunicat de presă referitor la situaţia întreruperii furnizării apei potabile în municipiul Moreni. Un răspuns la solicitarea noastră, deocamdată, tot nu avem. Îl aşteptăm cu maxim interes.

„Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A. anunta utilizatorii din municipiul Moreni ca s-a intrerupt furnizarea serviciului de alimentare cu apa in urmatoarele zone:
– strada Petrolului;
– strada 22 Decembrie;
– strada Ion Luca Caragiale;
– strada Industriilor;
– strada Cricovului;
– strada Capitan Pantea (partial);
– cartierul Schela Mare.
Masura a fost necesara pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a apei si afecteaza toti consumatorii din zonele mentionate anterior. Se estimeaza ca astazi, 08.10.2019, la ora 21.00 se va relua furnizarea serviciului de alimentare cu apa catre toti consumatorii, cu execeptia abonatilor din cartierul Schela Mare.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, asigurandu-va, totodata, ca echipele specializate ale Companiei de Apa Targoviste Dambovita S.A. intervin la fata locului si iau toate masurile ce se impun pentru reluarea furnizarii serviciului in cele mai bune conditii.
Va multumim pentru intelegere!”

ACTUALITATE

Federaţia Naţională PRO AGRO în vrea ministru al Agriculturii pe Florian Emil Dumitru

Publicat

pe

Florian Emil Dumitru ar putea fi desemnat ministru al Agriculturii

Federaţia Naţională PRO AGRO, organizaţie în fiinţată în anul 2012 şi care are în acest moment 114.266 de angajaţi, reprezentând 35,98% din sectoarele agricultură şi industrie alimentară, susţine nominalizarea lui Florian Emil Dumitru pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

„Apreciem în mod pozitiv faptul că, printre numele vehiculate, figurează şi domnul Florian Emil Dumitru, membru în cadrul Federaţiei Naţionale PRO AGRO şi preşedinte în mandatul trecut. Acest lucru ne demonstrează că efortul depus de către organizaţiile profesionale de a promova obiectiv interesul legitim al fermierilor din România este apreciat şi de către mediul politic, care a înţeles că, printr-un parteneriat cu societatea civilă, va reprezenta un motor de dezvoltare a satului românesc şi a economiei naţionale. (…) Credem că este oportună nominalizarea unui fermier pentru fermieri”, se arată în scrisoarea de susţinere a Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fi recunoscător este întotdeauna o necesitate și un alt mod de a mulțumi lui Dumnezeu

Publicat

pe

Au trecut 16 ani de când vicarul eparhial Ionuț Ghibanu slujește Sfânta Biserică creștin ortodoxă, 16 ani de muncă neîntreruptă în sprijinul comunităților locale, al celor care au nevoie de cuvântul lui Dumnezeu, de sfaturi, de ocrotire, de mângâiere sufletească, de încredere și speranță. Într-un text pe care îl publică astăzi, preotul Ionuț Ghibanu mulțumește lui Dumnezeu pentru această supremă chemare, dar şi celor prin care a lucrat dorința Divinității.

„A fi recunoscător este întotdeauna o necesitate și un alt mod de a mulțumi lui Dumnezeu, Care lucrează prin oameni și își manifestă bunăvoința Sa. Acum 16 ani, a binevoit Dumnezeu să mă cheme să-L slujesc, în rândul clericilor, prin bunăvoința și înțelepciunea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, cel care mi-a călăuzit pașii spre înțelegerea tainelor acestei vieți, a slujirii oamenilor și a bunei vestiri a Dătătorului a tot binele!

Bunul Dumnezeu a lucrat, cu Atotînțelepciunea Sa și la vremea potrivită, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon m-a hirotonit diacon, mai întâi, iar mai apoi, preot. Au trecut, iată, 16 ani de la acel înălțător și magnific moment când mi-am împlinit vocația.

Rămâne și astăzi minunarea înaintea misterului divin la fel de pătrunzătoare, cum de altfel crește mereu recunoștința către Bunul Ierarh care a recunoscut în mine chemarea spre cele înalte, mi-a acordat nețărmurit încredere, bunăvoință, ajutor și cu generoasă disponibilitate mi-a împărtășit din fabuloasa sa înțelepciune și cunoaștere!

Pentru toate acestea și pentru multe bune altele îi mulțumesc cu filială recunoștință, asigurându-l de respectul, prețuirea și atașamentul meu. Acum și aici, precum și mereu! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate și pentru providențiala îndrumare și de neînlocuitul ajutor venit prin Ierarhul Său-Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei”, a scris vicarul eparhial Ionuț Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web