Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Tragedia Holocaustului prin ochii tinerei generaţii”, eveniment organizat la Târgovişte

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa organizează, miercuri – 9 octombrie 2019, de la ora 13:00, sub titulatura „Tragedia Holocaustului prin ochii tinerei generaţii”, un eveniment dedicat „Zilei Naţionale de Comemorare a Holocaustului”.

Programul include: prezentări tematice, concurs de cunoştinţe, vizionare de film documentar, lectură publică din cărţile dedicate fenomenului, expoziţie de carte tematică.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Casa Corpului Didactic şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Doar 70 de dâmboviţeni au fost testaţi pentru COVID-19!

Publicat

pe

FOTO: Profimedia Images

În judeţul Dâmboviţa au fost testate pentru coronavirus doar 70 de persoane – reiese dintr-un răspuns al Direcţiei de Sănătate Publică la solicitarea formulată de liderul USR Târgovişte, Emilian Irimescu, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.

În documentul citat se mai precizează că DSP Dâmboviţa dispune de 525 de recoltoare şi că probele prelevate sunt trimise la Institul Matei Balş din Bucureşti, întrucât în judeţ nu există în momentul de faţă un aparat PCR Real Time pentru efectuarea acestor teste.

De asemenea, preşedintele USR Târgovişte a dorit să ştie şi de câte izolete dispun autorităţile din Dâmboviţa. Ei bine, pentru a afla răspunsul la această întrebare, Irimescu a fost îndrumat de cei de la DSP să se adreseze Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, deşi suntem convinşi că deţineau această informaţie, fiindcă, fără doar şi poate, s-au discutat aceste aspecte în cadrul şedinţelor CJSU.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Ingeniozitatea românului în vremuri de criză…

Publicat

pe

Autoritățile, specialiştii, se pare că nu sunt luați total în seamă de cetățeni. Trebuie să ieşi puțin din casă pentru a-ți da seama de această nepăsare. A mijit un pic primăvara şi oamenii, în ciuda vieții, a coronavirusului, au ieşit la soare.

Românul este ingenios. Şade în fața magazinelor la taifas, invocând, fals, că stă la coadă, că respectă ordinea. Privesc din când în când spre stradă, să vadă dacă vine patrula. Alții, la fel de practici, plimbă punga de gunoi, ca motivație de a sta afară. Şi asta în condițiile în care, oameni buni, ieri, în Italia au murit aproape 1000 de persoane!

Într-un cartier târgoviştean, părinții unor copii au instalat în fața blocului o plasă tip balansoar. Micuții se jucau acolo! Nici părculeţele de cartier nu sunt goale. Zăbovesc oamenii.

Primii la nerespectarea legii sunt bătrânii noştri, cei de la care ar trebui, până la urmă, să învățăm ce înseamnă responsabilitatea. Nici în magazine nu sunt prea discip!inați. Se înghesuiesc, nu respectă distanțele recomandate de medici.

Pe şantiere se lucrează. Am văzut muncitori care stau buluc. La glume, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat… Parcă toată lumea aşteaptă să vină răul.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT