Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Calitatea energiei electrice”, simpozion naţional ajuns la cea de-a XIII-a ediţie

Publicat

pe

Simpozionul se va desfăşura în Campusul Universităţii Valahia Târgovişte

Specialiştii în domeniul energiei electrice din cadrul universităţilor şi companiilor de profil din ţară se reunesc, săptămâna aceasta, la Târgovişte, cu prilejul celei de-a XIII-a ediţii a simpozionului dedicat calităţii energiei electrice. Evenimentul este organizat de Electrica S.A., SDEE Muntenia Nord, CME-CNR, Universitatea Politehnica Bucureşti și Universitatea Valahia din Târgovişte. Deschiderea oficială va avea loc joi – 10 octombrie.

Vor fi dezbătute subiecte precum: soluții de monitorizare și management al calității energiei electrice, digitalizarea operării rețelelor de distribuție în vederea îmbunătățirii serviciului de distibuție a energiei electrice, analiza parametrilor de calitate a energiei electrice, standarde specifice, tehnici și aparatură de monitorizare și măsurare, aplicații software specifice, sisteme on-line, soluții moderne în domeniul măsurării, smart-metering, smart-users, calitatea energiei electrice în conexiune cu funcționarea piețelor de energie electrică, organizarea și prelucrarea datelor de feedback de la consumatori, realizarea protecțiilor prosumatorilor și importanța acestora pentru calitatea energiei electrice.

„În condiţiile tot mai accentuatei dependențe a vieții cotididene de echipamentele electrice «inteligente», problemele de calitate a energiei electrice reprezintă provocări la adresa operatorilor de rețea. Rezolvarea acestora presupune abordarea unor aspecte de ordin tehnic, economic şi juridic, iar dialogul dintre specialiştii din domeniul industrial, de cercetare, de reglementare şi din mediul universitar rămâne o condiţie esenţială în demersul comun al identificării celor mai eficiente soluţii, explică organizatorii.

ACTUALITATE

Federaţia Naţională PRO AGRO în vrea ministru al Agriculturii pe Florian Emil Dumitru

Publicat

pe

Florian Emil Dumitru ar putea fi desemnat ministru al Agriculturii

Federaţia Naţională PRO AGRO, organizaţie în fiinţată în anul 2012 şi care are în acest moment 114.266 de angajaţi, reprezentând 35,98% din sectoarele agricultură şi industrie alimentară, susţine nominalizarea lui Florian Emil Dumitru pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

„Apreciem în mod pozitiv faptul că, printre numele vehiculate, figurează şi domnul Florian Emil Dumitru, membru în cadrul Federaţiei Naţionale PRO AGRO şi preşedinte în mandatul trecut. Acest lucru ne demonstrează că efortul depus de către organizaţiile profesionale de a promova obiectiv interesul legitim al fermierilor din România este apreciat şi de către mediul politic, care a înţeles că, printr-un parteneriat cu societatea civilă, va reprezenta un motor de dezvoltare a satului românesc şi a economiei naţionale. (…) Credem că este oportună nominalizarea unui fermier pentru fermieri”, se arată în scrisoarea de susţinere a Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fi recunoscător este întotdeauna o necesitate și un alt mod de a mulțumi lui Dumnezeu

Publicat

pe

Au trecut 16 ani de când vicarul eparhial Ionuț Ghibanu slujește Sfânta Biserică creștin ortodoxă, 16 ani de muncă neîntreruptă în sprijinul comunităților locale, al celor care au nevoie de cuvântul lui Dumnezeu, de sfaturi, de ocrotire, de mângâiere sufletească, de încredere și speranță. Într-un text pe care îl publică astăzi, preotul Ionuț Ghibanu mulțumește lui Dumnezeu pentru această supremă chemare, dar şi celor prin care a lucrat dorința Divinității.

„A fi recunoscător este întotdeauna o necesitate și un alt mod de a mulțumi lui Dumnezeu, Care lucrează prin oameni și își manifestă bunăvoința Sa. Acum 16 ani, a binevoit Dumnezeu să mă cheme să-L slujesc, în rândul clericilor, prin bunăvoința și înțelepciunea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, cel care mi-a călăuzit pașii spre înțelegerea tainelor acestei vieți, a slujirii oamenilor și a bunei vestiri a Dătătorului a tot binele!

Bunul Dumnezeu a lucrat, cu Atotînțelepciunea Sa și la vremea potrivită, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon m-a hirotonit diacon, mai întâi, iar mai apoi, preot. Au trecut, iată, 16 ani de la acel înălțător și magnific moment când mi-am împlinit vocația.

Rămâne și astăzi minunarea înaintea misterului divin la fel de pătrunzătoare, cum de altfel crește mereu recunoștința către Bunul Ierarh care a recunoscut în mine chemarea spre cele înalte, mi-a acordat nețărmurit încredere, bunăvoință, ajutor și cu generoasă disponibilitate mi-a împărtășit din fabuloasa sa înțelepciune și cunoaștere!

Pentru toate acestea și pentru multe bune altele îi mulțumesc cu filială recunoștință, asigurându-l de respectul, prețuirea și atașamentul meu. Acum și aici, precum și mereu! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate și pentru providențiala îndrumare și de neînlocuitul ajutor venit prin Ierarhul Său-Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei”, a scris vicarul eparhial Ionuț Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web