Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Calitatea energiei electrice”, simpozion naţional ajuns la cea de-a XIII-a ediţie

Publicat

pe

Simpozionul se va desfăşura în Campusul Universităţii Valahia Târgovişte

Specialiştii în domeniul energiei electrice din cadrul universităţilor şi companiilor de profil din ţară se reunesc, săptămâna aceasta, la Târgovişte, cu prilejul celei de-a XIII-a ediţii a simpozionului dedicat calităţii energiei electrice. Evenimentul este organizat de Electrica S.A., SDEE Muntenia Nord, CME-CNR, Universitatea Politehnica Bucureşti și Universitatea Valahia din Târgovişte. Deschiderea oficială va avea loc joi – 10 octombrie.

Vor fi dezbătute subiecte precum: soluții de monitorizare și management al calității energiei electrice, digitalizarea operării rețelelor de distribuție în vederea îmbunătățirii serviciului de distibuție a energiei electrice, analiza parametrilor de calitate a energiei electrice, standarde specifice, tehnici și aparatură de monitorizare și măsurare, aplicații software specifice, sisteme on-line, soluții moderne în domeniul măsurării, smart-metering, smart-users, calitatea energiei electrice în conexiune cu funcționarea piețelor de energie electrică, organizarea și prelucrarea datelor de feedback de la consumatori, realizarea protecțiilor prosumatorilor și importanța acestora pentru calitatea energiei electrice.

„În condiţiile tot mai accentuatei dependențe a vieții cotididene de echipamentele electrice «inteligente», problemele de calitate a energiei electrice reprezintă provocări la adresa operatorilor de rețea. Rezolvarea acestora presupune abordarea unor aspecte de ordin tehnic, economic şi juridic, iar dialogul dintre specialiştii din domeniul industrial, de cercetare, de reglementare şi din mediul universitar rămâne o condiţie esenţială în demersul comun al identificării celor mai eficiente soluţii, explică organizatorii.

ACTUALITATE

Punte între trecut şi prezent la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Luni – 24 februarie 2020, Muzeul de Istorie din Târgovişte deschide expoziţia ”Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, care va putea fi vizitată până în data de 31 martie, de marţi până duminică, între orele 08:00-16:00.

„Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se dovedeşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi prezent, prin evenimentele culturale organizate.

Portul dintotdeauna al românului a fost costumul popular. Sobru atunci când era purtat la lucru dar elegant când era îmbrăcat la sărbători sau cu prilejul evenimentelor importante din viaţa oamenilor, costumul popular este povestea ţăranului român”, se precizează într-un comunicat remis de Complexul Naţional Muzeal 2Curtea Domnească” Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătoreşte Dragobetele la Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa!

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa va marca, luni – 24 februarie 2020, de la ora 12:00, sărbătoarea iubirii la români – Dragobetele.

Programul include momente muzicale, recital poetic, expoziţie de obiecte tradiţionale şi vizionare de film.

Vor participa elevi şi profesori de la colegiile „Constantin Cantacuzino” şi „Ion Ghica” şi de la liceul „Nicolae Ciorănescu”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT