Connect with us

Dâmboviţa

Deputat PNL: Preşedintele Iohannis va lua al doilea mandat de şef al statului!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, este convins că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga alegerile din această toamnă şi afirmă că cel de-al doilea mandat al şeful statului va fi cu totul şi cu totul diferit de primul.

„În orice stat serios, când are o clasă politică responsabilă, preşedintele are două mandate atunci când nu a făcut gafe enorme. Aşa se întâmplă peste tot în lume, în ţările prezidenţiale sau semiprezidenţiale. Domnul preşedinte Iohannis are, şi din acest punct de vedere, un avantaj mental. Ca preşedinte, Klaus Iohannis nu a făcut gafe majore, în ceea ce priveşte politica noastră externă, în ceea ce priveşte… Din punctul meu de vedere, nu a făcut deloc gafe.

Acest al doilea mandat nu va semăna deloc cu primul. Sunt ferm convins că, în al doilea mandat, preşedintele Iohannis va fi cu totul şi cu totul altfel implicat. Va fi mult mai implicat. Mult! S-a convins că o schimbare de atitudine prezidenţială nu are succes rămânând exact în cămaşa preşedintelui constituţional actual. Deci, preşedintele Iohannis va fi cu totul diferit. Şi pentru noi, susţinătorii lui, şi pentru adversarii politici”, a precizat deputatul Cezar Preda.

Parlamentarul PNL a făcut, de asemenea, o analiză acidă în ceea ce priveşte accederea la guvernare. Spune Cezar Preda că, în România, cel mai uşor este să ajungi la guvernare, de unde se pleacă la fel de repede.

„Ăsta este românul. I-ai intrat la suflet negativ şi ai plecat! Nu mai contează ce ai făcut. Ţineţi minte «Guvernul zero», după Colectiv? Au luat ăştia 46% (Nota redacţiei: PSD), pentru că românul a zis nu vă vrem şi nu ne-au vrut! Şi, acum, nu-i mai vor pe ei! Nu-i nimic, ne vor pe noi! În 2024, în funcţie de ce facem noi, o să vedem dacă stăm 4 sau 8 ani la guvernare. Este incedibil pentru mine, ca politician mai vechi, acest vot negativ pe care românii îl dau cu sete de fiecare dată când doresc să schimbe puterea”, a spus Cezar Preda.

ACTUALITATE

Târgoviște: Vino să vezi în premieră „Eroii de la Podul Jiului” și să discuți cu echipa filmului!

Publicat

pe

Marți – 29 noiembrie 2022, de la ora 19:00, va avea loc la Târgoviște, la „Independența”, lansarea în cinematografe a filmului istoric „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, într-o proiecție specială în prezența echipei.

După vizionare, publicul spectator poate pune întrebări actorilor și astfel să afle lucruri nespuse până acum.

„Eroii de la podul Jiului” este prima parte din trilogia „Gata oricând!”, dedicată cercetașilor care au luptat în Primul Război Mondial.

Sinopsis:
În dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar permis armatei germane să oprească retragerea armatei române. Un film după o întâmplare reală.

Vezi trailer

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: Inginerul Ioan Morar creează poezie, pictând!

Publicat

pe

Am aflat mult mai târziu că inginerul Ioan Morar este pasionat de artele plastice și că pictează. Când ne întâlneam, vorbeam mai mult despre agricultură și politică. Teme la modă.

Nu a fost o surpriză mare când a dezvăluit această pasiune, fiindcă spiritul și caracterul fostului director al Oficiului de Consultanță Agricolă Dâmboviţa, chiar primul, o instituție care nu mai există, radia spre astfel de preocupări artistice. Era înzestrat cu acest har.

Lucrările lui Ioan Morar sunt etalate acum la Cercul Militar Târgoviște (lângă stadionul Eugen Popescu), în cadrul unei expoziții colective intitulate „Culori în sărbătoare”, vernisată ieri – 26 noiembrie.

Pictura inginerului Morar emană nostalgie, romantism, candoare. Este ca un ticăit plăcut al unui ceas instalat pe pervazul unei case în care abundă viața îmbrăcată în tradiție și modestie. Peisagistica, transpunerea în muzicalitatea culorii a unor pasteluri, a poeziei simple despre lucrurile esențiale care ne punctează existența și pe lângă care, de multe ori, trecem fără să le băgăm în seamă…

În creația lui Ioan Morar, nu este o abundență de culoare. Există un echilibru, ca o liniștire. Un soi de simetrie a vieții. Fiecare cadru surprins emană parcă o poveste, o amintire, secunde plăcute culese din tumultul existențial.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats