Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputat PNL: Preşedintele Iohannis va lua al doilea mandat de şef al statului!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, este convins că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga alegerile din această toamnă şi afirmă că cel de-al doilea mandat al şeful statului va fi cu totul şi cu totul diferit de primul.

„În orice stat serios, când are o clasă politică responsabilă, preşedintele are două mandate atunci când nu a făcut gafe enorme. Aşa se întâmplă peste tot în lume, în ţările prezidenţiale sau semiprezidenţiale. Domnul preşedinte Iohannis are, şi din acest punct de vedere, un avantaj mental. Ca preşedinte, Klaus Iohannis nu a făcut gafe majore, în ceea ce priveşte politica noastră externă, în ceea ce priveşte… Din punctul meu de vedere, nu a făcut deloc gafe.

Acest al doilea mandat nu va semăna deloc cu primul. Sunt ferm convins că, în al doilea mandat, preşedintele Iohannis va fi cu totul şi cu totul altfel implicat. Va fi mult mai implicat. Mult! S-a convins că o schimbare de atitudine prezidenţială nu are succes rămânând exact în cămaşa preşedintelui constituţional actual. Deci, preşedintele Iohannis va fi cu totul diferit. Şi pentru noi, susţinătorii lui, şi pentru adversarii politici”, a precizat deputatul Cezar Preda.

Parlamentarul PNL a făcut, de asemenea, o analiză acidă în ceea ce priveşte accederea la guvernare. Spune Cezar Preda că, în România, cel mai uşor este să ajungi la guvernare, de unde se pleacă la fel de repede.

„Ăsta este românul. I-ai intrat la suflet negativ şi ai plecat! Nu mai contează ce ai făcut. Ţineţi minte «Guvernul zero», după Colectiv? Au luat ăştia 46% (Nota redacţiei: PSD), pentru că românul a zis nu vă vrem şi nu ne-au vrut! Şi, acum, nu-i mai vor pe ei! Nu-i nimic, ne vor pe noi! În 2024, în funcţie de ce facem noi, o să vedem dacă stăm 4 sau 8 ani la guvernare. Este incedibil pentru mine, ca politician mai vechi, acest vot negativ pe care românii îl dau cu sete de fiecare dată când doresc să schimbe puterea”, a spus Cezar Preda.

ACTUALITATE

Expoziţie cu intrare gratuită la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Muzeul de Istorie din Târgovişte a organizat, în spaţiile de la parter, expoziţia ”Finețuri din casele târgoviștenilor”, care poate fi vizitată gratuit până la sfârşitul lunii mai 2020, între orele 08:00-16:00.

„Colecția de Artă decorativă a muzeului deține o serie de porțelanuri pictate manual, glazurate, unele în stil Capo di Monte, vase decorate cu scene mitologice sau cu decorații florale în relief. De asemenea, mai pot fi admirate sfeșnice cu două și trei brațe, stil Art Nouveau, metal, sec. XIX – XX, dar și o lampă din porțelan glazurat și pictat, Sevres – Franța, sec. XVIII.

Vă mai incităm să ne vizitați și cu descrierea unei farfurii din seria Peisaje venețiene (Ventian Scenery), ceramică dură (stone china) pictată și glazurată, decorație monocromă, manufactura englezească W&B (Robinson Wood & William Brownfield) – Cobridge, 1838 – 1850.

Amintirea berăriilor din oraș se poate regăsi și în cănile de bere cu capac, gresie glazurată cu decor în relief și inscripții, manufactură germană, sec. XVIII, însoțite de carafe și 2 ulcioare germane, gresie glazurată cu decor în relief și inscripții, Tirol, sec. XVIII.

Sursă de inspirație peste timp, bunul gust al târgoviștenilor transpare și din setul de masă (ceainic, zaharniță, cană pentru lapte, platou), stil Art Nouveau, porțelan glazurat și pictat, Gerard, Dufraisseix&Abbot – Limoges, Franța, cca. 1900 – 1920. Totodată pot fi admirate mărci de renume precum porţelanuri de Meissen (Germania), argintărie Christofle şi Victor Saglier (Victor Saglier Freres, Paris)”, se arată într-un comunicat remis de Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Lucrările la centura municipiului Târgovişte sunt în grafic de această dată

Publicat

pe

Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă a anului i-a scos pe constructori la muncă. Acest fapt nu poate decât să-i bucure pe reprezentanţii administraţiei târgoviştene, dar şi pe locuitorii din municipiu, care pot vedea cum proiectele demarate nu numai că prind contur, dar se dezvoltă într-un ritm susţinut.

Astăzi – 18 februarie 2020, priamrul Cristian Daniel Stan a invitat presa să îl însoţescă, împreună cu cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi cu administratorul public – Gabriel Boriga, într-un raid pe şantierele de pe centura municipiului.

Se lucrează pe podul de la Aninoasa, de pe DN 71, la pasarela peste râul Ialomiţa de la Teiş şi la podul Petru Cercel (zona COS Târgovişte), la lărgirea la 4 benzi a bulevardului Eroilor, între podul de la Teiș şi pasajul rutier de la Aninoasa, la reabilitarea străzii Magrini, la construcția stațiilor de pompare de pe strada Petru Cercel și de pe Calea Ialomiței, la reabilitarea sensului giratoriu de la intersecția străzii Petru Cercel cu șoseaua Găești, dar şi pe traseul de legătură dintre străzile Gimnaziului şi Mihai Bravu, construit în totalitate de la zero şi unde se execută şi apărări de mal.

În acest perimetru, adolescenţii vor beneficia de un skate park, cu toate dotările aferente, care se va desfăşura pe o suprafaţă de 4000 mp.

„Lucrările la centura municipiului Târgoviște, de această dată, sunt în grafic. Am spus de la început că, prin împărțirea în cinci loturi şi cu constructorii pe care îi avem, proiectul este unul care va fi finalizat cu succes.

De asemenea, în cursul săptămânii viitoare, vor avea loc lucrări destul de complexe la pasajul rutier de la Petru Cercel. Știm că este o zonă nevralgică, o zonă care suscită un interes destul de mare și pe bune dreptate.

Pe zona respectivă, atât la pasaj, unde continuă lucrările de consolidare a pilonilor și de consolidare a rigolelor, astfel încât să se poată începe și montarea grinzilor, și de asemenea, la zona carosabilă, care este destul de afectată, acolo sunt degradări foarte mari, dar le rezolvăm.

Se va turna primul strat de asfalt, urmând ca ulterior să se toarne și stratul doi de asfalt”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT