Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Marele incendiator”, o poveste de viaţă pur românească marca Stelian Tănase

Publicat

pe

Nu este tocmai un fapt divers, o întâmplare care poate fi trecută cu vederea lansarea unei cărţi. Atunci când autorul este un nume celebru, ca de pildă Stelian Tănase, evenimentul devine unul important, fascinant, curios şi mulţumitor pentru oamenii avizi de cultură.

Celebrul scriitor, analist politic, jurnalist, politolog, un spirit clar al ideilor de dreapta, a venit la Târgovişte pentru a-şi scoate la lumina criticii sincere a cititorului ultimul său roman – „Marelele Incendiator”, care poartă şi un subtitlu simplu: Cronica unui fapt divers.

Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” a fost plină la refuz de iubitorii de carte, de pasionaţii după scriitura şi spiritul liberal al lui Stelian Tănase. Au venit special pentru această lansare Virgil Guran – liderul liberalilor dâmboviţeni şi Aurelian Cotinescu – preşedinele PNL Târgovişte.

Despre cartea lui Tănase, a vorbit, fin, rasat, la obiect, criticul de teatru şi poet cu rădăcini în Pucioasa Doru Mareş. Aşa cum îi şade bine unui critic, Mareş nu a recenzat cartea, nu a făcut un rezumat al romanului, lăsând cititorul să descopere povestea, ci a vorbit despre stilul literar abordat de Stelian Tănase, a făcut o analiză a personajelor şi a societăţii descrise în roman. A încercat să introspecteze compoziţia literară.

A luat cuvântul apoi, pentru a vorbi, nu despre carte, ci despre ceea ce a generat construcţia acestui roman, însuşi autorul. Stelian Tănase, pe care îl ştiam un tip elitist şi pe care îl consideram de multe ori, citindu-i eseurile în diferite publicaţii şi urmărindu-i intervenţiile TV, că trăieşte într-o lume, undeva mai sus, ideatic, rupt de cei mulţi, a arătat că este de fapt cât se poate de normal, firesc şi simplu. Un om care are sentimente, un om care iubeşte animalele, care a suferit teribil când şi-a pierdut câinii, prietenii săi necuvântători devotaţi.

Un asemenea episod tragic, a mărturisit autorul, a fost punctul zero, locul de unde a izbucnit năvalnic acest vulcan al creaţiei, ca o refulare, ca un gest de eliminare a răului acumulat, a stării de chin şi remuşcare. O poveste de dragoste sinceră consumată într-o lume anostă, tristă, plină de metehne ciudate, învrăjbită, chinuită între bine şi rău.

ACTUALITATE

Fiul primarului comunei Odobești a fost numit șef al ARR

Publicat

pe

Niculae Alecu - primar comuna Odobeşti

Mihai Alecu, fiul primarului comunei Odobești, județul Dâmbovița, a fost numit șef al Autorității Rutiere Române – structura centrală.

Potrivit Realitatea.net, ministrul Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, a semnat ordinul de numire în data de 16 ianuarie 2020.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie, fermieri! 15 ianuarie – 15 februarie, perioadă de depuneri cereri de plată la APIA

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: reporterntv.ro)

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primeşte, în perioada 15 ianuarie – 15 februarie, cereri de plată pentru anul 2020, aferente Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor, pachetele a şi b, respectiv păsări şi porcine – informează APIA Dâmboviţa.

Sprijinul are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri. Informaţii detaliate puteţi obţine consultând Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul APIA.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT