Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Marele incendiator”, o poveste de viaţă pur românească marca Stelian Tănase

Publicat

pe

Nu este tocmai un fapt divers, o întâmplare care poate fi trecută cu vederea lansarea unei cărţi. Atunci când autorul este un nume celebru, ca de pildă Stelian Tănase, evenimentul devine unul important, fascinant, curios şi mulţumitor pentru oamenii avizi de cultură.

Celebrul scriitor, analist politic, jurnalist, politolog, un spirit clar al ideilor de dreapta, a venit la Târgovişte pentru a-şi scoate la lumina criticii sincere a cititorului ultimul său roman – „Marelele Incendiator”, care poartă şi un subtitlu simplu: Cronica unui fapt divers.

Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” a fost plină la refuz de iubitorii de carte, de pasionaţii după scriitura şi spiritul liberal al lui Stelian Tănase. Au venit special pentru această lansare Virgil Guran – liderul liberalilor dâmboviţeni şi Aurelian Cotinescu – preşedinele PNL Târgovişte.

Despre cartea lui Tănase, a vorbit, fin, rasat, la obiect, criticul de teatru şi poet cu rădăcini în Pucioasa Doru Mareş. Aşa cum îi şade bine unui critic, Mareş nu a recenzat cartea, nu a făcut un rezumat al romanului, lăsând cititorul să descopere povestea, ci a vorbit despre stilul literar abordat de Stelian Tănase, a făcut o analiză a personajelor şi a societăţii descrise în roman. A încercat să introspecteze compoziţia literară.

A luat cuvântul apoi, pentru a vorbi, nu despre carte, ci despre ceea ce a generat construcţia acestui roman, însuşi autorul. Stelian Tănase, pe care îl ştiam un tip elitist şi pe care îl consideram de multe ori, citindu-i eseurile în diferite publicaţii şi urmărindu-i intervenţiile TV, că trăieşte într-o lume, undeva mai sus, ideatic, rupt de cei mulţi, a arătat că este de fapt cât se poate de normal, firesc şi simplu. Un om care are sentimente, un om care iubeşte animalele, care a suferit teribil când şi-a pierdut câinii, prietenii săi necuvântători devotaţi.

Un asemenea episod tragic, a mărturisit autorul, a fost punctul zero, locul de unde a izbucnit năvalnic acest vulcan al creaţiei, ca o refulare, ca un gest de eliminare a răului acumulat, a stării de chin şi remuşcare. O poveste de dragoste sinceră consumată într-o lume anostă, tristă, plină de metehne ciudate, învrăjbită, chinuită între bine şi rău.

ACTUALITATE

Decathlon România a deschis magazin la Târgovişte. 5.000 de produse pentru 50 de sporturi!

Publicat

pe

Decathlon, un brand cunoscut care comercializează echipamente, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, diferite obiecte folosite în mai toate disciplinele sportive, a inaugurat primul său magazin din municipiul Târgovişte (Cub Center – strada Lt. Stancu Ion, nr. 2E – zona Pieţei 1 Mai).

La eveniment, alături de Jean Francois Mace – preşedinte Decathlon România, Gwenn Hervio – manager expansiune şi Mihai Florea – directorul magazinului, s-au aflat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi city managerul Gabriel Boriga, reprezentanţi din administraţie, oameni de afaceri din Târgovişte şi echipa de fotbal de la Chindia, împreună cu antrenorul Viorel Moldovan. Special pentru această deschidere, a venit Excelenţa Sa Gabriel Atanasov – ambasadorul Macedoniei de Nord la Bucureşti.

În magazinul din Târgovişte, desfăşurat pe o suprafaţă de 803 mp, sunt etalate peste 5.000 de articole şi echipamente destinate practicării a 50 de sporturi. De la fotbal la înot şi arte marţiale, bodybuilding, cardio şi, evident, pentru sporturile de iarnă.

„Magazinul Decathlon Târgovişte se bucură de o prezentare completă a produselor din gamele esenţiale şi de o disponibilitate ridicată a stocurilor, pentru ca un număr cât mai mare de târgovişteni să beneficieze de produsele noastre. Cu ajutorul unei echipe de 14 angajaţi, pasionaţi ai sportului şi gata să le ofere clienţilor suportul necesar pentru ca decizia de achiziţie să fie una cât mai bine informată, le asigurăm clienţilor noştri o experienţă plăcută la cumpărare”, a declarat Mihai Florea – directorul magazinului Decathlon Târgovişte.


Primarul Cristian Daniel Stan a mulţumit investitorilor pentru deschiderea acestui prim magazin Decathlon în municipiul Târgovişte. A spus edilul că, în curând, se va dovedi că acesta este mic pentru oraşul nostru şi că vor mai trebui construite altele. Târgoviştenii iubesc sportul. Edilul a mulţumit şi afaceriştilor locali care au dezvoltat complexul de clădiri care adăpostesc magazinele de faimă europeană şi care aduc plus valoare în viaţa socială şi economică a municipiului. Şi, nu în ultimul rând, a mai precizat primarul Daniel Cristian Stan, cetăţenii din Dâmboviţa, din Târgovişte, nu vor mai fi nevoiţi să plece la Bucureşti, Ploieşti sau Piteşti pentru a-şi achiziţiona echipamente şi articole sportive!

Decathlon România are în ţara noastră o reţea de 27 de magazine, 1.200 de colaboratori, la care se adaugă şi platforma de cumpărături online. La Decathlon sunt promovate şi comercializate şi articole fabricate în România. Unităţile de producţie se află la Bucureşti, Timişoara şi Reşiţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a deschis KiK Târgovişte, magazin cu produse nemţeşti la preţuri foarte bune!

Publicat

pe

Astăzi – 14 noiembrie 2019, s-a deschis la Târgovişte (Cub Center – strada Lt. Stancu Ion, nr. 2E – zona Pieţei 1 Mai) primul magazin KiK din judeţul Dâmboviţa. Vorbim despre unul dintre cei mai importanţi retaileri de îmbrăcăminte din Germania, care a pătruns pe piaţa din România în septembrie 2018. KiK Târgovişte este cel de-al 30-lea magazin din România, însă reţeaua este în plină expansiune, astfel că, până la sfârşitul acestui an, va număra încă 10 magazine.

„Pe locuitorii din Târgovişte şi din Dâmboviţa îi aşteptăm cu cele mai bune oferte, cu toate decoraţiunile pentru Crăciun, cu tot ceea ce este nevoie în casă, cu preţuri mici şi foarte mici, dar la o calitate germană. Sunt produse verificate în Germania, dar bune pentru buzunarul tuturor. La noi, se îmbracă de la cei nou-născuţi până la străbunicii din viaţa noastră.

Filosofia noastră este simplă şi afirmăm cu tărie şi demonstrăm că putem să îmbrăcăm pe oricine cu maximum 150 de lei şi îi invit pe toţi târgoviştenii să se şi convingă. Avem o echipă de opt persoane, angajaţi toţi din localitate, cu experienţă, în care am investit timp de trei luni de zile în şcolarizare. Dacă magazinul va funcţiona aşa cum ne aşteptăm noi, ne vom extinde şi echipa.

KiK Târgovişte este primul magazin în judeţul Dâmboviţa, dar avem încredere că nu va fi şi singurul. Ne-am propus să mai deschidem cel puţin încă două magazine până la finele anului 2020. Deocamdată, aşteptăm să vedem cât de bine suntem primiţi”, ne-a declarat Raluca Hartmann – director general KiK România.

La evenimentul de deschidere au participat şi reprezentanţii administraţiei publice locale: primarul Daniel Cristian Stan şi cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web