Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Marele incendiator”, o poveste de viaţă pur românească marca Stelian Tănase

Publicat

pe

Nu este tocmai un fapt divers, o întâmplare care poate fi trecută cu vederea lansarea unei cărţi. Atunci când autorul este un nume celebru, ca de pildă Stelian Tănase, evenimentul devine unul important, fascinant, curios şi mulţumitor pentru oamenii avizi de cultură.

Celebrul scriitor, analist politic, jurnalist, politolog, un spirit clar al ideilor de dreapta, a venit la Târgovişte pentru a-şi scoate la lumina criticii sincere a cititorului ultimul său roman – „Marelele Incendiator”, care poartă şi un subtitlu simplu: Cronica unui fapt divers.

Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” a fost plină la refuz de iubitorii de carte, de pasionaţii după scriitura şi spiritul liberal al lui Stelian Tănase. Au venit special pentru această lansare Virgil Guran – liderul liberalilor dâmboviţeni şi Aurelian Cotinescu – preşedinele PNL Târgovişte.

Despre cartea lui Tănase, a vorbit, fin, rasat, la obiect, criticul de teatru şi poet cu rădăcini în Pucioasa Doru Mareş. Aşa cum îi şade bine unui critic, Mareş nu a recenzat cartea, nu a făcut un rezumat al romanului, lăsând cititorul să descopere povestea, ci a vorbit despre stilul literar abordat de Stelian Tănase, a făcut o analiză a personajelor şi a societăţii descrise în roman. A încercat să introspecteze compoziţia literară.

A luat cuvântul apoi, pentru a vorbi, nu despre carte, ci despre ceea ce a generat construcţia acestui roman, însuşi autorul. Stelian Tănase, pe care îl ştiam un tip elitist şi pe care îl consideram de multe ori, citindu-i eseurile în diferite publicaţii şi urmărindu-i intervenţiile TV, că trăieşte într-o lume, undeva mai sus, ideatic, rupt de cei mulţi, a arătat că este de fapt cât se poate de normal, firesc şi simplu. Un om care are sentimente, un om care iubeşte animalele, care a suferit teribil când şi-a pierdut câinii, prietenii săi necuvântători devotaţi.

Un asemenea episod tragic, a mărturisit autorul, a fost punctul zero, locul de unde a izbucnit năvalnic acest vulcan al creaţiei, ca o refulare, ca un gest de eliminare a răului acumulat, a stării de chin şi remuşcare. O poveste de dragoste sinceră consumată într-o lume anostă, tristă, plină de metehne ciudate, învrăjbită, chinuită între bine şi rău.

ACTUALITATE

Fostul spital de la Mănăstirea Dealu putea fi centru de carantină, nu Hotelul Ceres!

Publicat

pe

de

Semnal de alarmă! Știu, au fost multe înaintea acestuia, dar împreună suntem mai puternici! Am primit solicitări de la cetățeni din orașul Pucioasa pentru a încerca sa-i ajut în situația disperată în care sunt, mai exact, speriați de anunțul că hotelul Ceres va fi transformat în centru de carantină, iar spitalul orășenesc, în spital suport pentru COVID-19. Autoritățile locale s-au implicat în această luptă, am urmărit subiectul și vreau să susțin această luptă.

Hotelul Ceres este în centrul orașului, pe DN71, la doar 10 metri de principalul supermarket, pe scurt, în buricul târgului. Ar fi de ajuns ca un singur infectat cu SARS-CoV-2 să ”scape” din hotel și virusul se va răspândi rapid în micul oraș. Plus că ne gândim și la viața după coronavirus. Aici vor veni bătrâni la tratamente balneoclimaterice. Vor mai putea sta în hotel, fără să fie infectați cu diverși viruși? Cum se va curăța clădirea după ce va trece această nenorocire?

Fac apel către autoritățile județene, să mai scoată capul din birourile bine izolate și să caute alte variante de carantinare. Clădirea fostului spital de la Mănăstirea Dealu ar putea fi o soluție, dacă se amenajează rapid în această situație. Destinația acesteia era spital de geriatrie, cum se anunța prin 2016. Au fost începute niște lucrări de renovare, probabil că se putea face ceva cu sprijinul armatei, al autorităților competente și al oamenilor cu suflet, dacă se dorea…

De asemenea, Sanatoriul Moroeni era o bună variantă pentru carantinarea celor infectați. Circulă un zvon că aici ar fi fost aduși bolnavi de la Constanța. De ce? Noi avem unde să-i ducem pe ai noștri, pentru a-i proteja pe ceilalți? Trebuie să fim umani și empatici în această perioadă, de acord, dar nu trebuie să ne pierdem rațiunea. Nu putem pune în pericol un oraș întreg și alte 16 localități limitrofe, unde nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus, pentru că suntem ”carne de tun”.

Mai mult decât atât, nu putem să ne focalizăm atenția doar pe COVID-19, întrucât există și pacienții cu alte afecțiuni, care au nevoie să fie tratați. Ce se întâmplă cu ei? Unde sunt tratați dacă celelalte unități medicale din județ, în afară de Spitalul Județean de Urgență Târgoviște-Dâmbovița, devin spitale tampon? Se aleg pacienții, se decide cine trăiește și cine moare? Haideți să găsim soluții pentru toată lumea! Este greu, suntem într-o situație nemaiîntâlnită, dar trebuie să fim puternici, raționali, trebuie să fim OAMENI!

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă un deces în comuna Corbii Mari, din cauza COVID-19! Bărbatul a murit la Secţia Boli Infecţioase din Târgovişte

Publicat

pe

Grupul de Comunicare Strategică pentru COVID-19 a raportat, astăzi – 2 aprilie 2020, la ora 13:00, că în judeţul Dâmboviţa sunt 19 cazuri depistate pozitiv. Şi, totuşi, edilul de la Corbii Mari afirmă că sunt 20 de bolnavi la el în comună, dintre care unul a decedat astăzi la secţia Boli Infecţioase a spitalului judeţean de urgenţă din Târgovişte. Este vorba de un bărbat de 56 de ani, din satul Grozăveşti, care făcea dializă la o clinică în Bucureşti, unde a şi contactat boala, ca şi consăteanul său care a murit pe 26 martie.

„Câteva clarificări asupra situației din Corbii Mari, în special pentru cei care nu cunosc adevărul sau au fost informați greșit:

Problemele noastre au pornit în momentul în care 4 persoane din comună au receptat virusul COVID-19 la o clinică privată din București, unde făceau proceduri de dializă. Inevitabil, virusul s-a răspândit, în urma contactului cu membrii familiei, la un număr de 20 persoane. Astăzi, când vorbim, împreună cu reprezentanții DSP-Dâmbovita, putem spune că am reușit izolarea acestei infecții strict la familiile celor depistați pozitiv și NU AVEM O RĂSPÂNDIRE COMUNITARĂ.

Împreună cu reprezentanții Poliției, încă înainte de apariția primului caz, am supravegheat cu strictețe persoanele venite din afara țării și aflate în izolare. Vestea bună: nu avem niciun caz de COVID-19 la aceste persoane. Necazul nostru a venit din interiorul țării, de la o clinică privată.

Avem un total de 283 de persoane izolate. Am discutat cu majoritatea contacților direcți ai celor 20 cazuri confirmate și este îmbucurător că NU PREZINTĂ SIMPTOME. Doamne ajută!

Rugămintea mea către toți membrii comunității, dincolo de orice: haideți să facem un efort în perioada imediat următoare și să respectăm ordonanțele militare și deciziile de la nivel local. Haideți să stăm cât mai mult în casă, în gospodărie și să nu mai ieșim pe drum. Persoanele izolate sunt verificate zilnic de către Poliție și reprezentanții Primăriei, dar trebuie să fim și noi, toți ceilalți, parte a acestui efort.

Orice problemă aveți, puteți să vă adresați Primăriei, Poliției, puteți discuta cu preoții din comună care ne stau alături, cu poștașii. Le mulțumesc reprezentantilor DSP-Dâmbovita, Poliției Dâmbovița pentru implicare si din suflet medicilor de familie, farmaciștilor si asistenților că sunt lângă noi și n-au dat bir cu fugiții. Haideți să trecem cu bine peste această perioadă și să arătăm că suntem o comunitate-exemplu prin conduita noastră.

Vă mulțumesc tuturor! Sunt aici, lângă voi, nu plec nicăieri! CONTINUĂM ACTIVITĂȚILE DE DEZINFECTIE cu produse Biocide. Trecem împreună peste asta”, a scris primarul Ionuţ Bănică pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT