Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Marele incendiator”, o poveste de viaţă pur românească marca Stelian Tănase

Publicat

pe

Nu este tocmai un fapt divers, o întâmplare care poate fi trecută cu vederea lansarea unei cărţi. Atunci când autorul este un nume celebru, ca de pildă Stelian Tănase, evenimentul devine unul important, fascinant, curios şi mulţumitor pentru oamenii avizi de cultură.

Celebrul scriitor, analist politic, jurnalist, politolog, un spirit clar al ideilor de dreapta, a venit la Târgovişte pentru a-şi scoate la lumina criticii sincere a cititorului ultimul său roman – „Marelele Incendiator”, care poartă şi un subtitlu simplu: Cronica unui fapt divers.

Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” a fost plină la refuz de iubitorii de carte, de pasionaţii după scriitura şi spiritul liberal al lui Stelian Tănase. Au venit special pentru această lansare Virgil Guran – liderul liberalilor dâmboviţeni şi Aurelian Cotinescu – preşedinele PNL Târgovişte.

Despre cartea lui Tănase, a vorbit, fin, rasat, la obiect, criticul de teatru şi poet cu rădăcini în Pucioasa Doru Mareş. Aşa cum îi şade bine unui critic, Mareş nu a recenzat cartea, nu a făcut un rezumat al romanului, lăsând cititorul să descopere povestea, ci a vorbit despre stilul literar abordat de Stelian Tănase, a făcut o analiză a personajelor şi a societăţii descrise în roman. A încercat să introspecteze compoziţia literară.

A luat cuvântul apoi, pentru a vorbi, nu despre carte, ci despre ceea ce a generat construcţia acestui roman, însuşi autorul. Stelian Tănase, pe care îl ştiam un tip elitist şi pe care îl consideram de multe ori, citindu-i eseurile în diferite publicaţii şi urmărindu-i intervenţiile TV, că trăieşte într-o lume, undeva mai sus, ideatic, rupt de cei mulţi, a arătat că este de fapt cât se poate de normal, firesc şi simplu. Un om care are sentimente, un om care iubeşte animalele, care a suferit teribil când şi-a pierdut câinii, prietenii săi necuvântători devotaţi.

Un asemenea episod tragic, a mărturisit autorul, a fost punctul zero, locul de unde a izbucnit năvalnic acest vulcan al creaţiei, ca o refulare, ca un gest de eliminare a răului acumulat, a stării de chin şi remuşcare. O poveste de dragoste sinceră consumată într-o lume anostă, tristă, plină de metehne ciudate, învrăjbită, chinuită între bine şi rău.

ACTUALITATE

Românii pot vota chiar dacă în sistemul informatic apare o alertă că au votat deja

Publicat

pe

Sursa foto: ziarmm

Biroul Electoral Central a decis să permită românilor să voteze chiar dacă în sistemul informatic apare, în momentul introducerii CNP-ului, o alertă că persoana respectivă şi-ar mai fi exprimat opţiunea la o altă secţie.

Conform procedurii adoptate, preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă respectivului alegător faptul că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

În cazul în care persoana în cauză insistă să voteze, preşedintele secţiei de votare trebuie să sune la secţia unde apare că ar mai fi votat. Dacă este informat că în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze. Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal, al cărui model a fost stabilit de către BEC.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concert de jazz în Peștera Ialomiței din Bucegi

Publicat

pe

Peștera Ialomiței din Bucegi va găzdui, în data de 03 octombrie 2020, între orele 11:00-17:00, un concert organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.

Printre artiştii prezenți se vor regăsi: Ana Galea & New Landscapes, A-C Leonte & Alex Arcuș, Sorin Zlat Band, invitat special Ovi.

Concertul face parte din proiectul „Jazz Cave Festival” şi se doreşte a fi un eveniment-pilot pentru festivalul ce va fi organizat anul viitor – se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!