Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Curaj şi sute de cai putere la concursul de off road de la Târgovişte

Publicat

pe

În acest week-end, avem competiţii extreme în judeţul Dâmboviţa. De şase ani, în apropierea Târgoviştei, pe traseele spectaculoase din zona comunei Şotânga, se consumă unul dintre cele mai dure concursuri de off road din România.

Organizatorul acestui eveniment de excepţie şi care va aduna la linia de start cel puţin 50 de echipaje de sportivi este organizat de Clubul „Corb 44”, care îi are ca principali mentori pe Silviu Bulugioiu şi pe Roxana Ciuhulescu, ani buni realizatoare a cunoscutei emisiuni PRO Motor. Alături de ei, s-a mai aflat la conferinţa de presă desfăşurată înainte de marea competiţie şi Cătălin Milea, membru în staff-ul competiţiei care se va derula între 31 octombrie şi 3 noiembrie 2019.

S-a vorbit, dar nu cu teamă, despre vremea care se va schimba în următoarele zile. Vor începe ploile, dar, pentru organizatori şi concurenţi, nu este o problemă, dimpotrivă, ploaia şi noroiul sunt considerate a fi „condimente” ale competiţiei. Practic, vor spori suspansul, munca piloţilor, vor îngreuna parcurgerea traseelor alese pentru diferitele clase de concurs.

Pe lângă categoriile deja consacrate, de anul trecut, pentru a deschide şi altora apetitul pentru acest sport, a fost introdusă clasa hobby. Deţinătorii de autovehicule de stradă 4X4, fără pregătire sau modificări substanţiale la maşini din punct de vedere tehnic, au posibilitatea să se obişnuiască cu rigorile unui concurs de o asemenea factură. Roxana Ciuhulescu este convinsă că evenimentul va fi, ca şi cel din sezonul trecut, unul de calitate, interesant, atractiv, o etapă de campionat de off road reuşită.

Silviu Bulugioiu a vorbit şi despre introducerea în concurs a clasei C. La această categorie, participă autovehicule care se prezintă cu prescripţiile tehnice ale producătorului, dar, din punct de vedere tehnic, sunt realizate destul de multe modificări care le scot din clasa standard, împingându-le spre clasele Open sau Extreme, unde maşinile suportă mari modificări, ajungând să nu mai arate ca un autovehicul normal, ci mai degrabă cu un utilaj tehnologic.

Iubitorii de off road pot urmări competiţia în perimetrele de start şi de sosire. Nu este indicat să vină în zonele de traseu, fiind destul de periculos accesul acolo, atât pentru public cât şi pentru concurenţi.

Ca şi anul trecut, când s-a experimentat pentru prima dată, pentru un plus de spectaculozitate, startul va fi concomitent, adică toate maşinile înscrise la o singură categorie vor pleca simultan în concurs.

Findcă în centrul municipiului sunt în derulare proiecte edilitare, parcul tehnic al competiţiei se va muta pe un teren din apropierea Complexului de locuinţe „Class Park”, în zona de nord a municipiului. Tot acolo, duminică – 3 noiembrie, se va organiza concursul de trial. De asemenea, parcul auto poate fi vizitat de cei interesaţi.

Organizatorii se aşteaptă şi la înscrieri pe ultima sută de metri, aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori. Joi, începând cu ora 14:00, se deschide secretariatul competiţiei şi încep să se facă înscrierile. Pe data de 1 şi 2 noiembrie, la ora 09:00 se va porni încolonat spre zona de start tehnic din apropierea comunei Şotânga.

Pentru prima dată, la concursul de off road de la Târgovişte, participă şi două echipaje din Bulgaria, înscrişi la categoria Open. Traseele, cu diferite grade de dificultate, au o lungime între 50 şi 110 km.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dr. Vasi Rădulescu: 10 pași de urmat într-o criză de epilepsie

Publicat

pe

Vasi Rădulescu este unul dintre puținii doctori din România care fac, gratuit, educație medicală – pe Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, dar și prin intermediul unui site dedicat pe care l-a creat: leapșa de sănătate. A scris, totodată, și mai multe cărți în care medicina este „tradusă” pe înțelesul tuturor și care pot fi achiziționate la un preț foarte mic.

Ne-am oprit, astăzi, la materialul legat de epilepsie, afecțiune neurologică în care anumite zone din creier descarcă haotic impulsuri și se pierde starea de conștiență. Tu știi cum să ajuți o persoană care trece printr-o criză de epilepsie? Dr. Vasi Rădulescu ne prezintă 10 pași de urmat:

1. Păstrați-vă calmul. Criza poate fi severă, cu spasme ample, cu expectorații, cu căzătură puternică. Respirați adânc și interveniți prompt.

2. Dacă observați că persoana tinde să cadă, prindeți-o și lăsați-o ușor pe jos, să nu se lovească. O poziție laterală poate fi deosebit de utilă, pentru a nu aspira conținut din stomac, în caz de vărsătură.

3. Persoana în criză trebuie lăsată într-o poziție lejeră. Nu blocați spasmele cu brațele, ci lăsați criza să se desfășoare natural.

4. Asigurați-vă că persoana nu are ceva strâns pe gât sau torace și poate respira bine.

5. Nu-i introduceți nimic în gură! Cu atât mai puțin degetele. Limba nu și-o poate înghiți nimeni. În schimb, o contracție puternică a mandibulei poate cauza o mușcătură severă.

6. Uitați-vă la un ceas și vedeți câte minute ține criza. La peste 5, sunați imediat la 112. Veți suna și dacă există sufocare, cianoză (tendință de albăstrire a țesuturilor periferice) sau dacă persoana s-a lovit și sângerează.

7. În cazuri izolate, o criză severă poate genera stop cardiorespirator. Veți verifica respirația, eventual și pulsul la carotide, iar în caz de lipsă a acestor elemente veți începe imediat masajul cardiac extern și altcineva va anunța serviciul 112.

8. De cele mai multe ori, persoana își revine spontan. Stați aproape, calmați-o, oferiți-i apă, asigurați-vă că respiră bine.

9. Dacă persoana sau anturajul nu știe nimic de diagnosticul de epilepsie, recomandați prezentarea la un spital de neurologie, fără întârziere.

10. Crizele pot fi variate. La cele minore, doar cu absențe, fiți aproape și rămâneți vigilenți.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT