Connect with us

ACTUALITATE

Curaj şi sute de cai putere la concursul de off road de la Târgovişte

Publicat

pe

În acest week-end, avem competiţii extreme în judeţul Dâmboviţa. De şase ani, în apropierea Târgoviştei, pe traseele spectaculoase din zona comunei Şotânga, se consumă unul dintre cele mai dure concursuri de off road din România.

Organizatorul acestui eveniment de excepţie şi care va aduna la linia de start cel puţin 50 de echipaje de sportivi este organizat de Clubul „Corb 44”, care îi are ca principali mentori pe Silviu Bulugioiu şi pe Roxana Ciuhulescu, ani buni realizatoare a cunoscutei emisiuni PRO Motor. Alături de ei, s-a mai aflat la conferinţa de presă desfăşurată înainte de marea competiţie şi Cătălin Milea, membru în staff-ul competiţiei care se va derula între 31 octombrie şi 3 noiembrie 2019.

S-a vorbit, dar nu cu teamă, despre vremea care se va schimba în următoarele zile. Vor începe ploile, dar, pentru organizatori şi concurenţi, nu este o problemă, dimpotrivă, ploaia şi noroiul sunt considerate a fi „condimente” ale competiţiei. Practic, vor spori suspansul, munca piloţilor, vor îngreuna parcurgerea traseelor alese pentru diferitele clase de concurs.

Pe lângă categoriile deja consacrate, de anul trecut, pentru a deschide şi altora apetitul pentru acest sport, a fost introdusă clasa hobby. Deţinătorii de autovehicule de stradă 4X4, fără pregătire sau modificări substanţiale la maşini din punct de vedere tehnic, au posibilitatea să se obişnuiască cu rigorile unui concurs de o asemenea factură. Roxana Ciuhulescu este convinsă că evenimentul va fi, ca şi cel din sezonul trecut, unul de calitate, interesant, atractiv, o etapă de campionat de off road reuşită.

Silviu Bulugioiu a vorbit şi despre introducerea în concurs a clasei C. La această categorie, participă autovehicule care se prezintă cu prescripţiile tehnice ale producătorului, dar, din punct de vedere tehnic, sunt realizate destul de multe modificări care le scot din clasa standard, împingându-le spre clasele Open sau Extreme, unde maşinile suportă mari modificări, ajungând să nu mai arate ca un autovehicul normal, ci mai degrabă cu un utilaj tehnologic.

Iubitorii de off road pot urmări competiţia în perimetrele de start şi de sosire. Nu este indicat să vină în zonele de traseu, fiind destul de periculos accesul acolo, atât pentru public cât şi pentru concurenţi.

Ca şi anul trecut, când s-a experimentat pentru prima dată, pentru un plus de spectaculozitate, startul va fi concomitent, adică toate maşinile înscrise la o singură categorie vor pleca simultan în concurs.

Findcă în centrul municipiului sunt în derulare proiecte edilitare, parcul tehnic al competiţiei se va muta pe un teren din apropierea Complexului de locuinţe „Class Park”, în zona de nord a municipiului. Tot acolo, duminică – 3 noiembrie, se va organiza concursul de trial. De asemenea, parcul auto poate fi vizitat de cei interesaţi.

Organizatorii se aşteaptă şi la înscrieri pe ultima sută de metri, aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori. Joi, începând cu ora 14:00, se deschide secretariatul competiţiei şi încep să se facă înscrierile. Pe data de 1 şi 2 noiembrie, la ora 09:00 se va porni încolonat spre zona de start tehnic din apropierea comunei Şotânga.

Pentru prima dată, la concursul de off road de la Târgovişte, participă şi două echipaje din Bulgaria, înscrişi la categoria Open. Traseele, cu diferite grade de dificultate, au o lungime între 50 şi 110 km.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT