Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Jandarmii dâmboviţeni sunt, din nou, donatori voluntari de sânge

Publicat

pe

La sediul IJJ Dâmboviţa a debutat, astăzi – 28 octombrie 2019, cea de-a VI-a ediţie a campaniei umanitare „Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”.

Astăzi, au dat dovadă de solidaritate cu semenii aflaţi în suferinţă, 40 de militari, care şi-au dorit ca gestul lor să fie un imbold pentru cât mai mulţi cetăţeni, nu doar să ajute la completarea stocului sanguin local.

Acţiunea se va încheia mâine, 29 octombrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Focar de COVID-19 la Centru de Servicii Sociale Găești

Publicat

pe

Foto arhivă

Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa informează că 11 salariați de la Complexul pentru Servicii Sociale Găești din cadrul DGASPC, din totalul de 60, au ieșit pozitiv la testarea bilunară profilactică pentru COVID-19. Rezultatele au sosit astăzi – 2 iulie 2020. Toate persoanele respective sunt asimptomatice.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a dispus măsurile specifice şi anume:
– testarea în scop profilactic a celor 64 de beneficiari ai centrului;
– respectarea circuitelor funcţionale;
– distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru;
– li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii;
– li s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii;
– intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă;
– efectuarea dezinfectiei terminale.

„În cursul acestei zile, cele 11 persoane pozitive SARS-CoV-2 vor fi transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte în vederea efectuării examenului de specialitate. Ancheta epidemiologică este în derulare conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în iunie 2020”, se arată într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Guvernul Orban se laudă cu șantierelor deschise în Guvernarea PSD

Publicat

pe

de

Planul de relansare economică prezentat ieri de PNL arată negru pe alb că liberalii nu au capacitatea necesară gestionării unui asemenea subiect, dar şi că nu sunt în stare să conceapă o astfel de strategie.

Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit în 4 luni de PNL şi în care nu prezintă nicio bază economică pe care să își fundamenteze propunerile:
– lipsesc termenele de realizare pentru multe propuneri și nu este indicată nicio sursă de finanțare a măsurilor prezentate;
– nu este prezentată evoluția principalilor indicatori macroeconomici. Nu spun cum va evolua PIB în următorii 7 ani, nici deficitul, nici datoria publică, nici veniturile bugetare.

Lipsesc cu desăvârșire indicatorii sociali: evoluția salariului minim și mediu, evoluția pensiei minime și a punctului de pensie. Nu își propun să termine nimic nici în 2020, nici în următorul ciclu legislativ, dacă ar continua să fie la guvernare:
– termenele pentru investițiile în autostrăzi sunt 2030;
– la investițiile în educație tot 2027;
– pentru agricultură nu e prezentat niciun termen, la fel pentru infrastructura de sport.

La autostrăzi reiau proiectele propuse de PSD pe care le-au blocat sau le-au subfinanțat la începutul anului:
– proiectul de Parteneriat Public Privat pentru autostrada Comarnic-Brașov a fost anulat deși era în faze semnării contractului;
– proiectul de Parteneriat Public Privat pentru Autostrada Unirii a fost anulat;
– la Centura Bacăului (Autostrada Moldovei) se alocă doar 25% din ce s-a alocat anul trecut, pentru secțiunea de autostradă Sebeș-Turda doar 30%;
– finanțarea podului de la Brăila este mai mică cu 20% față de ce s-a alocat anul trecut;
– drumul Expres Craiova – Pitești primește doar 96 de milioane din 2 miliarde.

Guvernul Orban se laudă cu șantierelor deschise în Guvernarea PSD:
– Sibiu – Pitești (Loturi 1, 4, 5) ;
– Drumul expres Craiova – Pitești;
– Autostrada Transilvania (Suplacu de Barcău – Borș);
– Sebeș – Turda;
– Varianta de ocolire Bacău;
– Podul peste Dunăre de la Brăila;
– Linia de cale ferată Curtici – Simeria.

Au copiat programul Start-UP Nation, programul de construcție de depozite pentru colectarea și sortarea produselor agricole, voucherele pentru rechizitele elevilor.

Au copiat până şi propunerea de a se crea un fond de investiții de stat cum era Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii în programul PSD.

Gravitatea situaţiei nu este dată doar de lipsa unei viziuni economice proprii a PNL! Liberalii mai arată și că nu înțeleg esența a ceea ce au copiat din programul PSD sau cum trebuie să coreleze măsurile propuse de luni și ani întregi de reprezentanţii social-democraţi.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!