Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa vrea să cumpere 15 hectare de teren la Titu, să extindă groapa de gunoi

Publicat

pe

Şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa de astăzi, 29 octombrie 2019, a fost una liniştită. Fără ieşiri la interval, fără luări de poziţie. Nici măcar preşedintele Alexandru Oprea nu s-a enervat, aşa cum face de obicei atunci când ceva nu îi convine. A fost reţinut, fără acuze la adresa adversarilor politici, fie de la PNL, fie din propriul partid. Şi asta în ciuda faptului că, de la şedinţa de astăzi, au lipsit vreo nouă consilieri liberali şi trei de la PSD.

Absenţa aleşilor, motivată sau nu, a dus la căderea la vot a unui proiect de hotărâre privind cumpărarea de către Consiliul Judeţean a 15 hecare de teren în zona gropii de gunoi de la Titu. Se are în vedere extinderea capacităţii de depozitare a gunoiului menajer, dar şi continuarea unui proiect privind colectarea selectivă, sortarea şi procesarea deşeurilor. Valoarea acestei investiţii s-ar ridica la aproximativ 60 de milioane de euro.

Autorităţile judeţene au identificat terenul. Aparţine unui singur proprietar care este amator să-l înstrăineze. Consiliul Judeţean trebuie să angajeze un evaluator şi să alcătuiască o comisie de negociere formată din doi consilieri, unul de la PSD şi celălalt de la PNL, plus trei funcţionari din cadrul instituţiei. Demersul a fost iniţiat ca urmare a refuzului reprezentanţilor Primărieri Titu de a ceda o suprafaţă de teren pentru continuarea acestui prOgram, fără ca oraşul să nu beneficieze de anumite facilităţi.

Conflictul a ajuns în faţa instanţei de judecată, iar administraţia oraşului Titu, până acum, ar fi avut sorţi de izbândă. Alexandru Oprea şi-a arătat un pic neliniştea pentru faptul că nu a trecut acest proiect, dar nu a erupt. A hotărât să convoace, pentru joi, 31 octombrie, o şedinţă de îndată care să aibă pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre. Consilierii prezenţi au promis că vor fi în sala de şedinţă. Oprea speră că vor veni măcar 24 de aleşi, care să voteze toţi, acesta fiind numărul minim de voturi necesar validării hotărârii.

Deocamdată nu am aflat cine este persoana de la care intenţionează să achiziţioneze Consiliul Judeţean Dâmboviţa cele aproape 15 hectare de teren aflate în imediata apropiere a depozitului de deşeuri menajere de la Titu.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT