Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa vrea să cumpere 15 hectare de teren la Titu, să extindă groapa de gunoi

Publicat

pe

Şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa de astăzi, 29 octombrie 2019, a fost una liniştită. Fără ieşiri la interval, fără luări de poziţie. Nici măcar preşedintele Alexandru Oprea nu s-a enervat, aşa cum face de obicei atunci când ceva nu îi convine. A fost reţinut, fără acuze la adresa adversarilor politici, fie de la PNL, fie din propriul partid. Şi asta în ciuda faptului că, de la şedinţa de astăzi, au lipsit vreo nouă consilieri liberali şi trei de la PSD.

Absenţa aleşilor, motivată sau nu, a dus la căderea la vot a unui proiect de hotărâre privind cumpărarea de către Consiliul Judeţean a 15 hecare de teren în zona gropii de gunoi de la Titu. Se are în vedere extinderea capacităţii de depozitare a gunoiului menajer, dar şi continuarea unui proiect privind colectarea selectivă, sortarea şi procesarea deşeurilor. Valoarea acestei investiţii s-ar ridica la aproximativ 60 de milioane de euro.

Autorităţile judeţene au identificat terenul. Aparţine unui singur proprietar care este amator să-l înstrăineze. Consiliul Judeţean trebuie să angajeze un evaluator şi să alcătuiască o comisie de negociere formată din doi consilieri, unul de la PSD şi celălalt de la PNL, plus trei funcţionari din cadrul instituţiei. Demersul a fost iniţiat ca urmare a refuzului reprezentanţilor Primărieri Titu de a ceda o suprafaţă de teren pentru continuarea acestui prOgram, fără ca oraşul să nu beneficieze de anumite facilităţi.

Conflictul a ajuns în faţa instanţei de judecată, iar administraţia oraşului Titu, până acum, ar fi avut sorţi de izbândă. Alexandru Oprea şi-a arătat un pic neliniştea pentru faptul că nu a trecut acest proiect, dar nu a erupt. A hotărât să convoace, pentru joi, 31 octombrie, o şedinţă de îndată care să aibă pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre. Consilierii prezenţi au promis că vor fi în sala de şedinţă. Oprea speră că vor veni măcar 24 de aleşi, care să voteze toţi, acesta fiind numărul minim de voturi necesar validării hotărârii.

Deocamdată nu am aflat cine este persoana de la care intenţionează să achiziţioneze Consiliul Judeţean Dâmboviţa cele aproape 15 hectare de teren aflate în imediata apropiere a depozitului de deşeuri menajere de la Titu.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT