Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Reîncep lucrările la şoseaua de centură a municipiului Târgovişte

Publicat

pe

S-au împlinit 10 ani de când se vorbeşte despre modernizarea şoselei de centură a municipiului Târgovişte. În acest interval de timp, lucrările au început şi au stagnat de mai multe ori, administraţia publică locală fiind nevoită să tot revină la organizarea de licitaţii pentru desemnarea unui nou constructor.

Şi, iată-ne, din nou, în octombrie 2019, la semnarea a cinci contracte de execuţie de lucrări, întrucât, de această dată, proiectul a fost împărţit în cinci loturi, doar-doar, va fi şi finalizat. De asemenea, Primăria Târgovişte a semnat şi un contract de asociere cu Consiliul judeţean Dâmboviţa, administraţia judeţeană urmând să susţină lucrările de la şoseaua de centură cu suma de 3 milioane de lei.

„Noua strategie de contractare aplicată a fost determinată de necesitatea de a se lucra simultan, de către mai mulţi constructori, astfel încât investiţia să avanseze foarte rapid. Termenele de execuţie sunt scurte. 6 luni pentru loturile care nu presupun pasaje şi poduri rutiere şi 12 luni pentru cele cu pasaje şi poduri.

Sunt convins că, de data aceasta, vom avea un proiect de succes. vom face toate eforturile ca zona de la Petru Cercel, unde se construieşte noul complex comercial, să fie gata odată cu inaugurarea mall-ului, undeva în prima jumătate a anului viitor. Chiar dacă cele două elemente care formează pasajul nu vor fi gata, măcar unul din ele să fie finalizat, plus asfaltare pe Petru Cercel şi Laminorului, astfel încât circulaţia în zona respectivă să se desfăşoare în condiţii foarte-foarte bune”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT