Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu, răspuns dur pentru Andrei Plumb după ce l-a ameninţat cu darea în judecată

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al partidului PRO România la nivel naţional, s-a dezlănţuit astăzi la adresa vicepreşedintelui PSD Dâmboviţa Andrei Plumb, fiul europarlamentarei Rovana Plumb, lidera social-democraţilor dâmboviţeni.

Ţuţuianu a aflat că tânărul Plumb ar intenţiona să îl dea în judecată pentru faptul că ar fi invocat, la o conferinţă de presă anterioară, neadevăruri despre persoana sa. Mai precis, săptămâna trecută, senatorul Ţuţuianu a spus că are informaţii cum că Andrei Plumb umblă prin judeţ şi cere bani mulţi unor şefi de instituţii, drept cotizaţie de partid. Ţuţuianu chiar a recomandat, atunci, instituţiilor statului să verifice aceste aspecte.

„Să îşi întrebe avocatul ce înseamnă să facem proba verităţii, că eu sunt gata să o fac şi după aia să se gândească dacă, după ce facem proba verităţii, nu vor prelua unii declaraţiile pe care le vor da oamenii. Şi poate se duce şi dă cu subsemnatul şi îi mai ies gărgăunii din cap unuia care a venit în judeţul Dâmboviţa numai pentru afaceri personale.
Nu are decât să mă dea în judecată. Cei care au fost contactaţi şi li s-a cerut sumele astea vor vorbi, cum au vorbit deja.

Peste două săptămâni, nu vor mai fi sub controlul politic al PSD, în nici una dintre instituţii, şi vor spune şi ceea ce nu ştiu eu astăzi. Eu îi dau două subiecte domnului Goe. Cum a înlăturat, la o licitaţie publică pentru un spaţiu, un cetăţean din Târgovişte, şi sunt convins că ştiţi unii dintre voi de subiectul ăsta, punând presiune prin intermediul unor poliţişti.

Şi, al doilea subiect. O să îi luăm livrările făcute, prin intermediari, la mai multe instituţii publice. Livrări de cârnaţi, de şunculiţă, de ce mai produce el pe acolo, şi la ce preţuri. Vorbim nu doar de spitalul din Târgovişte, vorbim şi de cel din Pucioasa, poate vorbim şi de Hotelul Ceres, poate mai vorbim şi de altele. Dacă vrea cu mine discuţii serioase pe nişte teme, îl asigur eu că o să aibă multe dureri de cap”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Dâmboviţa

Clanurile de interlopi trebuie ținute în frâu, nu păzite la funeralii!

Publicat

pe

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, într-un text publicat pe Facebook, deplânge soarta polițiștilor români care, în afară de faptul că sunt dotați necorespunzător, au început să fie folosiți și la tot soiul de misiuni ciudate, care nu concordă deloc cu demnitatea și statul lor. Au ajuns oamenii legii, spune Ionel Petre, să facă de pază la înmormântările interlopilor.

„Am asistat zilele trecute la o situație care a depășit cu mult limita bunului simț, paza cu polițiști foarte bine echipați la funeraliile unui interlop, pe la căpătâiul căruia au trecut sute sau chiar mii de oameni, în contextul în care sunt atâția români care nu și-au putut lua rămas bun de la cei dragi, pentru că au respectat restricțiile impuse de autorități. Păi, asta este treaba autorităților, să păzească un defunct?

Acum, ni se prezintă un caz desprins parcă din filmele de acțiune în care sunt prezentate scene din istorie: niște scandalagii au tăiat cu coasa doi polițiști, în comuna Văcărești-Dâmbovița. Atenție, polițiști echipați cu pistoalele antice Carpați, pe care le-au folosit în ultimul ceas, văzând că viața le este pusă în pericol. Legislația în vigoare, relativă și cu foarte multe semne de întrebare, îi ține pe polițiști „departe” de arma legată la brâu. Majoritatea preferă să rezolve cazurile fără să scoată pistolul, decât să stea prin tribunale la procesele intentate pentru uzul de armă, procese în care sunt singuri în fața societății. De ce nu sunt susținuți oamenii din subordine, atunci când sunt nevoiți să salveze vieți omenești sau propriile vieți în fața infractorilor, care nu au niciun Dumnezeu? Mai mult decât atât, unde sunt noile pistoale Beretta, promise de ministrul Vela? Doar s-a pozat cu ele, iar reprezentanții legii sunt expuși în fața infractorilor cu mâinile goale?

Cum sunt posibile astfel de situații în secolul XXI? Ce s-a întâmplat cu respectul în fața autorităților? Vi se pare normal, domnule Ministru, să sară localnicii amețiți de aburii alcoolului la polițiști, așa cum sar la cei din anturajul lor? Vi se pare normal ca polițiștii să nu mai aibă niciun cuvânt de spus în fața cetățenilor? Este doar vina voastră, domnilor! Nu angajați doar persoane bine pregătite în domeniu, care să cunoască și să aplice legile ca la carte, ci vă mulțumiți să ocupați posturile cu oricine se încadrează în puținele cerințe pe care le aveți. Pregătirea agenților este precară și parcă se face pe repede înainte, deloc eficient.

Cei care sunt obișnuiți să încalce legea au identificat aceste puncte slabe și se pare că profită din plin de ele. Să nu mai vorbim că polițiștii se tem să folosească armele din dotare, pentru că imediat sunt arătați cu degetul că au făcut abuzuri. Nu sunt normale aceste situații și trebuie stopate imediat. Comportați-vă conform funcțiilor și gradelor deținute! Sunteți autoritățile care trebuie să vegheze la siguranța românilor! Faceți-vă datoria! Clanurile de interlopi trebuie ținute în frâu și pedepsite conform faptelor pe care le fac, nu păzite la funeralii! Treziți-vă! Societatea are nevoie de siguranță”!

Citește în continuare

Dâmboviţa

PRO România vrea să pună în valoare zonele de agrement ale Târgoviștei

Publicat

pe

Cosmin Bozieru, candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște, înaintează vertiginos în plan electoral și, împreună cu colaboratorii săi apropiați, cu membrii echipei sale de consilieri, aduce în fața târgoviștenilor proiecte unice, noutăți pe tărâmul socio-administrativ, vine în față cu lucruri care să contribuie pe deplin la dezvoltarea municipiului și care se pot realiza în timp util.

La ultima întâlnire cu presa, alături de Cosmin Bozieru s-a aflat omul de afaceri Adrian Piperea, Account Manager la Telekom România, candidat pentru o funcție de consilier municipal, care a prezentat un amplu și bine elaborat proiect de mobilitate urbană. Practic, reprezentanții PRO România Târgoviște vor să schimbe fața orașului. Pentru atingerea acestui deziderat au nevoie de sprijinul nemijlocit al concetățenilor, sprijin care, în prima fază, se poate manifesta prin votul și încrederea acordată.

Cosmin Bozieru și Adrian Piperea, sub egida „Educație, Infrastructură Sănătoasă, Producție Locală”, doresc să reabiliteze și să modernizeze șanțul Prisecii. De asemenea, se are în vedere reabilitarea și transformarea într-o zonă cu adevărat turistică și de agrement a binecunoscutului și emblematicului șanț al Cetății. Aleșii PRO România doresc să creeze o zonă de agrement în vecinătatea Pădurii Mierea și în jurul lacului Priseaca.

Se mai vrea amenajarea unor trasee de promenadă, piste de bicicletă și a unei zone de agrement pe o lungime de 9,8 km. Acest perimetru dedicat petrecerii timpului liber va dispune de monitorizare video, iluminat stradal inteligent, wi-fi și 24 de toalete inteligente.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!