Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Liberalii au boicotat achiziţia a 15 hectare de teren pentru extinderea gropii de gunoi de la Titu

Publicat

pe

Tensiunea creşte în Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Astăzi, la şedinţa de îndată convocată de preşedintele Alexandru Oprea cu scopul de a fi aprobat proiectul de hotărâre privind cumpărarea a 15 ha de teren pe teritoriul oraşului Titu, în vederea extinderii gropii de gunoi şi derulării proiectului de colectare selectivă a deşeurilor, nu s-au prezentat aleşii PNL. În aceste condiţii, proiectul nu a putut fi aprobat, neîntrunindu-se numărul necesar de voturi.

Conducerea Consiliului Judeţean, imediat după consumarea acestei şedinţe eşec, a transmis un comunicat de presă acuzator la adresa liberalilor, în care aceştia sunt criticaţi pentru modul în care tratează problemele importante ale judeţului.

„Proiectul face parte din Planul Național de Gestiune a Deșeurilor, date fiind posibilitățile de finanțare, prevăzute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în acest sens fiind necesară achiziționarea unui teren care să corespundă investiției mai sus-menționate.

Totodată, facem precizarea că, prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, Consiliul Județean Dâmbovița și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Managementul Integrat al Deșeurilor din Județul Dâmbovița» urmăresc dezvoltarea și eficientizarea sistemului de gestiune a deșeurilor prin identificarea și realizarea unor proiecte și programe investiționale care să rezolve problemele de mediu și ale căror rezultate să fie benefice locuitorilor județului Dâmbovița.

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița dezaprobă modul în care reprezentanții PNL au înțeles să abordeze această problemă, de interes județean, atitudinea acestora afectându-i, în cele din urmă, pe toți locuitorii județului.

De asemenea, este de neînțeles atitudinea reprezentanților PNL care, deși la ședința Consiliului Județean Dâmbovița din data de 29 octombrie 2019, s-au angajat să participe la ședința programată pentru 31.10.2019, astăzi au absentat în mod iresponsabil.

În baza prevederilor Codului administrativ, pentru aprobarea acestui proiect erau necesare 24 de voturi, întrucât intrarea sau ieșirea din patrimoniul unităților administrativ-teritoriale a bunurilor imobile are nevoie de votul a 2/3 din numărul consilierilor județeni. Prin neaprobarea acestui proiect de hotărâre, județul nostru ratează o investiție de 60 de milioane de euro, care era primordială pentru buna funcționare a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor, gestul de astăzi având ca efect pierderea unei șanse importante de deblocare a acestui sistem”, se arată în comunicatul remis de CJ Dâmboviţa.

Până la această oră, liberalii, probabili preocupaţi de vizita pe care o va întreprinde în Târgovişte candidatul PNL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, nu au trimis niciun comunicat sau un punct de vedere lămuritor cu privire la situaţia creată la Consiliul Judeţean.

De precizat că nici consilierii PSD nu au servit „in corpore” şedinţa programată de Oprea, ceea ce ar putea duce la ideea unei insurecţii în partid, mai ales că s-a auzit că relaţiile dintre Alexandru Oprea şi Rovana Plumb nu mai sunt chiar aşa de dulci.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a realizat studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Astăzi – 16 aprilie 2021, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa parlamentarilor social-democraţi și a primarilor localităţilor Târgovişte, Şotânga, Doiceşti, Dragomireşti şi Ulmi, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan, a făcut cunoscut opiniei publice studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgovişte. Este vorba de un proiect modern, îndrăzneţ, european, care va deschide pentru municipiul Târgovişte, pentru întregul judeţ, noi oportunităţi de dezvoltare socio-economică şi, ceea ce este cel mai important, va uşura enorm traficul rutier în zonele de intrare în oraşul reşedinţă de judeţ.

După cum a precizat Corneliu Ştefan, vorbim despre cel mai amplu proiect de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, gândit, proiectat şi care va prinde contur în următorii ani.

Şoseaua de centură al cărui studiu de prefezabilitate a fost realizat de Consilul Judeţean Dâmboviţa are o lungime de 15,28 km. Valoarea totală a investiţie este de 750 milioane de lei. Finanţarea, a spus preşedintele CJ, va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru Transporturi. Va fi un drum executat în regim de patru benzi, câte două pe fiecare sens, despărţite de parapeţi semigrei.

Preşedintele Corneliu Ştefan a prezentat, pe scurt, care va fi structura şi traseul acestei investiţii moderne, de unde va porni şoseaua de centură şi care vor fi obiectivele care trebuie realizate, așa cum au reieşit din studiul de prefezabilitate. Proiectul este deosebit de îndrăzneţ, bine întocmit şi, aşa cum a promis şeful administraţiei judeţene, va fi dus la bun sfârşit într-un interval de timp nu foarte îndelungat.

Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte ce poară titlatura de Inelul 2 va porni din Drumul Naţional 71, de pe teritoriul comunei Anoinoasa, chiar la ieşire din Doiceşti, va continua prin localitatea Şotânga, municipiul Târgovişte, apoi Dragomireşti şi comuna Ulmi, unde se va intersecta cu viitorul Drum Expres Găeşti-Ploieşti. Traseul va avea în componenţa sa, în afară de celelate utilităţi, poduri, pasaje și viaducte care vor însuma o suprafață de 60.000 mp.

 

Traseul pleacă de la intrarea în Aninoasa,dinspre Doiceşti, traversează calea ferată Târgovişte-Pietroşiţa şi râul Ialomiţa, continuă prin comuna Şotânga, ajunge în zona pădurii Priseaca, ocoleşte poligonul de tragere de la Geangoeşti şi Fabrica de Armament Dragomireşti şi se va intersecta, în zona Dumbrava-Viişoara, comuna Ulmi, cu viitorul Drum Expres Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

„Inelul 2 de centură va fi prevăzut cu 5 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii, o turbogiraţie la intesecţia cu DN 71, în comuna Aninoasa. Vor mai fi executate 9 pasaje rutiere, 3 poduri peste cursurile de apă pe care acest traseu le întâlneşte în cale”, a precizat Corneliu Ştefan.

După abrobarea indicatorilor tehnico-economici, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan va merge personal la Ministerul Transporturilor pentru a depune acest proiect. Anul acesta va fi realizat studiul de fezabilitate, după care vor fi urmați rapid, legal, ceilalţi paşi până la declanşarea procedurii privind licitaţia pentru proiectare și execuţie.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a punctat că este o investiție vitală pentru municipiu, având în vedere că actuala șosea de centură a devenit, în timp, un drum interior.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT