Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Liberalii au boicotat achiziţia a 15 hectare de teren pentru extinderea gropii de gunoi de la Titu

Publicat

pe

Tensiunea creşte în Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Astăzi, la şedinţa de îndată convocată de preşedintele Alexandru Oprea cu scopul de a fi aprobat proiectul de hotărâre privind cumpărarea a 15 ha de teren pe teritoriul oraşului Titu, în vederea extinderii gropii de gunoi şi derulării proiectului de colectare selectivă a deşeurilor, nu s-au prezentat aleşii PNL. În aceste condiţii, proiectul nu a putut fi aprobat, neîntrunindu-se numărul necesar de voturi.

Conducerea Consiliului Judeţean, imediat după consumarea acestei şedinţe eşec, a transmis un comunicat de presă acuzator la adresa liberalilor, în care aceştia sunt criticaţi pentru modul în care tratează problemele importante ale judeţului.

„Proiectul face parte din Planul Național de Gestiune a Deșeurilor, date fiind posibilitățile de finanțare, prevăzute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în acest sens fiind necesară achiziționarea unui teren care să corespundă investiției mai sus-menționate.

Totodată, facem precizarea că, prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, Consiliul Județean Dâmbovița și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Managementul Integrat al Deșeurilor din Județul Dâmbovița» urmăresc dezvoltarea și eficientizarea sistemului de gestiune a deșeurilor prin identificarea și realizarea unor proiecte și programe investiționale care să rezolve problemele de mediu și ale căror rezultate să fie benefice locuitorilor județului Dâmbovița.

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița dezaprobă modul în care reprezentanții PNL au înțeles să abordeze această problemă, de interes județean, atitudinea acestora afectându-i, în cele din urmă, pe toți locuitorii județului.

De asemenea, este de neînțeles atitudinea reprezentanților PNL care, deși la ședința Consiliului Județean Dâmbovița din data de 29 octombrie 2019, s-au angajat să participe la ședința programată pentru 31.10.2019, astăzi au absentat în mod iresponsabil.

În baza prevederilor Codului administrativ, pentru aprobarea acestui proiect erau necesare 24 de voturi, întrucât intrarea sau ieșirea din patrimoniul unităților administrativ-teritoriale a bunurilor imobile are nevoie de votul a 2/3 din numărul consilierilor județeni. Prin neaprobarea acestui proiect de hotărâre, județul nostru ratează o investiție de 60 de milioane de euro, care era primordială pentru buna funcționare a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor, gestul de astăzi având ca efect pierderea unei șanse importante de deblocare a acestui sistem”, se arată în comunicatul remis de CJ Dâmboviţa.

Până la această oră, liberalii, probabili preocupaţi de vizita pe care o va întreprinde în Târgovişte candidatul PNL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, nu au trimis niciun comunicat sau un punct de vedere lămuritor cu privire la situaţia creată la Consiliul Judeţean.

De precizat că nici consilierii PSD nu au servit „in corpore” şedinţa programată de Oprea, ceea ce ar putea duce la ideea unei insurecţii în partid, mai ales că s-a auzit că relaţiile dintre Alexandru Oprea şi Rovana Plumb nu mai sunt chiar aşa de dulci.

ADMINISTRAŢIE

Cinematograful „Independenţa” Târgovişte a intrat în reabilitare

Publicat

pe

După ani şi ani de aşteptare, în sfârşit, Cinemascop „Independenţa”, cel mai renumit cinematograf din judeţul Dâmboviţa şi unul dintre cel mai moderne din ţară în anii 80, a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Administraţia locală condusă de primarul Cristian Daniel Stan a reuşit să deblocheze acest proiect, să obţină finanţare şi să-l pună în lucru. Investiţia se ridică la peste 9 milioane de lei şi este realizată prin Compania Naţională de Investiţii. La finalul lucrărilor, Târgoviştea va beneficia de o sală multifuncţională, un loc unde, în afară de cinema, se vor putea organiza diferite tipuri de spectacole artistice, concerte, întruniri.

„Cinematograful Independenţa a fost şi este încă un simbol al municipiului Târgovişte. Ne aducem cu toţii aminte de filmele pe care le vizionam cu deosebită plăcere în acest spaţiu. La acea vreme, era singurul cinema modern din oraşul nostru.

Vom avea aici, după execuţia lucrărilor, 483 de locuri în sala de cinema-scenă. Proiectul presupune reabilitarea integrală a clădirii, interior şi exterior, şi, bineînţeles, dotările aferente. Vom avea o sală multifuncţională, o sală de care municipiul Târgovişte are nevoie, în contextul în care, în oraşul nostru, nu dispunem de un asemenea aşezământ”, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

Finalizarea acestei investiţii de amploare este programată să se întâmple la sfârşitul anului viitor. Cinematograful, lucrările de modernizare a Pieţii Tricolorului, refacerea Parcului Mitropoliei, la care se vor adăugă reabilitarea şi înfrumuseţarea Bulevardelor Libertăţii, Independenţei şi Mircea cel Bătrân vor transforma radical centrul Târgoviştei, în locul cenuşiului cu care ne-am obişnuit, urmând să apară un spaţiu viu, civilizat, mai apropiat de confortul urban european.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Micro III, primul cartier din Târgovişte unde se implementează colectarea selectivă a deşeurilor!

Publicat

pe

Noroc că primarul Daniel Cristian Stan a luat iniţiativa de a le prezenta târgoviştenilor cum va funcţiona sistemul de colectare selectivă a gunoiului, că altfel cetăţenii nici nu aflau că se fac paşi în această direcţie, darămite să şi acţioneze în consecinţă! Cei responsabili, în speţă ADI Deşeuri, stau liniştiţi în birouri şi îşi încasează lefurile.

Ei bine, de astăzi – 7 noiembrie 2019, în municipiul Târgovişte, a demarat colectarea selectivă a deşeurilor, pe fracţie umedă (gunoi menajer) şi uscată (deşeuri reciclabile – hârtie, sticlă, plastic şi metal). Deocamdată, cu Micro III sau cartierul Matei Basarab, după noua denumire. Rând pe rând, se va implementa noul sistem în fiecare zonă a oraşului.

Ce trebuie să ştie cetăţenii?

Pe fiecare platformă intermediară de colectare dintre blocuri, va fi adus un container de culoare verde, pe care este lipit un autocolant care prezintă tipurile de deşeuri ce pot fi puse în respectivul recipient: hârtie, plastic, sticlă, metal. Gunoiul umed va fi aruncat ca şi până acum în containerele negre şi albastre, că mai sunt şi din acestea. Atenţie! Sortarea pe cele două fracţii trebuie să le facă fiecare în propria casă, adică să avem coşuri diferite. Dacă deşeurile reciclabile intră în contact cu cele menajere umede vor fi compromise!

„Este pentru prima dată când, pe scară largă, la nivelul municipiului nostru, se oferă această posibilitate de colectare selectivă a deşeurilor. Concret, va fi pus un recipient verde, care va permite ca ceea ce înseamnă plastic, hârtie, sticlă sau metal să fie depuse exclusiv în acest recipient, care va fi luat cu maşină separată. Asta înseamnă că aceste deşeuri pot fi reciclte şi valorificate.

Acest serviciu este gestionat de Asociaţia de dezvoltare Intercomunitară, nu direct de către municipiul Târgovişte, dar este de datoria noastră, a tuturor cetăţenilor, să facem acest lucru. Până la sfârşitul anului 2020, există obligaţia legală de a avea 50% din ceea ce înseamnă deşeu colectat selectiv pe ceea ce înseamnă cele patru tipuri: metal, plastic, hârtie şi sticlă.

De asemenea, după 30 iunie 2019, există şi obligaţia ca tarifele, taxele pentru acest serviciu, să fie determinate în funcţie de cantitatea de deşeuri care este produsă, astfel încât cei care colectează selectiv deşeurile să plătească o taxă mai mică de salubrizare. Este normal, pentru că, în acest fel, deşeul care, până acum, mergea la groapa de gunoi, şi existau costuri de sortare, distrugere etc, de data aceasta se transformă într-un bun care poate fi valorificat şi care poate produce un efect pecuniar pozitiv.

Aşadar, începând de astăzi, în tot municipiul Târgovişte, la toate punctele de precolectare vor fi puse asemenea containere. Îi rog pe cetăţenii municipiului Târgovişte să facă un efort astfel încât să utilizăm aceste containere doar pentru cele patru tipuri de deşeuri menţionate: hârtie, sticlă, plastic şi metal. Deocamdată facem această colectare la comun. Mai târziu, vom vedea dacă reuşim să facem colectarea diferenţiat pe cele patru tipuri”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât îi priveşte pe târgoviştenii care locuiesc la casă, aceştia vor primi saci speciali pentru colectarea deşeurilor reciclabile, respectiv: hârtie, sticlă, plastic şi metal.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web