Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Liberalii au boicotat achiziţia a 15 hectare de teren pentru extinderea gropii de gunoi de la Titu

Publicat

pe

Tensiunea creşte în Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Astăzi, la şedinţa de îndată convocată de preşedintele Alexandru Oprea cu scopul de a fi aprobat proiectul de hotărâre privind cumpărarea a 15 ha de teren pe teritoriul oraşului Titu, în vederea extinderii gropii de gunoi şi derulării proiectului de colectare selectivă a deşeurilor, nu s-au prezentat aleşii PNL. În aceste condiţii, proiectul nu a putut fi aprobat, neîntrunindu-se numărul necesar de voturi.

Conducerea Consiliului Judeţean, imediat după consumarea acestei şedinţe eşec, a transmis un comunicat de presă acuzator la adresa liberalilor, în care aceştia sunt criticaţi pentru modul în care tratează problemele importante ale judeţului.

„Proiectul face parte din Planul Național de Gestiune a Deșeurilor, date fiind posibilitățile de finanțare, prevăzute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în acest sens fiind necesară achiziționarea unui teren care să corespundă investiției mai sus-menționate.

Totodată, facem precizarea că, prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, Consiliul Județean Dâmbovița și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Managementul Integrat al Deșeurilor din Județul Dâmbovița» urmăresc dezvoltarea și eficientizarea sistemului de gestiune a deșeurilor prin identificarea și realizarea unor proiecte și programe investiționale care să rezolve problemele de mediu și ale căror rezultate să fie benefice locuitorilor județului Dâmbovița.

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița dezaprobă modul în care reprezentanții PNL au înțeles să abordeze această problemă, de interes județean, atitudinea acestora afectându-i, în cele din urmă, pe toți locuitorii județului.

Reclama

De asemenea, este de neînțeles atitudinea reprezentanților PNL care, deși la ședința Consiliului Județean Dâmbovița din data de 29 octombrie 2019, s-au angajat să participe la ședința programată pentru 31.10.2019, astăzi au absentat în mod iresponsabil.

În baza prevederilor Codului administrativ, pentru aprobarea acestui proiect erau necesare 24 de voturi, întrucât intrarea sau ieșirea din patrimoniul unităților administrativ-teritoriale a bunurilor imobile are nevoie de votul a 2/3 din numărul consilierilor județeni. Prin neaprobarea acestui proiect de hotărâre, județul nostru ratează o investiție de 60 de milioane de euro, care era primordială pentru buna funcționare a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor, gestul de astăzi având ca efect pierderea unei șanse importante de deblocare a acestui sistem”, se arată în comunicatul remis de CJ Dâmboviţa.

Până la această oră, liberalii, probabili preocupaţi de vizita pe care o va întreprinde în Târgovişte candidatul PNL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, nu au trimis niciun comunicat sau un punct de vedere lămuritor cu privire la situaţia creată la Consiliul Judeţean.

De precizat că nici consilierii PSD nu au servit „in corpore” şedinţa programată de Oprea, ceea ce ar putea duce la ideea unei insurecţii în partid, mai ales că s-a auzit că relaţiile dintre Alexandru Oprea şi Rovana Plumb nu mai sunt chiar aşa de dulci.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Teodor Rădoi a depus jurământul ca subprefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Tânărul liberal Teodor Rădoi a depus, astăzi – 19 iulie 2024, jurământul ca subprefect al județului Dâmbovița. I-au fost alături președintele PNL Dâmbovița – senatorul Virgil Guran și secretarul general al Organizației – Aurelian Cotinescu.

„Este o onoare pentru mine să fiu învestit în funcția de subprefect, dar în același timp tratez cu maximă seriozitate această responsabilitate care mi-a fost încredințată. Vin cu dorința de a mă implica, de a munci și de a fi de folos Instituției Prefectului, a cărei principală misiune este de a veghea la respectarea legii și de a monitoriza implementarea măsurilor guvernamentale.

Venind din administrația publică locală, dar și din mediul economic privat, cunosc destul de bine realitățile comunităților. Sper ca pregătirea profesională și puterea mea de muncă să le pot folosi în interesul cetățenilor și sunt dornic de a-mi lărgi cunostințele în administrație și în domeniul legislativ, pentru a le pune în slujba acestui mandat. Doamne Ajută!”, a spus noul subprefect al județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite