Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Uliţe săteşti din Poiana şi Braniştea, asfaltate în asociere cu CJ Dâmboviţa

Publicat

pe

Primarii comunelor Poiana şi Braniştea, Marian Şerban şi Adrian Stan, au semnat, astăzi, contractele de asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în baza cărora administraţia publică judeţeană va contribui cu fonduri la reabilitarea şi modernizarea unor drumuri de interes local.

În total, se vor asfalta aproape 4 km de uliţe săteşti: 0,970 km în Poiana şi 2,787 km în Braniştea. Valoarea celor două proiecte depăşeşte 2 milioane de lei, din care Consiliul Judeţean Dâmboviţa va suporta jumătate, diferenţa reprezentând contribuţia unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare.

„În anul 2019, prin bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru obiectivele de infrastructură rutieră derulate în asociere cu unitățile administrativ-teritoriale, a fost alocată suma de 23.887.000 lei, din care 9.817.000 lei pentru obiectivele în curs de execuție și 14.070.000 lei pentru obiectivele la care nu a început execuția lucrărilor sau pentru care a fost emis acordul de principiu în vederea asocierii”, se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa va participa la Expoziția privind Managementul Investițiilor de la Frankfurt

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa urmează să participe, în perioada 24 – 25 martie 2020, la Expoziția privind Managementul Investițiilor de la Frankfurt pe Main, una dintre cele mai mari platforme germane pentru facilitarea investițiilor.

Această oportunitate de promovare a fost identificată în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, săptămâna aceasta, preşedintele Alexandru Oprea cu Jürgen Raizner, expert pentru Europa Centrală și de Est al Steinbeis Transfer Management, consultant principal în dezvoltarea relațiilor de afaceri dintre Europa de Est și Europa de Vest.

„Ținând cont de prioritățile de dezvoltare ale județului Dâmbovița și de experiența firmei Steinbeis Transfer Management, s-a apreciat că domeniile de interes a fi prezentate la IME 2020, pentru identificarea de posibili parteneri economici interesați, sunt:
– investiții în dezvoltarea Stațiunii turistice de interes național Padina – Peștera: construirea unei pârtii de schi, realizarea de instalații de transport pe cablu, construirea de hoteluri, restaurante, spații comerciale etc.;
– parcuri de business, respectiv parcurile industriale din localitățile Moreni, Mija și Priboiu;
– în domeniul educaţiei, colaborarea între Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi universităţi din Germania, inclusiv în domeniul transferului de tehnologie.

Cu prilejul întâlnirii, s-a convenit și începerea demersurilor pentru încheierea unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Dâmbovița și Steinbeis Transfer Management, document menit a asigura continuitatea și stabilitatea activității de atragere de investitori în județul Dâmbovița.

Totodată, s-a apreciat că un rol important în promovarea oportunităților de investiții în județul Dâmbovița îl poate avea colaborarea prin intermediul unui organism, care, pe lângă Consiliul Județean Dâmbovița, să includă Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița, Universitatea „Valahia” Târgoviște și reprezentanți ai mediului de afaceri”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primarul oraşului Costeşti, Argeş, şi-a pierdut mandatul pentru incompatibilitate

Publicat

pe

Sursa foto: https://focusextranet.com/

Prefectul judeţului Argeş a emis, astăzi – 28 ianuarie 2020, Ordinul privind constatarea încetării mandatului de primar al orașului Costești, deținut de Baicea Ion, ca urmare a faptului că Raportul ANI cu privire la starea de incompatibilitate în care s-a aflat edilul a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României 90/10.01.2020.

Ordinul Innstituţiei Prefectului poate fi contestat la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare.

Ion Baicea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 14 ianuarie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi calităţile de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Costeşti, în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Costeşti şi în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Costeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT