Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, proiecte de 7 milioane de euro pentru comunităţile marginalizate

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi managerul Grupului de Acţiune Locală „Târgoviştea egalităţii de şanse” – Vasile Apostol au prezentat, în această dimineaţă, proiectele integrate ce vor fi implementate pentru comunităţile marginalizate, prin accesarea a 7 milioane de euro – fonduri europene nerambursabile.

La eveniment, au fost prezenţi: Oana Vlăducă – deputat, Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial şi preşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa (instituţie membră a GAL „târgoviştea egalităţii de şanse”), reprezentanţi ai administraţiei publice a municipiului Târgovişte şi ai Grupului de Acţiune Locală.

Ce proiecte se vor realiza?
1. Reabilitare străzi şi alei pietonale în Cartierul Prepeleac, respectiv: Oltului, Ion Neculce, Fructelor şi Luceafărului. Valoare: 210.000 euro.

2. Creare/modernizare locuri de joacă pentru copii în zonele Prepelac, IE Florescu şi Micro 9. Valoare: 30.000 de euro. Realizare/modernizare spaţii verzi în Micro 11 şi strada Laminorului. Valoare: 20.000 de euro. Program de educare în vederea păstrării curăţeniei în zonele Prepeleac, IE Florescu, Micro 11, Micro 9 şi Laminorului. Valoare: 10.000 de euro.

3. Construire locuinţe sociale în zona Laminorului. Valoare: 1.000.000 de euro. Program de consiliere şi regulament de ordine interioară pentru blocurile de locuinţe sociale. Valoare: 5.000 de euro.

4. Servicii de informare şi consiliere socială în municipiul Târgovişte. Valoare: 30.000 de euro. Servicii de mediere la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 50.000 de euro. Programe de formare profesională la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 500.000 de euro. Programe de ucenicie la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

5. Construirea şi dotarea cu echipamente a in frastructurii întreprinderilor de economie socială de inserţie şi ajutoare de minimis la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 500.000 de euro.

6. Construire, reabilitare, modernizare unităţi de învăţământ de tipul creşe – strada George Cair şi IE Florescu – şi grădiniţă strada IE Florescu. Valoare: 2.500.000 de euro. Dotări unităţi de învăţământ la nivel municipiul Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

7. Asigurarea de servicii „Şcoală după şcoală” la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 250.000 euro.

8. Măsuri specifice programului „A doua şansă” la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

9. Dezvoltare centre multifuncţionale la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 100.000 de euro.

10. reabilitare şi modernizare centre sociale de tip rezidenţial şi de zi pentru copii şi adfulţi. Valoare: 500.000 de euro. Operaţionalizare centre sociale de tip reziden ţial şi de zi pentru copii şi adulţi. Valoare: 269.000 de euro.

11. Furnizare de servicii medicale prin echipe mobile multi-funcţionale. Valoare: 100.000 de euro. Înfiinţare magazin social. Valoare: 20.000 de euro.

12. Campanii de combatere a discriminării la nivelul şcolilor, instituţiilor publice şi la locul de muncă. Valoare: 35.000 de euro.

ADMINISTRAŢIE

Află ce schimbări urmează în transportul public local din municipiul Târgoviște!

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte a efectuat, în această dimineață, o vizită de lucru pe șantierul unde se construiește depoul și autogara operatorului de transport public local, în zona fostului Obor, lângă Complexul Turistic de Natație.

Investiția reprezintă o componentă a proiectului de modernizare a infrastructurii de transport public în comun din municipiu, care include și reabilitarea mai multor străzi, respectiv: Bulevardul Regele Carol, Bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Gării, strada Lt. Stancu Ion, pasajul de lângă Pavcom. De asemenea, vor fi modernizate stațiile de călători. Acestea vor fi independente din punct de vedere energetic.

„Practic, va fi o schimbare majoră a ceea ce înseamnă infrastructura transportului public local din municipiul Târgoviște. Dacă acestor investiții le adăugăm și faptul că, la acest moment, deja în Târgoviște circulă 28 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și că mai avem semnat un contract de furnizare pentru încă 12 asemenea mijloace de transport în comun, putem spune că municipiul Târgoviște, în aproximativ un an-un an și jumătate, se va bucura de unul dintre cele mai moderne sisteme de transport public local din România.

Valoarea finanțării este de aproximativ 160 de milioane de lei, pe toate aceste componente: infrastructură specifică de transport, străzile, mijloace de transport și softuri de natură să contribuie la fluidizarea transportului public în municipiul Târgoviște. Este cel mai mare proiect accesat vreodată de către administrația din municipiul Târgoviște”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a mai spus că noua autogară va fi gata spre finalul anului viitor. În vecinătate, municipalitatea vrea să realizeze o parcare, tot cu fonduri europene, astfel încât oamenii să-și poată lăsa gratuit autoturismele și să utilizeze mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa în oraș.

În ceea ce privește proiectul de modernizare a infrastructurii de transport public în comun, următoarele schimbări vizibile vor fi cele de pe componenta străzi. Se lucrează în acest moment pe strada Gării, pe pasajul de lângă Pavcom, urmează Bulevardele Regele Carol și Mircea cel Bătrân.

„Probabil, undeva la începutul anului viitor, vor ajunge și noile stații de transport și va fi, din nou, o schimbare importantă. Impactul va fi imediat. De asemenea, un impact important îl va avea și implementarea sistemului de e-ticketing în mijloacele de transport, care trebuie să se coroboreze cu cele din stațiile de călători, cu cele de la depou și din cele trei stații de capăt – aici, la depou, una la Oțelinox și cealaltă în Micro VI, unde este acum sediul operatorului de transport. Investiția este una foarte complexă. Încet-încet, schimbările, veți vedea, vor fi majore”.

Pe Programul Operațional Regional viitor, Primăria Târgoviște vrea să extindă, în parteneriat cu administrațiile locale din zona limitrofă și cu Consiliul Județean Dâmbovița, transportul public ecologic și în afara municipiului.

„Vrem să creăm o zonă funcțională, astfel încât să putem să achiziționăm mijloace de transport ecologice și pentru rutele care sunt acum pe Civitas. Sigur, va mai dura, dar lucrul acesta se va realiza. Chiar astăzi vom avea o discuție cu președintele Consiliului Județean pe acest subiect foarte important și care va atinge două obiective: mijloace de transport moderne și pentru zona periurbană a municipiului Târgoviște sau chiar mai mult și, cu siguranță, vom dinua aglomerația din municipiul Târgoviște, în contextul în care, spre exemplu, astăzi, între 07:00 și 09:00, au intrat deja aproape 15.000 de mașini, ceea ce este foarte mult.

Vrem, prin modernizarea sistemului de transport public local, să încurajăm transportul public în comun. Vom avea transport public separat și pentru unitățile de învățământ, tot în cadrul unui proiect viitor. Vom avea microbuze electrice care vor asigura transportul exclusiv la unitățile de învățământ. Este foarte clar că, în momentul în care avem școală, aglomerația este extraordinară, în principal la intrările în oraș”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa, finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local

Publicat

pe

Primăria Pucioasa finanțează cu câte 25.000 de lei două asociații sportive din oraș, în vederea implementării unor proiecte nonprofit de interes local în domeniul baschet și karate. De altfel, acestea au fost singurele cereri depuse în termenul stabilit în acest sens.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT