Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, proiecte de 7 milioane de euro pentru comunităţile marginalizate

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi managerul Grupului de Acţiune Locală „Târgoviştea egalităţii de şanse” – Vasile Apostol au prezentat, în această dimineaţă, proiectele integrate ce vor fi implementate pentru comunităţile marginalizate, prin accesarea a 7 milioane de euro – fonduri europene nerambursabile.

La eveniment, au fost prezenţi: Oana Vlăducă – deputat, Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial şi preşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa (instituţie membră a GAL „târgoviştea egalităţii de şanse”), reprezentanţi ai administraţiei publice a municipiului Târgovişte şi ai Grupului de Acţiune Locală.

Ce proiecte se vor realiza?
1. Reabilitare străzi şi alei pietonale în Cartierul Prepeleac, respectiv: Oltului, Ion Neculce, Fructelor şi Luceafărului. Valoare: 210.000 euro.

2. Creare/modernizare locuri de joacă pentru copii în zonele Prepelac, IE Florescu şi Micro 9. Valoare: 30.000 de euro. Realizare/modernizare spaţii verzi în Micro 11 şi strada Laminorului. Valoare: 20.000 de euro. Program de educare în vederea păstrării curăţeniei în zonele Prepeleac, IE Florescu, Micro 11, Micro 9 şi Laminorului. Valoare: 10.000 de euro.

3. Construire locuinţe sociale în zona Laminorului. Valoare: 1.000.000 de euro. Program de consiliere şi regulament de ordine interioară pentru blocurile de locuinţe sociale. Valoare: 5.000 de euro.

4. Servicii de informare şi consiliere socială în municipiul Târgovişte. Valoare: 30.000 de euro. Servicii de mediere la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 50.000 de euro. Programe de formare profesională la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 500.000 de euro. Programe de ucenicie la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

5. Construirea şi dotarea cu echipamente a in frastructurii întreprinderilor de economie socială de inserţie şi ajutoare de minimis la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 500.000 de euro.

6. Construire, reabilitare, modernizare unităţi de învăţământ de tipul creşe – strada George Cair şi IE Florescu – şi grădiniţă strada IE Florescu. Valoare: 2.500.000 de euro. Dotări unităţi de învăţământ la nivel municipiul Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

7. Asigurarea de servicii „Şcoală după şcoală” la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 250.000 euro.

8. Măsuri specifice programului „A doua şansă” la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

9. Dezvoltare centre multifuncţionale la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 100.000 de euro.

10. reabilitare şi modernizare centre sociale de tip rezidenţial şi de zi pentru copii şi adfulţi. Valoare: 500.000 de euro. Operaţionalizare centre sociale de tip reziden ţial şi de zi pentru copii şi adulţi. Valoare: 269.000 de euro.

11. Furnizare de servicii medicale prin echipe mobile multi-funcţionale. Valoare: 100.000 de euro. Înfiinţare magazin social. Valoare: 20.000 de euro.

12. Campanii de combatere a discriminării la nivelul şcolilor, instituţiilor publice şi la locul de muncă. Valoare: 35.000 de euro.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ce frumoase sunt spațiile verzi când se implică asociațiile de proprietari! FOTO

Publicat

pe

Primăria Pitești a publicat, pe pagina sa de Facebook, fotografii cu spațiile îngrijite de asociațiile de proprietari pe care le-a premiat de „Zilele municipiului” în semn de apreciere pentru modul cum au înțeles să se implice în viața comunității. Și sunt într-adevăr exemple demne de a fi urmate! De altfel, aceasta este și speranța edililor, ca, de la an la an, să fie tot mai mulți cei care aleg să nu mai fie nepăsători.

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10.000 de lei, a revenit, anul acesta, Asociației de proprietari „J10 BC’’ – Războieni.

De asemenea, s-au acordat și 10 premii a câte 2.000 de lei pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier” următoarelor asociații: „Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei, „Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu, „Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu, ,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni, ,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu, „Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale, „Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana, „Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă, „Crinul” bloc 27 – Calea București, „Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă.

„An de an, constatăm, cu bucurie, o îmbunătățire a întreținerii și amenajării spațiilor verzi publice, datorită, în primul rând, implicării locatarilor care domiciliază în aceste zone.

Îndemnăm și celelalte asociații de proprietari să acorde o mare importanță spațiului verde aflat în întreținere. Până la urmă, depinde numai de cetățenii acestui oraș, de locatari, de asociațiile de proprietari să facem tot ce ține de noi pentru ca orașul să arate bine și să fim mândri de locul pe care îl numim acasă!”, este mesajul transmis de reprezentanții administrației publice locale de la Pitești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 26 mai 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, joi – 26 mai 2022, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT