Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, proiecte de 7 milioane de euro pentru comunităţile marginalizate

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi managerul Grupului de Acţiune Locală „Târgoviştea egalităţii de şanse” – Vasile Apostol au prezentat, în această dimineaţă, proiectele integrate ce vor fi implementate pentru comunităţile marginalizate, prin accesarea a 7 milioane de euro – fonduri europene nerambursabile.

La eveniment, au fost prezenţi: Oana Vlăducă – deputat, Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial şi preşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa (instituţie membră a GAL „târgoviştea egalităţii de şanse”), reprezentanţi ai administraţiei publice a municipiului Târgovişte şi ai Grupului de Acţiune Locală.

Ce proiecte se vor realiza?
1. Reabilitare străzi şi alei pietonale în Cartierul Prepeleac, respectiv: Oltului, Ion Neculce, Fructelor şi Luceafărului. Valoare: 210.000 euro.

2. Creare/modernizare locuri de joacă pentru copii în zonele Prepelac, IE Florescu şi Micro 9. Valoare: 30.000 de euro. Realizare/modernizare spaţii verzi în Micro 11 şi strada Laminorului. Valoare: 20.000 de euro. Program de educare în vederea păstrării curăţeniei în zonele Prepeleac, IE Florescu, Micro 11, Micro 9 şi Laminorului. Valoare: 10.000 de euro.

3. Construire locuinţe sociale în zona Laminorului. Valoare: 1.000.000 de euro. Program de consiliere şi regulament de ordine interioară pentru blocurile de locuinţe sociale. Valoare: 5.000 de euro.

4. Servicii de informare şi consiliere socială în municipiul Târgovişte. Valoare: 30.000 de euro. Servicii de mediere la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 50.000 de euro. Programe de formare profesională la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 500.000 de euro. Programe de ucenicie la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

5. Construirea şi dotarea cu echipamente a in frastructurii întreprinderilor de economie socială de inserţie şi ajutoare de minimis la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 500.000 de euro.

6. Construire, reabilitare, modernizare unităţi de învăţământ de tipul creşe – strada George Cair şi IE Florescu – şi grădiniţă strada IE Florescu. Valoare: 2.500.000 de euro. Dotări unităţi de învăţământ la nivel municipiul Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

7. Asigurarea de servicii „Şcoală după şcoală” la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 250.000 euro.

8. Măsuri specifice programului „A doua şansă” la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 150.000 de euro.

9. Dezvoltare centre multifuncţionale la nivelul municipiului Târgovişte. Valoare: 100.000 de euro.

10. reabilitare şi modernizare centre sociale de tip rezidenţial şi de zi pentru copii şi adfulţi. Valoare: 500.000 de euro. Operaţionalizare centre sociale de tip reziden ţial şi de zi pentru copii şi adulţi. Valoare: 269.000 de euro.

11. Furnizare de servicii medicale prin echipe mobile multi-funcţionale. Valoare: 100.000 de euro. Înfiinţare magazin social. Valoare: 20.000 de euro.

12. Campanii de combatere a discriminării la nivelul şcolilor, instituţiilor publice şi la locul de muncă. Valoare: 35.000 de euro.

ADMINISTRAŢIE

Cinematograful „Independenţa” Târgovişte a intrat în reabilitare

Publicat

pe

După ani şi ani de aşteptare, în sfârşit, Cinemascop „Independenţa”, cel mai renumit cinematograf din judeţul Dâmboviţa şi unul dintre cel mai moderne din ţară în anii 80, a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Administraţia locală condusă de primarul Cristian Daniel Stan a reuşit să deblocheze acest proiect, să obţină finanţare şi să-l pună în lucru. Investiţia se ridică la peste 9 milioane de lei şi este realizată prin Compania Naţională de Investiţii. La finalul lucrărilor, Târgoviştea va beneficia de o sală multifuncţională, un loc unde, în afară de cinema, se vor putea organiza diferite tipuri de spectacole artistice, concerte, întruniri.

„Cinematograful Independenţa a fost şi este încă un simbol al municipiului Târgovişte. Ne aducem cu toţii aminte de filmele pe care le vizionam cu deosebită plăcere în acest spaţiu. La acea vreme, era singurul cinema modern din oraşul nostru.

Vom avea aici, după execuţia lucrărilor, 483 de locuri în sala de cinema-scenă. Proiectul presupune reabilitarea integrală a clădirii, interior şi exterior, şi, bineînţeles, dotările aferente. Vom avea o sală multifuncţională, o sală de care municipiul Târgovişte are nevoie, în contextul în care, în oraşul nostru, nu dispunem de un asemenea aşezământ”, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

Finalizarea acestei investiţii de amploare este programată să se întâmple la sfârşitul anului viitor. Cinematograful, lucrările de modernizare a Pieţii Tricolorului, refacerea Parcului Mitropoliei, la care se vor adăugă reabilitarea şi înfrumuseţarea Bulevardelor Libertăţii, Independenţei şi Mircea cel Bătrân vor transforma radical centrul Târgoviştei, în locul cenuşiului cu care ne-am obişnuit, urmând să apară un spaţiu viu, civilizat, mai apropiat de confortul urban european.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Micro III, primul cartier din Târgovişte unde se implementează colectarea selectivă a deşeurilor!

Publicat

pe

Noroc că primarul Daniel Cristian Stan a luat iniţiativa de a le prezenta târgoviştenilor cum va funcţiona sistemul de colectare selectivă a gunoiului, că altfel cetăţenii nici nu aflau că se fac paşi în această direcţie, darămite să şi acţioneze în consecinţă! Cei responsabili, în speţă ADI Deşeuri, stau liniştiţi în birouri şi îşi încasează lefurile.

Ei bine, de astăzi – 7 noiembrie 2019, în municipiul Târgovişte, a demarat colectarea selectivă a deşeurilor, pe fracţie umedă (gunoi menajer) şi uscată (deşeuri reciclabile – hârtie, sticlă, plastic şi metal). Deocamdată, cu Micro III sau cartierul Matei Basarab, după noua denumire. Rând pe rând, se va implementa noul sistem în fiecare zonă a oraşului.

Ce trebuie să ştie cetăţenii?

Pe fiecare platformă intermediară de colectare dintre blocuri, va fi adus un container de culoare verde, pe care este lipit un autocolant care prezintă tipurile de deşeuri ce pot fi puse în respectivul recipient: hârtie, plastic, sticlă, metal. Gunoiul umed va fi aruncat ca şi până acum în containerele negre şi albastre, că mai sunt şi din acestea. Atenţie! Sortarea pe cele două fracţii trebuie să le facă fiecare în propria casă, adică să avem coşuri diferite. Dacă deşeurile reciclabile intră în contact cu cele menajere umede vor fi compromise!

„Este pentru prima dată când, pe scară largă, la nivelul municipiului nostru, se oferă această posibilitate de colectare selectivă a deşeurilor. Concret, va fi pus un recipient verde, care va permite ca ceea ce înseamnă plastic, hârtie, sticlă sau metal să fie depuse exclusiv în acest recipient, care va fi luat cu maşină separată. Asta înseamnă că aceste deşeuri pot fi reciclte şi valorificate.

Acest serviciu este gestionat de Asociaţia de dezvoltare Intercomunitară, nu direct de către municipiul Târgovişte, dar este de datoria noastră, a tuturor cetăţenilor, să facem acest lucru. Până la sfârşitul anului 2020, există obligaţia legală de a avea 50% din ceea ce înseamnă deşeu colectat selectiv pe ceea ce înseamnă cele patru tipuri: metal, plastic, hârtie şi sticlă.

De asemenea, după 30 iunie 2019, există şi obligaţia ca tarifele, taxele pentru acest serviciu, să fie determinate în funcţie de cantitatea de deşeuri care este produsă, astfel încât cei care colectează selectiv deşeurile să plătească o taxă mai mică de salubrizare. Este normal, pentru că, în acest fel, deşeul care, până acum, mergea la groapa de gunoi, şi existau costuri de sortare, distrugere etc, de data aceasta se transformă într-un bun care poate fi valorificat şi care poate produce un efect pecuniar pozitiv.

Aşadar, începând de astăzi, în tot municipiul Târgovişte, la toate punctele de precolectare vor fi puse asemenea containere. Îi rog pe cetăţenii municipiului Târgovişte să facă un efort astfel încât să utilizăm aceste containere doar pentru cele patru tipuri de deşeuri menţionate: hârtie, sticlă, plastic şi metal. Deocamdată facem această colectare la comun. Mai târziu, vom vedea dacă reuşim să facem colectarea diferenţiat pe cele patru tipuri”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât îi priveşte pe târgoviştenii care locuiesc la casă, aceştia vor primi saci speciali pentru colectarea deşeurilor reciclabile, respectiv: hârtie, sticlă, plastic şi metal.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web