Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Viorica Dăncilă, în… cuvinte încrucişate!

Publicat

pe

Şi omul simplu, necunoscător de strategie, de mesaj electoral, de structură comunicaţională, a constatat, cu tristeţe, că a avut parte de o campanie electorală pentru alegerile prezidenţale superficială, neinspirată, fără mesaj, fără subiect limpede, integru, mobilizator, traductibil pentru cetăţean.

A primit românul doar lozinci, fotografii mai mult sau mai puţin inspirate, declaraţii cu iz patriotard, corozive, toate acestea bogat asortate cu bombonelele demagogiei. PSD-ul, din păcate, a excelat la bazaconii electorale, la texte fără cap şi fără coadă, la materiale de propagandă puerile, uneori cu mare concentraţie de naivitate.

Ziare floşcăite, imagini aruncate de-a valma, nesugestive. Ba, mai mult, am constatat stupefiaţi că responsabilii electorali ai candidatei Viorica Dăncilă au scos pe piaţă reviste de integrame şi cuvinte încrucişate având ca temă politica şi prezidenţiabilul PSD. O adevărată nebunie! Cum să îi trimiţi românului de la ţară, pensionarului care trăieşte din 600 de lei pe lună, fermierilor munciţi, care abia-abia îşi acoperă cheltuielile de producţie, fiţuica intitulată „Integrame pentru fiecare român”?

Păi, bine, stimaţi social-democraţi, în loc să le spuneţi cetăţenilor clar, cu subiect şi predicat, ce veţi face pentru ei, să le vorbiţi cursiv, româneşte, să îi strângeţi de mână, să le ascultaţi păsurile, să le stimulaţi prin mijloace directe încrederea în partid, în liderii săi, îi puneţi să rezolve integrame? Să o găsească pe Viorica Dăncilă, politica sa pentru oameni, îndemnul şi obiectivele PSD, completând integrame?

Oamenii aveau nevoie de dezbatere, de transparenţă, de comunicare directă, nu de integrame! De câte ori au văzut-o dâmboviţenii pe preşedinta filialei PSD, europarlamentara Rovana Plumb, la poarta lor în această campanie electorală? Cred că de foarte puţine ori sau chiar deloc.

Am vorbit cu mai mulţi primari social-democraţi care au primit teancurile cu integrame şi ne-au spus că le este jenă să meargă cu aceste reviste de umplutură prin sat. Ce să le explice oamenilor? Luaţi pixul şi puneţi-vă mintea la contribuţie? Aflaţi singuri cine trebuie să câştige alegerile de duminică!

ALEGERI

Iulian Vladu, PMP: Voi reveni în Parlament cu noi proiecte pentru dâmbovițeni

Publicat

pe

Iulian Vladu, actualul președinte al Partidului Mișcarea Populară Dâmbovița candidează pentru un nou mandat de parlamentar. Vladu este considerat, de cetățenii din zona orașului Găești și nu numai de ei, a fi unul dintre parlamentarii cu activitate intensă, atât în ceea ce privește aportul la inițierea unor legi fundamentale pentru statul român, cât și în relația cu oamenii.

În mandatele sale de deputat, 2008-2016, avea cabinete parlamentare în aproape toate localitățile din zona sa de influență politică. Performanțele sale pe tărâmul legislativ au fost consemnate și de Institutul pentru Politici Publice. Vladu a avut 115 inițiative legislative, 64 de interpelări, 52 de declarații politice și 39 de moțiuni.

„17 inițiative legislative au fost promulgate ca legi, în mare parte pentru dezvoltarea județului nostru. În curând voi reveni în Parlament cu noi proiecte pentru dâmbovițeni”, a declarat Iulian Vladu – candidat PMP Dâmbovița pentru funcția de deputat în Parlamentul.

Citește în continuare

ALEGERI

Deputata PNL Adriana Săftoiu, nemulțumită de listele de candidați întrucât se regăsesc traseiști și persoane leneșe

Publicat

pe

Specialista în comunicare și analiză politică Adriana Săftoiu, deputat din partea PNL, în ultimii ani, a atacat la greu conducerea propriului partid, ba chiar și o serie de colegi liberali, pentru gafele comise. Nu i-a iertat pe mai marii PNL nici acum, după depunerea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare.

Fosta consiliera prezidențială, care nu se mai regăsește pe listele de candidați ale Partidului Național Liberal, critică staff-ul central pentru faptul că a validat foarte mulți traseiști, foarte multe persoane slab pregătite politic și profesional, puturoși ai PNL care, în mod normal, nu aveau ce să caute pe listele de parlamentare.

„Am făcut greșeala să mă uit la listele partidelor pentru parlamentare, cu ceva mai multă atenție la colegii mei de partid, cu foarte puțină atenție la traseiști. Aici păcatul e vizbil chiar dacă e justificat ridicol de marele lider: orice vot e bun dacă te ajută să rămâi pe sacun.

Nu e nicio problemă că nu sunt eu acolo sau alți colegi care, din punct de vedere parlamentar, meritau măcar și un loc neeligibil . Si o spun cu toată împăcarea, chiar nimeni nu e atât de bun ca să fie regretat.

Dar să văd acolo parlamentari care ar putea fi premiați pentru chiul (sigur, aveau grijă să nu lipsească de la votul final că acolo e o monitorizare mai exactă), persoane care, în particular, ar putea fi drăguțe, dar la nivel de activitate parlamentară sunt nule, au practicat tăcerea ca mod de a se exprima, dar au stiut să vorbească cu paltonul liderului, doar că asta nu e activitate parlamentară, e energie infinit disponibilă pentru a atârna de clanța care poate să îți deschidă ușa, nu îi poți asocia cu nici un proiect parlamentar, unii, cărora dacă le scoți din discurs imprecația, nu au nimic de spus, duc lipsă de argumente, adeseori de cultură minimală, dar pot să înșire platitudini până la epuizarea timpului, persoane care au adus combativitatea de stadion in Parlament, cărora le e mai familiară onomatopeia, cuvintele fiindu-le oaresicum străine, să îi vezi deschizând listele la Senat, la Camera Deputaților, mă întreb: ori țara asta e pierdută, ori e un experiment ca să ne trezim.

Poate în următorii patru ani ne trezim. Acum, vă asigur, votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancționa așa bătaie de joc. Si dacă aveți chef de analiză priviți cu atentie numele celor care rămân în dreptul localității voastre si intrebați-vă ce știți despre ei. Mulți se laudă că v-au reprezentat si, vai, vor continua să vă reprezinte, cel mai des prin activitate pe FB, de exemplu prin “share” la postările de partid. Cei mai mulți sunt puși în locuri sigure pe listă așa încât, si dacă votăm 10 la sută, ei tot vor fi acolo, mulțumiți că sunt miezul națiunii.

Cum să îi sancționăm? În primul rând, renunțați să ii iertați pe ai voștri. Fiți mult mai duri cu ai voștri decât cu adversarii. Altfel, nu mai avem nicio sansă”, a scris Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!