ALEGERI
Programul candidatului Theodor Paleologu (PMP) pentru mediere şi educaţie

Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale de duminică, 10 noiembrie 2019, spune că, dacă îi va fi încredinţat mandatul de şef al statului, peste 5 ani, vom trăi într-o Românie sigură, o Românie respectată, o Românie a concordiei şi compromisului constructiv, o Românie care va premia şi promova munca cistită, iniţiativa şi modelele pozitive, o Românie performantă, o Românie care va fi exemplu pentru ale ţări din Uniunea Europeană.
Programul lui Theodor Paleologu pentru mediere şi educaţie:
1. Reforma în educație trebuie să înceapă cu cadrele didactice: prin formarea și actualizarea stilului de predare în așa fel încît acesta să cultive autonomia intelectuală, morală și profesională a elevilor și studenților, prin creșterea remunerării cadrelor didactice și prin definirea unor standarde de calitate relevante.
2. Stimularea libertății și competiției prin reducerea și simplificarea reglementărilor pentru acreditare atît la nivel preuniversitar cît și universitar.
3. Clasificarea universităților în funcție de performanța academică și concentrarea finanțării pentru cercetare și dezvoltare pe universitățile performante.
4. Constituirea unui corp voluntar de profesori-misionari pentru clasele 1-8, remunerați corespunzător, care să deservească zonele defavorizate.
5. Consultarea cu mediul privat și cu societatea civilă în vederea constituirii unui plan de susținere și dezvoltare a instituțiilor școlare din zonele defavorizate economic.
6. Desființarea inspectoratelor școlare în scopul depolitizării învățămîntului și înființarea unor direcții regionale ministeriale care să se concentreze pe politici publice și controlul standardelor de calitate.
7. Dezvoltarea unei reţele de licee profesionale specializate în calificarea forţei de muncă și conectate la realitățile pieței, cu cifre de şcolarizare şi specialităţi stabilite prin consultare cu patronatele.
8. Reformarea învățămîntului primar în scopul eliminării învățării mecanice și al dezvoltării gândirii creative, gândirii critice și capacității de dezbatere prin învățare experiențială.
9. Creșterea progresivă a alocării de fonduri către Ministerul Educației, pînă la cel puțin 6% din PIB, asigurîndu-se totodată un echilibru între creșterea remunerării cadrelor didactice, ameliorarea infrastructurii și investiția în cercetare și dezvoltare.
10. Creșterea semnificativă a numărului de burse acordate de către Statul Român tinerilor din Republica Moldova.
„Principalele elemente ce ghidează planul meu de acțiune vizează refacerea solidarităţii şi coeziunii sociale şi canalizarea efortului naţiunii pentru realizarea unui obiectiv de interes național: reforma radicală a educației. Cred cu tărie că totul începe și se termină cu educația. Fără acces general la educație, fără creşterea calității vieții cadrelor didactice şi fără creşterea nivelului calității învățămîntului, România nu va putea ține pasul cu Europa şi cu restul lumii”, spune Theodor Paleologu – candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru Preşedinţia României.
ALEGERI
Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.
La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.
A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.
„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.
ALEGERI
Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:
📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.
📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.
Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.
📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Un bărbat a fost strivit între două betoniere, într-o gospodărie din Voinești
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Comunitatea din Tătărani deplânge moartea consilierului local Vasile Rada
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Tinerii care au murit în accidentul de la Lungulețu erau frați din Produlești
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Semnal: Ministru Agriculturii, Adrian Oros, este dușmanul fermierilor, al țăranilor!
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Concurs pentru angajare 22 de medici la Spitalul Județean din Târgoviște
-
Dâmboviţaacum 2 zile
Accident în centrul Târgoviştei. Doi tineri au ajuns la spital
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Orașul Pucioasa și comuna Glodeni intră în carantină din 7 aprilie, ora 12:00
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Consiliul Județean Dâmboviţa răspunde apelului umanitar lansat pentru fostul prefect