Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Lider ALDE: Liberalii trag sfori ca Iohannis să intre în turul doi cu Viorica Dăncilă!

Publicat

pe

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa, unul dintre ostaşii credincioşi ai lui Călin Popescu Tăriceanu, consideră că au şanse să se lupte în turul doi al alegerilor prezidenţiale cu Klaus Iohannis trei candidaţi: Viorica Dăncilă, Dan Barna şi Mircea Diaconu.

Dintre cei trei, crede Petre, Mircea Diaconu este cel mai puternic, ar putea întoarce votul şi, eventual, chiar să-l scoată din joc pe actualul preşedinte. Concluzia reprezentantului ALDE ar fi că Diaconu, prin campania electorală desfăşurată, una atipică, ieşită din şabloanele obişnuite, a atras atenţia cetăţenilor, îi pune pe gânduri pe români, în special pe cei nehotărâţi.

„Mizăm pe faptul că avem un candidat un om simplu, dar cu expertiză politică în Parlamentul României şi în Parlamentul European. Un om care a dat la o parte tam-tam-ul campaniilor cu mitinguri realizate, cu blocat de oraşe, cu parole. Un om care stă de vorbă cu cetăţenii pe stradă, un om care a mers în târguri, nu pentru a-şi face campanie electorală, ci pentru cumpărături. Un om care a abordat o tehnică de promovare atipică, dar care, se pare, este cu sorţi de izbândă. Este singurul candidat care, dacă intră în turul doi, îi poate pune probleme reale lui Klaus Iohannis”, a precizat liderul ALDE Dâmboviţa.

Ionel Petre susţine că Diaconu i-a făcut oarecum să tremure pe liberali. În momentul de faţă, aceştia ar trage sfori pentru ca, în turul doi, Iohannis să o aibă contracandidat pe Viorica Dăncilă, pradă uşoară, victimă sigură pentru preşedintele Iohannis, o „mână moartă”.

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

ALEGERI

PSD Dâmbovița va avea candidat propriu pentru șefia Consiliului Județean

Publicat

pe

PSD Dâmbovița va merge în alegerile locale de anul acesta cu un candidat propriu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, cel mai probabil cu deputatul Corneliu Ștefan – președintele organizației.

Social-democrații vor să pună astfel capăt speculațiilor care se fac în spațiul public cu privire la negocierea acestui post cu PRO România. Totuși, PSD Dâmbovița rămâne deschis colaborării în plan electoral cu partidul lui Victor Ponta.

Decizia de a merge în alegeri cu un candidat propriu s-a luat în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean desfășurată marți, 26 mai 2020.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!