Connect with us

ALEGERI

Colorăm, votăm şi alegem după ce ieşim din… labirint!

Publicat

pe

Criticam, ieri, pe bună dreptate, lipsa de inspiraţie a social-democraţilor, care au cheltuit bani grei pentru tipărirea a zeci de mii de exemplare a unei reviste cu caracter electoral intitulată „Integrame pentru fiecare român”.

Astăzi, îi putem adăuga în aceiaşi oală a penibilului şi pe reprezentanţii electorali ai lui Mircea Diaconu. În pubicaţia de campanie „Independentul”, bine aerisită, cu texte scurte, corp de literă mare, uşor citibilă şi de cei care stau mai prost cu vederea, fără prea multă filozofie, cu un interviu cu întrebări simpluţe, dar cu răspunsuri ingenioase, apare şi surpriza care te amuţeşte!

Pe două pagini, am dat de ceva nemaivăzut până acum în cei 30 de ani de democraţie, ceva care ne-a lăsat mască. Pe o pagină, un desen cu o maşină Aro cu titlul „Colorează maşina lui Mircea Diaconu”. Pe cealaltă, un joc labirint sub titlul de-o şchioapă „Găseşte drumul lui Mircea Diaconu către Preşedinţie”. Uff!

Dacă stai de vorbă cu un susţinător vehement, cu unul din staff-ul de campanie al candidatului blajin, ţi-ar spune că paginile sunt bine ticluite. Mesajul e de forţă!Ţine de psihologie, de psihanaliză, fineţuri… Copilul ia revista, colorează maşina lui Diaconu liniştit, mulţumit, după care îi roagă, pe tăticu, mămica şi pe bunicu sau bunica să voteze pe nenea cu maşina.

Şi, uite aşa, candidaţii încercă să-i prindă în hora electorală şi pe cei care nu au încă dreptul de a vota, care nu s-au rupt încă de jucării, dar care, au decis politicienii noştri, pot influenţa… Mă doare capul!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats