Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Colorăm, votăm şi alegem după ce ieşim din… labirint!

Publicat

pe

Criticam, ieri, pe bună dreptate, lipsa de inspiraţie a social-democraţilor, care au cheltuit bani grei pentru tipărirea a zeci de mii de exemplare a unei reviste cu caracter electoral intitulată „Integrame pentru fiecare român”.

Astăzi, îi putem adăuga în aceiaşi oală a penibilului şi pe reprezentanţii electorali ai lui Mircea Diaconu. În pubicaţia de campanie „Independentul”, bine aerisită, cu texte scurte, corp de literă mare, uşor citibilă şi de cei care stau mai prost cu vederea, fără prea multă filozofie, cu un interviu cu întrebări simpluţe, dar cu răspunsuri ingenioase, apare şi surpriza care te amuţeşte!

Pe două pagini, am dat de ceva nemaivăzut până acum în cei 30 de ani de democraţie, ceva care ne-a lăsat mască. Pe o pagină, un desen cu o maşină Aro cu titlul „Colorează maşina lui Mircea Diaconu”. Pe cealaltă, un joc labirint sub titlul de-o şchioapă „Găseşte drumul lui Mircea Diaconu către Preşedinţie”. Uff!

Dacă stai de vorbă cu un susţinător vehement, cu unul din staff-ul de campanie al candidatului blajin, ţi-ar spune că paginile sunt bine ticluite. Mesajul e de forţă!Ţine de psihologie, de psihanaliză, fineţuri… Copilul ia revista, colorează maşina lui Diaconu liniştit, mulţumit, după care îi roagă, pe tăticu, mămica şi pe bunicu sau bunica să voteze pe nenea cu maşina.

Şi, uite aşa, candidaţii încercă să-i prindă în hora electorală şi pe cei care nu au încă dreptul de a vota, care nu s-au rupt încă de jucării, dar care, au decis politicienii noştri, pot influenţa… Mă doare capul!

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

ALEGERI

PSD Dâmbovița va avea candidat propriu pentru șefia Consiliului Județean

Publicat

pe

PSD Dâmbovița va merge în alegerile locale de anul acesta cu un candidat propriu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, cel mai probabil cu deputatul Corneliu Ștefan – președintele organizației.

Social-democrații vor să pună astfel capăt speculațiilor care se fac în spațiul public cu privire la negocierea acestui post cu PRO România. Totuși, PSD Dâmbovița rămâne deschis colaborării în plan electoral cu partidul lui Victor Ponta.

Decizia de a merge în alegeri cu un candidat propriu s-a luat în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean desfășurată marți, 26 mai 2020.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!