Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Pentru funcţionărime, totul este permis! Inclusiv parcarea în zona de joacă a copiilor!

Publicat

pe

Trăim în ţara unde unii vor musai să fie mai presus de lege. Asta mai ales dacă lucrează în eşaloanele superioare de stat. Cel puţin aşa pare, dacă priveşti spre unele situaţii sfidătoare. De pildă, astăzi – 6 noiembrie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, s-a desfăşurat o şedinţă ce a avut ca temă instruirea preşedinţilor secţiilor de votare.

Invitaţii la această întrunire de tip ABC-ul electoral au invadat cu maşinile Piaţa Mihai Viteazul, deşi respectivul amplasament este unul de tip pietonal, iar indicatoarele rutiere din zonă interzic parcarea în acest spaţiu unde, de obicei, copiii se dau pe patinele cu rotile, îşi întind jucăriile, într-un cuvânt, se simt în siguranţă.

Dar, când este vorba de funcţionărime, totul este permis. De ce să-şi lase domniile lor limuzinele prin parcări avizate, la sute de metri distanţă de locul întrunirii, când pot să le aducă până la scara Casei de Cultură? Aşa au fost învăţaţi, aşa se comportă!

Cu alte ocazii, poliţiştii i-au amendat pe cei care au îndrăznit să parcheze în respectiva piaţă modernizată de curând. Dar, când interesul statului o cere, normele pot fi omise. Nu este corect. Unda de neîncredere şi intoleranţă faţă de reprezentanţii instituţiilor de stat creşte şi prin aceste exemple negative, pe care probabil că ei le consideră minore…

ACTUALITATE

Se pregătește un nou tun pe seama pădurilor statului!

Publicat

pe

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a solicitat președintelui României și Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională Proiectul de lege privind unele măsuri pentru deblocarea procesului de restituire a terenurilor către foştii proprietari, adoptat de Camera Deputaților în data de 28.07.2020 şi trimis spre promulgare luni, 3 august 2020.

„Dacă luăm ca referință doar Raportul Ministerului Apelor și Pădurilor privind starea pădurilor României în anul 2017, prin legifererea acestui proiect de lege, Statul Român va pierde cel puțin 142.722 hectare terenuri forestiere, ceea ce reprezintă circa 5% din pădurile pe care încă le mai deține, la un calcul simplu rezultând o pierdere de circa 2,6 miliarde de euro, raportată doar la valoarea lemnului de pe această suprafață.

Mai mult, prin retrocedarea acestor suprafețe de păduri, vor fi desființate după evaluările noastre cel puțin 20 de ocoale silvice de stat și vor fi disponibilizați circa 1.000 de salariați.

Cu siguranță însă, suprafața care va fi ”smulsă” din patrimoniul public al statului va fi mult mai mare odată deschisă ”Cutia Pandorei” prin această lege, iar efectele asupra administrației pădurilor statului vor fi semnificative (după unele evaluări, suprafața afectată poate depăși chiar 1 milion de hectare).

Proiectul de lege trimis spre promulgare conține prevederi controversate, precum posibilitatea restituirii terenurilor forestiere pe alte amplasamente, chiar dacă pădurile respective s-au aflat în proprietatea statului înainte de anul 1948, sau introducerea noțiunii de ”fond forestier proprietate privată a statului” pentru a crea posibilitatea retrocedării pădurilor aparținând statului”, se precizează într-un comunicat remis de Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii și șeful ANSVSA, întâlnire cu autoritățile și fermierii din Argeș

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, s-au aflat, astăzi – 7 august 2020, într-o vizită de lucru în județul Argeș. Cei doi au participat la o întâlnire cu directorii instituțiilor deconcentrate din domeniul agricol, la sediul Instituției Prefectului. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și a prezentat programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. De asemenea, a fost informat cu privire la problemele agricultorilor din Argeș, printre care și pagubele produse de mistreți.

„Delegația Ministerului Agriculturii a vizitat o fermă de bovine din comuna Rociu, deplasându-se apoi la un abator și o fabrică de preparate din carne din Ștefănești. A urmat o vizită la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură din Mărăcineni, o deplasare la o fabrică de pâine și produse de panificație din Pitești și o vizită la o fabrică de conserve de fructe și legume din Curtea de Argeș. În plus, la Curtea de Argeș ministrul, însoțit de prefectul Emanuel Soare, s-a întâlnit și cu fermierii din zona de nord a județului”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!