Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Maşinăria de partid, ca o fabrică de vise…

Publicat

pe

Am trecut de primul tur al alegerilor prezidenţiale. Ce de convulsii, ce de calcule, ce de sperieturi! La un moment dat, social-democraţii au aflat înfricoşaţi că Barna s-ar situa pe locul doi, ca procent de voturi. Evident, după această veste, a fost turată spre seară, la maximum, maşinăria uriaşă a PSD, fără de care Viorica Dăncilă, candidatul şters, linear, cu un elocvent limbaj de lemn, cu ieşiri de tip emoţional-comunistoid, ar fi fost culcată la pământ.

Hai să nu ne minţim! Intrarea în turul doi a candidatei PSD se datorează structurilor puternice pe care partidul încă le are în teritoriu. Orice individ, politician mai răsărit, dacă ar fi fost sulemenit, protejat şi susţinut de colosalul mecanism numit PSD, ar fi intrat în turul doi, poate chiar de pe primul loc! Fifor, Teodorovici ar fi obţinut acelaşi scor, poate mai bun.

Această intrare în turul doi nu reprezintă câştigul datorat farmecului politic al Vioricăi Dăncilă, talentului şi harului său comunicativ, care aproape nu există, ci armatei de parlamentari, primari, viceprimari, consilieri locali şi membri simpli, obişnuiţi să lucreze la calcul exact, cu pixul în mână, la colţul uliţei, comunicând la centru date şi despre vrabia care s-a aşezat pe acoperişul secţiei de vot!

Corifeii de casă, plătiţi regeşte, televiziuni, ziare portaluri, încearcă să o ridice în slăvi pe Viorica Dăncilă, dar nici ei nu cred prea mult în acest lucru, o fac din interes şi atât. Unii moderatori tv chiar mă scârbesc, când îi văd cum perorează pentru unul sau altul dintre candidaţi şi ştiu că soţiile sau soţii lor ori alte tipuri de rude fac parte dintr-un partid sau altul şi deţin funcţii barosane!

Revenind la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis poate să fie liniştit. Câştigarea turului doi nu va fi o problemă, chiar dacă procentele, pe ici pe colea, se vor schimba, modificarea producându-se, probabil, din cauza a ceea ce se va mai întâmpla la nivel de imagine în cele două săptămâni care urmează.

PSD-ul îşi va forţa la maximum colosul organizaţional, care, s-a văzut la aceste alegeri, indiferent de cine este la butoane, indiferent de convulsiile interne, poate face faţă unei exuberanţe şi antipatii populare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

PNL Dâmboviţa și-a desemnat candidații pentru Parlament

Publicat

pe

Biroul Politic Județean al PNL Dâmbovița a votat, astăzi – 16 octombrie, listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. În frunte îi regăsim pe Virgil Guran – la Senat și Gabriel Plăiaşu – la Camera Deputaților. Amândoi au mai activat în trecut în forul legislativ al țării.

Listă completă PNL Dâmboviţa pentru Senat

1. Virgil Guran
2. Ion Sorin
3. Grigorescu Silviu Aurelian
4. Sima Cristina
5. Vîrjoghe Maria.

Listă completă PNL Dâmboviţa pentru Camera Deputaților

1. Plăiașu Gabriel
2. Balint Liviu-Ioan
3. Grozavu Ion-Gabriel
4. Mocanu Adrian
5. Ionescu Lavinia-Roxana
6. Mihalache Valentin
7. Duțu George
8. Preda Ionuț Adrian
9. Dragotă-Zamfir Ana Maria.

Citește în continuare

ALEGERI

Partida Romilor Dâmboviţa, locul II pe țară după rezultatul în alegerile din 27 septembrie

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, a ieșit astăzi, împreună cu principalii săi colaboratori, în prima conferință de presă de după alegerile locale din 27 septembrie. A vorbit, printre altele, și de rezultatul obținut de Partida Romilor în urma scrutinului electoral, rezultat care este datorat activității susținute de comunicare, implicării în rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitățile de romi și, nu în ultimul rând, datorită parteneriatului politic pe care Partida Romilor l-a avut cu Partidul Social Democrat, cu reprezentanții săi în teritoriu.

Tudorică Răducanu a fost ales pe listele PSD consilier local la Târgoviște. Astfel, liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, după 4 ani, revine în forul legislativ local cu gândul de a se dedica romilor din oraș, să fie un mesager al acestora în cadrul Consiliului Municipal, să lupte pentru drepturile lor și ale tuturor târgoviștenilor.

De menționat că Partida Romilor Pro Europa Dâmbovița a reușit la aceste alegeri să introducă în consiliile locale din județ 28 de aleși. Numim aici localitățile Gura Ocniței, Hulubești, Mănești, I L Caragiale, Crânguri, Ludești, Potlogi, Iedera, Vulcana Pandele, Ciocănești, Moreni, Nucet, Moroeni, Dragomirești, Braniștea, Vlădeni, Poiana, Corbii Mari, Cojasca și, evident, Târgoviște.

„Acest rezultat este o încununare a muncii noastre, a încrederii pe care ne-au acordat-o cetățenii, membrii comunităților de romi din județ, dar și a negocierilor pe care le-am purtat cu PSD”, a spus Tudorică Răducanu.

La nivel național, Partida Romilor Pro Europa Dâmbovița se situează pe locul doi ca număr de aleși locali validați la alegerile din 27 septembrie. Pe primul loc este județul Sibiu, cu 34 de consilieri. Datorită activității depuse, organizația condusă de Tudorică Răducanu merge acum umăr la umăr cu una dintre cele mai tari filiale a Partidei Romilor din țară care este Sibiul.

Și, din cele spuse de Tudorică Răducanu, reiese că lucrurile în plan politic local nu se opresc aici. În trei localități din județ, respectiv Cojasca, Mănești și Vulcana Pandele pot fi avansate discuții pentru alegerea viceprimarilor din rândurile consilierilor de etnie romă.

Președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița a mulțumit partenerilor social-democrați care au avut încredere în ei și în dorința romilor de a se alătura echipelor politico- administrative care luptă pentru binele cetățenilor acestui județ.

„Eu sunt convins că această colaborare va continua și că va fi una constructivă, de bun augur, pusă în slujba comunităților”.

Tudorică Răducanu a mai spus că a cerut consilierilor romi aleși pe 27 septembrie să colaboreze cu reprezentanții administrațiilor publice locale, cu primarii localităților respective, să înțeleagă că rolul rol este acela de a sluji cetățeanul.

Consilierul municipal Tudorică Răducanu a mai precizat că dintotdeauna a avut o colaborare bună cu actualul primar Cristian Daniel Stan și că este sigur că și în continuare relația va fi una deosebită, bazată pe interesul târgoviștenilor.

Tudorică Răducanu dorește ca, alături de edilul Târgoviștei, de echipa sa, să continue proiectele demarate în cartierele locuite de cetățeni de etnie romă și nu numai.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!