Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Prezidenţiale 2019. Mircea Diaconu, locul III în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Sursa foto: caleaeuropeana.ro

Orice s-ar spune, candidatul independent Mircea Diaconu, susținut de PRO România și ALDE, a obținut în Dâmbovița un scor de excepție, situându-se pe locul 3, după Klaus Johannis și Viorica Dăncilă. Procentul ridicat pentru Diaconu se datorează, spun mulți politicieni locali, abnegației și forței de muncă de care a dat dovadă echipa coordonată de senatorul Adrian Tutuianu.

Deja, mulți social-democrați dâmbovițeni vorbesc că s-ar impune de urgenţă o conferință de alegeri ori readucerea lui Ţuţuianu în PSD, chiar și printr-o lovitură de forță, care să nu mai treacă prin furcile Vioricăi Dăncilă, prima persoana care îi protejează poziția Rovanei Plumb. Procentele obținute de Mircea Diaconu ar fi exact frișca ce lipsește de pe tortul PSD, ceea ce ei au avut întotdeauna la alegeri, adică, peste 40%. Este clar ca PRO România, cu toate scandalurile interne de după învestirea Guvernului orban, se ţine încă tare pe picioare.

Alegerile prezidențiale au reprezentat un test înfricoșător pentru PSD. Anul viitor, la alegerile locale, liniștea și unanimitatea existente acum prin consiliile locale și judetene vor fi date peste cap. Spun sursele noastre că, dacă Tutuianu se va hotărî să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Judetean, va face ravagii. Se aude că senatorul PRO România, fost președinte al PSD Dâmbovița, și-a propus să câștige mai multe primarii în județ.

Dâmboviţa, rezultate provizorii în număr de voturi:
Klaus Iohannis – 74.537 voturi
Viorica Dăncilă – 67.711 voturi
Mircea Diaconu – 21.217 voturi
Dan Barna – 20.091 voturi
Theodor Paleologu – 9.871 voturi

Sursa foto: Europa FM

ALEGERI

PSD și PRO România s-au aliat în Prahova și au candidați comuni în alegerile locale

Publicat

pe

Dacă la Dâmbovița războiul dintre PSD și PRO România s-a accentuat, spre bucuria liberalilor care nu au decât de câștigat de pe urma acestui conflict declanșat între cele două formațiuni ce provin din aceiași familie politică, la vecini, în Prahova, PSD și PRO România au reușit să colaboreze. Astfel s-a creat „Alianța pentru Prahova” din care mai face parte și PPU, care îl va susține în alegerile locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova pe actualul șef al instituției, Bogdan Toader, care este și liderul social-democraților prahoveni, iar pentru poziția de primar al municipiului Ploiești „Alianța pentru Prahova” îl are ca candidat pe actualul viceprimar Cristian Ganea, membru PRO România. Soluții de colaborare electorală s-au găsit în toate orașele importante din județ, dar și în celelalte localități din Prahova.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa continuă să-și prezinte candidații pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

PRO România, cu excepţia PSD, un partid cu structuri puternice, sigur pe picioare, este singura formaţiune politică nouă care a reuşit să aducă în faţa opiniei publice garnitura de candidaţi pentru posturile de primari în aproape toate localităţile din judeţul Dâmboviţa. Este vorba de o acţiune reuşită, cu care nu se poate lăuda nici măcar PNL, partid ai cărui candidaţi i-am văzut trecător pe reţele de socializare, pe diferite bannere agăţate deasupra drumurilor, atunci când ne deplasăm în teritoriu, dar despre care nu ştim mare lucru.

Astăzi, senatorul Adrian Ţuţuianu a mai prezentat în faţa presei încă patru candidaţi cu reale şanse de reuşită pe 27 septembrie, dacă ţinem cont de localităţile unde participă la scrutinul electoral.

La Morteni candidează Marian Pitaru, dublu licenţiat, un om credincios, profesor la Liceul din Vişina, tată a cinci copii. Reprezentantul PRO România vrea să revigoreze şi să facă cunoscută comunitatea din Morteni, despre care nu prea se ştie mare lucru, comuna gravitând înr-un extrem anonimt.

Şi la Pucioasa, unde Constantin Ana, orice s-ar spune, nu are rival, a găsit liderul PRO România un candidat. Aici va intra în ring Vlad Gheorghe Mircea, un tânăr dispus să încaseze „pumni electorali” din partea actualului edil, cotat la superîncredere de cetăţenii din Pucioasa.

Senatorul Ţuţuianu recunoaşte şi el că va fi o bătălie complicată, dar spune că Pucioasa este un oraş atipic, care poate crea surprize.

Un fost comandant de jandarmi, Dominel Grigoraşcu, candidează din partea PRO România la Doiceşti. Fostul militar este un bun strateg şi cunoaşte şi administraţie, îndeplinind, până la data deciziei sale de a intra în lupta electorală, funcţia de administrator public al Primăriei Doiceşti.

LaTărtășeşti candidează un meseriaş cunoscut în tot judeţul. Constantin Ionescu prelucrează marmură şi deţine în comuna natală, cu vizibilitate la şosea, un atelier de acest tip. Reprezentantul PRO România este şi consilier local. Adrian Ţuţuianu este convins că subordonatul său pe linie politică va face un scor frumos în cea mai apropiată comună dâmboviţeană de Capitală, Tărtăşeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!