Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Prezidenţiale 2019. Mircea Diaconu, locul III în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Sursa foto: caleaeuropeana.ro

Orice s-ar spune, candidatul independent Mircea Diaconu, susținut de PRO România și ALDE, a obținut în Dâmbovița un scor de excepție, situându-se pe locul 3, după Klaus Johannis și Viorica Dăncilă. Procentul ridicat pentru Diaconu se datorează, spun mulți politicieni locali, abnegației și forței de muncă de care a dat dovadă echipa coordonată de senatorul Adrian Tutuianu.

Deja, mulți social-democrați dâmbovițeni vorbesc că s-ar impune de urgenţă o conferință de alegeri ori readucerea lui Ţuţuianu în PSD, chiar și printr-o lovitură de forță, care să nu mai treacă prin furcile Vioricăi Dăncilă, prima persoana care îi protejează poziția Rovanei Plumb. Procentele obținute de Mircea Diaconu ar fi exact frișca ce lipsește de pe tortul PSD, ceea ce ei au avut întotdeauna la alegeri, adică, peste 40%. Este clar ca PRO România, cu toate scandalurile interne de după învestirea Guvernului orban, se ţine încă tare pe picioare.

Alegerile prezidențiale au reprezentat un test înfricoșător pentru PSD. Anul viitor, la alegerile locale, liniștea și unanimitatea existente acum prin consiliile locale și judetene vor fi date peste cap. Spun sursele noastre că, dacă Tutuianu se va hotărî să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Judetean, va face ravagii. Se aude că senatorul PRO România, fost președinte al PSD Dâmbovița, și-a propus să câștige mai multe primarii în județ.

Dâmboviţa, rezultate provizorii în număr de voturi:
Klaus Iohannis – 74.537 voturi
Viorica Dăncilă – 67.711 voturi
Mircea Diaconu – 21.217 voturi
Dan Barna – 20.091 voturi
Theodor Paleologu – 9.871 voturi

Sursa foto: Europa FM

ALEGERI

PNL Dâmboviţa a câştigat la prezidenţiale în 29 de localităţi conduse de primari PSD!

Publicat

pe

Scorul obţinut de PNL în judeţul Dâmboviţa – 53,6% la alegerile prezidenţiale este unul istoric. Performanţa este cu atât mai importantă cu cât liberalii nu au decât 18 primari, din cei 89. Au avut 19, dar l-au exclus din partid pe edilul de la Crângurile, bănuit de partizanat cu PSD.

Dacă scădem comunele Hulubeşti şi Crevedia, unde primarii sunt oficial de la ALDE şi UNPR, rezultă că PNL a câştigat la alegerile prezidenţiale 2019 în 29 de unităţi administrativ-teritoriale conduse de edili de la PSD şi a pierdut într-o singură comună cu primar de la PNL – Pucheni.

Localităţile conduse de primari PSD unde a câştigat PNL la alegerile prezidenţiale 2019 sunt: Târgovişte, Moreni, Fieni, Pucioasa, Aninoasa, Bărbuleţu, Brăneşti, Buciumeni, Bucşani, Ciocăneşti, Comişani, Corneşti, Doiceşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Iedera, Moroeni, Ocniţa, Pietroşiţa, Raciu, Răzvad, Runcu, Tărtăşeşti, Valea Lungă, Văcăreşti, Văleni Dâmboviţa, Vişineşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele.

Citește în continuare

ALEGERI

Primarii PNL care au pierdut la prezidenţiale, analizaţi de Bucureşti. Unul e din Dâmboviţa!

Publicat

pe

Ludovic Orban le-a pus gând rău primarilor PNL din localităţile unde Klaus Iohannis, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie, s-a clasat pe locul II. Liderul liberalilor a declarat că, la nivel de ţară, sunt în această situaţie aproximativ 80 de primari.

„Vom face cercetări, sondaje, o analiză, să vedem în ce situaţie aceşti primari mai au capacitatea de a câştiga primăriile în cadrul alegerilor locale”, a spus Orban, citat de stiripesurse.ro.

Între cei 80 de primari luaţi în vizor regăsim şi un edil din judeţul dâmboviţa – Ilie Manea, de la Pucheni, localitate unde PNL a înregistrat un scos sub cel al PSD, respectiv 47,18% faţă de 52,82%. Dacă ne uităm însă la numărul de voturi, Ilie Manea a reuşit, totuşi, să contabilizeze mai mulţi alegători ca în 2016, când a câştigat alegerile: 360 faţă de 304.

De partea cealaltă, cei mai performanţi primari PNL din Dâmboviţa, la alegerile prezidenţiale 2019, sunt: Florin Iordache de la Moţăieni – 72,38%, Florentin Oprea de la Finta – 69,23% şi Teodora Anghelescu de la Bezdead – 69, 21%.

Reamintim că PNL are 18 primari în judeţul Dâmboviţa, după ce l-a exclus din partid pe cel de la Crângurile, iar alegerile prezidenţiale le-a câştigat în 47 de localităţi. Asta înseamnă că, exceptând comunele Hulubeşti şi Crevedia, unde, oficial, edilii  sunt de la ALDE şi UNPR, liberalii au ieşit învingători în 29 de unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari PSD.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT