Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Primarul de la Voineşti propune o alianţă între PSD Dâmboviţa şi PRO România

Publicat

pe

Primarul comunei Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, unul dintre social-democraţii pur sânge din judeţul Dâmboviţa, după consumarea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, nu este pe aceeaşi lungime de undă cu mulţi dintre colegii săi de partid. Consideră edilul de la Voineşti că sunt primari PSD care, din cauza rezultatelor bune obţinute, s-au culcat pe-o ureche şi nu văd pericolul de sub laurii pe care şi i-au instalat pe frunte.

Dănuţ Gabriel Sandu spune că, pentru cel de-al doilea tur de scrutin, conducerea PSD Dâmboviţa ar trebui să gândească la rece, politic, fără resemnări şi alte tare ce ţin de orgolii şi ambiţii la o soluţie viabilă pentru câştigarea alegerilor. Primarul de la Voineşti le propune colegilor săi o alianţă cu PRO România pentru al doilea tur de scrutin şi o negociere rapidă cu liderii acestei formaţiuni politice.

ADMINISTRAŢIE

Lista primăriilor din Dâmbovița care au primit fonduri de la Guvern pentru remediere pagube calamități

Publicat

pe

Guvernul a alocat fonduri, ieri – 13 iulie 2020, mai multor primării din județul Dâmbovița, pentru remedierea pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme. Intervențiile vizează refaceri de drumuri locale sau comunale, poduri și podețe sau construcții hidrotehnice

De asemenea, informează Instituția Prefectului, în decursul zilei de ieri, au fost înaintate note de fundamentare în vederea emiterii unor Hotărâri de Guvern pentru alocarea de sume din Fondul de intervenție și Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului pentru alte 11 localități din Dâmbovița.

Fonduri alocate în județul Dâmbovița prin HG 531 / 13 iulie 2020:
– Orașul Pucioasa : 131.000 lei
– Comuna Bezdead: 55.000 lei
– Comuna Pietroșița: 230.000 lei
– Comuna Runcu: 100.000 lei
– Comuna Sălcioara: 35.000 lei
– Comuna Valea Lungă: 370.000 lei
– Comuna Vișinești: 160.000 lei
– Comuna Vlădeni: 450.000 lei
– Comuna Voinești: 105.000 lei
– Comuna Vulcana-Băi: 90.000 lei
– DJ 712 A Runcu – Râu Alb: 10.000 lei

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Au fost emise toate certificatele de urbanism pentru proiectul de apă și canalizare

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmboviţa a emis certificatele de urbanism aferente proiectului regional care vizează realizarea, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare în 60 de localități, respectiv: Aninoasa, Băleni, Braniștea, Brănești, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Conțești, Corbii Mari, Crângurile, Dobra, Doicești, Dragodana, Dragomirești, Fieni, Finta, Găești, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lucieni, Ludești, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moreni, Moroeni, Morteni, Niculești, Nucet, Ocnița, Odobești, Perșinari, Petrești, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Pucioasa, Răcari, Răscăeți, Răzavad, Sălcioara, Slobozia Moară, Șotânga, Tătărani, Târgoviște, Titu, Ulmi, Valea Lungă, Valea Mare, Văcărești, Vișina, Vulcana-Băi și Vulcana-Pandele.

Publicul interesat poate vizualiza aceste documente accesând link-ul următor: http://cjd.ro/fisiere/cjd/urbanism/Certificate%20de%20urbanism/Certificate.urbanism.POIM.apa-canal.pdf

„Perioada medie de emitere a unui certificat de urbanism, de la data primirii ultimului document necesar, a fost de 2,23 zile lucrătoare. Următoarele etape, în vederea implementării proiectului, sunt: obținerea avizelor necesare; elaborarea, avizarea și aprobarea planurilor urbanistice zonale, acolo unde este cazul; clarificarea situației juridice a tuturor terenurilor afectate de lucrări (obținerea dreptului real de proprietate asupra terenului); obținerea autorizației de construire”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!