Conectați-vă cu noi

POLITIC

Scrisoare deschisă către preşedintele Iohannis: Rezolvați astăzi situația Cameliei și a copiilor săi!

Publicat

pe

Cătălin Ivan, coordonator politic al Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN), îi solicită președintelui Klaus Iohannis, prin intermediul unei scrisori deschise, intervenția urgentă în soluționarea situației disperate în care se află medicul român Camelia Smicală, privată de autoritățile finlandeze de dreptul de a mai deține custodia copiilor săi încă din anul 2015.

În urma unei cereri făcute săptămâna trecută de azil în cadrul Ambasadei României la Helsinki, alături de copiii săi, autoritățile de la Helsinki refuză să îi mai acorde dreptul de a-și vedea fetița, Maria, aflată în custodia protecției copilului din Finlanda, în regim de izolare, în timp ce fiul său, Mihai, de asemenea minor, este dat în urmărire generală după ce a fugit dintr-un centru de plasament pentru a încerca să își vadă mama.

Stimate Domnule Președinte,

Tragedia prin care trece cetățeanul român Camelia Smicală, alături de copiii săi, de asemenea cetățeni români, din anul 2015 încoace, întrece orice posibilitate a noastră de a ne imagina, în starea sa pură, suferința umană. Din păcate, autoritățile române, indiferent de culoarea politică a Guvernului și de cine a ocupat vremelnic funcția de Ministru de Externe, au făcut prea puțin sau deloc pentru a soluționa situația-limită a medicului român.

Cu fetița ținută în izolare de către protecția copilului și băiatul hătuit de Poliție prin Helsinki, Camelia Smicală s-a văzut pusă la zid chiar de către reprezentanții țării sale, care au găsit de cuviință să îi îngreuneze și mai tare situația oricum imposibilă, anunțând autoritățile finlandeze că vrea să fugă cu cei doi minori.

Camelia Smicală nu mai are timp să aștepte, cei doi copii ai săi nu mai au răgaz pentru proceduri greoaie și nu mai pot răbda încălcările repetate ale unor drepturi fundamentale. Prinsă în hățișul birocratic, Camelia a ajuns la căpătul puterilor din cauza directă a țării sale, care nu a găsit în atâția ani nici o soluție diplomatică, fermă, pentru a-i ușura situația.

În ceasul al 13-lea, Domnule Președinte, opriți-vă pentru câteva minute din campania Dumneavoastră electorală în care alergați de unul singur și în care faceți casting-uri cu jurnaliști preferați pentru a organiza non-dezbateri și ocupați-vă de problema reală a unui cetățean român disperat, care v-a cerut de nenumărate ori, şi în mod direct, ajutorul.

Poate că atunci când în preajma podiumului de unde vă țineați discursul de Ziua Marinei ați făcut o gafă neacordând atenție unui om în suferință. Dovediți că a fost o scăpare și că ignorarea suferinței aproapelui nu este regulă atunci când vine vorba despre mandatul Dumneavoastră! Rezolvați astăzi situația Cameliei și a copiilor săi! Dovediți că aveți influența externă cu care vă lăudați în campania pentru realegerea în funcție și dovediți că puteți fi, măcar pentru o zi, Președinte pentru Români!

Cătălin Ivan
Tatăl a trei fete, cetățean român

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Ministrul „Grindă” este omul greșit la locul greșit!

Publicat

pe

Ministrul liberal al Dezvoltării, Ion Ștefan, supranumit „Grindă”, a primit astăzi în Parlamentul României un vot de neîncredere pentru activitatea pe care a depus-o până în prezent în fruntea acestei structuri ministeriale. Moțiunea simplă a trecut cu 168 de voturi „pentru”. Au votat împotrivă 81 de parlamentari, iar 50 s-au abținut.

Deputata PSD Claudia Gilia a postat pe pagina sa de Facebook un text acid la adresa Guvernării liberale, țintindu-l în mod deosebit pe ministrul Ion Ștefan, care, în logica normalității, după ce a primit un vot de blam în Parlament, ar fi trebuit să-și dea demisia. Din păcate, în politică, onoarea și demnitatea sunt simple noțiuni teoretice, fără aplicabilitate în practică.

„Vă aduceți aminte povestea cum i s-a “dezvoltat” casa din cauza unui constructor care a greșit dimensiunea grinzii? Cam totul este greșit cu domnul Ștefan, mai ales postura de ministru al dezvoltării. Este omul greșit, la locul greșit. Asta dacă vrem dezvoltare. În schimb este omul potrivit, la locul potrivit, dacă este vorba de angajarea rudelor și prietenilor (26 până acum), cu care ministrul a căpușat ministerul. Probabil așa cum s-a mărit din greșeală grinda, s-a mărit și organigrama ministerului care să-i încapă ministrului toate rudele. De fapt s-a mărit prin micșorarea Direcției de integritate și anticorupție din minister, care și-a redus mult personalul.

Înainte de guvernare, liberalii plângeau cu lacrimi de crocodil anticorupția, iar la instalarea la putere au făcut tot ce au putut să lupte contra direcțiilor anticorupție de care nu s-a atins nimeni până la ei. Funcționarii acestora au ajuns să-și caute dreptatea în instanță, lăsați pe drumuri în mod ilegal și abuziv de către acest ministru.

Ocupat cu rudele, ministrul a uitat că e mandatat să dezvolte România. În afara unui drum pe un câmp al țării, ministerul condus de domnul “Grindă” Ștefan nu poate bifa nimic din lista de priorități a României. Dezvoltarea a rămas, de la instalarea acestui Guvern, pe umerii comunităților locale, pe umerii primarilor care înțeleg necesitățile localităților lor. Însă e foarte dificil pentru aceștia, în lipsa unei strategii naționale coerente, în lipsa unor linii clare, sigure și predictibile de finanțare. Nu poți face strategii de dezvoltare integrată la nivel local, doar sperând că ar putea părea vreo „grindă” la Ministerul Dezvoltării, pe care să se sprijine proiectul comunității tale!

Ministerul Dezvoltării, Guvernul României, România are nevoie de oameni pregătiți, de profesioniști în domeniile lor, de oameni cu viziune și cu dorință de a face! Cât să mai stăm după promisiunile mincinoase ale ministrului “Grindă” Ștefan și ale colegiilor lui Cîţu, Oros, Anisie, Vela şi Alexandru, împotriva cărora Parlamentul a votat până acum 5 moțiuni simple? Sunt ei răspunsul politic la nevoile de astăzi ale României? Eu cred că nu! Cred că sunt fix opusul”, a scris Claudia Gilia.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Legea privind drepturile veteranilor din teatrele de operații a ajuns la votul final

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - președinte USR Dâmboviţa

Astăzi – 14 iulie 2020, intră la votul final în Camera Deputaților, care este for decizional, proiectul de lege pentru aprobarea inițiativei Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” pentru acordarea unor distincții militare și civile, menținerea, încadrarea sau reîncadrarea în funcții, precum și asigurarea unor drepturi bănești veteranilor din teatrele de operații, dar și urmașilor celor decedați. (Detalii aici).

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmboviţa, ne-a declarat că Grupul Parlamentar USR va vota pentru.

„Aprobarea proiectului și amendamentelor la acesta este o recunoaștere a meritelor personalului din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, participant la misiuni și acțiuni militare în țară sau în afara teritoriului statului român, precum și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!