Conectați-vă cu noi

POLITIC

Scrisoare deschisă către preşedintele Iohannis: Rezolvați astăzi situația Cameliei și a copiilor săi!

Publicat

pe

Cătălin Ivan, coordonator politic al Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN), îi solicită președintelui Klaus Iohannis, prin intermediul unei scrisori deschise, intervenția urgentă în soluționarea situației disperate în care se află medicul român Camelia Smicală, privată de autoritățile finlandeze de dreptul de a mai deține custodia copiilor săi încă din anul 2015.

În urma unei cereri făcute săptămâna trecută de azil în cadrul Ambasadei României la Helsinki, alături de copiii săi, autoritățile de la Helsinki refuză să îi mai acorde dreptul de a-și vedea fetița, Maria, aflată în custodia protecției copilului din Finlanda, în regim de izolare, în timp ce fiul său, Mihai, de asemenea minor, este dat în urmărire generală după ce a fugit dintr-un centru de plasament pentru a încerca să își vadă mama.

Stimate Domnule Președinte,

Tragedia prin care trece cetățeanul român Camelia Smicală, alături de copiii săi, de asemenea cetățeni români, din anul 2015 încoace, întrece orice posibilitate a noastră de a ne imagina, în starea sa pură, suferința umană. Din păcate, autoritățile române, indiferent de culoarea politică a Guvernului și de cine a ocupat vremelnic funcția de Ministru de Externe, au făcut prea puțin sau deloc pentru a soluționa situația-limită a medicului român.

Cu fetița ținută în izolare de către protecția copilului și băiatul hătuit de Poliție prin Helsinki, Camelia Smicală s-a văzut pusă la zid chiar de către reprezentanții țării sale, care au găsit de cuviință să îi îngreuneze și mai tare situația oricum imposibilă, anunțând autoritățile finlandeze că vrea să fugă cu cei doi minori.

Camelia Smicală nu mai are timp să aștepte, cei doi copii ai săi nu mai au răgaz pentru proceduri greoaie și nu mai pot răbda încălcările repetate ale unor drepturi fundamentale. Prinsă în hățișul birocratic, Camelia a ajuns la căpătul puterilor din cauza directă a țării sale, care nu a găsit în atâția ani nici o soluție diplomatică, fermă, pentru a-i ușura situația.

În ceasul al 13-lea, Domnule Președinte, opriți-vă pentru câteva minute din campania Dumneavoastră electorală în care alergați de unul singur și în care faceți casting-uri cu jurnaliști preferați pentru a organiza non-dezbateri și ocupați-vă de problema reală a unui cetățean român disperat, care v-a cerut de nenumărate ori, şi în mod direct, ajutorul.

Poate că atunci când în preajma podiumului de unde vă țineați discursul de Ziua Marinei ați făcut o gafă neacordând atenție unui om în suferință. Dovediți că a fost o scăpare și că ignorarea suferinței aproapelui nu este regulă atunci când vine vorba despre mandatul Dumneavoastră! Rezolvați astăzi situația Cameliei și a copiilor săi! Dovediți că aveți influența externă cu care vă lăudați în campania pentru realegerea în funcție și dovediți că puteți fi, măcar pentru o zi, Președinte pentru Români!

Cătălin Ivan
Tatăl a trei fete, cetățean român

Dâmboviţa

Trenul de Pietroşiţa trebuie menţinut! Demers parlamentar al deputatului PNL Cezar Preda

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda a semnat intervenţia în scop de utilitate publică iniţiată de colegul de la USR – Dumitru Lupescu, dar s-a adresat şi în nume propriu ministrului Transporturilor, în vederea menţinerii trenului de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa. Reamintim faptul că SNCFR a decis să închidă acest tronson, urmare numărului mic de călători, începând cu data de 15 decembrie 2019.

„Decizia de a declara acestă secție neinteroperabilă nu este susținută temeinic, dat fiind faptul că a beneficiat de investiții de-a lungul timpului și este indispensabilă locuitorilor din zonă, care fac naveta cu trenul.

Mai mult decât atât, vorbim despre singurul tonson care străbate Munții Bucegi și despre atestarea recentă, anul trecut, a zonei Moroeni-Padina-Peștera ca stațiune turistică de interes național.

La nevoile locuitorilor și la dezvoltarea turismului montan din această zonă, putem adăuga investițiile realizate și viitoare ale Companiei ARCTIC SA, care vor spori rentabilitatea rutei Târgoviște–Pietroșița.

Având în vedere ponderea punctelor forte, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați următoarele:
– Veți proceda la reintroducerea curselor de călători și pe acestă rută după data de 15 decembrie 2019?
– Dacă da, câte perechi de trenuri veți pune în circulație și care va fi programul acestora?”, se arată în documentul pe care l-a transmis deputatul PNL Cezar Preda către ministrul Lucian Bode.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Doamnele din PSD Târgovişte şi-au stabilit planul de acţiune pentru 2020

Publicat

pe

La sediul PSD Dâmbovița, a avut loc, ieri – 11 decembrie, ultima ședință din 2019 a Biroului Politic al Organizației de Femei Târgoviște. Lucrările au fost conduse de preşedinta Carmen Holban – deputat. Cu acest prilej, au analizat activitățile desfășurate în acest an şi au stabilit planul de acţiune pentru 2020.

„Va fi un an politic deosebit de important pentru municipiul Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, ținând cont de faptul că vom avea alegeri locale și parlamentare. Vor fi două etape electorale în care trebuie să ne implicăm cu toată forța și priceperea noastră”, a precizat Carmen Holban.

Tot în cadrul întâlnirii de ieri, femeile social-democrate din Târgovişte au decis ca în această lună să meargă cu daruri de sărbători la mai multe familii cu o situaţie materială precară. Totodată, vor primi colindători la sediul PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web