Connect with us

OPINII

Înfrânţi de propria aroganţă!

Publicat

pe

Se presupunea că, imediat după anunțarea dezastrului în alegeri, în PSD, se va declanşa „Noaptea Cuțitelor Lungi”. Rmomentul este așteptat de mult timp, mai ales de cei care l-au înfruntat pe Liviu Dragnea și care i-au spus că duce partidul într-o văgăună. Bine, acest proces al dezastrului a fost continuat de Viorica Dăncilă și întreaga garnitură din preajmă, respectiv: Mihai Fifor, Eugen Orlando Teodorovici, Lia Olguţa Vasilescu, Niculae Bădălau, Rovana Plumb, oameni interesați mai mult de propriile interese decât de drumul pe care a pornit partidul.

PSD s-a rupt de popor prin măsurile pe care le-a luat: susținerea la sânge a sistemului bugetar, nepăsarea față de mediul privat, avantajarea prin orice mijloace a celor care fac parte din cercurile lor, formarea unor caste roșii, luptele interne pentru funcţii şi poziţii, schimbarea pe bandă rulantă a premierilor, miniştilor etc. Până şi ruptura de ALDE a dat naştere la întrebări! Sunt chestiuni pe care cetățenii le-au sesizat rapid. Numai ei, social-democrații, nu au zis nimic.

Să arunci afară din partid o serie de lideri care au performant și care au luptat pentru PSD, să excluzi chiar și între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale membri ai PSD, primari, consilieri locali, a fost iar o nerozie. Nu mai vorbim de faptul că Viorica Dăncilă nu a fost candidatul ideal. A fost ultima rezervă. Candidatul disperatului. Au crezut că merge pe coarda sensibilă. Uite, că nu a ținut!

Apropo de tehnica electorală, de jocul de imagine inutil și perdant. Interviul siropos, prea dulceag, realizat cu soții Dăncilă în vila lor somptuoasă, pierduți în elasticitatea unei canapele scumpe, mai mult a enervat, a iritat. Replicile soțului, mare director prin Petrom, că el nu plecă din România, e ţara mea, iubesc acest pământ, au fost neinspirate, având în vedere că veneau de un ins care câștigă mii de euro lunar. Nici românul pribeag prin cele străinătăţuri nu ar fi părăsit țara, dacă ar fi avut aici un serviciu bine plătit, stabil. Asta și multe altele au inflamat electoratul, l-au scârbit.

Apoi, insistenţele de a avea dezbatere cu Iohannis, prea multe și ieșite din normalitate, forțate, după un scenariu, iar au enervat. Desele apariții la televiziunile de casă, slugărnicia moderatorilor, întrebările servite pe tavă şi răspunsurile de multe ori puerile, de tip gospodăină, insistenţa mesajelor „am dat pensii, salarii” au întărâtat poporul. Omul de rând știe cine a primit pensie și salariu mai mare, în nici un caz el!

Și atunci, ne mirăm de ce a pierdut PSD? Valul nu a trecut. Acum e plin. La anul va lovi din nou. Dacă social-democrații nu își întăresc corabia și nu își schimbă atitudinea, garnitura de la vârf, vor fi zdrobiți.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Moartea, ca un fapt divers…

Publicat

pe

Moartea a doi bătrâni, în vârstă de 89 de ani, din Capitală, a fost tratată de toată presa care abundă în virtual, antene și cablu, ca o știre de fapt divers. Cei doi soți hârșiți de viață, pierduți în jungla deznădejdii, au hotărât să-și pună capăt zilelor aruncându-se, amândoi, de la etajul șapte al unui bloc. Pentru noi toți, prinși în amețeala informațională, a fost doar o știre, o informație împinsă rapid din spate de alte calupuri de vești care mai de care mai dătătoare de depresii și incertitudine. Nu a mai interesat pe nimeni de ce au ales să se sinucidă doi oameni aflați la vârsta înțelepciunii supreme, când viața începe să se contopească cu absolutul, când privim mai mult spre cer, căutându-ne parcă un locșor acolo.

Nu se simte nimeni vinovat în treaba asta care sfidează dur acordurile lui Dumnezeu cu viața, cu noi, ca oameni? Ce a făcut societatea, comunitatea? Încotro ne îndreptăm? Când bătrânii noștri hotăresc să își curme viețile, în loc să se pregătească senini, calmi, înconjurați de cei dragi, pentru Marea Trecere, este clar că ceva nu mai merge. Un semnal că existența noastră a devenit indiferentă pentru cei care ar trebui să păstreze echilibrul social, pentru cei aflați la butoanele puterii.

Cei doi bătrâni au ajuns în situația respectivă sugrumați de disperare, de nesiguranța zilei de mâine, de neputință, de boală și de nepăsarea autorităților. Este un semnal grav. Oamenii încep să fie otrăviți de firesc, de normalitate. Ceea ce pentru ei, ieri, reprezenta banalul, elemente ale obișnuitului existențial, astăzi au devenit piese de lux, piese provocatoare de coșmar.

Cum să își mai păstreze echilibrul psihic un bătrân care aude ce valori au facturile la gaze și la curentul electric, primite de unii români? Când intră în magazine și văd că zahărul, de la doi lei, a ajuns șapte lei kilogramul, uleiul bate spre 15 de lei, iar prețul la pâine l-a depășit pe cel al cozonacului de acum un an de zile.

Moartea celor doi bucureșteni este clar un indicator al disperării. Plătește cineva pentru moartea lor? Se simt mai marii acestei țări vinovați? Nu. Fiindcă ei mușcă deocamdată doar din realitatea lor prosperă. Nu cunosc ceea ce se întâmplă mai jos de televizor…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Putin, un prevestitor al răului…

Publicat

pe

Omenirea se află la o periculoasă răscruce a istoriei. Mulți ne gândeam că acum, în secolul XXI, conflictul armat rămâne doar apanajul celor cu mințile sufocate de anumite credințe și doctrine regionale. Ne-am înșelat. Războiul modern ține de orgolii, de sfere de influență și, nu în ultimul rând, de calculele făcute de diriguitorii oculți ai acestei lumi.

Eram ferm convins că mesajul lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, pe care toată lumea îl aștepta cu sufletul la gură, va fi unul dur, cu multe accente militărești, chiar despotic, că va flutura sabia răzbunării pe deasupra capului. Sunt convins că cei care credeau că își va cere scuze umanității, că va opri războiul din Ucraina și că va redeschide robinetele de la conductele cu gaze sunt puțini și, eventual, se regăsesc printre naivii de la conducerea Uniunii Europene, care au băgat întregul continent în semibeznă.

Putin a sunat mobilizare parțială! A dat de înțeles că Rusia continuă războiul, ba chiar vrea să îl extindă la nivel planetar. Este primul pas. Este secvența de pregătire a marii mobilizări generale. Când se va auzi în văzduh și această goarnă, va fi clar că viitorul nu mai este sigur…

Pe undeva, ai impresia că ni se face de pe acum încălzirea pentru marele necaz. Criza de energie, de alimente, disoluția politicii generale într-o găleată a unicului ton, verva subiectivă a unor canale media, sunt doar semne. Exerciții. Un soi de vaccinuri ale conștiinței și răbdării. Ne călim la foc domol pentru ceea ce urmează. Diplomația, după cum stau lucrurile acum, nu are decât valoare de literatură. Întâlnirile pe teme ale păcii, ale binelui general, sunt doar de complezență, festivaluri ale elocinței de care Vladimir Putin pare să nu țină seamă. Nu îl interesează.

I-am urmărit expresivitatea în timp ce anunța țara despre semnarea decretului privind mobilizarea parțială. Nici o cută pe fața lui. Nici o indiscreție gestuală care ar putea fi interpretată. Senin. Rece. Ușor aplecat în față. Discurs mașinal. Mitraliat. Doar ușoare ridicări de sprâncene și cutele fruntei trădau seriozitatea masajului transmis. Faptul că poate fi mai rău decât spune.

Evident, primii care s-au speriat sunt rușii sătui de război și care, intuind pericolul, încearcă să plece care încotro. Mobilizarea parțială este un gest de disperare. Putin nu vrea să cedeze. Discursul său seamănă cu o declarație de război la adresa Occidentului. Ziua internațională a păcii transformată fără nicio subtilitate de Putin într-o zi a prevestitirii unei nenorociri globale…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT