Connect with us

OPINII

Înfrânţi de propria aroganţă!

Publicat

pe

Se presupunea că, imediat după anunțarea dezastrului în alegeri, în PSD, se va declanşa „Noaptea Cuțitelor Lungi”. Rmomentul este așteptat de mult timp, mai ales de cei care l-au înfruntat pe Liviu Dragnea și care i-au spus că duce partidul într-o văgăună. Bine, acest proces al dezastrului a fost continuat de Viorica Dăncilă și întreaga garnitură din preajmă, respectiv: Mihai Fifor, Eugen Orlando Teodorovici, Lia Olguţa Vasilescu, Niculae Bădălau, Rovana Plumb, oameni interesați mai mult de propriile interese decât de drumul pe care a pornit partidul.

PSD s-a rupt de popor prin măsurile pe care le-a luat: susținerea la sânge a sistemului bugetar, nepăsarea față de mediul privat, avantajarea prin orice mijloace a celor care fac parte din cercurile lor, formarea unor caste roșii, luptele interne pentru funcţii şi poziţii, schimbarea pe bandă rulantă a premierilor, miniştilor etc. Până şi ruptura de ALDE a dat naştere la întrebări! Sunt chestiuni pe care cetățenii le-au sesizat rapid. Numai ei, social-democrații, nu au zis nimic.

Să arunci afară din partid o serie de lideri care au performant și care au luptat pentru PSD, să excluzi chiar și între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale membri ai PSD, primari, consilieri locali, a fost iar o nerozie. Nu mai vorbim de faptul că Viorica Dăncilă nu a fost candidatul ideal. A fost ultima rezervă. Candidatul disperatului. Au crezut că merge pe coarda sensibilă. Uite, că nu a ținut!

Apropo de tehnica electorală, de jocul de imagine inutil și perdant. Interviul siropos, prea dulceag, realizat cu soții Dăncilă în vila lor somptuoasă, pierduți în elasticitatea unei canapele scumpe, mai mult a enervat, a iritat. Replicile soțului, mare director prin Petrom, că el nu plecă din România, e ţara mea, iubesc acest pământ, au fost neinspirate, având în vedere că veneau de un ins care câștigă mii de euro lunar. Nici românul pribeag prin cele străinătăţuri nu ar fi părăsit țara, dacă ar fi avut aici un serviciu bine plătit, stabil. Asta și multe altele au inflamat electoratul, l-au scârbit.

Apoi, insistenţele de a avea dezbatere cu Iohannis, prea multe și ieșite din normalitate, forțate, după un scenariu, iar au enervat. Desele apariții la televiziunile de casă, slugărnicia moderatorilor, întrebările servite pe tavă şi răspunsurile de multe ori puerile, de tip gospodăină, insistenţa mesajelor „am dat pensii, salarii” au întărâtat poporul. Omul de rând știe cine a primit pensie și salariu mai mare, în nici un caz el!

Și atunci, ne mirăm de ce a pierdut PSD? Valul nu a trecut. Acum e plin. La anul va lovi din nou. Dacă social-democrații nu își întăresc corabia și nu își schimbă atitudinea, garnitura de la vârf, vor fi zdrobiți.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Necesitatea, ca o durere…

Publicat

pe

De câteva săptămâni, cu excepția liderilor înscriși în această incertă cursă a Guvernării de coaliție la care participă PSD, PNL și, mereu în trendul puterii, fată mare, UDMR, nimeni nu mai comentează probleme ce țin de politica recentă. Motivul este ușor de dedus. Nu poți veni în față cu nimic în momente de incertitudine și tensiune generate de negocieri. Simplu. Nu știi ce ai putea spune, nu știi ce întrebare ar răzbate dinspre jurnaliști și ai putea, fără să vrei, să emiți o ipoteză, un răspuns, care să zgâlție șandramaua și așa croită fără un proiect clar și cu necunoscute și orgolii din toate părțile. Poți, să ieși din linia partidului dacă ți se grăbește conștiința să refuleze taman în aceste zile de foc. Așa că este mai bine să taci până ce se călește tochitura și poate fi servită. Eventual, cu un medicament înainte.

Este clar, țara are nevoie rapid de un Guvern, chiar și unul instabil cum se preconizează să iasă aceasta, clădit printr-o aliniere anormală dintre PSD și PNL. Mârâiturile se aud prin toate cancelariile celor două formațiuni politice, dar sunt stinse repede cu calmante.

Asta este situația. Calculul politic, îmbrăcat în grabă în haina interesului național, a primat. PSD-ul a lăsat de la el. A preferat să se înhame la jugul guvernării alături de liberalii optuzi și UDMR-iștii interesați să fie pe cai mari în orice conjunctură, decât să meargă la alegeri anticipate. Au dat o șansă președintelui Iohannis, cel care fredonează de 7 ani refrenul „Pesede este de vină”, să stea liniștit la Cotroceni încă trei ani. Asta dacă nu apar neprevăzute!

Social-democrații împart acum responsabilitatea guvernării, intrând să are ogorul de care și-au bătut joc liberalii și USR-iștii. Scot în față tot ce au mai bun pentru a demonstra românilor că sunt pregătiți să se sacrifice pentru țară. Vin lângă unii care nu prea mai au ce arăta. Așa că liniștea politicienilor din PSD, cu excepția celor de la vârf, angrenați în negocieri, este firească.

Joi – vineri, vom avea un guvern. Nu proaspăt. Unul din bucăți care, în mod normal, nu s-ar potrivi deloc în puzzle-ul politic, nu ar ieși nicio imagine încântătoare, dar totul ține de necesitate, de urgență. Și, în asemenea condiții, anormalul poate fi reconsiderat.

Citește în continuare

OPINII

Tupeul în politică!

Publicat

pe

Liberalii vor alianță cu PSD, dar să dicteze ei, să rămână vioara întâi. Și, ca să fie pachetul complet, îl vor premier tot pe Florin Cîțu, omul dat jos din fruntea Guvernului în urma unui moțiuni introduse de PSD. Primul șef al executivului din 1990 încoace demis cu un număr record de voturi! Dar, ce mai contează! Acum, musiu Cîțu se vrea reînscăunat ca premier. Ar fi culmea, ca social-democrații care l-au trântit invocând motive pertinente să accepte, ca urmare a ciudatei alianțe, nominalizarea lui Florinel Cîțu ca prim-ministru și să se mai alinieze și într-un Guvern condus de acesta.

Necunoscute sunt căile politicii! Ieri l-ai văzut incapabil, nepregătit pentru a conduce o țară, iar acum să îl iei de bun. Nu știu dacă placa asta cu compromisul de dragul țării, cu sacrificiul suprem ține în condițiile date. Te aliezi, faci concesii, dar ții cont și de potențialul uman, de valori, îi analizezi pe cei cu care vin aliații de conjunctură în față. Nu accepți să stai în aceeași bancă, să îți împărți imaginea cu ciurucuri, cu indivizi care nu au performat de nici un fel. Nu îi ei la kilogram…

Rosturile politicii sunt un pic întinse ca o jartea. Trage fiecare de ea pentru a-și pune în valoare ținuta, pentru a-și asigura imaginea. Misiune dificilă într-un teritoriu plin de imprevizibil unde doctrina, dar mai ales interesele, nu corespund deloc.

Rămân consecvent ideii că PNL trebuie trimis în lada istoriei. În plan politic, economic, social, cultural liberalii nu au produs nimic bun. Au fost doar obsedați de lupta cu PSD, de eliminarea cu orice preț a social-democraților de pe scena politică. Și acum, culmea, tocmai aceștia îi salvează de la pieire. Și te uiți la liberali că totuși au tupeu! Sunt rupți în sondaje, în credibilitate, poporul îi urăște, și-au dat afară din partid fostul președinte și vor în continuare să dirijeze…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT