Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Concursul „România Mare – un vis devenit realitate” a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie

Publicat

pe

Muzeul de Istorie din Târgovişte găzduieşte, vineri – 29 noiembrie, de la ora 13:00, cea de-a VIII-a ediţie a concursului pentru elevi „România Mare – un vis devenit realitate”, organizat de Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino” – Târgovişte, la inițiativa prof. dr. Gabriela Istrate, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Consiliul Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Dâmbovița şi Universitatea Valahia din Târgoviște. Cu acest prilej, Grupul vocal ”Art Canto Morena” de la Clubul Copiilor din Moreni, pregătit de doamna prof. Daniela Călineț, va susţine un spectacol artisitc.

Ediția din acest an presupune participarea a opt echipaje alcătuite din câte patru elevi, care vor răspunde întrebărilor ce vizează teme de istorie precum Războiul pentru Întregirea Naţională şi Marea Unire din 1918.

Liceele participante sunt: Colegiul National “Constantin Cantacuzino” – Târgovişte, Colegiul National “Ienăchiță Văcărescu” – Târgovişte, Colegiul National “Constantin Carabella” – Târgovişte, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gura de Aur” – Târgovişte, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” – Târgovişte, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” – Târgovişte, Colegiul National ”Vladimir Streinu” – Găești, Colegiul National „Nicolae Titulescu” Pucioasa.

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” le va oferi câştigătorilor premii în bani.

ACTUALITATE

Tudorică Răducanu, mesaj de Ziua Internaţională a Romilor: Să sărbătorim acasă şi în sufletele noastre!

Publicat

pe

Astăzi – 8 aprilie, este Ziua Internațională a Romilor. Chiar dacă anul acesta evenimentul cade într-o perioadă nefastă pentru întreagă omenire, pentru toți europenii, pentru toți românii, Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, a ținut în mod deosebit să le transmită un mesaj membrilor comunităților de romi din județ. În momente că acestea solidaritatea, comunicarea şi respectul față de lege sunt esențiale.

Consideră liderul Partidei Romilor Dâmbovița că sărbătoarea romilor care, în anii trecuți, era petrecută în mod tradițional, în bucurie și încărcată de activități socio-culturale, acum în 2020, sub asaltul coronavirusului, trebuie să reprezinte pentru toți romii o zi de reflexie, o zi de calm, o zi în care să ne alimentăm speranțele și să ne pregătim pentru mâine.

„Astăzi, din punct de vedere istoric și social, este marcat un eveniment care ne-a consolidat existența ca etnie, ca tradiții, ca membri ai unei comunități care răspunde la orice chemare și care luptă pentru integrare, pentru normalitate și drepturile egale. Sărbătoarea noastră nu o putem marca, anul acesta, așa cum eram obișnuiți, cu mare bucurie, cu întâlniri, cu manifestări culturale și artistice, cu voie bună.

Pandemia ne obligă pe toți să stăm în casă, să comunicăm fizic cât mai puțin, să respectăm ordinele militare, toate dispozițiile ce vizează prevenirea răspândirii coronavirusul. Dar asta nu ne împiedică să sărbătorim în casele noastre, în sufletele noastre, să fim mândri că facem parte dintr-o comunitate care, în ciuda tuturor opreliștilor istorice, si-a păstrat tradiția și unitatea.

Vă urez tuturor «La mulți ani!». Fiți uniți și mândri că sunteți romi! Vă mai rog să respectați întocmai normele legale impuse de autorități. Tot ceea ce se face este pentru sănătatea noastră, pentru ordine și echilibru în societate”, este mesajul lui Tudorică Răducanu – președintele Partidei Romilor Pro Europa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ambulanţier, răpus de COVID-19. Nu suferea de alte boli!

Publicat

pe

Sursa foto: http://quebec.ro/

Trăim sub zodia veștilor triste. În fiecare zi, aflăm că dintre noi se mai duc câțiva români, răpuși de cumplitul coronavirus. Astăzi, Ministerul Sănătății ne informează că a decedat, învins de COVID-19, primul angajat medical din cadrul sistemului de sănătate românesc.

Este vorba de un ambulanțier de 53 de ani, care își desfășura activitatea la Serviciul de Ambulanță Suceava. Bărbatul a prezentat simptome de infectare cu coronavirus în data de 24 martie. I s-a făcut testul.

Rezultatul, culmea, chiar și pentru un cadru medical prins în acest război cumplit, a venit șase zile mai târziu! Acesta a fost izolat la domiciliu, neacceptând să fie internat. Astăzi, a pierdut lupta cu moartea. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

„Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul corinavirus în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT