Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Punct termic din Micro XI va fi transformat în centru pentru copiii cu autism sau cu sindrom Down

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat lucrările de reamenajare a fostului punct termic de pe strada Ion Ciorănescu, la intersecţie cu George Cair (Micro IX sau Vlad Ţepeş, după noua denumire aprobată în Consiliul Local), şi transformarea respectivei locaţii într-un centru pentru copiii cu autism sau cu sindrom Down. Investiţia, în valoare de 1,3 milioane de lei, este suportată integral din bugetul local. Practic, aici va fi relocat centrul care funcţionează acum într-un spaţiu închiriat, situat pe strada lt. Stancu Ion, în zona Pieţei 1 mai.

„În memomentul de faţă, avem 63 de copii care beneficiază de serviciile pe care administraţia publică locală a municipiului Târgovişte le oferă prin Direcţia de Asistenţă Socială. De altfel, activitatea Centrului pentru copii cu autism sau cu sindrom Down se desfăşoară acum în două locaţii, cea închiriată pe lt. Stancu Ion şi la Centrul pentru Copii cu dizabilităţi de pe strada Ion Ghica, în Micro V. Realizăm o investiţie prin care vom avea în proprietate locaţia şi vom oferi într-un cadru unitar toate serviciile acestea deosebit de importante pentru aceşti copii”, explică Daniel Cristian Stan – edilul municipiului Târgovişte.

Reamintim că Primăria Târgovişte a transformat punctul termic din spatele Şcolii Paul Bănică din Micro VI în „Club al Pensionarilor” şi are în derulare şi o investiţie care vizează transformarea altui punct termic din Micro VI într-o bucătărie pentru creşele din municipiu.

„Vrem să transformăm toate fostele puncte termice în spaţii utile, cu destinaţie foarte clară. În Micro IV, avem un punct termic pentru care venim cu o altă abordare. În primăvara anului viitor, îl vom desfiinţa, urmând să facem o parcare. Este vorba de strada Dinu Lipatti, zona blocurilor 10 şi 11. Repet, vrem ca, încet-încet, toate aceste puncte termice să dispară, aşa cum arată în momentul de faţă, şi să fie transformate într-o serie de obiective foarte utile pentru comunitatea târgovişteană”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT