Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Punct termic din Micro XI va fi transformat în centru pentru copiii cu autism sau cu sindrom Down

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat lucrările de reamenajare a fostului punct termic de pe strada Ion Ciorănescu, la intersecţie cu George Cair (Micro IX sau Vlad Ţepeş, după noua denumire aprobată în Consiliul Local), şi transformarea respectivei locaţii într-un centru pentru copiii cu autism sau cu sindrom Down. Investiţia, în valoare de 1,3 milioane de lei, este suportată integral din bugetul local. Practic, aici va fi relocat centrul care funcţionează acum într-un spaţiu închiriat, situat pe strada lt. Stancu Ion, în zona Pieţei 1 mai.

„În memomentul de faţă, avem 63 de copii care beneficiază de serviciile pe care administraţia publică locală a municipiului Târgovişte le oferă prin Direcţia de Asistenţă Socială. De altfel, activitatea Centrului pentru copii cu autism sau cu sindrom Down se desfăşoară acum în două locaţii, cea închiriată pe lt. Stancu Ion şi la Centrul pentru Copii cu dizabilităţi de pe strada Ion Ghica, în Micro V. Realizăm o investiţie prin care vom avea în proprietate locaţia şi vom oferi într-un cadru unitar toate serviciile acestea deosebit de importante pentru aceşti copii”, explică Daniel Cristian Stan – edilul municipiului Târgovişte.

Reamintim că Primăria Târgovişte a transformat punctul termic din spatele Şcolii Paul Bănică din Micro VI în „Club al Pensionarilor” şi are în derulare şi o investiţie care vizează transformarea altui punct termic din Micro VI într-o bucătărie pentru creşele din municipiu.

„Vrem să transformăm toate fostele puncte termice în spaţii utile, cu destinaţie foarte clară. În Micro IV, avem un punct termic pentru care venim cu o altă abordare. În primăvara anului viitor, îl vom desfiinţa, urmând să facem o parcare. Este vorba de strada Dinu Lipatti, zona blocurilor 10 şi 11. Repet, vrem ca, încet-încet, toate aceste puncte termice să dispară, aşa cum arată în momentul de faţă, şi să fie transformate într-o serie de obiective foarte utile pentru comunitatea târgovişteană”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT