Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Punct termic din Micro XI va fi transformat în centru pentru copiii cu autism sau cu sindrom Down

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat lucrările de reamenajare a fostului punct termic de pe strada Ion Ciorănescu, la intersecţie cu George Cair (Micro IX sau Vlad Ţepeş, după noua denumire aprobată în Consiliul Local), şi transformarea respectivei locaţii într-un centru pentru copiii cu autism sau cu sindrom Down. Investiţia, în valoare de 1,3 milioane de lei, este suportată integral din bugetul local. Practic, aici va fi relocat centrul care funcţionează acum într-un spaţiu închiriat, situat pe strada lt. Stancu Ion, în zona Pieţei 1 mai.

„În memomentul de faţă, avem 63 de copii care beneficiază de serviciile pe care administraţia publică locală a municipiului Târgovişte le oferă prin Direcţia de Asistenţă Socială. De altfel, activitatea Centrului pentru copii cu autism sau cu sindrom Down se desfăşoară acum în două locaţii, cea închiriată pe lt. Stancu Ion şi la Centrul pentru Copii cu dizabilităţi de pe strada Ion Ghica, în Micro V. Realizăm o investiţie prin care vom avea în proprietate locaţia şi vom oferi într-un cadru unitar toate serviciile acestea deosebit de importante pentru aceşti copii”, explică Daniel Cristian Stan – edilul municipiului Târgovişte.

Reamintim că Primăria Târgovişte a transformat punctul termic din spatele Şcolii Paul Bănică din Micro VI în „Club al Pensionarilor” şi are în derulare şi o investiţie care vizează transformarea altui punct termic din Micro VI într-o bucătărie pentru creşele din municipiu.

„Vrem să transformăm toate fostele puncte termice în spaţii utile, cu destinaţie foarte clară. În Micro IV, avem un punct termic pentru care venim cu o altă abordare. În primăvara anului viitor, îl vom desfiinţa, urmând să facem o parcare. Este vorba de strada Dinu Lipatti, zona blocurilor 10 şi 11. Repet, vrem ca, încet-încet, toate aceste puncte termice să dispară, aşa cum arată în momentul de faţă, şi să fie transformate într-o serie de obiective foarte utile pentru comunitatea târgovişteană”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Răzvad, apel către locuitorii comunei

Publicat

pe

Emanuel Spătaru, primarul de la Răzvad, a lansat astăzi un nou apel către locuitorii comunei, să îndure cu răbdare traficul infernal întrucât scopul este de a realiza două proiecte extrem de importante pentru comunitate, unul implementat de administraţia de la Răzvad și celălalt – de către Consiliului Județean Dâmboviţa.

„Dragii mei, vă înțeleg pe toți, de aceea vă rog să mă înțelegeți și voi! De mai bine de 3 săptămâni, am început lucrările la rețeaua de canalizare. Tot cam de atunci, au început lucrările și pe DJ 712, lucru care a aglomerat extraordinar de mult traficul în comuna Răzvad.

Văzând situația creată, am decis să lucrăm pe timp de noapte, expunâdu-ne la riscuri mari, însă am făcut-o!

Sunt situații unde, fie adâncimea este prea mare, fie sunt foarte multe conducte, cabluri etc., astfel că ne obligă să lucrăm ocazional și ziua, ca și acum, când avem nevoie să lucrăm ziua. Răzvad are nevoie de rețea de canalizare! O așteaptă de mai bine de 25 de ani, de aceea vă rog să îndurăm cu toții acest trafic infernal pentru scurt timp, pentru a realiza un bun necesar. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere”!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Parcul de lângă Dâmboviţa Mall se deschide pe 1 iunie. FOTO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 18 mai 2021, că parcul de lângă Dâmboviţa Mall se va deschide în data de 1 iunie. Cu acest prilej, administrația publică locală va organiza acolo mai multe activități pentru copii.

„Este cel mai nou parc din municipiul Târgoviște, o investiție realizată cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de o suprafață de 16.000 mp.

Au fost plantați peste 500 de arbori și arbuști. De asemenea, au fost gazonați 14.000 mp. Este o zonă foarte-foarte verde, cu pistă de biciclete, cu fântâni, cu bănci inteligente, cu iluminat, cu tot ceea ce este necesar pentru a se petrece câteva ore agreabile.

Nu este însă ultima investiție de acest tip la care lucrăm. Mai avem și parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, care este ceva mai mare, undeva la 5 hectare ce vor fi transformate radical”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea finanțării pentru parcul de la Dâmboviţa Mall se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT