Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Judeţul Dâmboviţa, reprezentat la un congres internaţional de arheologie organizat la Moscova

Publicat

pe

O delegaţie formată din trei arheologi – dr. Elena Nițu, dr. Ovidiu Cîrstina și drd. Florin Lupu – reprezintă judeţul Dâmboviţa la Congresul internaţional „Imagini și simboluri în arta Epocii Pietrei”, organizat la Moscova de către Institutul de Arheologie al Academiei Ruse de Științe, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Colectivul din Dâmboviţa participă la eveniment cu două lucrări științifice: „Obiecte de artă portabilă, descoperite în paleoliticul superior, în România” și „Podoabe descoperite în paleoliticul superior timpuriu, în Poiana Cireșului – Piatra-Neamț (România)”.

Congresul reuneşte cercetători și arheologi din Rusia, Germania, Elveția, România, Franța şi Marea Britanie.

Reamintim că echipa de cercetare, din care mai fac parte drd. Marian Leu și Adrian Nicolae, este coordonată de prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, cel care a constituit la Târgovişte Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Liberala Adriana Săftoiu îl critică pe Orban pentru cheful de la Guvern

Publicat

pe

Adriana Săftoiu, membru PNL, îl taxează pe premierul Ludovic Orban pentru gafa impardonabilă de a petrece fără probleme în Palatul Victoria, fără să îi pese de normele pe care le tot promovează și fără să îi pese de popor. Mai mult, să ieși apoi și să spui că vei plăti amenda sună tot a a sfidare! Cel mai bun lucru era demisia.

„Îmi place scuza că toți suntem oameni. Suntem, cum nu, dar atunci când deții o funcție publică ai niște privilegii pe care „oamenii de rând” nu le au. Deci nu suntem egali. De la mașina care te asteaptă la scară până la benzina/motorina pe care nu o plătești. Omul de rând nu prea are aceste beneficii. De aceea, când ești într-o funcție publică și ai greșit, nu poți fi scuzat că și omul de rând face la fel. Trebuie să fii marcă a moralei și eticii ca să impui modelul de urmat. Apreciez însă gestul de a plăti amenda. E un bun început”, a scris liberala Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook. 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Liceul Voievodul Mircea Târgoviște face înscrieri la clasa de volei-baschet

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!