Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Întâlnire cu scriitori contemporani, la Liceul „Voievodul Mircea” din Târgovişte

Publicat

pe

Biblioteca Liceului „Voievodul Mircea” din Târgovişte, coordonată de Magda Gherghescu, le-a mijlocit elevilor de la această instituţie de învăţământ o întâlnire cu scriitori contemporani. Activitatea de astăzi, 29 noiembrie 2019, face parte din proiectul „România citeşte”.

Invitată specială a fost Flori Bungete – fostă elevă a Liceului Voievodul Mircea Târgovişte, promoţia 1981, astăzi membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni. Au mai fost prezenţi profesorii Constantin Voicu şi George Piteş – de asemenea, maeştrii ai cuvintelor scrise. S-au mai aflat alături de cei 50 de elevi care au luat parte la acest eveniment cultural deosebit (clasele a IX-a C și a XI-a H) Dorina Radu – din partea Cercului Militar Târgovişte şi profesoarele de Limba română Diana Oprea şi Gabriela Popa.

Flori Bungete este autoarea a cinci cărţi – „Prima mea scenă”, „Maria”, „Muză şi poet”, „Amintiri şi născociri” şi „Poveşti pentru copii şi părinţi”, volume pe care le-a donat „pentru a putea fi puse la dispoziţia micilor şi marilor cititori” care trec pragul bibliotecii Liceului „Voievodul Mircea” din Târgovişte.

Organizatorii acestei întâlniri elevi-profesori-scriitori şi-au propus să o reediteze, având grijă să aleagă un interval de timp mai generos, astfel încât interacţiunea să nu fie limitată.

ACTUALITATE

OMV continuă programul „Școala Petroliștilor” la Târgoviște, Pitești și Moinești

Publicat

pe

de

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Calendarul înscrierilor în învățământul profesional este disponibil pe site-ul Ministerul Educației și Cercetării Științifice – http://www.edu.ro/.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Municipiul Moreni, fără apă la robinet în data de 4 iunie

Publicat

pe

de

Joi – 4 iunie 2020, furnizarea apei potabile în municipiul Moreni va fi întreruptă, între orele 09:00-24:00, pentru remedierea unei avarii majore la conducta magistrală.

Înainte de reluarea alimentării, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare – se arată într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Atenție! Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) este indicat să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!