Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider din PSD Dâmboviţa: Mergând pe linia asta, ne îndreptăm vertiginos către disoluţie!

Publicat

pe

Sursa foto: Realitatea TV

Constatăm cu surprindere că, dinspre conducerea PSD Dâmboviţa, tot nu se aude nimic, nici după consumarea alegerilor prezidenţiale 2019. Niciun mesaj. Niciun comunicat, nicio conferinţă de presă, ceva din care să afle cetăţeanul dâmboviţean, care i-a cam penalizat ce-i drept, ce se mai întâmplă prin ograda social-democraţilor, cum văd situaţia, cum vor gestiona lucrurile, planuri de ieşire din această fundătură.

Doar câteva persoane, cu vizibilitate şi care oricum sunt monitorizate atent de echipa Rovanei Plumb, şi-au exprimat în spaţiul public mâhnirea pentru rezultatul prost în alegeri. Ba mai mult, au spus încă o dată că este nevoie de o schimbare la nivelul conducerii PSD, că este nevoie de suflu nou, de o altă strategie de comunicare, de un alt comandament politic.

Din păcate, social-democraţii dorm pe-o rână, dar nu este somnul lin. Au deja coşmaruri când se gândesc la alegerile de anul viitor. Bine, primarilor cu trei-patru mandate în spate, un soi de stăpâni de feudă, le este bine aşa. Ce să percuteze în vreun fel? Lor le prieşte orice!

După atâţia ani de… primărit, li s-a dezvoltat şi capacitatea de a se adapta oricărui mediu politic, adică, la nevoie, îşi pot schimba culoarea rapid. Funcţia de har, de responsabilitate civică şi cetăţenească, un etalon până la urmă al democraţiei, prin conceptul de alternanţă la putere, a devenit pentru ei o meserie, o profesie ca oricare alta, de pe urma căreia se trăieşte bine şi liniştit. Aşa că, mai bine cu capul la cutie!

Aflăm că, pe canalele de comunicare ale organizaţiei PSD Dâmboviţa, nu prea mai intră nimic. Mesaje sporadice, fără nerv, unii chiar au amuţit de tot sau părăsesc grupurile. Totuşi, avocatul Sache Neculăescu, consilier judeţean, ar fi scris ceva, nu ca îndemn şi nici ca reproş. Dar de luat aminte şi de acţionat în consecinţă. Liderul PSD a ajuns după aceste alegeri la concluzia că este nevoie de suflu nou în partid, de o altă compoziţie structurală la vârf.

„Am spus cândva că PSD are o vocație a autodistrugerii. Am văzut o serie de reacții recente ale unor lideri importanți (nu pentru valoarea lor intrinsecă, ci doar ca efect al mediatizarii). Sunt reacții viscerale, care dau o măsură reală a valorii lor. Mergând pe linia asta, ne îndreptăm vertiginos către disoluţie. Am mai văzut şi că lideri, până ieri foarte vocali, astăzi tac chitic, aşteptând un moment prielnic să se repoziționeze.

Dragii mei, e nevoie de sânge proaspăt în PSD, şi cu atât mai mult în organizaţia noastră, unde interesul personal este singura preocupare a unora. Haideți să punem punct şi să o luăm de la capăt! O spune unul care nu a urmărit interese meschine și nici nu o va face tocmai acum, la ceas de bilanț”, a scris Sache Neculaescu.

Din câte spun sursele noastre, singurul care a răspuns a fost primarul de la Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu, căruia, constatăm urmărindu-i textul, i-a cam pierit încrederea în unitate, coeziune şi schimbare. Edilul social-democrat nu vede salvarea stângii decât printr-o alianţă cu partidele care au ideologie şi programe apropiate de cele ale PSD.

„De acord, domnule profesor. Dar eu unul sunt reticent că aşa ceva se poate întâmpla. În PSD, la nivel central, s-a făcut o rotaţie a cadrelor, altceva nimic. Urgent este nevoie de o alianţă de centru-stânga, gen USL, ca să mai putem conta în ecuaţia viitoarelor alegeri. Dacă nu, se alege praful! Dacă semnalul nu va fi dat de centru, nimic nu ne va salva.

În continuare, primează interesele personale, nu se vrea o analiză pertinentă a rezultatelor obţinute, se doreşte punerea batistei pe ţambal şi nimic mai mult. Avem nevoie de oameni verticali, de oameni fără interese personale, de oameni neconflictuali, de oameni adevăraţi, cu rezultate pozitive în toate bătăliile electorale.

Pentru rezultatele obţinute, nu avem nicio scuză”, a sunat răspunsul primarului de la Voineşti la postarea avocatului Sache Neculaescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Din nou, şedință cu scandal la PSD Dâmbovița!

Publicat

pe

Dacă liberali au preluat puterea și încă nu știu ce să facă cu ea, în PSD se duc lupte aprige pe ciolan, având ca rezultat distrugerea structurii puternice, dure, care a reușit ani de-a rândul să reziste năvălirilor venite din cele patru vânturi ale scenei politice românești. Ne referim acum doar la Dâmbovița. Luăm ca etalon această organizație PSD care, de mai bine de un an, este supusă unor perversiuni cum nu s-a mai întâlnit, ajungând, acum, dintr-o filială serioasă într-una ruptă în imagine.

Aseară, pănă târziu în noapte, la inițiativa Rovanei Plumb, căreia nu prea i-a păsat de demisia “in corpore” a membrilor BPJ, a avut loc o şedință apriape fără temă a acestei structuri politice de conducere. De data asta, am aflat că au fost prezenți și Alexandru Oprea și fostul deputat Radu Popa, dar au fost şi absenți. Discuțiile au fost dure. Din toată intriga acestei adunări, a reieșit faptul că lidera Rovana Plumb, aşa cum am mai spus, nu are de gând să cedeze. Își regrupează forțele, pregătind un nou atac care vizează câștigarea funcției de președinta a PSD Dâmbovița la conferința din data de 10 ianuarie 2020. Lucru ușor de înfăptuit, ținând cont de diversiunile pregătite, de comportamentul ghioceilor din partid.

Am aflat că a fost conflict mare între Radu Popa și Alexandru Oprea. Nu s-a ajuns la bătaie, dar nici mult nu mai era. Reproșurile ar fi curs gârlă de ambele părți. Scandalul nu ar fi trebuit să se producă, știind că europarlamentara se hrănește și se întărește din astfel de situații. E bine că nu s-a schimbat, încă, data conferinței. S-au numit iar vicepreședinți de zonă, în vederea pregătirii alegerilor și s-a bătut mult apa în piuă. VOM REVENI.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu a murit după ce a stat 20 de ore la audieri la DIICOT Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România trage un semnal de alarmă după moartea avocatului Ernest Andrei Moldoveanu (69 de ani), într-un accident de circulaţie petrecut în data de 4 decembrie, la intrare în oraşul Pucioasa, când se întorcea acasă după 20 de ore de audieri la DIICOT Dâmboviţa

”Am aflat cu tristețe că miercuri 4 decembrie 2019, a încetat din viață domnul avocat Ernest Andrei Moldoveanu, fost Președinte al Colegiului de avocați Dâmbovița și ulterior, după apariția Legii nr. 51/1995, Decan pentru două mandate al aceluiași barou.

Cauza decesului a fost un accident de circulație. Domnul avocat se întorcea la ora 6,00 dimineața de la sediului DIICOT Dâmbovița de la audieri care au început marți, 3 decembrie la ora 10,00, starea de oboseală accentuată acumulându-se după o noapte întreagă petrecută pe culoarele structurii de parchet, așteptând audierea clientului său și din cauza concentrării la o ora nefirească pentru lucru.

Desigur, în pofida faptului că am încercat să ne informăm și să analizăm circumstanțele care au impus acest program de lucru în privința anchetei penale, nu putem afirma acum, fără o cunoaștere a particularităților cauzei, că aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităților ori au la bază aspecte ce țin de specificitatea cazului și care pot fi explicate legal. Evident, fără o abordare instituțională anterioară a chestiunii programului de lucru al avocaților, este greu acum să punem acest trist și grav eveniment pe seama unui dezinteres sau chiar dispreț al autorităților sistemului judiciar față de munca avocatului. Nu cunoaștem exact motivele care au condus la audieri la ore târzii ori de ce nu s-a comunicat avocaților ordinea audierii, ora aproximativă la care se audiau suspecții sau martorii asistați de avocați. Știm însă că în principiu, justiția este diurnă, caracterul nocturn fiind de evitat din multiple explicabile motive.

Manifestând toată aprecierea pentru munca celor care lucrează în sistemul judiciar trebuie să atragem atenția că avocatul este un partener al justiției. Or, un partener al justiției trebuie tratat cu respect. Respectul nu înseamnă numai cuvinte frumoase, aprecieri generale spuse în cadrul conferințelor și dezbaterilor profesionale sau scrise în ghiduri. Respectul trebuie să fie efectiv. Efectivitatea respectului înseamnă a se lua în calcul și viața, sănătatea, capacitățile umane ale avocatului, a lua măsuri pentru ca activitatea profesională a acestuia să fie desfășurată în condiții optime.

Este momentul să ne întoarcem privirea și spre noi, avocații, pentru că așa cum pretindem sistemului judiciar să ne trateze cu respect, trebuie să ne respectăm și noi în cadrul formelor de exercitare a profesiei. Și acolo programul trebuie să fie unul care să țină seama de viața și sănătatea avocatului. Se poate muri sau pierde sănătatea și din cauza oboselii acumulate la birou nu numai pe culoarele unității de parchet.

Avocați, judecători și procurori trebuie să avem în vedere că viața și sănătatea tuturor trec înaintea justiției și adevărului”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web