Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider din PSD Dâmboviţa: Mergând pe linia asta, ne îndreptăm vertiginos către disoluţie!

Publicat

pe

Sursa foto: Realitatea TV

Constatăm cu surprindere că, dinspre conducerea PSD Dâmboviţa, tot nu se aude nimic, nici după consumarea alegerilor prezidenţiale 2019. Niciun mesaj. Niciun comunicat, nicio conferinţă de presă, ceva din care să afle cetăţeanul dâmboviţean, care i-a cam penalizat ce-i drept, ce se mai întâmplă prin ograda social-democraţilor, cum văd situaţia, cum vor gestiona lucrurile, planuri de ieşire din această fundătură.

Doar câteva persoane, cu vizibilitate şi care oricum sunt monitorizate atent de echipa Rovanei Plumb, şi-au exprimat în spaţiul public mâhnirea pentru rezultatul prost în alegeri. Ba mai mult, au spus încă o dată că este nevoie de o schimbare la nivelul conducerii PSD, că este nevoie de suflu nou, de o altă strategie de comunicare, de un alt comandament politic.

Din păcate, social-democraţii dorm pe-o rână, dar nu este somnul lin. Au deja coşmaruri când se gândesc la alegerile de anul viitor. Bine, primarilor cu trei-patru mandate în spate, un soi de stăpâni de feudă, le este bine aşa. Ce să percuteze în vreun fel? Lor le prieşte orice!

După atâţia ani de… primărit, li s-a dezvoltat şi capacitatea de a se adapta oricărui mediu politic, adică, la nevoie, îşi pot schimba culoarea rapid. Funcţia de har, de responsabilitate civică şi cetăţenească, un etalon până la urmă al democraţiei, prin conceptul de alternanţă la putere, a devenit pentru ei o meserie, o profesie ca oricare alta, de pe urma căreia se trăieşte bine şi liniştit. Aşa că, mai bine cu capul la cutie!

Aflăm că, pe canalele de comunicare ale organizaţiei PSD Dâmboviţa, nu prea mai intră nimic. Mesaje sporadice, fără nerv, unii chiar au amuţit de tot sau părăsesc grupurile. Totuşi, avocatul Sache Neculăescu, consilier judeţean, ar fi scris ceva, nu ca îndemn şi nici ca reproş. Dar de luat aminte şi de acţionat în consecinţă. Liderul PSD a ajuns după aceste alegeri la concluzia că este nevoie de suflu nou în partid, de o altă compoziţie structurală la vârf.

„Am spus cândva că PSD are o vocație a autodistrugerii. Am văzut o serie de reacții recente ale unor lideri importanți (nu pentru valoarea lor intrinsecă, ci doar ca efect al mediatizarii). Sunt reacții viscerale, care dau o măsură reală a valorii lor. Mergând pe linia asta, ne îndreptăm vertiginos către disoluţie. Am mai văzut şi că lideri, până ieri foarte vocali, astăzi tac chitic, aşteptând un moment prielnic să se repoziționeze.

Dragii mei, e nevoie de sânge proaspăt în PSD, şi cu atât mai mult în organizaţia noastră, unde interesul personal este singura preocupare a unora. Haideți să punem punct şi să o luăm de la capăt! O spune unul care nu a urmărit interese meschine și nici nu o va face tocmai acum, la ceas de bilanț”, a scris Sache Neculaescu.

Din câte spun sursele noastre, singurul care a răspuns a fost primarul de la Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu, căruia, constatăm urmărindu-i textul, i-a cam pierit încrederea în unitate, coeziune şi schimbare. Edilul social-democrat nu vede salvarea stângii decât printr-o alianţă cu partidele care au ideologie şi programe apropiate de cele ale PSD.

„De acord, domnule profesor. Dar eu unul sunt reticent că aşa ceva se poate întâmpla. În PSD, la nivel central, s-a făcut o rotaţie a cadrelor, altceva nimic. Urgent este nevoie de o alianţă de centru-stânga, gen USL, ca să mai putem conta în ecuaţia viitoarelor alegeri. Dacă nu, se alege praful! Dacă semnalul nu va fi dat de centru, nimic nu ne va salva.

În continuare, primează interesele personale, nu se vrea o analiză pertinentă a rezultatelor obţinute, se doreşte punerea batistei pe ţambal şi nimic mai mult. Avem nevoie de oameni verticali, de oameni fără interese personale, de oameni neconflictuali, de oameni adevăraţi, cu rezultate pozitive în toate bătăliile electorale.

Pentru rezultatele obţinute, nu avem nicio scuză”, a sunat răspunsul primarului de la Voineşti la postarea avocatului Sache Neculaescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Polițist din Dâmbovița a accidentat un copil pe trecere de pietoni

Publicat

pe

Foto arhivă

Un copil de 10 ani a fost ieri accidentat de un autoturism în timp ce traversa strada, regulamentar, pe trecerea de pietoni. Nedorirul eveniment rutier s-a petrecut pe Bulevardul IC Brătianu, în zona Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” Târgovişte. Micuțul se pare că, în urma rănilor suferite, a ajuns la un spital din Capitală, ba chiar a fost supus la o intervenție chirurgicală.

Din câte s-a aflat, șoferul care nu a acordat prioritate copilului care traversa pe trecerea de pietoni are 37 de ani și este agent de politie. Omul legii se afla la volanul autoturismului personal și în afara orelor de program. Este grav că tocmai un polițist, care ar trebui să reprezinte un exemplu pentru ceilalți membri ai comunității, a avut un asemenea comportament la volan.

În cazul respectiv, s-a deschis un dosar penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prinşi în Hora Unirii, dar fiecare cam cu grupul său…

Publicat

pe

O dată pe an, pe 24 ianuarie, când se sărbătorește Mică Unire înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, politicienii români, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, reușesc să se prindă în istorica și tradițională horă a unității și să simuleze înțelegerea și coeziunea. Din păcate, stau prinși în Hora Unirii, dar fiecare aproximativ cu grupul său…

La Târgoviște, la evenimentul desfășurat în Piața Mihai Viteazul, au susținut alocuțiuni cu tematica Unirii de la 1859, cu rezonanță în actualitate, preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu, prefectul județului Dambovita – Aurelian Popa, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan. Nu au lipsit de la ceremonialul dedicat Micii Unirii nici liderii partidelor politice și parlamentarii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT