Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider din PSD Dâmboviţa: Mergând pe linia asta, ne îndreptăm vertiginos către disoluţie!

Publicat

pe

Sursa foto: Realitatea TV

Constatăm cu surprindere că, dinspre conducerea PSD Dâmboviţa, tot nu se aude nimic, nici după consumarea alegerilor prezidenţiale 2019. Niciun mesaj. Niciun comunicat, nicio conferinţă de presă, ceva din care să afle cetăţeanul dâmboviţean, care i-a cam penalizat ce-i drept, ce se mai întâmplă prin ograda social-democraţilor, cum văd situaţia, cum vor gestiona lucrurile, planuri de ieşire din această fundătură.

Doar câteva persoane, cu vizibilitate şi care oricum sunt monitorizate atent de echipa Rovanei Plumb, şi-au exprimat în spaţiul public mâhnirea pentru rezultatul prost în alegeri. Ba mai mult, au spus încă o dată că este nevoie de o schimbare la nivelul conducerii PSD, că este nevoie de suflu nou, de o altă strategie de comunicare, de un alt comandament politic.

Din păcate, social-democraţii dorm pe-o rână, dar nu este somnul lin. Au deja coşmaruri când se gândesc la alegerile de anul viitor. Bine, primarilor cu trei-patru mandate în spate, un soi de stăpâni de feudă, le este bine aşa. Ce să percuteze în vreun fel? Lor le prieşte orice!

După atâţia ani de… primărit, li s-a dezvoltat şi capacitatea de a se adapta oricărui mediu politic, adică, la nevoie, îşi pot schimba culoarea rapid. Funcţia de har, de responsabilitate civică şi cetăţenească, un etalon până la urmă al democraţiei, prin conceptul de alternanţă la putere, a devenit pentru ei o meserie, o profesie ca oricare alta, de pe urma căreia se trăieşte bine şi liniştit. Aşa că, mai bine cu capul la cutie!

Aflăm că, pe canalele de comunicare ale organizaţiei PSD Dâmboviţa, nu prea mai intră nimic. Mesaje sporadice, fără nerv, unii chiar au amuţit de tot sau părăsesc grupurile. Totuşi, avocatul Sache Neculăescu, consilier judeţean, ar fi scris ceva, nu ca îndemn şi nici ca reproş. Dar de luat aminte şi de acţionat în consecinţă. Liderul PSD a ajuns după aceste alegeri la concluzia că este nevoie de suflu nou în partid, de o altă compoziţie structurală la vârf.

„Am spus cândva că PSD are o vocație a autodistrugerii. Am văzut o serie de reacții recente ale unor lideri importanți (nu pentru valoarea lor intrinsecă, ci doar ca efect al mediatizarii). Sunt reacții viscerale, care dau o măsură reală a valorii lor. Mergând pe linia asta, ne îndreptăm vertiginos către disoluţie. Am mai văzut şi că lideri, până ieri foarte vocali, astăzi tac chitic, aşteptând un moment prielnic să se repoziționeze.

Dragii mei, e nevoie de sânge proaspăt în PSD, şi cu atât mai mult în organizaţia noastră, unde interesul personal este singura preocupare a unora. Haideți să punem punct şi să o luăm de la capăt! O spune unul care nu a urmărit interese meschine și nici nu o va face tocmai acum, la ceas de bilanț”, a scris Sache Neculaescu.

Din câte spun sursele noastre, singurul care a răspuns a fost primarul de la Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu, căruia, constatăm urmărindu-i textul, i-a cam pierit încrederea în unitate, coeziune şi schimbare. Edilul social-democrat nu vede salvarea stângii decât printr-o alianţă cu partidele care au ideologie şi programe apropiate de cele ale PSD.

„De acord, domnule profesor. Dar eu unul sunt reticent că aşa ceva se poate întâmpla. În PSD, la nivel central, s-a făcut o rotaţie a cadrelor, altceva nimic. Urgent este nevoie de o alianţă de centru-stânga, gen USL, ca să mai putem conta în ecuaţia viitoarelor alegeri. Dacă nu, se alege praful! Dacă semnalul nu va fi dat de centru, nimic nu ne va salva.

În continuare, primează interesele personale, nu se vrea o analiză pertinentă a rezultatelor obţinute, se doreşte punerea batistei pe ţambal şi nimic mai mult. Avem nevoie de oameni verticali, de oameni fără interese personale, de oameni neconflictuali, de oameni adevăraţi, cu rezultate pozitive în toate bătăliile electorale.

Pentru rezultatele obţinute, nu avem nicio scuză”, a sunat răspunsul primarului de la Voineşti la postarea avocatului Sache Neculaescu.

ACTUALITATE

Țuțuianu: Contractul pentru modernizarea DN71 a fost reziliat forțat

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa în anul 2012 când a fost promovat la Ministerul Transporturilor proiectul de modernizare a DN71, cu lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgoviște, a declarat, astăzi – 20 ianuarie 2021, că „s-a forțat denunțarea contractului de proiectare și execuție”. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avea mecanisme legale să continue discuția cu asocierea de firme care a câștigat licitația în vederea depunerii garanției de bună execuție și nu ar fi trebuit să aleagă soluția rezilierii, mai ales că nu s-a pus problema nelegalității procedurii de atribuire. Dar, spune Ţuţuianu, „atunci când nu vrei să faci ceva, găsești motivații”. Prin urmare, „și dacă se depunea garanția de bună execuție, tot se găseau motive pentru rezilierea contractului” – crede Țuțuianu.

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este una dintre bubele mari și urâte ale acestei țări. Este o instituție unde nu există nicio regulă și unde prioritățile s-au schimbat continuu, în raport de cine a venit ministru.

Drumul expres era ideal, dar suntem în situația în care s-a pornit un proiect în 2012 (nota redacției: DN71), s-au cheltuit bani, foarte mulți bani pentru studiile de fezabilitate, au avut loc zeci de întâlniri cu reprezentanții autorităților publice, instituțiile de avizare și furnizorii de servicii pentru a stabili condițiile realizării acestui proiect. Este varianta cea mai rapidă și cea mai ieftină pentru a crea condiții corecte de deplasare la București. În momentul de față, DN71 este foarte aglomerat în permanență, nu doar la anumite ore.

Realizarea drumului expres Târgovişte-București înseamnă asumarea unei soluții pentru următorii 15 ani și, credeți-mă, nu este deloc o exagerare. Trebuie identificat traseul, proprietarii terenurilor, trebuie derulată procedura de expropriere publică, trebuie efectuate plățile, abia apoi se efectuează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, după care urmează execuția. Costurile vor fi cu mult mai mari decât ceea ce înseamnă DN71″, a punctat Adrian Țuțuianu.

Mai spune acesta că, pentru dezvoltarea județului Dâmbovița, este obligatoriu ca proiectul de modernizare a DN71, cu lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgoviște, să continue. Asta înseamnă reorganizarea licitației pentru proiectare și execuție. În acest mod, lucrările efective ar putea începe în 2023 și s-ar putea utiliza o parte din fondurile nerambursabile alocate în exercițiul financiar european în curs, diferența fiind obținută prin fazarea investiției pentru următorul exercițiu financiar european.

Încă un aspect: modernizarea DN71 nu exclude realizarea unui drum expres Târgovişte-București! În acest sens, crede Adrian Țuțuianu, ar trebui adoptată de urgență o hotărâre a Consiliului Județean Dâmboviţa pentru susținerea proiectului de modernizare a DN71, act care să fie depus apoi la Ministerul Transporturilor. De asemenea, fostul senator le recomandă și parlamentarilor de Dâmbovița, indiferent de partidul din care fac parte, să-și unească forțele pentru a mișca lucrurile în interesul cetățenilor județului Dâmbovița, care au nevoie cât mai rapid de un drum bun către București, nicidecum să aștepte alți 15 ani!

Concluzionând, putem spune că dâmbovițenilor le-a fost luată vrabia din mână, adică proiectul de modernizare și extindere la patru benzi a DN71, tronsonul Bâldana-Târgoviște, pentru care a existat contract de execuție semnat, și li s-a dat în schimb cioara de pe gard, adică drumul expres promis de ministrul Transporturilor care este acum doar în stadiul de idee!

Citește în continuare

Dâmboviţa

PRO România și ALDE sunt foarte aproape să anunțe „decesul” fuziunii

Publicat

pe

Prim-vicepreședintele PRO România, Adrian Țuțuianu, desemnat de Biroul Executiv Național al partidului să conducă grupul de analiză a procesului de fuziune cu ALDE, a declarat, astăzi – 20 ianuarie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, că se va întâlni mâine cu reprezentanții liberal-democraților pentru a decide dacă vor continua sau nu în această direcție.

Deocamdată, dosarul nu a fost pus pe rolul instanței de judecată. În plus, s-au formulat și două opoziții la fuziune, una depusă de fostul lider ALDE Dâmboviţa – Ionel Petre. Țuțuianu opinează că, cel mai probabil, cele două partide vor renunța la intenția de a se uni într-unul singur, având în vedere că sunt foarte mulți membri împotrivă, atât în ALDE cât și în PRO România.

A mai vorbit Adrian Țuțuianu în cadrul conferinței de presă de astăzi despre procesul de reconstrucție a PRO România la nivel central, dar și în plan județean. Strategia de urmat va fi stabilită în două săptămâni.

„Consider că există, în acest moment, reale dificultăți în reconstrucția PRO România ca partid important, dar există și oportunități. Avem oameni cu experiență administrativă și politică, avem o zestre importantă de aleși locali, pe baza căreia să construim în următorii 3 ani”.

Ca lider al PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu și-a propus să constituie, cel mai târziu în luna martie, Liga Aleșilor Locali la nivel județean. În acest moment, este în desfășurare procesul de reînscriere a membrilor în partid, acțiune menită să stabilească în ce măsură vor să continue proiectul politic PRO România. Urmează, în perioada aprilie – iulie, alegeri la nivel local și județean, pentru ca, cel mai târziu în octombrie, să poată fi organizat Congresul Național.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!