Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Tehnică nouă de intervenţie pentru ISU Dâmboviţa

Publicat

pe

Inspectorul şef ISU Dâmboviţa, col. Mihăiţă Păun, a prezentat astăzi, 29 noiembrie 2019, tehnica de intervenţie primită în trimestrul IV 2019, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Este vorba despre patru ambulanţe SMURD tip B (4X4), un autoturism Dacia Duster, o tabără mobilă în sistem containerizat pentru persoane sinistrate/evacuate, o bucătărie rulantă auto, , cinci motopompe transportabile, cinci motosuflante portabile de mare putere, platformă cu înălţime reglabilă pentru autospeciala de descarcerare grea, rem orcă auto cu bazin de apă şi instalaţie specială de stingere a incendiilor, 30 de saci portabili cu apă, echipaţi cu pistol de stropire, cort goflabil cu instalaţie de climatizare şi o capacitate de 10 persoane, echipament de protecţie pirotehnic.

Trei dintre ambulanţele SMURD primite au fost utilizate pentru a le înlocui pe cele vechi, iar cea de-a patra urmează să fie operaţionalizată la Garda de Intervenţie Răcari, duminică, de Ziua Naţională a României. A punctat col. Mihăiţă Păun că ISU Dâmboviţa nu întâmpină probleme în ceea ce priveşte serviciul SMURD, având la dispoziţie 11 ambulanţe, plus încă două în rezervă.

Din păcate, dotarea cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă este deficitară, în sensul că parcul auto este învechit. Totuşi, nu se poate spune că situaţia este una delicată, având în vedere că nu s-a pus problema de a nu putea răspun de prompt unei solicitări pe motiv că nu ar mai disponibile autospeciale de intervenţie. În plus, la nivelul IGSU se fac demersuri pentru achiziţionarea de tehnică nouă şi pentru stingerea incendiilor.

Prezent la conferinţa de presă organizată de comanda ISU Dâmboviţa, preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea a spus că instituţia pe care o coordonează îi va sprijini întotdeauna pe pompieri ca să-şi poată desfăşura activitatea în bune condiţii.

ACTUALITATE

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu a murit după ce a stat 20 de ore la audieri la DIICOT Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România trage un semnal de alarmă după moartea avocatului Ernest Andrei Moldoveanu (69 de ani), într-un accident de circulaţie petrecut în data de 4 decembrie, la intrare în oraşul Pucioasa, când se întorcea acasă după 20 de ore de audieri la DIICOT Dâmboviţa

”Am aflat cu tristețe că miercuri 4 decembrie 2019, a încetat din viață domnul avocat Ernest Andrei Moldoveanu, fost Președinte al Colegiului de avocați Dâmbovița și ulterior, după apariția Legii nr. 51/1995, Decan pentru două mandate al aceluiași barou.

Cauza decesului a fost un accident de circulație. Domnul avocat se întorcea la ora 6,00 dimineața de la sediului DIICOT Dâmbovița de la audieri care au început marți, 3 decembrie la ora 10,00, starea de oboseală accentuată acumulându-se după o noapte întreagă petrecută pe culoarele structurii de parchet, așteptând audierea clientului său și din cauza concentrării la o ora nefirească pentru lucru.

Desigur, în pofida faptului că am încercat să ne informăm și să analizăm circumstanțele care au impus acest program de lucru în privința anchetei penale, nu putem afirma acum, fără o cunoaștere a particularităților cauzei, că aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităților ori au la bază aspecte ce țin de specificitatea cazului și care pot fi explicate legal. Evident, fără o abordare instituțională anterioară a chestiunii programului de lucru al avocaților, este greu acum să punem acest trist și grav eveniment pe seama unui dezinteres sau chiar dispreț al autorităților sistemului judiciar față de munca avocatului. Nu cunoaștem exact motivele care au condus la audieri la ore târzii ori de ce nu s-a comunicat avocaților ordinea audierii, ora aproximativă la care se audiau suspecții sau martorii asistați de avocați. Știm însă că în principiu, justiția este diurnă, caracterul nocturn fiind de evitat din multiple explicabile motive.

Manifestând toată aprecierea pentru munca celor care lucrează în sistemul judiciar trebuie să atragem atenția că avocatul este un partener al justiției. Or, un partener al justiției trebuie tratat cu respect. Respectul nu înseamnă numai cuvinte frumoase, aprecieri generale spuse în cadrul conferințelor și dezbaterilor profesionale sau scrise în ghiduri. Respectul trebuie să fie efectiv. Efectivitatea respectului înseamnă a se lua în calcul și viața, sănătatea, capacitățile umane ale avocatului, a lua măsuri pentru ca activitatea profesională a acestuia să fie desfășurată în condiții optime.

Este momentul să ne întoarcem privirea și spre noi, avocații, pentru că așa cum pretindem sistemului judiciar să ne trateze cu respect, trebuie să ne respectăm și noi în cadrul formelor de exercitare a profesiei. Și acolo programul trebuie să fie unul care să țină seama de viața și sănătatea avocatului. Se poate muri sau pierde sănătatea și din cauza oboselii acumulate la birou nu numai pe culoarele unității de parchet.

Avocați, judecători și procurori trebuie să avem în vedere că viața și sănătatea tuturor trec înaintea justiției și adevărului”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Romsilva îţi propune un week-end cu „Dulciuri, jocuri şi poveşti de Moş Nicolae”

Publicat

pe

În acest week-end, Romsilva organizează în Bucureşti Festivalul „Dulciuri, jocuri și povești de Moș Nicolae” şi ne invită să descoperim preparate naturale aduse din diferite colțuri ale țării, dar și să ne demonstrăm măestria la atelierele creative ale zânelor şi spiriduşilor. Distracția poate începe cu o plimbare în caleașca trasă de cai.

Achiziționarea produselor de la standuri se va efectua doar în baza jetoanelor/token-urilor ce pot fi achiziționate de la punctele cu această destinație amplasate în Arena Romsilva și la recepția hotelului aflat pe strada Petricani 9A.

Intrarea este liberă și se face pe baza zâmbetelor de bucurie. Sâmbătă – 7 decembrie şi duminică – 8 decembrie, festivalul este deschis între orele 10:00 şi 22:00. Mai multe informaţii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web