Connect with us

ACTUALITATE

De 1 Decembrie, oficialii, cu maşinile până în vârful dealului, cetăţenii de rând, pe jos!

Publicat

pe

Consilierul local PNL Adrian Bercu a criticat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care autorităţile judeţene şi cele municipale s-au implicat în organizarea, la Târgovişte, a evenimentului dedicat zilei de 1 Decembrie, sărbătoarea naţională a României.

Din cauza lucrărilor de modernizare a Pieţii Tricolorului, s-a decis ca obişnuitele şi stereotipele ceremoniale religioase şi militare să se ţină anul acesta la Mănăstirea Dealu, în faţa monumentului amplasat lângă aşezământul monahal. Gestul a fost unul inspirat, ţinând cont şi de încărcătura istorică a acestui loc, la Mănăstirea Dealu aflându-se capul voievodului Mihai Viteazul, primul reîntregitor de ţară şi neam.

Numai că planurile organizatorilor nu prea au bătut cu cele ale cetăţenilor simpli, care ar fi vrut să fie prezenţi la eveniment. Tocmai asta a vrut să sublinieze consilierul Adrian Bercu, că omul simplu a cam fost dat la o parte în această zi importantă pentru întregul neam. A spus tânărul liberal că mai marii instituţiilor publice, şefii judeţului, politicienii de marcă au putut urca cu autoturismele personale sau cu cele de serviciu, până la locul cu pricina. Omul de rând, nu.

Cei care au vrut musai să asiste la ceremonialele închinate măreţei zile de 1 Decembrie au fost nevoiţi să urce pe jos. Adrian Bercu a mai adăugat, ce-i drept prea târziu, deşi în calitate de ales local putea să dea din timp această sugestie, că administraţia târgovişteană, organizatorii, ar fi trebuit să asigure cetăţenilor care vor să ajungă la Mănăstirea Dealu transport gratuit.

„Din păcate, de la aceste manifestări au lipsit cei mai importanţi invitaţi, şi anume târgoviştenii, românii de rând. Organizatorii au făcut acel eveniment pentru ei. Doar ei au avut acces cu maşinile personale până sus. Târgoviştenii au fost opriţi de poliţie la baza dealului. Nu s-a organizat niciun fel de transport public până acolo. I-au lăsat pe fiecare să se descurce cum poate”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 clase din 5 școli din Dâmbovița au trecut la ore online

Publicat

pe

Cinci elevi și un cadru didactic din județul Dâmbovița au fost confirmați cu COVID-19, ne informează Inspectoratul Școlar.

Ca urmare a acestui fapt, activitatea față în față a fost suspendată și s-a trecut la ore online în cinci clase de la următoarele cinci unități de învățământ:
– Școala nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa
– Școala „Vasile Cârlova” Târgoviște
– Școala „Radu cel Mare” Găești
– Liceul „Constantin Brâncoveanu” Târgoviște
– Lucrul „Udrea Băleanu” Băleni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Drumul dintre Lerești și Voina va fi închis în acest weekend

Publicat

pe

de

Sursa foto: Evenimentul Muscelean

Traficul rutier pe DJ 734, între Lerești și Voina, județul Argeș, va fi închis, sâmbătă și duminică, pentru organizarea celei de-a X-a ediții a competiției de automobilism ,,TROFEUL CÂMPULUNG 500”, din cadrul etapei a VII-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2021, după cum urmează:

– Sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul 07:00 – 19:00;
– Duminică, 19 septembrie 2021, în intervalul 07:00 – 17:00.

„Atenționăm persoanele care au rezervare la unități de cazare aflate pe tronsonul în cauză, respectiv pensiunile din zona barajului Râușor, cu privire la faptul că trebuie să ajungă la acestea în afara intervalului menționat.

Pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, recomandăm conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale organizatorilor și să nu blocheze intersecțiile.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule sau efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Celor care doresc să urmărească competiția în calitate de spectatori le recomandăm să respecte indicațiile organizatorilor și să nu se plaseze în zone cu risc de producere a unor accidente.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT