Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

După hotelul „Dracula”, lângă Mănăstirea Stelea se mai pune de-o clădire!

Publicat

pe

Sursa foto: https://mapio.net/

Povestea se repetă. Cu ani în urmă, a mai existat un episod de opunere faţă de ridicarea unui imobil în apropierea Mănăstirii Stelea. Atunci, cu toate protestelele multiplicate în spaţiul public, minihotelul plănuit de un om de afaceri, care a trecut între timp în lumea celor drepţi, tot a apărut. Acum, se doreşte să se construiască pe terenul de lângă BRD, pe care, ani buni, a funcţionat o parcare privată. Deocamdată, în locul cu pricina, sunt efectuate săpături arheologice. Se face totul ca la carte.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte, sesizând pericolul şi anticipând că, după şantierul arheologic, urmează sigur să se toarne betoanele, au luat poziţie. Vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu a tras primul semnalul de alarmă, afirmând cu tărie că va reclama la instituţiile abilitate ceea ce se întâmplă în buricul târgului, în imediata apropiere a complexului monastic.

Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial Arhiepiscopia Târgoviştei

„Am aflat, cu îngrijorare, că terenul din imediata apropiere a Mănăstirii Stelea din Târgoviște, dinspre Calea Domnească, a fost achiziționat de o persoană fizică, cu intenția de a construi un imobil. Spațiul respectiv se află în zona de protecție a Mânăstirii Stelea, iar din punct de vedere legal nu se poate construi fără avizul special al Ministerului Culturii.

Arhiepiscopia Târgoviștei își manifestă îngrijorarea cu privire la această situație, ce pune în pericol un important monument istoric de clasa A. Vom sesiza organele de stat cu atribuții în domeniu, pentru a preveni orice încălcare a legii”, a scris Ionuţ Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Înţelegem demersurile pe care le iniţiează părintele vicar, având ca rezultantă protejarea unui monument istoric cum este Mănăstirea Stelea, dar suntem convinşi că Ministrerul Culturii, după vechile practici, va aproba construcţia.

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!