Connect with us

ACTUALITATE

După hotelul „Dracula”, lângă Mănăstirea Stelea se mai pune de-o clădire!

Publicat

pe

Sursa foto: https://mapio.net/

Povestea se repetă. Cu ani în urmă, a mai existat un episod de opunere faţă de ridicarea unui imobil în apropierea Mănăstirii Stelea. Atunci, cu toate protestelele multiplicate în spaţiul public, minihotelul plănuit de un om de afaceri, care a trecut între timp în lumea celor drepţi, tot a apărut. Acum, se doreşte să se construiască pe terenul de lângă BRD, pe care, ani buni, a funcţionat o parcare privată. Deocamdată, în locul cu pricina, sunt efectuate săpături arheologice. Se face totul ca la carte.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte, sesizând pericolul şi anticipând că, după şantierul arheologic, urmează sigur să se toarne betoanele, au luat poziţie. Vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu a tras primul semnalul de alarmă, afirmând cu tărie că va reclama la instituţiile abilitate ceea ce se întâmplă în buricul târgului, în imediata apropiere a complexului monastic.

Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial Arhiepiscopia Târgoviştei

„Am aflat, cu îngrijorare, că terenul din imediata apropiere a Mănăstirii Stelea din Târgoviște, dinspre Calea Domnească, a fost achiziționat de o persoană fizică, cu intenția de a construi un imobil. Spațiul respectiv se află în zona de protecție a Mânăstirii Stelea, iar din punct de vedere legal nu se poate construi fără avizul special al Ministerului Culturii.

Arhiepiscopia Târgoviștei își manifestă îngrijorarea cu privire la această situație, ce pune în pericol un important monument istoric de clasa A. Vom sesiza organele de stat cu atribuții în domeniu, pentru a preveni orice încălcare a legii”, a scris Ionuţ Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Înţelegem demersurile pe care le iniţiează părintele vicar, având ca rezultantă protejarea unui monument istoric cum este Mănăstirea Stelea, dar suntem convinşi că Ministrerul Culturii, după vechile practici, va aproba construcţia.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

După sintagma „un sfârșit e un început”, Ghergu a revenit la Chindia

Publicat

pe

AFC Chindia, după o rotație aproape completă în eter, fără să obțină mai nimic în palmares decât o bună comunicare în mandatul președintelui Gabriel Boriga, se întoarce pe orbita firească și l-a readus în fruntea clubului pe Marcel Ghergu.

Experiențele manageriale care i-au avut ca protagoniști pe tot soiul de băieți fițoși, cu proptele sus puse, care promiteau marea cu sarea, dar nu ne-am ales decât cu băltoace, s-au gătat odată cu Gabriel Boriga. De fapt, omul de sport Boriga, tare în manageriat baschet, volei, administrație și as în comunicare, în a-ți spune, cu tact, doar ce trebuie, a pregătit terenul pentru întoarcerea în firesc. Care a însemnat Ghergu.

Nu înțelegem care au fost resorturile ce au stat la baza detronării lui Ghergu. Cum zic unii, probabil orgoliile, dorințele, cerințele și, de ce nu, aranjamentele de culise. Cum a zis un mare dramaturg, „totul e bine când se termină cu bine, adică, în cazul AFC Chindia, cu Marcel Ghergu din nou la cârmă. Asta înseamnă că unii au recunoscut că s-a greșit când s-a luat decizia eliminării sale din schemă. Vedem pe mai departe.

Cum a zis Gabi Boriga, „un sfârșit e un început”…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

IPS Nifon a participat, alături de înalți demnitari ai statului, la aniversarea Patriarhului României

Publicat

pe

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei și exarh patriarhal, a participat, ieri – 22 iulie 2024, la Palatul Patriarhal din București, la ceremoniile legate de aniversarea Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia împlinirii a 73 de ani de viață și la cel de al XVII-lea an de patriarhat.

La la slujba de Te Deum care a fost oficiată în Catedrala Patriarhală, au fost prezentate mesaje de felicitare din partea autorităților de stat centrale și locale, precum și a altor instituții publice. Îi numim pe Marcel Ciolacu – premierul României și Nicolae Ciucă – președintele Senatului.

De menționat că cea mai notabilă realizare a Patriarhului Românie, un vis de veacuri al românilor, este Catedrala Națională, care a fost sfințită la o sută de ani de la Marea Unire. Părintele Patriarh Daniel a acordat o atenție deosebită predecesorilor, martirilor și sfinților români, în timpul patriarhatului său fiind canonizaţi peste 40 de sfinţi români. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite