Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Dacă nu comenta, filozof rămânea…

Publicat

pe

Cum era de aşteptat, protestul iniţiat luni de mai mulţi ziarişti dâmboviţeni a făcut valuri suficiente. Este un demers menit să ne ajute şi pe noi, să ne facem meseria, dar şi opinia publică, intenţia fiind aceea de a fi în măsură să prezentăm corect, în amănunt şi la zi activitatea desfăşurată în instituţiile publice. Problemele cu care se confruntă în relaţia cu beneficiarii direcţi – cetăţenii, dar şi eventuale abuzuri ori, de ce nu, succese. Nu în ultimul rând, am făcut acest pas pentru că refuzăm să ne transformăm publicaţiile în gazete de perete, pline de comunicate de presă fade, de multe ori contondente în relaţia cu Limba Română, întocmite şi transmise la ordin sau dintr-un anume interes.

Acestea fiind spuse, am surprins neplăcut, recunoaştem, unele comentarii deplasate, răutăcioase chiar, postate pe reţele de socializare de indivizi plătiţi bine de stat, dintre cei care, vom argumenta în continuare, n-ar fi cei mai îndreptăţiţi să comenteze. Sigur, fiecare este liber să spună şi să posteze ce vrea, dar să fie conştient că orice acţiune, cum se învaţă la primele ore de fizică, generează o reacţiune! E democraţie şi nu este obligatoriu să ne avem toţi ca fraţii… Asta nu înseamnă că le este permis să generalizeze şi să jignească „in corpore” ziariştii care trag din greu pentru traiul de zi cu zi, plus pentru impozitele şi taxele din care statul îi îmbracă şi le plăteşte la timp soldele. Spre exemplu, un anume “domn”, să-i spunem R. Piţigoiu, comentează că am trăi noi, ziariştii, din “materiale servite la botu’ calului şi conferinţe cu suc, cafea şi pişcoturi” şi întreabă dacă ştim cu ce se mănâncă anchetele de presă.

Îi răspundem că ştim la ce se referă dar, din bun simţ, am cam ocolit inspectoratul în care “munceşte” şi se perfecţionează în folosirea eficientă a pulanului şi spray-ului cu gaze iritant-paralizante. Respectăm instituţia a cărei uniformă o poartă, chit că a ieşit şifonată rău şi după 10 august 2018 şi, mai de curând, după celebrul miting cu parolă, de a ajuns Târgoviştea de râsu’ lumii, cu Dragnea (tătucul lui Sindile) în prim plan. Dar nu-i nicio problemă, poate interveni oricând o schimbare de atitudine… Adică să publicăm şi comunicatele, să arătăm că mulţi îşi fac datoria, dar şi imagini şi comentarii cu cei care îşi fac drum cu maşinile de patrulare pe acasă, pe la magazine, după cafele ori vânând promoţii. Sau cu aceia care păzesc grătarele prin târguri ori mai închid ochii la găinării, contra unor mici atenţii strecurate de un anume soi de faună stradală. Rămâne de văzut!

P.S. Domnului generic numit “Piţigoiu” îi ţine isonul un fost coleg de armă, unul dintr-ăia capabili rău de tot, în prezent pensionar de stat şi reangajat la stat. Care mai are şi alte bube şi căruia îi transmitem pe această cale doar atât: Nu ţi-e, mă, ruşine?

P.P.S. Tu ce ai făcut mă piţigoiule când a venit infractorul Dragnea la Casa Sindicatelor? Ai asigurat ordinea şi liniştea publică, să nu-l huiduie careva?

Sursa: targovistelive.ro

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte, punct de vedere cu privire la dosarul achiziţiilor fictive

Publicat

pe

de

Pentru a curma orice supoziții eronate, Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința opiniei publice următoarele precizări:

Dosarul despre care se face referire în spațiul public este generat de o plângere formulată chiar de către Primăria Târgoviște, în anul 2017, în baza unui raport al Curții de Conturi. În cadrul plângerii, instituția noastră s-a și constituit parte civilă în vederea recuperării unui prejudiciu de 205.533 lei.

Singura măsură legală și normală era sesizarea Parchetului, demers pe care Primăria l-a inițiat imediat.

CITEŞTE ŞI: Trei persoane reţinute după percheziţiile efectuate la Primăria Târgovişte

Orice alte ipoteze răspândite în spațiul public, voit sau din ignoranță, pot induce în eroare opinia publică. Primăria Municipiului Târgoviște a procedat cu respectatea întocmai a procedurilor legale.

Îi asigurăm pe târgovișteni că această situație nu afectează în niciun fel activitatea administrației publice locale, iar zecile de investiții pe care le avem în derulare vor continua în același ritm susținut.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trei persoane reţinute după percheziţiile efectuate la Primăria Târgovişte

Publicat

pe

de

Anchetatorii dâmboviţeni au reţinut, astăzi – 20 februarie 2020, două femei şi un bărbat, angajaţi ai Primăriei Târgovişte, persoane bănuite de comiterea infracțiunii de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Cei în cauză urmează să fie prezentaţi unității de parchet cu propuneri de măsuri preventive. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 191.896 de lei.

CITEŞTE ŞI: Primăria Târgovişte, punct de vedere cu privire la dosarul achiziţiilor fictive

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituție publică din Târgoviște, și-ar fi însușit pe nedrept 191.896 de lei din bugetul unității.

Pentru a justifica suma însușită, cei trei ar fi întocmit și folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziția unor bunuri consumabile și a unor produse de curățenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituției.

Totodată, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale și 77 de chitanțe aferente, aparent emise de societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în București, dar și de către o societate comercială din Târgoviște, unde aceasta avea calitatea de administrator”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

Cu ocazia celor patru percheziţii efectuate, ieri, la Primăria Târgovişte şi la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au ridicat documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 și două unități de calculator.

„Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea și îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale, existând suspiciunea că persoanele bănuite și-ar fi însușit prin aceeași modalitate diverse sume și în perioada 2014-2015”, precizează sursa citată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT