Connect with us

ACTUALITATE

Dacă nu comenta, filozof rămânea…

Publicat

pe

Cum era de aşteptat, protestul iniţiat luni de mai mulţi ziarişti dâmboviţeni a făcut valuri suficiente. Este un demers menit să ne ajute şi pe noi, să ne facem meseria, dar şi opinia publică, intenţia fiind aceea de a fi în măsură să prezentăm corect, în amănunt şi la zi activitatea desfăşurată în instituţiile publice. Problemele cu care se confruntă în relaţia cu beneficiarii direcţi – cetăţenii, dar şi eventuale abuzuri ori, de ce nu, succese. Nu în ultimul rând, am făcut acest pas pentru că refuzăm să ne transformăm publicaţiile în gazete de perete, pline de comunicate de presă fade, de multe ori contondente în relaţia cu Limba Română, întocmite şi transmise la ordin sau dintr-un anume interes.

Acestea fiind spuse, am surprins neplăcut, recunoaştem, unele comentarii deplasate, răutăcioase chiar, postate pe reţele de socializare de indivizi plătiţi bine de stat, dintre cei care, vom argumenta în continuare, n-ar fi cei mai îndreptăţiţi să comenteze. Sigur, fiecare este liber să spună şi să posteze ce vrea, dar să fie conştient că orice acţiune, cum se învaţă la primele ore de fizică, generează o reacţiune! E democraţie şi nu este obligatoriu să ne avem toţi ca fraţii… Asta nu înseamnă că le este permis să generalizeze şi să jignească „in corpore” ziariştii care trag din greu pentru traiul de zi cu zi, plus pentru impozitele şi taxele din care statul îi îmbracă şi le plăteşte la timp soldele. Spre exemplu, un anume “domn”, să-i spunem R. Piţigoiu, comentează că am trăi noi, ziariştii, din “materiale servite la botu’ calului şi conferinţe cu suc, cafea şi pişcoturi” şi întreabă dacă ştim cu ce se mănâncă anchetele de presă.

Îi răspundem că ştim la ce se referă dar, din bun simţ, am cam ocolit inspectoratul în care “munceşte” şi se perfecţionează în folosirea eficientă a pulanului şi spray-ului cu gaze iritant-paralizante. Respectăm instituţia a cărei uniformă o poartă, chit că a ieşit şifonată rău şi după 10 august 2018 şi, mai de curând, după celebrul miting cu parolă, de a ajuns Târgoviştea de râsu’ lumii, cu Dragnea (tătucul lui Sindile) în prim plan. Dar nu-i nicio problemă, poate interveni oricând o schimbare de atitudine… Adică să publicăm şi comunicatele, să arătăm că mulţi îşi fac datoria, dar şi imagini şi comentarii cu cei care îşi fac drum cu maşinile de patrulare pe acasă, pe la magazine, după cafele ori vânând promoţii. Sau cu aceia care păzesc grătarele prin târguri ori mai închid ochii la găinării, contra unor mici atenţii strecurate de un anume soi de faună stradală. Rămâne de văzut!

P.S. Domnului generic numit “Piţigoiu” îi ţine isonul un fost coleg de armă, unul dintr-ăia capabili rău de tot, în prezent pensionar de stat şi reangajat la stat. Care mai are şi alte bube şi căruia îi transmitem pe această cale doar atât: Nu ţi-e, mă, ruşine?

P.P.S. Tu ce ai făcut mă piţigoiule când a venit infractorul Dragnea la Casa Sindicatelor? Ai asigurat ordinea şi liniştea publică, să nu-l huiduie careva?

Sursa: targovistelive.ro

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT