Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Demers comun al deputaţilor de Dâmboviţa pentru DN71 şi păstrarea trenului de Pietroşiţa

Publicat

pe

Toţi cei şapte deputaţi ai judeţului Dâmboviţa (Dumitru Lupescu – USR, Claudia Gilia, Carmen Holban, Corneliu Ştefan, Marian Ţachianu – PSD, Oana Vlăducă – PRO România şi Cezar Preda – PNL) au iniţiat o intervenţie în comun, în scop de utilitate publică, către premierul Ludovic Orban, pentru a nu fi retrase trenurile către Pietroşiţa, începând cu data de 15 decembrie 2019 – cum s-a anunţat, şi pentru ca proiectul care vizează reabilitarea şi modernizarea DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, cu lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgovişte, să fie inclus în lista de priorităţi. Practic, i se cere primului ministru să oprească izonarea judeţului Dâmboviţa!

Reamintim faptul că, în acelaşi scop, a fost lansată şi o petiţie online, cu speranţa că semnăturile dâmboviţenilor vor cântări în faţa responsabililor de la Ministerul Transporturilor. De asemenea, se mai mizează şi pe faptul că premierul Ludovic Orban cunoaşte foarte bine realităţile din judeţul Dâmboviţa, având în vedere că a condus, în două rânduri şi nu pentru puţin timp, organizaţia PNL Dâmboviţa.

Nu putem trece cu vederea nici faptul că este pentru prima dată când deputaţii din Dâmboviţa îşi dau mâna, dincolo de culoarea politică, într-un demers comun pentru sprijinirea comunităţii locale. Iniţiativa a venit de la  deputatul USR Dumitru Lupescu. Suntem convinşi că intervenţia acestora către şeful Guvernului va fi însuşită şi de cei trei senatori de Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu – Pro România, Iancu Caracota – PNL şi Titus Corlăţean – PSD.

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primarul de la Malu cu Flori a fost internat în spital cu COVID-19

Publicat

pe

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus este într-o continuă creștere. Măsurile de distanțare fizică și de protecție nu sunt întocmai respectate de cetățeni. Mai grav este faptul că încep să se îmbolnăvească pe capete și reprezentanții administratiei publice locale, primari și funcționari. Am aflat astăzi că edilul comunei Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a fost depistat pozitiv. În ultimele zile, Ion Constantin s-a simțit rău, fapt care l-a determinat să își facă testul pentru COVID-19.

„În calitate de primar al comunei Malu cu Flori, vă informez că, după o perioadă agitată din toate punctele de vedere, am luat hotărârea de a mă autoizola, începând din primele zile ale săptâmânii, când, din cauza unor dureri lombare, începusem unele proceduri medicale. Joi seară, am avut primele semne de temperatură. Pentru că sănătatea este pe primul loc, protejându-mă pe mine, familia mea și întreaga comunitate, vineri seară am făcut testul COVID-19, care a fost confirmat pozitiv, astăzi la ora 16:00. Încercați să fiți mai responsabili în a vă proteja prin purtarea măștii în afara locuinței, precum și printr-o distanțare cât mai mare”, a scris primarul de la Malu cu Flori pe pagina sa de Facebook.

În acest moment, edilul este internat la Secția Boli Infecţioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!